קשיים בהנקה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 3.5 חודשים ילדתי. במהלך החודשיים הראשונים הינקתי כל שעה או שעה וחצי, ולאחר מכן הגוף שלי ייצר פחות ופחות חלב, למרות שהינקתי המון. חשוב לציין שגם אימי הפסיקה להיניק, שלא מבחירה, לאחר חודש וחצי, את כל ילדיה. בימים הראשונים לאחר הלידה הושארנו יום נו

תשובה:
הנקה היא מיומנות נרכשת. יכול להיות שאופן ההנקה שלך לא היה נכון, ולכן הגוף לא ייצר מספיק חלב. יכול להיות שהיניקה של בתך היתה חלשה מדי ולא עוררה את בלוטות החלב לייצר מספיק חלב. ייצור חלב לאחר הריון בדרך כלל לא קשור לגנטיקה. האם ניסית לשאוב? האם בשאיבה יצא חלב? אני ממליצה לך, בהריונות הבאים, לקחת יועצת הנקה, שתדריך אותך במשך כמה פגישות על הדרך הנכונה להנקה. אני מקווה שזה יצליח לך יותר בעתיד, אבל תמיד יש לזכור שלא כולן מצליחות להיניק, והיום יש תחליפי חלב אם טובים מאוד. לא צריך להיניק בכוח. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד