אבחון הריון אחרי הזרעה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אנחנו עוברים טיפולי פוריות. שבוע לאחר ההזרעה האחרונה קיבלתי זריקת אוביטרל, שכמותה קיבלתי גם יומיים לפני ההזרעה. עד כה עברו 16 ימים מההזרעה ותשעה ימים מהזרקת האוביטרל. כמה ימים אחרי ההזרעה ניתן לבדוק הריון, או כמה ימים לאחר ההזרקה השניה של אוביטרל?

תשובה:
ניתן לבצע בדיקה לאבחון הריון, בדיקת דם או שתן, 9-8 ימים לאחר הביוץ (כלומר, לאחר זריקת האוביטרול), אך חשוב לזכור כי בדיקות אלו אינן מדוייקות ב-100%, ולכן מומלץ לבצע אולטרסאונד כדי לאשש את קיום ההריון. בדיקת אולטרסאונד ניתן לבצע החל מהשבוע החמישי להריון. למרות הקושי שמלווה את כל התהליך, יש להתאזר בסבלנות. שיהיה לכם בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד