הגדלת הסיכוי להריון בקיום יחסי מין לפני הביוץ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לדעת אם ניתן להיכנס להריון גם זמן קצר לאחר הביוץ. אני בטיפולים, הבדיקות שלי תקינות, כולל צילום רחם, ולבעלי ספירת זרע נמוכה (10 מליון). יש לו 3 ילדים מנישואים קודמים, ולדברי הרופאים, מצבו אינו מפריע להיכנס להריון. ביום רביעי האחרון בדקו אותי באולטרסאונד ואמרו שהזקיקים קטנים ושאולי בשבת יהיה ביוץ, והמליצו לבוא ביום א' לבדיקה. בבית ערכתי בדיקות ביוץ. ביום חמישי לא היה כלום, ובשבת היה פס כהה ופס בהיר יותר, מה שמרמז על ביוץ. היום, יום א, אמרו לי בבדיקה כי אני אחרי הביוץ. אני ובעלי קיימנו יחסי מין בשבת בבוקר אחרי צילום רחם שהיה ביום רביעי. מדברי האחות נשמע כי פספסתי את המועד, הרופא אומר שאי אפשר להיכנס להריון אחרי ביוץ, ורופאת הנשים שלי אמרה שיש סיכוי שאפשר להיכנס להריון, כי עדיין יש זקיקים. אני מבולבלת, מרגישה שאין לי מענה מהמרפאה ואין רגישות מצידם למצבי.

תשובה:
קודם כל, עוד לפני ההסברים, חשוב להבין שלא מדובר כאן בדיוק מתמטי. אמנם נכון שיש חשיבות מאוד גדולה למועד קיום יחסי המין ביחס לביוץ, אך התעסקות מוגברת בחישובים גורמת ללחץ נפשי כבד, ולבלבול, מה שבסופו של דבר מרחיק אתכם מהמטרה האמיתית. אני מבינה את הרצון ואת הנסיונות "לעבוד" על פי לוח זמנים, אך חשוב לנסות להירגע ולפעול בצורה מעט יותר ספונטנית, במסגרת האפשרויות. ההמלצה הכללית היא לקיים יחסי מין סביב הביוץ לסירוגין, כלומר יום כן יום לא, וזאת על בסיס העובדה שזרע יכול לשרוד בגוף האישה כ-48 שעות, לרוב באזור צוואר הרחם. מכאן שאם מקיימים יחסי מין לפני מועד הביוץ, בהחלט יש סיכוי להריון. עם זאת, קיום יחסי מין לאחר מועד הביוץ כנראה לא יוביל להריון, כיוון שתא הזרע לא יפגוש בביצית. אם בדיקת הביוץ הראתה ביוץ ביום שבת, וזהו היום בו קיימתם יחסי מין, יש סיכוי להריון. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד