כאבים בירך לאחר ניתוח בקרסול הרגל האחרת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 52. לפני כשנה שברתי את קרסול שמאל בתאונה (שבר פטישון + פריקה). בניתוח קובעה העצם בעזרת שני ברגים והשוקית בעזרת פלטה ו-7 ברגים. עדיין אין שיקום ואיחוי של השברים ואין תנועה חופשית של מפרק הקרסול, ועדיין יש נפיחות באיזור הניתוח. במאמץ, בעיקר בעלייה או בהליכה ממושכת, נוצר כאב חד דווקא בירך ימין, לעיתים עם תחושת נימול קלה בכף רגל ימין. בהפסקת פעילות הכאב נרגע אבל לא נעלם. האם הכאב ברגל ימין יכול להיות תוצאה של השבר בקרסול שמאל? אם לא, האם יש השערה לגבי מקור הכאב? מהו תחום ההתמחות של הרופא שעלי להתייעץ איתו (אורתופד, רופא ספורט, נוירולוג)?

תשובה:
על פני הדברים, איני רואה קשר בין הניתוח שעברת בקרסול שמאל לבין הכאב בירך ימין. יתכן שגורם אחר, כגון עמוד השדרה או מפרק הירך, הוא הסיבה לכאבים בפלג הגוף הנגדי. נפיחות וכאבים סביב אזור הניתוח בקרסול מצריכים את התייחסותו של רופא, רצוי במחלקה המנתחת, לצורך הערכה, צילומי ביקורת ובדיקה גופנית. בביקורת זו תקבל גם התייחסות לבעיות שאתה חש בצד הגוף הנגדי. במקרים רבים מבוצעת הוצאה של חלק מהמתכות או כולן כאשר נמצא כי אלה מגרים את העור או את הרקמות הרכות. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד