המועד הנכון לביצוע בדיקות הורמונליות לאשה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 36. רופא נשים שלח אותי לבצע בדיקת פרולקטין ביום ה-3 של הווסת, אך אני ביצעתי ביום ה-4 למחזור מכיוון שהיום ה-3 היה יום שבת. גם הייתי ערה שעתיים וחצי לפני הבדיקה, שתיתי תה עם סוכר ולא אכלתי. האם התוצאה שהתקבלה נכונה לאור עובדות אלה? אני צריכה גם לעבור בדיקת פרוגסטרון ביום ה-21 למחזור, ושוב זה נופל ביום שאין בדיקות. מתי עדיף לבצע את הבדיקה אם אין ברירה? ביום ה-20 או ביום ה-21?

תשובה:
בדיקת פרולקטין מומלצת לביצוע בימים ה-3 או ה-5 למחזור לאחר בערך 3 שעות ערות. במקרה שלך, היום שבו נערכה הבדיקה בסדר, אך מספר שעות הערות לפניה גבולי, אבל לא נראה לי שההבדל הקטן יהיה משמעותי לגבי הבדיקה. בדיקת פרוגסטרון על מנת לדעת אם היה ביוץ צריכה להיעשות ביום ה-21 למחזור. אם זה לא מתאפשר, אפשר לעשות את הבדיקה יום לפני או יום אחרי. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד