התעלפות שנראה כי נובעת מאירוע פרכוסי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אתמול התעלפתי בפתאומיות, במהלך חופשה, לאחר תחושה של כחצי דקה של בחילה חזקה וחולשה פתאומית. כבר התעלפתי בעבר, אולם התעלפות זו היתה שונה: היא נמשכה כדקה וחצי (בד"כ מדובר אצלי באיבוד הכרה של שניות ספורות), עדים מספרים כי ידי התעוותו בתנוחה לא הגיונית, פי היה קפוץ, נשכתי בחוזקה את השפתיים והחניכיים (עד זוב דם), צבע הלחיים הפך לבורדו-סגול בוהק, הזעתי/השתנתי, והתעוררתי לבדי, בתחושה של אחרי שינה עמוקה מלווה בחלום (בניגוד לכל התעלפות שחוויתי בעבר- שמעולם לא דמתה לשינה/לוותה בחלום), בלי להבין בהתחלה היכן אני נמצאת. סתם התעלפות לא ברורה או משהו חמור יותר? לציין, כי סבלתי בשלושת הימים האחרונים מכאבי ראש חזקים וכי מדובר בתקופת סטרס (מלחמה ועבודה תוך כדי, בחזית).

תשובה:
האירוע שאת מתארת אינו נשמע כמו התעלפות רגילה, או סינקופה כפי שהיא נקראת בשפה הרפואית. משך הזמן בו היית ללא הכרה, התנועות הפרכוסיות שנשמע כי עשית, נשיכת השפתיים והחניכיים, איבוד שליטה על הסוגרים והתחושה לאחר שהתעוררת - מעלים את החשד כי ייתכן ומדובר באירוע פרכוסי. עליך לפנות בדחיפות אל נוירולוג, ואם הוא יתרשם מן הסיפור - סביר שיפנה אותך אל בדיקת EEG.