כניסה להריון אחרי הפלות חוזרות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22, ונשואה שנה וארבעה חודשים. עברתי 2 הפלות טבעיות, כאשר הראשונה התרחשה בשבוע ה- 11 ולא שמעו דופק עוברי (שק ההריון היה ריק), ולאחר שלושה חודשים נכנסתי שוב להריון ובשבוע החמישי להריון התחיל דימום ולאחר כמה ימים קרתה ההפלה והתוכן של ההריון נפלט החוצה. לא עשיתי גרידה באף אחת מההפלות. שאלתי היא כמה זמן אחרי מותר שוב לנסות ולהיכנס להריון, והאם יש סיכוי שההפלות קרו בלי סיבה (זה מה שכמה רופאים ענו לי). יש לציין שבמשפחתו של בעלי יש היסטוריה של הפלות (לאמו , אשת אחיו ועוד). כמו כן, אילו בדיקות עליי לעשות בכדי לגלות אם יש לי בעייה כלשהי?

תשובה:
בד"כ ממליצים שלא להיכנס להריון חודשיים-שלושה אחרי ההפלה. אך לא הוכח שלכניסה להריון בתוך פחות מתקופה זו יש השפעה שלילית על ההריון הבא. לגבי הסיבה, להפלה יש סיבה, וברוב המכריע מדובר בפגמים גנטיים שלא מאפשרים את התפתחות העובר אך כוונתם היא שהסיבה לא נעוצה בך או בבן זוגך. לגבי הרקע המשפחתי של בן זוגך - הוא אינו רלבנטי, אלא אם כן אתם קרובי משפחה. אם הרקע היה בא ממשפחתך, זהו דבר שיש להתייחס אליו. עלייך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך, והם יוכלו לתת לך הפניה לבדיקות שנעשות לבירור להפלות חוזרות.