בעיה בקביעת מין העובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

מהו השם המדעי בעברית לאיבר מין שלא ברור אם הוא זכרי או נקבי? כמו כן, איזו בדיקה קדם-לידתית מאפשרת לאבחן זאת?

תשובה:
השם המדעי בעברית הוא אנדרוגינוס וזהו שם שמקורו ביוונית. לא תמיד הכוונה בו היא שלא יודעים את מין העובר, אלא לכך שלעיתים יש לעובר את שתי מערכות הרבייה גם יחד. מושגים נוספים הקשורים לכך: הרמפרודיט - בעל חיים בעל מערכות רבייה זכריות ונקביות. אינטרסקס - אדם שיש לו מאפייני מין זכריים ונקביים. ישנן כמה בדיקות גנטיות אשר יכולות להבחין בבעיה במערכות הרבייה של העובר. לעתים משתמשים לשם כך גם בסריקת איברים באולטרסאונד. ברם, ישנם מקרים אשר לא ניתנים לזיהוי קודם, אשר מתגלים רק לאחר הלידה. יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה, אשר רובן כירורגיות, כאשר מבררים גנטית את מין העובר ומבצעים פעולות כירורגיות על מנת לבטל את מערכת הרבייה הנוספת שיש ליילוד בגיל צעיר מאוד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד