ההשפעה של אלטרולט על חלב אם ועל היונק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

מה ההשפעה של התרופה אלטרולט על חלב אם ועל התינוק היונק? האם ייתכן שהתרופה משפיעה על היווצרות החלב? האם ייתכן שכתוצאה מהשימוש בתרופה סובל התינוק היונק מהפרעות בקיבה?

תשובה:
התרופה אלטרולט היא תרופה מקבוצת הטריציקליים, זוהי תרופה הניתנת לטיפול בדיכאון, והיא נחשבת לאפקטיבית מאוד. תרופה זו מופרשת בחלב האם, כלומר יכולה להגיע לתינוק היונק. מספר מחקרים בדקו את השפעת התרופה על היילוד כשהיא נלקחת על ידי האם המיניקה. בכל המחקרים, גם במינונים גבוהים של הטיפול התרופתי, נבדקה רמת התרופה בדם של האם, בחלב האם ובדמו של התינוק. בכל המקרים נמצאה רמה מסויימת של התרופה ושל תוצרי הפירוק שלה (שלעיתים גם להם יש אפקט טיפולי או מזיק לתינוק) בחלב האם, אך לא בדם התינוק היונק. כלומר ידוע בוודאות שהתרופה אכן מופרשת בחלב האם. בנוגע להשפעה של התרופה על התינוק היונק, אין מספיק מידע ברור. במחקרים אלה לא נמצאה התרופה בדם של התינוק שינק מאם שנוטלת אלטרולט (על אף המצאות התרופה בחלב), לא נצפו כל השפעות מרדימות או השפעות על מערכת העצבים של התינוק, ולשאלתך, גם לא נצפו הפרעות במערכת העיכול שלהם או בתפקוד הקיבה. אולם, למרות הנתונים הללו, עדיין איננו יודעים בוודאות את ההשפעות האפשריות של התרוה על תינוקות יונקים. לכן, אף על פי שהתרופה לא נמצאה בדמם, אין אנו מתייחסים לתרופה זו כתרופה בטוחה לנטילה בזמן הנקה. יש לציין כי ישנם רופאים ומטופלות רבים, המעדיפים להמשיך את הטיפול לאור (ועל אף) הנתונים הללו. אני ממליץ לשקול את הבעיה ביחד עם הרופא או הפסיכיאטר המטפל, ולדון יחד עימם על אפשרות החלפת התרופה או הפסקת ההנקה. בכל אופן כדאי להיות מודעים לעובדות שציינתי. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד