דלג לתוכן

לפני כשנתיים, לאחר לידה, התחלתי לקחת גלולות פמולן (לא משולבות). הגלולות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/08/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשנתיים, לאחר לידה, התחלתי לקחת גלולות פמולן (לא משולבות). הגלולות גרמו לי לדימומים רבים ועברתי לגלולה משולבת במינון נמוך. הגלולה לא עשתה דימומים (לקחתי אותה כשנה) וגם לא הפריעה להנקה. כעת, אחרי לידה, התחלתי מייד בגלולה המשולבת ונראה שהסיפור עם הדימומים מתחיל שוב. האם זהו הכרח המציאות לדימום בין-וסתי בלקיחת גלולות לאחר הלידה ? האם גלולה שהתאימה לי מאוד בעבר עלולה לא להתאים כעת?

תשובה:

דימום בין- וסתי יכול להיות תוצאה של מספר גורמים, למרות שנשמע שסביר יותר שמדובר בחוסר איזון הורמונלי. כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלך לגבי זה, ולהיבדק. בד"כ דימום בין- וסתי הוא תוצאה של רמת אסטרוגן נמוכה, וזה אולי יצריך שינוי סוג הגלולה. הסטטוס ההורמונלי משתנה מתקופה לתקופה, לכן זה בהחלט אפשרי, שגלולות שטובות היום לא בהכרח טובות מחר, ולשם כך יצטרכו אולי להחליף לך את הגלולות.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ולרי בילנקו
ד"ר ולרי בילנקו אורתופדיה
ד"ר צחי וידר
ד"ר צחי וידר כירורגיה
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו
ד"ר אלכסנדר אומלצ'נקו קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו