יוד נמצא בהרבה מאוד מאכלים. זהו מינרל שמקורו מהקרקע ומהים, ולכן ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/08/2003
1 דקות קריאה
שאלה:
יוד נמצא בהרבה מאוד מאכלים. זהו מינרל שמקורו מהקרקע ומהים, ולכן הוא מצוי בכל המוצרים מהים כגון דגים ופירות ים, אצות, מלח ים, וכן בירקות, פירות, דגנים וחיטה שגדלו על קרקעות מכילות יוד. ירקות מהאדמה הם הטובים ביותר, כמו בצל, חסה, פטריות ועוד. יוד מצוי גם בבשרם של בעלי חיים שאוכלים עשב שגדל על קרקעות כאלה, בצבעי מאכל אדומים, בחלב ומוצריו ובביצים. המינון היומי המומלץ של יוד הוא 150 מיקרוגרם ליממה למבוגר. בכפית אחת של מלח מועשר יוד יש כ 400 מיקרוגרמים. למידע נוסף- http://www.healthy.net/scr/Article.asp?Id=2074
תשובה:
יוד נמצא בהרבה מאוד מאכלים. זהו מינרל שמקורו מהקרקע ומהים, ולכן הוא מצוי בכל המוצרים מהים כגון דגים ופירות ים, אצות, מלח ים, וכן בירקות, פירות, דגנים וחיטה שגדלו על קרקעות מכילות יוד. ירקות מהאדמה הם הטובים ביותר, כמו בצל, חסה, פטריות ועוד. יוד מצוי גם בבשרם של בעלי חיים שאוכלים עשב שגדל על קרקעות כאלה, בצבעי מאכל אדומים, בחלב ומוצריו ובביצים. המינון היומי המומלץ של יוד הוא 150 מיקרוגרם ליממה למבוגר. בכפית אחת של מלח מועשר יוד יש כ 400 מיקרוגרמים. למידע נוסף- http://www.healthy.net/scr/Article.asp?Id=2074 ובדף הויטמינים באתר http://www.infomed.co.il/vitamin1.asp?vID=13 [21/08/2003]