אחי בן ה- 20 החל ליטול כדור ריספרדל במינון הדרגתי שנע מחצי מ"ג ל- 2 מ"ג.
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אחי בן ה- 20 החל ליטול כדור ריספרדל במינון הדרגתי שנע מחצי מ"ג ל- 2 מ"ג. עקב אי הבנה מצד פסיכיאטר מסוים הוא החל לקבל את הכדור במינון של 3 מ"ג (!). חשוב מאוד לציין שאחי עבר משבר קטן שגרם לו לבלבול חד פעמי שנמשך רק יום אחד. האם המינון הגבוה עלול לגרום לבעיות ? מהם הסיכונים בנטילת הכדור ? והשאלה החשובה ביותר: האם נטילת הכדור במינון מסוים או למשך תקופה מסוימת עלולה לגרום לפרקינסון ??

תשובה:
אף 3 מ"ג הם מינון מקובל, אולם שינויים פתאומיים במינון לא מומלצים. תופעות הלוואי האפשריות הן ישנוניות, סחרחורת, עליה במשקל, עצירות, ובעיות בתפקוד מיני. כמו כל התרופות האנטי פסיכוטיות ריספרדל עשויה לגרום לתופעות פרקינסוניות (ולא למחלת פרקינסון) הכוללות רעד, נוקשות שרירים ותנועות בלתי רצוניות, אולם תופעות אלה לא שכיחות כלל יחסית לתרופות אחרות. לפרטים נוספים על התרופה- http://www.risperdal.com/