התסמינים של אי-ספיקת לב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם שיעול תדיר יכול להצביע על בעיה של אי-ספיקת לב? בכלל, מה הם הסימנים החיצוניים המצביעים על אי-ספיקה?

תשובה:
אי-ספיקת לב היא מצב קליני בו הלב לא מסוגל לשאוב ולהזרים כמות דם המספיקה לצרכים המטבוליים של גוף האדם. הגוף מנסה תחילה להילחם ביכולת הפגומה של הלב על ידי שינוי פעולתן של כמה ממערכותיו עוד לפני שאנחנו יכולים להרגיש שישנה בעיה. בין השינויים האלה ישנם שינויים הורמונליים, שינויים בתפקוד הכליות, היצרות כלי דם פריפראליים ועוד. אי-ספיקת לב מסווגת לפי אי-ספיקה של צד שמאל של הלב או של צד ימין של הלב. ישנם גורמים שונים היכולים להביא לאי-ספיקה בכל צד. השינויים הקליניים שהרופא, ולפעמים גם החולה, יכולים להבחין בהם במקרה של אי-ספיקת לב הם בצקת ריאות, עייפות כללית, חוסר אוויר במאמץ, קצב נשימות מוגבר, חוסר אוויר בזמן שינה, ירידה בתפקוד הכלייתי, מיימת (הצטברות נוזלים בחלל הבטן), הגדלה של הכבד או הטחול, בצקות באיברים פריפראליים (בעיקר בגפיים התחתונות), שינויים בהתכווצות ורידי הצוואר ועוד. שיעול כרוני אינו בין התסמינים לאי-ספיקת לב, וודאי שהוא אינו בין הסימנים הראשונים. מידע נוסף על שיעול כרוני נמצא בתשובה הבאה באינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_062007_4.asp