סיבות לאנמיה עקב חוסר ברזל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 58. אודה לכם על הסבר של משמעות הבדיקות הבאות: המוגלובין 12.7 (ערכים דומים כבר יותר מ-5 שנים) פריטין 13 ברזל 79 טרנספרין 366 חומצה פולית - בדיקה אחרונה בודדת מחוץ לנורמה 54 B12 תקין קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני 5 שנים תקינים. בירור צ

תשובה:
אתה סובל מאנמיה עקב חוסר ברזל. גופך אמנם מצליח בקושי לפצות על החסר ולשמור על רמת ברזל בדם הנמצאת בגבול התחתון של הנורמה, אך מאגרי הברזל (פריטין) מאוד מדולדלים, והגוף נעזר ברמות גבוהות של נשא ברזל (טרנספרין) כדי לקיים את הרמה התקינה בדם. רמת ה- B12 והחומצה הפולית תקינות ואינן גורמות לאנמיה. אנמיה של חסר ברזל יכולה לנבוע מאחת משלוש סיבות: חוסר בברזל בתזונה - תזונה דלה בירקות ובמוצרי בשר לאורך זמן עלולה לגרום לאנמיה כזאת. איבוד ברזל על ידי דימום - המקור השכיח לאיבוד דם בגילך הוא מערכת העיכול. יתכן מאוד שיש מקום לחזור על הבדיקות שעברת לפני 5 שנים, שאז היה תקינות. יתכן שהסיבה לדימום היתה אז נסתרת והיום תתגלה. בעיה בספיגת ברזל כפי שקורה במחלת צליאק, אשר נשללה אצלך. מחלות אלו נדירות במבוגרים. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד