רמות נמוכות של פריטין וויטמין B12
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29 ולפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם. התוצאות החריגות הן FERRITIN 14 ויטמין B12

תשובה:
אני בת 29 ולפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם. התוצאות החריגות הן FERRITIN 14 ויטמין B12 161 רציתי לדעת את המשמעות של תוצאות אלו. פריטין הוא תרכובת של ברזל וחלבון המאפשרת אגירת ברזל בגוף. רמת הפריטין מעידה על מצב מאגר הברזל בגוף. במקרה שלך, הערכים נמוכים מהנורמה, וכן סביר להניח שמדובר באנמיה על רקע חוסר ברזל. חשוב גם לדעת נתונים כמו רמת ההמוגלובין וערך ה- MCH שלך. פני לרופא המטפל, יתכן שאת זקוקה לתוספת ברזל. מידע נוסף על פריטין תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=77 B12 הוא ויטמין חשוב מאוד הממלא תפקיד בחלוקת התא. חסר בוויטמין עלול לגרום לירידה בייצור תאי דם אדומים ולאנמיה. גם ערכי ה- B12 אצלך נמוכים מהנורמה, דבר שמתאים לתמונה של אנמיה. פני לרופא המטפל על מנת שינחה אותך ליטול תוספי תזונה מתאימים. בברכת רפואה שלמה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד [24/08/2009]