CPK לאחר אימון בחדר כושר בנוסף לערכי כולסטרול גבוהים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 44, בריא בד"כ. עשיתי היום בדיקות דם שגרתיות אבל התוצאות לא טובות: CPK :4257 LDH :659 תפקודי כבד גבוהים כולסטרול ו LDL :גבוהים מאוד: 301 ו 202 ס.ד: תקינה ש.ד: 20 אני רוצה לציין שחזרנו אתמול מנופש באילת ושם התאמנתי בחדר כושר (דבר שאני לא עושה הרבה במשך השנה), וגם שחיתי הרבה וכל הגוף שלי תפוס. האם יש מקום לדאגה?

תשובה:
העליה ב-CPK , ב- LDH ובאנזימי הכבד (אני מניחה שאתה מתכוון ל- ALT ו- AST , שניהם אנזימים הנמצאים אומנם בכבד, אך נמצאים גם בשריר) היא קרוב לוודאי עקב הפעילות הגופנית המאומצת שאינך מורגל בה. חשוב מאוד לשתות שתיה מרובה, ולחזור בהקדם על תוצאות הבדיקות, וכן על תפקודי כליות, משום שרמות גבוהות כל כך של CPK עשויות לגרום לנזק כלייתי. כדאי לערוך את הבדיקות במהירות (כדי לוודא שלא נגרם נזק כלייתי ושאנזימי השריר במגמת ירידה) וגם כדי לקבל נוזלים דרך הווריד - הייתי ממליצה לך לפנות אל אחד המוקדים של קופת החולים שלך, ואם אין בקופה שלך מוקד כזה - אפילו לחדר מיון. אין מקום לדאגה, אך יש לוודא שלא ייגרם נזק כלייתי. באשר לכולסטרול - הערכים גבוהים מדי, ומצריכים טיפול. אני מזכירה שבדיקות כולסטרול יש לבצע לאחר צום של 12 שעות. אם הבדיקות נלקחו בתנאים אחרים - כדאי לחזור עליהן אחרי צום כזה. עליך לפנות אל רופא המשפחה שלך, שמכיר את גורמי הסיכון מהם אתה סובל, ויוכל להמליץ לך על תזונה ועל טיפול.