בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודש הבחנתי בצוואר שלי בצד ימין נפיחות. עשיתי בדיקת אולטרסאונד בצוואר, הרופא אמר לי שזה בלוטות לימפה נפוחות. כששאלתי את הרופא אם זה יכול להיות לימפומה או הודג'קין הוא אמר לי שזה לא נראה ככה. הרופא שאל אותי אם הייתה לי דלקת גרון או כאב גרון או שעשיתי טיפול שיניים, אמרתי לו לא. הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות.

תשובה:
בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות הן ממצא מאוד שכיח, בתגובה לכל זיהום ויראלי, חיידקי או אפילו טיפול שיניים. בלוטות תגובתיות כאלו הן בד"כ מעט רגישות במגע, אינן מקובעות בצוואר ורכות במרקמן בבדיקה. באולטרסאונד, בלוטה כזו תיראה מוגדלת אולם בעלת מבנה אופייני ותקין. בלוטה חשודה היא מוגדלת מאוד, לא כואבת, מקובעת בצוואר וקשה, ובעלת מאפיינים מסוימים באולטרסאונד. כנראה שהבלוטות שלך לא העלו חשד למשהו מדאיג כמו לימפומה, ועל כן אולי כדאי פשוט לעקוב אחר גודלן. בלוטה תגובתית תעבור מאליה לאחר זמן מה, ואילו אחרת תגדל או תישאר ללא שינוי. ד"ר רות אליהו - אינפומד