מידע על תרופות נגד חרדה ודיכאון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקח מפעם לפעם לוראזפאם כדי להירגע. אני מעוניין לקחת תרופה עם פעילות ממושכת. האם ניתן להסיק מהעובדה שלורזפאם עוזרת לי, איזו תרופה עם פעילות ממושכת מסוג SSRI / SNRI / MAOI תהיה יעילה עבורי?

תשובה:
בשאלתך לא ציינת אם במילה "להירגע" אתה מתכוון לשחרור מלחץ, מחרדה או להורדת רמת דיכאון? לכל סימפטום יש תרופות המתאימות לו. אני נגד שימוש קבוע בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים (כמו לוראזפאם), מכיוון שסף ההתמכרות אליהן הוא גבוה ביותר. מספיקה תקופה של שלושה שבועות בהם נוטלים את התרופה קבוע כדי לפתח תלות והתמכרות, ולכן לא נוטלים תרופות אלו בקביעות, וודאי שלא בקבוצת הגיל הצעירה אליה אתה משתייך - אמצע שנות העשרים. בנוסף, ישנו מגוון רחב מאוד של תרופות מהמשפחות שציינת, ולכל תרופה יש תופעות לוואי משלה. אין בנמצא תרופות שאין להן תופעות לוואי. גם לאקמול יש תופעות לוואי, וחלקן אף קשות. הגוף של כל אדם עובד בצורה אינדיבידואלית, ולא ניתן לדעת בוודאות כיצד הגוף שלו יגיב לתרופה, ולכן בתחילת הטיפול לפעמים עוברים שלב של ניסוי עד שמגיעים לתרופה ולמינון המתאים. כמו כן, אין אפשרות לחזות את התרופה המתאימה לך ממשפחת נוגדי הדיכאון לפי התגובה שלך לתרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים. בהרבה מהמקרים הטיפול בדיכאון ובחרדה הוא טיפול משולב, תרופתי ופסיכולוגי. לכן, המלצתי היא שתפנה לייעוץ פסיכיאטרי שיגבש את האבחנה למצב שלך, על פיה תוכל לקבל את הטיפול המתאים ביותר ולדעת אם יש מקום לשילוב טיפול פסיכולוגי. מידע על התרופות שאתה נוטל תוכל למצוא באינדקס התרופות של אינפומד. בקישורים הבאים תמצא תרופות אחרות לטיפול בחרדה ובדיכאון: http://www.infomed.co.il/doSearch.asp?usage=53