אני מטופלת מזה 6 ימים בסרוקסאט. האם התרופה גורמת לבעיות בתפקוד ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מטופלת מזה 6 ימים בסרוקסאט. האם התרופה גורמת לבעיות בתפקוד המיני גם לנשים? האם הבעיה עוברת לאחר זמן? האם תופעות הלוואי - ישנוניות, בחילה, כאב ראש, - עוברות לאחר זמן או נשארות תמיד? כרגע אני לוקחת 10 מ"ג והרופא אמר לי לעלות ל- 20 מ"ג אחרי תקופת הסתגלות.

תשובה:
כן, תופעות הלוואי פוחתות ובד"כ נעלמות עם הזמן. בחילה, ישנוניות, חולשה, הזעה וירידה בתיאבון הן תופעות הלוואי השכיחות ביותר. עליה הדרגתית במינון אמורה לעזור. שינויים בתפקוד המיני ובתשוקה המינית ככלל שכיחים יותר בגברים. רק כ 2% מהנשים הנוטלות את התרופה דיווחו בטווח הקצר על איחור באורגזמה או קושי בהגעה לאורגזמה. לפרטים נוספים: דף תופעות הלוואי באתר: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=202