דלג לתוכן
ערכי cea לאחר טיפול בכמותרפיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

תוצאת בדיקה לביקורת לאחר 5 חודשים מתום הטיפול בכמותרפיה לאחר מסטקטומי cea = 22 . לפי הנראה התוצאה מצביעה על ממאירות חוזרת. אילו בדיקות יש לבצע על מנת לגלות את המקור ?

תשובה:
לאור העובדה שקיים סיפור של סרטן השד - הכי סביר להניח שזה המקור, אבל יש לבדוק האם המחלה התפשטה ולהיכן. אם יש ממצאים ממוקמים - כמו כאבים באיזור מסויים או גוש נמוש - כדאי לבדוק איזור זה. מומלץ ללכת לבדיקת רופא - לאחר מסטקטומיה כמות רקמת השד הנותרת מועטה, אך יש לבדוק את דופן בית החזה ואת השד השני, לבצע בדיקות דם הכוללת ספירת דם וכימיה (כולל תפקודי כבד). כמו כן מומלץ לעשות CT של החזה, הבטן והאגן ומיפוי עצמות. ניתן גם לעשות בדיקת PET-CT שבודקת קליטת חומר מסומן, וסורקת את הגוף כולו.
רופאים בתחום
ד"ר אייל ווסוקי
ד"ר אייל ווסוקי עור ומין
5
( 18 חוות דעת )
"רופא מצויין אין על הרופא הזה!! בפעם הראשונה שהגעתי אליו, הגעתי מהמלצה הייתי אצל רופאה אחרת עם הבן שלי עם בעיה נתנה לי אבחון שגוי וטיפול ממש שגוי החלטתי להגיע לד״ר אייל המקסים מאוד הרגיע אותי נתן אבחון שונה ואכן צדק!! ממליתה בחום להגיע אלין גם מאילת."
ד"ר נמרוד נחמיאס
ד"ר נמרוד נחמיאס אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית, מנתח עמוד שדרה, סגן מנהל המחלקה לכירורגיה אורתופדית - מרכז רפואי רבין בית חולים השרון
פרופ' אדריאן אלנבוגן
פרופ' אדריאן אלנבוגן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל אקדמי ויועץ פריון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו