דופק איטי של העובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מה הסיבה לדופק איטי בעובר בשבוע ה-8 של ההריון? האם הוא יכול להסתדר עד השבוע ה-9?

תשובה:
ישנן מספר סיבות היכולות לגרום לדופק איטי בעובר. חלקן פיזיולוגיות: בשבועות ראשונים של ההריון הדופק איטי יותר, ועם התקדמות ההריון הוא מאיץ. אך הדופק האיטי יכול גם להעיד על מצוקה אצל העובר. המצוקה יכולה לנבוע מבעיה בעובר עצמו או מבעיה בהתפתחות ההריון מצד האם. הדופק יכול להסתדר, אך לא תמיד זה קורה. אמליץ לך להמשיך לעקוב אחריו וכן לעקוב אחר רמת ה- HCG. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד