האם פרופסיה יכולה להשפיע על גדילת השרירים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לדעת האם לקיחת התרופה פרופסיה עשויה להשפיע על גדילת שרירים, מכיוון שאני עוסק בהרמת משקולות וניפוח הגוף. הבנתי שיש השפעה על ההורמון הגברי.

תשובה:
פרופסיה שייכת לקבוצת תרופות הגורמות לעיכוב פעילות האנזים 5 alpha-reductase - אנזים שתפקידו להפוך טסטוסטרון לדיהידרו-טסטוסטרון. ניסיתי לבדוק עבורך בין תופעות הלוואי של התרופה, והיחידה שמתייחסת לשריר, היא חולשה ב-5% מן המשתמשים. מצאתי מחקר שפורסם לאחרונה ובוצע בעכברים, שם הודגם כי התרופה בולמת את השפעת הטסטוסטרון על הערמונית, אך אינה פוגעת באפקטים האנאבוליים על השריר, העצם והשומן. תוכל לקרוא עוד על הפרופסיה באינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=298