טיפול בתרופה וגיפם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 68. האם וגיפם ככדורים לנרתיק גורם להפסקת היובש? והאם יש התוויית נגד לשימוש בתרופה זו עם תרופה לטיפול בדיכאון קל כמו סרטראלין טבע?

תשובה:
Vagifem הוא טיפול הורמונלי היכול לסייע ליובש בנרתיק. את השיפור אפשר לראות בדרך כלל לאחר חודש מתחילת הטיפול. לא מצאתי מידע לגבי קונטראינדיקציות של השילוב עם נטילת סרטראלין טבע. תופעות הלוואי הנפוצות של סרטראלין הן נדודי שינה, ישנוניות, סחרחורת, כאבי ראש, יובש בפה, שלשול, ובחילה. אנא התייעצי עם הגינקולוג המטפל לגבי השילוב של השתיים. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד