מזה למעלה מ 15 שנה שאני מקבל אלטרוקסין במינון 200 מק"ג עקב פעילו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה למעלה מ 15 שנה שאני מקבל אלטרוקסין במינון 200 מק"ג עקב פעילות חסר בבלוטת התריס. ברצוני לדעת , האם יש השלכות לטווח הארוך עקב המינון הגבוה?. עלי לציין שפעילות הבלוטה מאוזנת.

תשובה:
מינון זה אינו נחשב לגבוה במיוחד ואין השפעה מיוחדת לטווח ארוך, כל עוד הבלוטה מאוזנת. שני הדברים שכדאי לבדוק הם צפיפות העצם, משום שישנה סברה ששימוש ארוך טווח באלטרוקסין עשוי לגרום לאוסטאופורוזיס מואץ, וכן האם יש מחלת עורקים כליליים לבבית. דף התרופה באתר מכיל מידע נוסף אודות שימוש ממושך ותופעות לוואי: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=139