דלג לתוכן

עמידות לחיידק הזיבה

עמידות לחיידק הזיבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/04/2008 תאריך עדכון: 28/10/2010
1 דקות קריאה
בשנים האחרונות דווח ברחבי העולם על עלייה בשכיחות חיידקי הזיבה העמידים לפניצילין ולתכשירים אנטיביוטיים הניתנים דרך הפה, כמו קווינולונים (למשל אופלודקס). חיידק הזיבה (gonorrhoeae) הוא חיידק המועבר ביחסי מין ועלול לגרום למחלה דלקתית בפין, בצוואר הרחם או בפי הטבעת. הביטוי העיקרי של המחלה הוא הפרשה מוגלתית, וללא טיפול עשויה המחלה לגרום לדלקת באגן ולקשיי פוריות בנשים, ולהיצרויות בשופכה בגברים.

השבוע פרסמו רופאי המרכז האמריקאי למניעת מחלות (CDC) בעיתון Annals of Internal Medicine את המלצתם לטיפול באנשים עם חיידק זה: זריקת צפטריאקסון (רוצפין). לאנשים שאינם מסוגלים לסבול אנטיביוטיקה זו עקב רגישות יתר מומלץ לתת אזיתרומיצין במנה חד-פעמית של 2 גרם. עוד ממליצים הרופאים לערוך בדיקות סקר לחיידק זה באנשים הפעילים מינית גם אם אינם סובלים מתסמינים.

בגלל העלייה בשכיחות התחלואה במחלות המועברות ביחסי מין בכלל ובזיבה בפרט גם בישראל, מומלץ לבצע בדיקות סקר לחיידק זה וכן לחיידקים אחרים גם בארץ.

Annals of Internal Medicine, 15 April 2008, Volume 148 Issue 8, Pages 606-613.
https://www.annals.org/cgi/content/full/148/8/606


[18/04/2008]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אביקם הראל
ד"ר אביקם הראל עור ומין
4.9
( 39 חוות דעת )
"היתה לי ולבתי חוויה מדהימה במרפאה של דר' אביקם הראל. נשות הצוות בקבלה היו מקסימות, במיוחד שלומית. דר' אביקם קיבל אותנו בנעימות, בסבר פנים יפות, הקדיש זמן להסברים וטיפל בשתינו בהמון רגישות ובמקצועיות מרובה. ממליצות בחום 💖"
פרופ' דני בן אמיתי
פרופ' דני בן אמיתי עור ומין
לשעבר מנהל יחידת עור ילדים במרכז רפואי "שניידר"
ד"ר יהודית אורן
ד"ר יהודית אורן עור ומין
מומחית לרפואת עור וגידולי עור, מובילת יחידת גידולי העור בבית חולים העמק לשעבר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו