פורום טיפולי פוריות - עמוד 2346
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
סימני הריון רחל 17/09/2013 | 19:47שלום פרופסור, אחרי לא מעט טיפולים והריונות כימיים שבהם בטא תמיד הייתה סביב 20-30. בטיפול האחרון בטא 12 יום אחרי החזרה הייתה 81 היא הכפילה עצמה בקצב קבוע 2.15 במשך 4 בדיקות בהפרשים קל יומיים. סמוך לבטא השנייה התחילה רגישות בחזה די חזקה. אחרי 4 בדיקות השתכנעתי שאולי הפעם זה אחרת וקבעתי אולטרא' בזמן המתאים. מאתמול אני חשה שהרגישות בחזה הולכת ונחלשת.... האם זה מעיד שאולי שוב זה לא משתרש? תוצאות הבטא היו 81, 198, 425, 914. כאמור כל יומיים מהיום ה12.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תסמינים קליניים של הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2013 | 08:56המלצתי לא לסמוך על תסמינים קליניים כמדד להריון תקין או לא,לעיתים עקב הלחץ הרגשי שבו את מצויה חלק גדול מהתחושות הן סובייקטיביות ולא אמיתיות-בל מקרה שיהיה לך בהצלחההוסף תגובה
סחרחורות רוני 17/09/2013 | 22:29שלום פרופ', האם סחרחורות הן תופעה מקובלת בשלבים הראשוניים של הריון(שבוע 4-6)? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סחרחורת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2013 | 08:53בהחלטהוסף תגובה
כאבים אחרי אוביטרל אופטימית 17/09/2013 | 22:44שלום, בעלי ואני מנסים להכנס להריון, יש לנו כבר בת אחת שההריון איתה נקלט באופן ספונטני. הפעם- אחרי הפסקת גלולות היו כבר 4 נסיונות שלא צלחו ובכולם קרו אותן תופעות- יוץ ממש מאוחר ביום ב21 בערך, דימום שהגיע רק 16 יום אחרי הביוץ- אני בודקת עם מקלונים וכאבי בטן תחתונה (כמו כאבי מחזור) שנמשכו כ16 יום מהביוץ ועד הדימום. החודש הרופא הורה לי לקחת 5 ימים כדור איקקלומין וזריקת אוביטרל כי לדעתו התופעות שהיו בחודשים האחרונים מצביעים על זקיקים חלשים. יום אחרי הזריקה התחילו כאבים חזקים בבטן, נבדקתי במיון והכל היה תקין. מלמחרת הכאבים נחלשו מאוד אך נשארו עד אתמול (יום ב' 16.9, כ-6 ימים אחרי הזריקה). מכיוון שהכאבים הזכירו לי חודשים קודמים שלא נקלטנו בהם התייעצתי עם הרופא שאמר לי כך: אם הכאבים נמשכים ומתחזקים עד יום הבדיקה סימן שזה חיובי אבל אם הכאבים נעלמים כשבוע לאחר הזריקה הסיכוי שזה שלילי גבוה יותר. היום, שלישי 17,9 כמעט ונעלמו הכאבים. השאלה היא- האם זה נכון שהכאבים מצביעים על קליטה בעוד שהפסק הכאבים מעיד על חוסר קליטה? האם בכלל אפשר להתייחס אליהם או לחסרונם בסימן כלשהו? אני מנסה להשאר אופטימית... תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סימני הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2013 | 08:50לכל המטופלות אני בדרך כלל ממליץ להימנע מלהתייחס לממצאים קליניים כמדד להריון או לא המציאות מלמדת שעל פי רוב בדרך כלל התופעות הקליניות מטעות-בכל מקרה שיהיה לך בהצלחההוסף תגובה
סחרחורות רוני 18/09/2013 | 08:21שלום פרופ', האם סחרחורות הן תופעה מקובלת בשלבים הראשוניים של הריון(שבוע 4-6)? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סחרחורת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2013 | 08:24התופעה שכיחה מאוד ונובעת בין היתר בגלל ההשפעה ההורמונלית של ההריוןעל כל המערכות כולל מרכזים עצביים במוח ,ירידה מסויימת בלחץ הדםהוסף תגובה
סחרחורותרוני 18/09/2013 | 08:30תודה על המענה המהיר.הוסף תגובה
מינון גונל א 18/09/2013 | 07:00איך מחליטים על מינון של גונל למטופלת זה הולך לפי משקל? פעם קיבלתי 112 ופעם 150.. קפיצה כזו גדולה לא יכולה להביא לגירוי יתר? כשקיבלתי 112 היו 7 בציות אך רק 2 הפריות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון גונל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2013 | 08:20ההחלטה על המינון הרצוי להשראת ביוץ תלוי בין היתר בגיל האישה,מצב הרזרבה השחלתית שלה(פרופיל הורמונלי-FSH,LH,E2,AMH,ANTRAL FOLLICULE COUNT ,מידע מטיפולים קודמים שלה,משקלה,PCO (שחלות פוליציסטיות)הוסף תגובה
מה אפשר לעשות? אנה 17/09/2013 | 20:13שלום, אני בת 32. כבר שנתיים מנסים להיכנס להריון. הייתי אצל מספר רופאים , ומומחים לפריון וכל רופא שהייתי אצלו אמר לי שהכל תקין אצלי ואצל בעלי ואנחנו ב"בלתי מוסברים". לפני כשנה קיבלתי מרופא הנשים שלי איקוקלמין, מה שיצר ציסטה ואח"כ הציסטה התפרצה וסבלתי מנוזלים ברחם. חצי שנה לאחר מכן שהמצב חזר לקדמותו, עברתי לרופא אחר. הרופא החדש הסביר לי כי איקוקלמין זו תרופה שתעזור ושמה שהיה בעייתי בעבר זה אך ורק המינון הגבוה והתזמון. קיבלתי שוב איקוקלמין עם פרוגינובה, מיד לאחר הסבב הראשון נוצרה ציסטה והפסקתי לקחת את כל הכדורים.אך במשך שלושה חודשים כל פעם הביוץ כאילו מתפספס..(ביום הראשון של המחזור ,פרוגסטרון4 וביום הרביעי-חמישי הוא כבר עומד על-25) האם יש הסבר לתופעה הזו? האם יש משהו שאני יכולה לעשות ? לגבי תרופות כבר הבנתי שאני יותר לא אגע בשום תרופה ושהגוף שלי מאוד רגיש. אך אני אובדת עצות וכל הרופאים שהלכתי אליהם לא מבינים איך זה אפשרי ושולחים אותי לעוד ייעוץ.בנוסף, האם יש מצב בו בין וסת לוסת יש עלייה -ירידה ושוב עלייה ברמות הפרוגסטרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציסטה -פרוגסטרון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2013 | 22:37התופעה קרויה persistent corpus luteum,שפעילות הגופיף הצהוב ממשיכה לפזה הפוליקולרית של המחזור העוקב. המלצתי טיפול ב-GNRH Agonist ולאחר דיכוי הולם מתן זריקות גונדוטרופינים,זוהי הדרך הבטוחה להפיק ביוץ איכותי בתנאים אלוהוסף תגובה
וסת לאחר הפסקת גסטון ניצה 17/09/2013 | 21:27שלום, לאחר בדיקת הריון שיצאה שלילית הפסקתי לקחת זריקות גסטון. אשמח לדעת כמה זמן לאחר הפסקת הזריקות בדר"כ מקבלים וסת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחזור לאחר הגסטון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2013 | 22:27מספר ימים(3-6 )הוסף תגובה
אחרי החזרה אלאור 17/09/2013 | 13:42שלום, עברתי החזרה של עובר אחד שלשום..בדיקות מהיום: E2 10,000 Progrestrone גדול מ-190 לוקחת רק סינרל האם התמיכה מספיקה? בנוסף, עשו לנו הפריה של כל הביציות בשיטה של מקרימינפולציה ולא יידעו אותנו אלא רק בדיעבד...האם עליי לחשוש מכך??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך מעקב פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2013 | 17:54רמות האסטרוגן והפרוגסטרון מצוינים,הסינרל מיותר. לגבי המיקרומניפולציה -ICSI יתכן והיא קשורה לעליה בהפרעות גנטיות,הנתון הזה מופיעה בדף ההסכמה מדעת לטיפול הפריה שעליו חתומים בני הזוגהוסף תגובה
המשךאלאור 17/09/2013 | 18:04במידה ויהיה הריון ניתן יהיה לבדוק את ההפרעות הגנטיות שציינת? האם עלי להיכנס ללחץ מעובדה זאת??הוסף תגובה
רק להוסיף..אלאור 17/09/2013 | 18:08רציתי רק להוסיף שבעיית הזרע של בעלי כלל לא חמורה ולכן לא הבנו למה עשו מיקרומניפולציה...הוסף תגובה
תשובת מומחה מיקרומניפולציה -ICSI פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2013 | 22:25מערך הבדיקות בהריון מאפשר איתור של מרבית הליקויים,לגבי הסיבה לביצוע הפרוצדורה עלייך לשאול את הרופא המטפלהוסף תגובה
זקיק מוביל ריק כשזקיקם האחרים הקטנים עם ביצית-יש אזכור בספרות המקצועית ? שירן 13/09/2013 | 00:59שלום אני בעלת רזרבה שחלתית נמוכה. בכל טיפולי IVF שעשיתי,מלבד אחד, הזקיק המוביל היה ריק ובזקיק/זקיקים אחרים הקטנים (11-15 ממ יום לפני האוביטרל)היו ביציות לאחר מתן אוביטרל+פרגניל ושחלקן הופרו ( במיוחד שהעלנו את מינון ההבשלה ל2אוביטרל+פרגניל והרחקנו את השעות ל38שעות). הנ"ל קרה בכמה סוגים של טיפולים: בטיפול הורמונלי קצר,בטיפול טבעי MODFIED וגם בטיפול חצי הורמונלי(התחלתי להזריק והפסקתי בשל תגובה נמוכה). בכל הטיפולים הנ"ל היו לפחות 2 זקיקים. לאחרונה היה טיפול עם זקיק אחד שגם הוא היה ריק. הטיפול היחיד שבו היה זקיק אחד בלבד והייתה בו ביצית (אם כי ביצית לא תקינה והפריה לא תקינה GIANT 3PN)היה של :דקא0.1 מהיום הראשון למחזור+300 גונאל ליום החל מהיום השלישי למשך 6 ימים ולאחר מכן 4 מונופור במשך יומיים. 1.האם יש אזכור בספרות המקצועית לתופעה של זקיק מוביל ריק כשהזקיקים האחרים היו עם ביצית ?ומה היו המסקנות? מה יכול לעזור? 2. שמעתי על טיפול בו נותנים דקפפטיל עם האוביטרל והפרגניל, זה יכול לעזור? 3.בעבר כשהייתי בשנות העשרים ציינו שאני פוליציסטית , האם יש קשר לכך שהיום כשאני בעלת רזרבה נמוכה, הביציות הן בזקיקים הקטנים ולא במוביל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זקיק מוביל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/09/2013 | 12:53הערכתי שבחלק מהמקרים מה שנחזה כזקיק מוביל היה בפועל מבנה ציסטי שהיה רצוי להתעלם ממנו ולהתוות את הטיפול ולהמשיכו לפי הזקיקים המשניים תוך שמירה מירבית באמצעות צטרוטיד שלא יתרחש ביוץ לפני שזקיקים אלו יבשילו לגודל מתאים. הימצאותם של גופיפים ציסטים פונקציונלים בנשים עם רזרבה שחלתית ירודה תחת טיפול הורמונלי מסיבי אינו דבר נדיר ומבחינה זו איני רואה זאת כחריגהוסף תגובה
המשך שאלהשירן 17/09/2013 | 13:03שלום לפני שנה עשיתי טיפול טבעי מודיפייד , כפי שציינת לעיל. היה חודש מאוד ארוך והיו 2 זקיקים ( הכנה קודמת עם אסטרופם ואנדומטרין) עדיין גם כשלא היה עומס הורמונלי כפי שציינת לעיל גם בטיפול ההוא היה זקיק מוביל ריק וזקיק משני קטן עם ביצית. האם זה משנה את התמונה ולא מדובר בציסטה עקב עומס הורמונלי אלא בתופעה של זקיק מוביל ריק? האם הספרות מזכירה תופעה זאת גם בטיפולים טבעיים מודיפייד? ואיך פותרים את הבעיה? תודה וחג שמחהוסף תגובה
תשובת מומחה זקיק מוביל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2013 | 18:03ציסטה או זקיק מוביל מוגדר גם לפי התוכן של הזקיק שנשאב-ציסטה מכילה נוזל צלול ללא תאים,בעוד שזקיק תקין מכיל תאים-תאי גרנולוסה וביצית,לעיתים הביצית לא מתקבלת. בנסיבות אלו בררי סוגיה זו עם הרופא המטפל שלך שיתן לך מושג מה היה אופיו של המבנה בשחלה-ציסטה או זקיקהוסף תגובה
פרוטוקול ארוך אפרת 17/09/2013 | 16:50בפרוטוקול ארוך, אחרי 14 יום של הזרקת דקא מתחילים להזריק גם גונל/פיוריגון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוטוקול ארוך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/09/2013 | 17:41אכןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
הפלות חוזרות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
מוניטור עוברי
-
ויטמין A
תרופות קשורות
-
דידרוגסטרון
-
ניטרופוראנטואין
מונחים קשורים
-
בלוטות ברתולין
-
דלקת שחלה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב