פורום טיפולי פוריות - עמוד 2422
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
יום שני למחזור רונה 30/06/2013 | 07:22בוקר טוב, אני צריכה להגיע ביום השני למחזור להתחלת טיפול לפני החזרת מוקפאים ואני נימצאת מחוץ לעיר אם אני אבוא ביום השלישי למחזור זו תהיה בעיה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התחלת טיפול למחזור מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:28ניתן להתחיל את הטיפול בימים 2-5 למחזור,כך שאין בעיה אם תגיעי מחרהוסף תגובה
שאלה נוספת לגבי פיפילרונה 30/06/2013 | 11:41נעשה לי פיפל לפני כשבוע בערך והיום קיבלתי מחזור איך אמור לעזור הפיפל למחזור המוקפאים שאני מתחילה עכשיו?הוסף תגובה
תשובת מומחה פיפל במחזור של עוברים מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 12:05נתונים מדעיים מורים שישנו ביטוי מוגבר של גנים ,וגורמי גדילה האחראיים להשתרשות מוגברת של עוברים לאחר ביצוע פיפל קודם למחזור הטיפולי,ומכאן הערך המוסף של הפעולה גם אם מדובר במחזור של עוברים מוקפאיםהוסף תגובה
דימום אחרי החזרת עוברים ivf girl 29/06/2013 | 19:56אני אחרי מספר ניתוחים עקב אנדומטריומה, למרות זאת שאבו לי ביציות והחזירו לי 2 עוברים טובים מאוד, אחרי 11 ימים מההחזרה התחיל לי דימום מועט, ללא כאביםץ האם יתכן שיש הריון למרות הכל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דמם עם הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:48האפשרות הזאת קיימת אם כי הופעת דמם בשלב מוקדם כל כך מאיימת על התפתחות הריון תקינההוסף תגובה
בהמשך לתשובתך מונופור מטופלת 08/03/2013 | 21:52שלום פרופ', הצעת 6 מונופור על 3 ממס. מה ההבדל בין זה לבין שימוש ב-2 ממס? מה התוצאה של ההשפעה על הזקיקים כאשר החומר מרוכז יותר עם 2 ממס על 6 אמפולות. (דרך אגב, האחות באסותא מייעצת 6 אמפולות עם אחד וחצי ממס ואפילו 1 ממס). תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרקת מנופור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/03/2013 | 09:43כאשר החומר מרוכז מאוד ,איבוד של כמות קטנה אפילו בשולי האמפולה פירושו איבוד של המון חומר פעיל ,כך שלמעשה מוזרק פחות חומר מהמתוכנןהוסף תגובה
מודה לך על תשובתךמטופלת 09/03/2013 | 10:16תודההוסף תגובה
הזרקת חומר ממיס של מנופורשירלי 29/06/2013 | 22:58שלום, הכמות של המנופור בבקבוקון הייתה מזערית (1200) ביחס לבקבוקון אחר שהשתמשתי בו אתמול. החששות שלי הן: האם אני יכולה להזריק בכל זאת? זה יהיה בעיקר חומר ממיס (אין נזק?) דבר נוסף, שמא הבקבקון לא היה תקין ולכן הכות נראתה קטנה בהרבה מאתמול? תודה מראש שירליהוסף תגובה
הזרקת חומר ממיס של מנופורשירלי 29/06/2013 | 22:59שלום, הכמות של המנופור בבקבוקון הייתה מזערית (1200) ביחס לבקבוקון אחר שהשתמשתי בו אתמול. החששות שלי הן: האם אני יכולה להזריק בכל זאת? זה יהיה בעיקר חומר ממיס (אין נזק?) דבר נוסף, שמא הבקבקון לא היה תקין ולכן הכות נראתה קטנה בהרבה מאתמול? תודה מראש שירליהוסף תגובה
תשובת מומחה מנופור פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:37נראה לי שמדובר בהרגשה סובייקטיבית ,אולם בכל מקרה פני לאחות שתתרשםהוסף תגובה
צילום רחם או היסטרוסקופיה אבחנתית דינה 30/06/2013 | 00:56שלום רב, אני בת 34 . לבן הזוג יש בעיה שהוא לא יכול לגמור בעת קיום יחסים לכן ישר ניסינו הזרעות. ניסיתי 5 ללא הורמונים ו-1 עם הורמונים. עדיין לא הריתי לכן שלחו אותי לבצע צילום רחם. שמעתי דברים נוראיים על זה ואני במיוחד מפחדת כי יש לי כיפוף בצוואר הרחם מה שגרם להזרעות להיות מאוד כואבות ומפחדת עוד יותר מהכאבים של צילום הרחם. שמעתי שיש שיטה של היסטרוסקופיה אבחנתית שפחות כואבת? האם אכן כך? האם היא יעילה באותה מודה לבירור הסיבה של למה עוד לא נקלטתי? אצלי כל הבדיקות תקינות וגם הזרע מעולה; בלשון הרופאים. אשמח לעצה...נורא נורא דואגת לגבי הצילום רחם ואם יש שיטה פחות כןאבת ויעילה באותה המידה אז עדיף .תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צילום רחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:34הבדיקה העדיפה בשלב זה של הטיפול שאת מצויה ותקדם את עניינך הינה צילום הרחם שתיתן אינפורמציה גם לגבי הרחם שלך וגם לגבי החצוצרות והיא חיונית להמשך הטיפול-אין מקום לחשש היות והסיפורים אודותיה עולים על המציאות -היא אינה כואבת במיוחדהוסף תגובה
ביוץ עצמוני לפני הזרעה רעות 30/06/2013 | 11:19צריכה לעבור היום הזרעה.. אוביטרל בשבת נראה לי שהתרחש ביוץ עצמוני בשישי לפי הפרשות וכאב חד בבטן איך אוכל לוודא שאני לא עושה היופ הזרעה לחינם? בדיקת פרוגרסטרון כמה צריכה להראות? עשיתי הבוקר......הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:23הכאב וההפרשות מקדימות את הביוך לפחות ב-24 שעות,לכן בצעי בכל מקרה הזרעה בין היתר גם אם בייצת הביצית ברת הפריה 24-36 שעות לאחר הביוץ. אגב בדיקת הפרוגסטרון תהייה גבוה עקב זריקת האוביטרל והחלת התהליך הביוצי ולא תצביעה על המצבך העכשוויהוסף תגובה
תשובת מומחה רמת ה-FSH לפני ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/06/2013 | 10:49רמת ה-FSH לפני ביוץ מגיעה לפיק עד ל40 ויותר יחידותהוסף תגובה
השאלה הייתה מהו TSH ומה אמורה להיות רמתו ולא FSH תודה רבהאני 30/06/2013 | 09:28תודההוסף תגובה
תשובת מומחה TSH פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:19הורמון ה-TSH או thyroide stimulating hormone זהו ההורמון המפקח על הפרשת הומון הטירוקסין על יד בלוטת התריס ,ובעקרון רמתו לש משתנית באופן מהותי לקראת הביוץהוסף תגובה
אני בהיריון מהפריה חוצ גופית -שאלה דינה 30/06/2013 | 09:31האם מותר לאכול פטרוזיליה בסלט או מבושל או שזה מזיק לעובר ? האם מותר לאכול חריף ( פלפל חריף סחוג ) מקורביי טוענים שאסור מה דעתך ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פטרוזיליה ,סחוג בהריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/06/2013 | 11:14לא ידוע לי על מגבלה באכילת פטרוזיליה או סחוג בהריוןהוסף תגובה
סיכוי לעמת סיכון lio 27/06/2013 | 18:48מה הסיכוי להריון בגיל 41 שחלה פוליסטית IVF ראשון 19 ביציות 7 הופרו 2 הוכנסו היתה קצת סטימולציה הביוץ נעשה עם DECAPEPTIDE נכשל כעת אני אכניס 3-4 קפואים עכשיו האם יתכן שהסטימולציה הפריעה להשתרשות הייתי נפוחה העוברים ה2 היו יפים ה 4 נוספים מיום ג 8 תאים עם 10 -15 שברים מה ההסתברות להריון. מה ההסתברות להריון מרובה עוברים היתכן כי DECAPEPTIDE הפריע להשתרשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/06/2013 | 19:54השראת הביוץ באמצעות אגוניסטים של GNRH(דקפפטיל) כרוכה בשיעור השתרשות נמוך יותר והפזה המחזורית הלוטאלית לוקה באיכותה ויש צורך במינונים מוגברים של פרוגסטרון על מנת לתקן את הליקוי בהליך ההורמונלי בשלב זה של המחזור. באשר לעוברים המוקפאים יש לך בהחלט סיכוי סביר וטוב להרות במיוחד אם יוחזרו יותר משני עוברים. בהתחשב בעובדה שהעוברים מוקפאים וגילך הוא מעל 40 הסיכוי להשתרשות אב עוברית קטן ,כך שלטעמי הסיכוי להריון גובר על הסיכון להריון רב עובריהוסף תגובה
דקפפטילחנה 27/06/2013 | 21:12האם צטרוטייד משפר את סיכויי ההשתרשות? אם לא דקפפטיל אז מה כן? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול מוצלח פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/06/2013 | 18:08כל טיפול שהינו ברירת מחדל עקב תגובה לא הולמת מפחית את סיכויי ההשתרשותהוסף תגובה
השריית ביוץחנה 28/06/2013 | 19:09התשובה לא ברורה. הרי כל טיפול IVF יש בו השריית ביוץ או ע"י דקפפטיל או צטרוטייד?הוסף תגובה
תשובת מומחה ברירת מחדל בגרימת ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/06/2013 | 10:58הכוונה גרימת ביוץ באמצעות דקפפטיל במקום ע"י אוביטרל בגלל טיפול אגרסיבי מדי הצופה גירוי יתר שחלתי אם ינתן אוביטרל לגרימת הביוץהוסף תגובה
צילום רחם דנה 28/06/2013 | 19:44שלום רב, נקבע לי צילום רחם ב-8.7 כאשר קיבלתי מחזור ב-23.6 . אני לא מקיימת יחסים עד הצילום. האם התאריך של צילום הרחם תקין או מאוחר מדי? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד צילום רחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/06/2013 | 10:56לאישה אשר מקיימת יחסים רצוי לבצע את צילום הרחם לאחר המחזור לפני הביוץ הצפוי,לאישה אשר אינה מקיימת יחסים יש אפשרות לבצע את צילום הרחם גם אחרי הביוץ הצפוי כמו במקרה שלךהוסף תגובה
צילום רחם נעה 28/06/2013 | 19:48שלום רב, נקבע לי צילום רחם ב-8.7 כאשר קיבלתי מחזור ב-23.6 . אני לא מקיימת יחסים עד הצילום. האם התאריך של צילום הרחם תקין או מאוחר מדי? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד ביצוע צילוםרחם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/06/2013 | 10:55לאישה אשר מקיימת יחסים רצוי לבצע את צילום הרחם לאחר המחזור לפני הביוץ הצפוי,לאישה אשר אינה מקיימת יחסים יש אפשרות לבצע את צילום הרחם גם אחרי הביוץ הצפוי כמו במקרה שלךהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
הפלות חוזרות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
טיפולי פוריות
בדיקות קשורות
-
גואנידינואצטט וקריאטין
-
אבחון נגיפים העלולים לגרום למומים בעובר
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
נפארלין
מונחים קשורים
-
אוקסיטוצי
-
קרן בריאה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן