פורום טיפולי פוריות - עמוד 865
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
בדיקת הורמונים
אוריאן 06/11/2020 | 15:36שלום. אני לאחר שבועיים גלולות בגלל ציסטה שהפרישה הורמונים.. היום יום 2 למחזור וצריכה להזריק אלונבה.. האסטרדיול רק 37 והפרוגסטרון 0.3,זה לא אסטרודיול נמוך מידי להתחלת הסבב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/11/2020 | 16:33הוסף תגובה
-
המשך
אוריאן 08/11/2020 | 21:59יום 4 לוסת לאחר אלונבה והאסטרדיול עדיין 37,האם עדיין תקין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כנראה בחירה לא נכונה ומספקת של האמצעי להשריית הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/11/2020 | 22:21הוסף תגובה
-
המשך
אוריאן 09/11/2020 | 15:12אבל לא לקחתי כלום להשריית ביוץ.. לא ממש הבנתי מה עשיתי לא בסדר בטיפול הנוכחי ואיך ניתן לתקן זאתהוסף תגובה
-
המשך
אוריאן 10/11/2020 | 14:39יש דרך להציל את הסבב ולגרום לזה שהאסטרדיול יעלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יתכן שהתערבו תרופתית בזריקות להשריית ביוץ תטיב לזרז את התהליך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 15:47הוסף תגובה
-
-
בטא לא מכפילה את עצמה
אנונימי 10/11/2020 | 15:10שלום ד"ר, עשיתי החזרה של אובר טרי. ביום 12- בטא 67 ביום 14- בטא 84 ביום 16- בטא 116 האם יש תקווה שההריון יהיה תקין? אשמח לייעוץ שלך. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לטעמי ההיריון לא תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 15:45הוסף תגובה
-
-
פרוטוקול הורמונלי מומלץ להחזרת מוקפאים (לת)
לאה 10/11/2020 | 07:23שלום פרופ', בת 39, רזרבה שחלתית נמוכה ורירית דקה (7 מ"מ לכל היותר עם גונל/מנופור). אחרי 2 החזרות של טריים שכשלו. הפעם הייתי בפרוטוקול להחזרת מוקפא, קיבלתי 3 פעמים ביום 2 מ"ג אסטרופם, שלא השפיע על הרירית (הגיעה ל 6 מ"מ וערכים של e2 נותרו נמוכים) בנוסף היה ביוץ עצמוני ביום 13 למחזור והופסק לי הפרוטוקול באמצע! רציתי לדעת איזה טיפול הורמונלי חלופי יש לאסטרופם לצורך החזרת מוקפאים ומה עושים כדי למנוע ביוץ עצמוני? (בשאיבות קיבלתי דקפפטיל). האם העלאת מינון של אסטרופם תעזור פה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
האם יש סיכויי?
לינוי 05/11/2020 | 16:37שלום לך דוקטור אשכנזי . אני בשבוע 6 ב12/10 הוחזר עובר בן 5 ימים.היו 2 בדיקות בטא 645 ואחרי יומיים 1450 היום בבוקר נראתה הכתמה דמית שיצאה יחד עם הקרינון שמאז נעלמה. בפנייה לאחות נאמר לי לפנות למיון שם לצערי נראה רק שק הריון בלבד ללא שק חלמון. הרופא שם אמר להגיע עוד שבוע, האם יש עוד סיכויי שמשהו התפתח שם?😪הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מוסיפה
לינוי 05/11/2020 | 17:25דיברתי טלפונית עם הרופא ביחידה הוא אמר שזה עדיין לא אומר כלום שלא רואים שק חלמון בשבוע הזה ולבוא ב18/11 לאולטסראונד המתכונן ביחידה. האם הוא סובר נכון?הלוואי שיש קצת תקווה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לטעמי העדר ההתפתחות הצפוי המלווה בהפרשה חומה וירידת ערך הביטה למרבה הצער לא מבשר טובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/11/2020 | 13:49הוסף תגובה
-
לא הייתה ירידה בבטא
לינוי 06/11/2020 | 15:14הייתה הפרשה חומה שיציאה עם הקרינון כאילו הקירנון עצמו יצא עם פירורים חומים כאלה ומאז אין ולא היה שום דבר כבר באולטרסאונד לא נראה דימום בכלל. בהריון של הילדה שלי ממש היה לי סוג של דימום חום והוסיפו לי זריקות והכל היה בסדר ובדיוק בשלב הזה של ההריון זה קרה. מה שמדאיג אותי כאן זה שהשק רייק ללא שק חלמון. והייתי רוצה לדעת אם יש סיכויי שעוד שבוע אני יגיע להבדק כמו שאמרו לי והכל יהיה בסדר. או שלטעמך זו תקוות שווא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם כך עדיין יש מקום לתקווה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/11/2020 | 16:34הוסף תגובה
-
פרופסור אשכנזי שלום-חייבת את עצתך המקצועית!
לינוי 08/11/2020 | 22:12לא היה לי סבלנות לחכות שבוע,אז עשיתי היום בדיקת בטא וזה לא נקרא תקין בעליל. תזכורת קטנה- 12/10 הוחזר בלצסטו' 26/10 בטא ראשונה 649 28/10 בטא שניה 1490 בשבוע 6 בדיקת u.s שק רייק ללא חלמון ורקמה עוברית, הונחתי להמתין שבוע . היום שבוע 6+3 בטא 2871 שבועיים פלוס לאחר הבטא האחרונה שהייתה 1450. אז הבטא לא תקינה. ביום רבעי אני אמורה ללכת לרופא נשים לu.s אחרון ושם אקבל הפנייה לאישפוז יום נשים על מנת לסיים את ההריון. בנתיים-הורדתי תמיכה על דעת עצמי(מרגיש לי מיותר) בפני 2 אפשרויות לסיים את ההריון עם גרידה או ציטוטק. היסטוריה-בן בן 5 מivf ראשון-קיסרי. לאחר שנה פלוס הוחזר עובר מאותו סבב שנגמר בהפסקת דופק בשבוע 13 בעקיבות ציסטק היגרומה עם מומים לבביים-נגמר בגרידה. החזרה שניה לאחר חודשיים שוב אותו סיפור הפעם לקחו חומר הריוני נמצא טרנר בעוברית. הדופק נדם ונגמר בגרידה. אחרי בירור של קרישיות יתר אולטסאונד תלת מימד קריוטפ וברור גנטי תקין. קבלנו אור ירוק להמשיך. החוזר עובר לא היה הריון. ואז לאחר קריאה בפורומים ביקשתי היסטרוסקופיה נמצאה הדבקות אחת בנונית שהופרדה,לאחר מכן עשיתי הסיטרו'אבחנית לראות שאכן הוסרה ההדבקות כמו שצריך(אצל ד"ר גולדשמיט).הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין. עשיתי שאיבה חדשה שלאחר ההחזרה נקלט עובר הריון תקין שנגמר בקיסרי ונולדה לי בת. לפני 8 חודשים הוחזר עובר-אין הריון. ועשינו הפסקה בגלל הקורונה. ואז עכשין החוזר עובר,הריון לא תקין שק הריון ללא עובר. שאלותיי: 1.האם עדיף במקרה שלי לסיים הריין עם ציטוטק ולקוות שלא נצטרך התערבות אחרת.כדי שהגרידה לא תגרום להדבקות נוספת ואולי זה יותר מידיי עבור הרחם שלי פוחדת שינזק. מצד שני הציטוטק זה תהליך איטי שמלווה בכאב דימום וכו. אשמח לדעת באיזה דרך את חושב שעדיף לי לסיים את ההריון? 2.אשמח לדעת אם יש דרך כלשהי לדעת מה הסיבה שבגללה העובר לא התפתח?האם יכול להיות שוב טרנר? או שיכול להיות גם פןגרסטרון נמוך כי הוא היה 12 ואז ירד ל9 ונתנו לי כדורים בלבד. בהריון של הבת שלי בהכפלה השנייה ראו שהפוגרסטרון נמוך הוסיפו גם דופסטון וגם זריקות והכל היה בסדר. סליחה שכל כך הארכתי וכתבתי אני פשוט אובדת עצות וכל כך בטוחה בעצותיך המקצועיות. תודה מראש🙏הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאור העובדה שעברת הפלות בעבר בנוסף לניתוח הקיסרי הייתי בוחר בסיום כירורגי של ההפלה עם כל הזהירות המתבקשת,באשר לרקע לבב מחבד פגמים אפשריים עם ההיריון תמיד יתכן שבעקבות הרקע והניתוח הקיסרי התחדשו הידבקויות ברחם שהנן הסיבה להפלה הנוכחית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/11/2020 | 22:19הוסף תגובה
-
תודה רבהה על התגובה המהירה!!
לינוי 08/11/2020 | 22:27ממש תודה רבה לך פרופסור אשכנזי, אז בודקת אם הבנתי נכון? לסיים את ההריון עם גרידה?התערבות כירוגית. ולבצע שוב היסטרוסקופיה כשאשר ארצה להרות שוב כדי לשלול הידבקות?הוסף תגובה
-
מנסה להבין..
לינוי 08/11/2020 | 22:35למה לא עדיף לסיים את ההריון עם ציטוטק?כדי למנוע התערבןת כירוגית שהיא יכולה לגרום להידבקויןת נוספות והרס לרחם.הוסף תגובה
-
אם אפשר בבקשה התייחסות זה יעזור לי מאוד.אני כבר צריכה להחליט לאיזה כיוון אני הולכת.
לינוי 09/11/2020 | 21:43תודה רבה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:10הוסף תגובה
-
תודה רבה רבה לך תבורך מפי עליון.מבקשת רק לדעת.למה הגרידה עדיפה מציטוטק?הרי הגרידה היא פעולה פולשנית וחןדרנית שיכולה להזיק לרחם.והציטוטק זו פעולה כביכול פשוטה לרוב אם היא עושה את העבודה כמו שצריך.אז מה הסיבה שהגרידה עדיפה?
לינוי 10/11/2020 | 01:31שוב ושוב תודה רבה. אין לך מושג כמה אתה מציל אותנו במצבים כל כך קשים שזר לא יבין.רק מי שנמצא בסיטואציה כמונו.הוסף תגובה
-
-
הזרעה
רחל 09/11/2020 | 16:23שלום וברכה אני 12 יום אחרי הזרעה טבעית ללא שום זריקה או כדור. היום עשיתי בדיקת פרוגסטרון ויצא 20 האם זה תקין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:19הוסף תגובה
-
-
המלצות
אבישג 09/11/2020 | 16:28היי אני אחריי החזרה של שני עוברים יחד עם זאת יש לי תינוקת בת שנה בבית האם התעסקות איתה בלהרים אותה יכולה לפגוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:19הוסף תגובה
-
-
בדיקות לא גרור
ענת 05/11/2020 | 09:09שלום, כרגע ממתינה לתוצאות בטא מסבב החזרת מוקפאים. לוקחת: קרינון, דופסטון, אסטרופם, מיקרופירין ודקסמתזון. לאור סבב ההחזרה שלא התנהל לטעמי החלטתי להחליף רופא והרופא החדש נתן לי לבצע 2 בדיקות: thyroid peroxidase (TPO) ab Thyroglobulin TM Battery רציתי לשאול אותך פרופ אשכנזי: 1. האם ניתן לבצע את הבדיקות כעת בעוד אני לוקחת את כל הכדורים שציינתי מעלה. האם כדורים אלו (למשל סטרואידים ומדללי דם והורמונים) לא יכולים להשפיע על תוצאות הבדיקות? 2. מה מטרת בדיקות אלו במסגרת טיפולי ivf? לא ממש הספקתי לשאול את הרופא על כך. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למרות שלהורמונים ישנה השפעה על תפקודי הטירואיד חשוב לבצע את הבדיקות ולהתייחס אליהם בהתאם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 12:54הוסף תגובה
-
המשך שאלה
ענת 05/11/2020 | 18:10תודה רבה על המענה. אודה לתשובתך גם: 1. מה הבדיקות הללו בודקות ומה מטרתן? 2. אם אבצע אותן יום לאחר הפסקת התמיכה אזי ההורמונים כבר לא ישתקפו בבדיקות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הבדיקה עלולה לאתר הפרעות בפעילות בלוטת התריס על רקע מחלתי או אחר,ההשפעה ההורמונלית תפוג לפחות מספר ימים לאחר הפסקת התכשירים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/11/2020 | 13:44הוסף תגובה
-
תודה והמשך
ענת 06/11/2020 | 20:47תודה על המענה פרופ . היום לאחר בטא שלילית הפסקתי את התמיכה ואת הדקסמטזון. מתי ניתן לבצע את הבדיקות שכתבתי כך שלא יושפעו מהסטראודים? כמו כן, לשם המשך טיפולי ivf התבקשתי לחדש בדיקות פרופיל הורמונלי. בהנחה ואקבל מחזור תוך יומיים בערך ואבצע את הבדיקות ביום השני למחזור - האם הבדיקות יושפעו מההורמונים (קרינון, אסטרופם, דופסטון) והסטרואידים שלקחתי עד עכשיו? תודה ושבת שלום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצעי את הבדיקה ביחד עם הפרופיל ההורמונלי בימים 3-5 למחזור שיגיע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 07/11/2020 | 10:20הוסף תגובה
-
תודה רבה על המענה
ענת 09/11/2020 | 17:32.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:18הוסף תגובה
-
-
אוביטרול שבת בבוקר
אדל 09/11/2020 | 17:57זקיק ימין 16. 19 שמאל ציסטה 40 מ"מ וזקיק 22 על 24. פעמים ביום איקוקלמין ביום 5 לווסת יום 32 לווסת ללא ביוץ מעקב זקיקים יום 32 ווסת הומלץ אוביטרול בשבת בבוקר זריקה ב.ד ראשון אסטרדיול 2500 lh ירד ל 9.20 פרוגסטרום 8.8 עלה פעם ראשונה לאחר 24 שעות מאוביטרול קיימתי יחסים לא בשישי לפני הזריקה אלא חמישי לילה מוצאי שבת וראשון לילה היום אולטראסונד אין ציסטה ירד 13 מ"מ זקיק נראה אולי גופיף צהוב ללא נוזל דוגלס אין ציסטות וב.ד היום אוסטרידיל ירד 740 . Lh ירד 6.40 פרוגסטרום 7.6 השאלה שלי קיימתי יחסים חמישי שבת לילה וראשון לילה לא בשישי שבבוקר הזריקה זה מהווה בעיה לזריקת אוביטרול למה ירד לי מ 2500 ל 740 למחרת להיום הכוונה למה אין נוזל דוגלס האם כבר בייצתי אתמול אחרי 28 שעות וקיימתי בלילה לאחר 17 שעות ולילה אחרי 39 שעות למה ירדו היום הבדיקות (עבר) לידה ראשונה טבעי לפני 7 שנים וניסיון להיכנס לפני חצי שנה שוב איך הבדיקות הדםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אוביטרול שבת בבוקר
אדל 09/11/2020 | 17:59עובי רירית 16 ואתמול 14 למה איןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קיום יחסים בתקופה הביוצית המשוערת עשוי בהחלט להשיג את המטרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:17הוסף תגובה
-
-
בדיקת ביוץ
אא 09/11/2020 | 18:26בדיקת ביוץ חיובית ביום שבת צתי לדעתך היה הביוץ? וכמה זמן אורך הרגע שהביצית משתחררת מהשחלה? מהו הזמנים הפוריים מיום שבת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר הביוץ עדיין הביצית הנה ברת הפריה למשך 36 שעות נוספות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:13הוסף תגובה
-
-
לאחר בטא שלילית
יעל 09/11/2020 | 19:44במידה ולאחר החזרת עוברים מתקבלת בטא שלילית, ניתן להתחיל מחזור נוסף מיד עם קבלת המחזור או שיש להמתין חודש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/11/2020 | 00:11הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
סיסי שליה
-
בדיקת טיי-זקס
-
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
מתילארגומטרין
-
מונחים קשורים
-
אקטודרם
-
הזרעה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן