פורום המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים - עמוד 114
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פיענוח תוצאות בדיקת דם שמואל עגיב 26/06/2011 | 10:34להלן תוצאות בדיקת דם שאני מבקש לקבל חות-דעת עליהן, או כוון לביצוע בירור, אבל הכי חשוב: האם ניתן לקבל "כוון" לבדיקה, זאת אומרת: כבד? כליות? וכדו'. תודה רבה בן 51.9 , יליד הארץ ממוצא ספרדי, עד לפני שנתיים בריא לחלוטין, למעט ניתוח PCNL [ריסוק אבן גדולה בכליה שמאלית], כולל מעקב כל חצי שנה והכל בסדר. להלן התוצאות: FERRITIN =5 IRON =50 HB =12.8 HCT =40 MCH =24.7 MCHC =31.9 MCV =77.3 MACRO%=0 BASO abs =0 HYPER%=0.2 HYPO % =10 MICRO%/HYPO%=0.7 ALBUMIN (BY EP) =51.6 GLOBULIN BETA-1 =7.3 GLOBULIN GAMA =22.7 IgG =2050 BENCE-JONES PROTEINS=Negative REMARKS (GENERAL)=Order Commentsפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות דם דר' דרור לוין 26/06/2011 | 21:09שמואל שלום! הפורום מיועד לענות על נושאים הקשורים לרפואת ילדים/המטולוגיה ואונקולוגיה ילדים. אני מתקשה מאד להתיחס לבדיקות של מישהו שהוא ממש לא בקבוצת הגיל הזאת.... אמירה רפואית אחת- ברור שרמת הפריטין כלומר מאגרי הברזל "מרוקנים" פנה לבירור ע"י המטולוג מבוגרים רפואה שלמה ד"ר דרור לוין
תאי גומפרכט נועה 19/06/2011 | 21:46שלום דוקטור, במחלת החום האחרונה של בני אושפזנו במחלקת ילדים. במכתב השחרור מצויין- "תאי גומפרכט: נמצא". מהי המשמעות של תוצאה זו? בני בן שנה וחצי וכל מחלותיו האחרונות מתוארות כויראליות, כולל זו האחרונה. מחכה בקוצר רוח לתשובתך. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה משטח דם דר' דרור לוין 19/06/2011 | 23:44נועה שלום! במקרים רבים כמו למשל במסגרר בירור חום מבצעים משטח דם ובוחנים את צורת תאי הדם במיקרוסקופ. בבדיקה שכזו יכולים להתגלות תאים בצורות שונות. אחת מצורות אילו הם תאי גומפרכט אשר תוארו באנשים מבוגרים בסוג ספציפי של לוקמיה. בילדים אין את לוקמיה זו ובדרך כלל ממצא זה נצפה בזמן מחלת ןיראלית. חשוב "לסגור"את הנושא ולהבדק ע"י המטולוג ילדים כולל ביצוע משטח דם חוזר. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי תל אביב מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
דוקטור- דחוף בבקשה, אני לחוצהנועה 21/06/2011 | 20:32היום נלקח שוב דם לצורך העמקת בירור. בבדיקות ASD ו- LDH נרשם "דגימה המוליטית, נא להודיע לרופא". האם יתכן שקיים קשר לתאי גומפרכט הנדירים הללו? אני מאוד לחוצה וממתינה לשתובתך.
תשובת מומחה בדיקה המוליטית דר' דרור לוין 21/06/2011 | 21:54נועה שלום! במקרה שלקיחת הדם קשה טכנית (שכיח בילדים קטנים ותינוקות )יתכן שהדם שהתקבל במבחנה עבר פירוק (הימוליזה) ועקב כך יתקבלו בטעות תוצאות לא תקינות. אין מדובר במחלה או בבעיה הקשורה לילד שממנו נלקחה בדיקה ,מדובר בבעיה טכנית ובתופעה המתרחשת במבחנה מחוץ לגופו של הילד! אין שום קשר בין מצב כזה של בדיקה המוליטית לבין מחלות דם או להמצאות תאים כאלו או אחרים במשטח הדם. לסיכום לא קשור,לא מקדם באבחנה לא הופך את המצב ליותר מדאיג/מלחיץ! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי תל אביב מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
תודה תודה תודה!21/06/2011 | 21:57ומסקנה- אני לא בודקת יותר בדיקות דם בעצמי :) שוב תודה
תשובת מומחה בשביל זה יש את הפורום דר' דרור לוין 21/06/2011 | 22:11שלום! שמחתי לעזור,גם לדברים כאלו יש את הפורום כדי לסלק פחד עקב דברים שסתם לא קשורים... כמובן שיש להשלים בירור המטולוגי כפי שתוכנן. ושוב כל הנתונים ממש לא מעידים על בעיה אמיתית או מקור לדאגה. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי תל אביב מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
חסר באנזים G6PD. מירב 20/06/2011 | 21:30שלום, בשעה טובה נולדה לי תינוקת. לתינוקת חסר באנזים G6PD. אני מניקה הנקה מלאה ומעוניינת לצבוע שיער. אודה לך אם תוכלי לסייע לי בתשובתך - האם קיימים במרכיבי צבעי השיער המשווקים בארץ חומרים העלולים לסכן חולים אשר חסר להם אנזים מסוג G6PD? תודה. מירבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חוסר G6PD דר' דרור לוין 21/06/2011 | 00:25מירב ! מזל טוב להולדת התינוקת. כיוון שהאנזים נמצא על כרומזום X בדרך כלל בתינוקות-בנות שיש להם שני כרומוזומי X ורק אחד "חולה" הבעיה/מחלה קלה בהרבה מתינוקות בנים שלהם רק X אחד . לשאלה שלך לגבי צבעים איני בקיא באופן מוחלט בכל תכשיר השיער אך למיטב הבנתי אין בעיה ואת ממש לא תסכני את התינוקת בצבע השיער. מזל טוב רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי תל אביב מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
בלוטת לימפה מוגדלת ובדיקות דם לבן שנתיים אסי 10/06/2011 | 08:38ד"ר שלום לבני בן השנתיים מזה כודשיים בלוטה מוגדלת בלסת תחתונה מאחור. נשלחנו לאולטראסאונד ואכן נצפו בלוטות מוגדלות שבחלקן צורתן לא תקינה אך נכתב כי ככל הנראה על רקע דלקתי. הרופא אמר לי שאין מה לעשות ויש להמתין חצי שנה ולבוא לאולטראסאונד נוסף למעקב. במקביל ערכתי לו בדיקות דם שע"פ הערכים נראה הם בגדר הנורמה חוץ מ- Lym%47.2 שמתחת לנורמה באופן כללי הילד מרגיש טוב ואין לו חום או משהו כזה . עם זאת, בחודש האחרון אני בהחלט מרגישה שמשהו עובר עליו . הוא אוכל פחות טוב , יותר עצבני, בוכה וצורח יותר כביכול ללא סיבה , מתקשה להרדם. האם אכן ייתכן שהבלוטה נפוחה על רקע תהליך דלקתי ? האם זה אמור לרדת לבד ? האם חצי שנה לחכות ולא לעשות דבר זה זמן סביר ? אם יש צורך בנתונים נוספים מתוצאות בדיקת הדם אוכל להוסיף. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטות לימפה מוגדלת -יש מה לעשות דר' דרור לוין 10/06/2011 | 18:54אסי שלום! הסיפור הקליני של הבן שלך מתאים לתהליך זיהומי /דלקתי השכיח בילדים בגיל זה בבלוטות באזור תת-לסתי. העובדה שבהדמיה הבלוטות תוארו כ-"לא תקינות" קצת מדאיגה. אני חושב שבהחלט יש מה לעשות ולא היתי ממתין 6 חודשים. יש להשלים בירור רפואי מלא. במידה והרופא בקהילה מתקשה לבצע זאת ,פנו להמטולוג ילדים . רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי (איכלוב) מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
בלוטות לימפה מוגדלותאסי 11/06/2011 | 10:14ד"ר שלום , תודה על המענה המהיר. בהמשך לתשובתך אבקש לדעת איזה בירור רפואי נוסף ניתן לעשות או לבקש מהרופא הילדים לבצע? כאמור בדיקות דם מקיפות כבר ביצענו ובסך הכל נראה שהערכים נמצאים בנורמה חוץ ממה שכבר ציינתי בתגובתי הקודמת. כמו כן , בהנחה וזהו אכן תהליך דלקתי, תוך כמה זמן הגיוני שהבלוטה תקטן/תעלם? תודה אסי
תשובת מומחה בלוטות מוגדלות דר' דרור לוין 11/06/2011 | 21:23אסי שלום! האם ביצעתם בדיקות דם חוץ מספירת דם? במידה וכן העבירי את התוצאות? יש בירור מלא שצריך להיקבע לאחר בדיקת הילד! בלוטות למפה כאילו פעמים רבות אינם נעלמות כליל אבל בדרך כלל יש נטיה ל"צמצום" מסויים הגודל לאחר מספר שבועות! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי (איכלוב) מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
מצ"ב בדיקות הדם שנערכו לבניאסי 11/06/2011 | 22:36TSH 1.81ml/UL T3-FREE 5.6pmol/L T4-FREE 15.6pmol/L B12 569pmol/L FOLIC ACID >54.5 nmol/L FERRITIN 36.0 ng/ml ESR 14mm/h WBC 10.2K/ul RBC 4.33M/ul HB 11.8 g/dl HCT 35.2% MCH 27.2 pg MCHC 33.4 g/dl RDW 14.0% MCV 81.4fL NEUT% 38.3% LYM% 47.2% MONO% 6.2% EOS% 3.2% BASO% 0.8% LUC% 4.4% NEUT.abs 3.9K/ul LYMP.abs 4.8K/ul MONO.abs 0.6 K/ul EOS.abs 0.3 K/ul BASO.abs 0.1K/ul LUC.abs 0.4 MACRO % 0.1 MICRO % 2.9 HYPER% 0.9 HYPO% 2.0 MICRO%HYPO% 1.5 PLT 358 K/ul MPV 8.2fL UREA 31mg/dl CALCIUM 9.73 mg/dl CREATININE 0.34 mg/dl PHOSPHORUS 5.1 mg/dl IRON 63 ug/dl TRANSFERRIN 255.0 mg/dl BILIRUBIN-TOTAL 0.3mg/dl BILIRUBIN-DIRECT 0.10 mg/dl GOT (AST) 48 U/L GPT (ALT) 45 U/L GGT 8 U/L ALK.PHOSPHATASE 217 U/L LDH 653 U/L CK-CREAT.KINASE(CPK) 78 U/L הערות לבדיקות LDH: דם המוליטי האם ישנן בדיקות נוספות שעליי לבקש מהרופא ילדים כדי להיות רגועה בעניין הבלוטה המוגדלת? בברכה ותודה מראש אסי
תשובת מומחה בדיקות דם דר' דרור לוין 12/06/2011 | 01:06אסי שלום! הממצא של LDH מוגבר (יתכן עקב המוליזה / תמס דם) מחייב לחזור עליו .מדובר בבדיקה חשובה שיכולה להיות מוגברת כתוצאה מתהליכים גידוליים שונים .כמובן שהיא יכולה להיות מוגברת גם עקב סיבות טכניות כמו לקיחת דם עם המוליזה כמו שמתרחש בילדים קטנים רבים(עקב ורידים דקים...). צריך לשקול ביצוע בדיקות דם לוירוסים שונים(כמו מחלת הנשיקה) וחידקים ספציפיים (כמו חידק מחלת סריטת החתול) כדאי לשקול להשלים הדמיות נוספות כמו צילום חזה,על קול חוזר של הצוואר ועוד.... שוב כל ההחלטות האלו בהתאם לבדיקה של הילד!!! בהצלחה רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי תל-אביב (איכלוב) מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
הגדלת בלוטות לימור 10/06/2011 | 01:10ד"ר לוין! הבן שלנו בן 5 שנים ,בריא ומקסים. בבדיקה תקופתית רופאת המשפחה מצאה שיש בלוטות מוגדלות בעיקר בצוואר בצד ימין וצריך מעקב. מאז אני מאד מפחדת ומודאגת! האם צריך לבצע ביופסיה? כיצד יודעים שלא מדובר בבעיה קשה/רעה! האם יש הבדל בין צד ימין לשמאל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הגדלת בלוטות דר' דרור לוין 10/06/2011 | 18:47לימור שלום! במקרה של הגדלת בלוטות/קשריות למפה למשך מספר שבועות חודשים רצוי לבצע בירור הכולל בדיקה מקיפה ע"י רופא ,הדמיה של הבלוטות (בדרך כלל בדיקת אולטרסאונד) ובדיקה של בלוטות שכנות הן ע"י הרופא והן בבדיקות הדמיה. לעיתים יש גם להשלים בדיקות מעבדה בהתאם לחשד לגורם זיהומי או אחר. ממליץ לבצע בירור מסודר ומקיף. לאחר ביצוע הבירור התמונה תהיה ברורה יותר. רק במקרה של בלוטה חשודה או עקב ממצאים נוספים יש לבצע ביופסיה. במידה ויש ספק ניתר להתיעץ עם המטולוג ילדים . רפואה שלמה ד"ר דרור לוין מנהל המרפאה להמטואונקולוגיה ילדים המרכז הרפואי סוראסקי (איכלוב). מרפאה פרטית 052-2574868 www.drorlevin.co.il
לפני ניתוח אלה 06/06/2011 | 21:20שלום רב בני בן 6 צריך לעבור ניתוח שקדים יש לו בעיות קרישה ואני מאוד מודאגת הינה תוצאות בדיקות דם WF-von Willebrand Factor | % | 50( 58 ) 150 FATOR VII :44 L % PT for factor 74 L (75-135 INR for factor 1.15 :טווח נורמה 55-145 % קרישה PT (Seconds) | Sec. 8.4 ( 12.5 ) 11.3 I.N.R - 1.2 ptt -21.6 ( 30.3 ) 30.6 מה מומלץ לעשות האם זה מסוכן ? תודה רבה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פקטור VII דר' דרור לוין 06/06/2011 | 22:50אלה שלום! אני מאד שמח שערכו לכם בירור קרישה טרום הניתוח. בבדיקות נראה שיש PT מאורך אשר מוסבר עקב חוסר חלקי בפקטור קרישה מספר 7./ פקטור VII. מדובר בחסר של אחד החלבונים /פקטורים אשר שותפים לתהליך הקרישה . אתם זקוקים ליעוץ מסודר ע"י המטולוג ילדים רצוי מי שתחום הקרישה קרוב אליו. היעוץ יכלול יעוץ כללי וספציפית הכנה לניתוח ע"י תרופות המטולוגיות.. רפואה שלמה בהצלחה הניתוח ד"ר דרור לוין
תשובת מומחה ניתוח ובעיות קרישה דר' דרור לוין 06/06/2011 | 23:23אלה! חשוב לי להדגיש. לפני ניתוח יש סדרה של טיפולים הכנות שיש לבצע במקרה של בעיה בחסר הקרישה. לא!!!! לבצע את הניתוח לפני קבלת יעוץ עדכני לגבי חומרת הבעיה ודרכי התמודדות! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין
בדיקות דם של ילדה בת 14 שושי 06/06/2011 | 18:44שלום רב, עקב שטפי דם שיצאו לבתי בפנים ללא סיבה מוגדרת נעשו לה בדיקות מקיפות ויצאו כמה ערכים שקשורים לקרישת דם המדאיגים אותי. אשמח לתשובתך האם זה משהו בעייתי או לא ומה הטיפול המומלץ PT-INR - 0.99 PT-SEC 14.8 Sec PT % - 100 APTT-sec - 43.7 בנוסף גם ערך זה יצא גבוה מהנורמל ALK. PHOSPHATASE - 202 בברכה, שושי בלזפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות דם דר' דרור לוין 06/06/2011 | 22:42שושי שלום! אני מבקש לחלק את תשובתי לשני חלקים. א.שטפי דם ללא סיבה ברורה/חבלה מחייבים אבחון מקצועי ע"י המטולוג ילדים. לא ידוע לי איזה בירור בוצע לכם עד כה . ספירת הדם היא חשובה ביותר ובנוסף נדרש לבצע מבחנים של מערכת הקרישה כאשר הבדיקות שבוצעו לכם עד כה נראות לי כבדיקות ראשוניות ולא כבירור קרישה מלא. לכו להמטולוג ילדים ליעוץ! ב. לגבי הבדיקות שאת שואלת עליהם .לא ידוע לי באיזה מעבדה הבדיקוה בוצעה. יש חשיבות רבה לערכי הנורמה אשר יכולים להשתנות ממעבדה למעבדה. בכל מקרה נרא שיש בדיקתPTT לא תקינה (מאורכת). רצוי לחזור על הבדיקה ובמידה וזו התוצאה כדאי מאד לפנות להמטולוג ילדים. אשמח לעזור לאחר קבלת מידע נוסף רחב יותר. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין
התנגשות תרופות ויקי 06/06/2011 | 16:06שלום, לפני כ-3 שנים יצא לי בדיקת דם של B2 GLYCOPROTEIN LGG B2 GLYCOPROTEIN- גבוהה ובמשך 3 שנים הוא יצא נמוך , הייתי בהתייעצות המטולוג , והוא קבע שזה בסדר לקחת לתקופה קצרה פרגנובה (הורמונים לדחיית ביוץ). בעת לקיחת התרופה -חליתי בסטרפקוקוס וכעת רופאת המשפחה רוצה שאקח אנטביוטיקה , האם זה בסדר לקחת את שניהם ביחד? האנטביוקטיה היא מוקסיוט - רופאת המשפחה אמרה שזה בסדר ורציתי לוודאפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מוקסיפן דר' דרור לוין 06/06/2011 | 22:33ויקי שלום! אני מקווה שהבנתי את שאלתך נכון. האם ניתן לקחת מוקסיפן ללא חשש לאור מצב קרישיות היתר שהיה ולאור הטיפול ההורמונלי. קשה לי לתת עיצה רפואית מלאה ללא הכרת כל התמונה הרפואית. ככלל אין בעיה בשימוש במוקסיפן ותרופה זו אינה משפיעה על מערכת הקרישה. במידה ולא הבנתי נכון את שאלתך ,בבקשה תסבירי קצת יותר ואני אשמח לסייע. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין
טסיות יקי 05/06/2011 | 19:15שלום רב במרוצת השנה האחרונה ערכתי 6 פעמים בדיקות לספירת דם. בכל ששת הבדיקות רמת טסיות הדם היתה בסביבות 120 שהוא מתחת לנורמה . ברצוני לשאול האם רצוי לערוך ברור לסיבת הרמה הנמוכה? תודה עבור תשומת הלב בברכה יקיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ספירת טסיות נמוכה דר' דרור לוין 05/06/2011 | 23:34יקי שלום! לספירת טסיות נמוכה יכולה לנבוע ממצבים שונים חלקם מצבי חולי ממש וחלקם מסיבות אחרות למשל בעיה "מעבדתית" אשר גורם לספירה לא תקינה במכשיר כאשר בפועל בגוף הכל תקין ורגיל. אני ממליץ בחום להיועץ עם המטולוג מומחה אשר יבצע בירור מתאים ויוכל לאבחן באופן מדוייק את מצבך הרפואי. לחלק ממצבים אלו יש משמעיות/נגזרות לגבי בריאותך. לסיכום- כן ! כדאי מאד לבצע בירור. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין
ברזל מרינה 05/06/2011 | 04:17רציתי לברר האם טיפול בברזל יכול להיות תרופה לחיזוק הגוף? כפתרון כנגד עיפות וחולשה? איזה מינון מומלץ? האם יש סכנה בטיפול כזה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בברזל דר' דרור לוין 05/06/2011 | 09:41מרינה שלום! ככלל תרופות צריכות להינתן לפי צורך רפואי.לטיפול מיותר יש גם פוטנציאל לנזק. הדבר נכון גם לגבי ברזל כתרופה. אני ממליץ לבצע בדיקות לגבי אפשרות של חסר ברזל ורק אם יש מצב שכזה אז צריך לטפל לפי הנהליים הרפואיים המקצועיים. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד