פורום פציעות ספורט - עמוד 101
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פציעת טראומה חגית 21/12/2013 | 18:02שלום ד"ר רשף, אני בת 53. לפני 6 ימים, בסיום שיעור פילטיס מכשירים, ביצעתי מתיחה על הרפורמר עם חצי קפיץ בלבד. זוהי מתיחה בתצורה של שפגט (ברגל הקדמית מותחים עכוז גדול והמסטרינגס, וברגל האחורית מותחים מותן כסל). תוך כדי המתיחה, כאשר הידיים אוחזות במעקה קדמי שעליו מונחת גם הרגל הקדמית, הרגשתי כאב טראומטי חד מלווה ברעש קריעה חזק בחלק האחורי של הירך הקדמית (מתחת לעכוז הגדול). הפסקתי מייד כל פעילות מאז. לא יכולתי לנוע כלל בימים שלאחר מכן. זה כאב גדול. הכאבים החדים לא חלפו עדיין. מורגשים במיוחד בהליכה ובהטיית הגו קדימה. גם במנוחה. אני מחממת את האזור בבקבוק מים חמים, אך אין לי באמת מושג מה עליי לעשות. מהי אבחנתך? מה כדאי לדעתך לעשות? תודה, חגיתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלה בשרירי הירך האחורית דר' נועם רשף 22/12/2013 | 05:50שלום חגית, מהתיאור שלך עולה חשד לפגיעה במוצא שרירי הירך האחורית. המלצתי הנה לגשת לבדיקת אורטופד בהקדם, לבצע צילום ו US של האיזור ולהתקדם לפי הממצאים בבדיקות . ניתן לקחת נוגדי כאב, במידה שאינך רגישה להם. בכל מקרה - אינני ממליץ לחזור לאימוני פילאטיס עד לסיום הבירור והטיפול. בהצלחה.
סיבוב קרסול כהן 18/12/2013 | 00:35שלום ד"ר אני מתאמנת באימון קיקבוקס באימון האחרון אתמול הורדתי את הרגל מבעיטה והקרסול ניכנס כלפי פנימה ושמעתי תיק מהרגל קיררו לי את הקרסול עם ספרי קרח ואין על המקום סימנים נפיחות או אדמומיות. למחרת המשכתי כרגיל אבל הופיעו כאבים בעקב בזמן הליכה וכאב חד בזמן מנוחה(שינה) 1. רציתי לדעת לדעתך מה הנזק לקרסול שלי? האם זה מתיחת רצועה או גיד? 2. מתי אוכל לחזור להיתאמן? 3. האם הנזק משמעותי הדורש פזיוטרפיה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלת קרסול דר' נועם רשף 18/12/2013 | 08:24שלום לך. אינני יכול לתת אבחנה ללא בדיקה פיזיקלית. ככלל , אם אין כאבים ניתן למעשה לחזור לפעילות. היות שיש לך כאבים אני ממליץ על בדיקה של אורטופד או פיזיותרפיסט. בהצלחה.
תשובת מומחה חבלת קרסול דר' נועם רשף 18/12/2013 | 08:24שלום לך. אינני יכול לתת אבחנה ללא בדיקה פיזיקלית. ככלל , אם אין כאבים ניתן למעשה לחזור לפעילות. היות שיש לך כאבים אני ממליץ על בדיקה של אורטופד או פיזיותרפיסט. בהצלחה.
טריגר פינגר נתי 17/12/2013 | 14:52שלום רב, אני מתאמן כבר שנים בצורה אינטנסיבית כ-5 פעמים בשבוע בחדר כושר. אני "סובלת" מנעילה של אצcעות 3ו-4 רק בבוקר - ללא כאבים אלא רק נעילה שנעלמת לאחר כמה דקות. כבר שנים שזה בא והולך, הפעם זה הגיע בעוצמה מאוד גבוה(יחסית לפעמים האחרות). רציתי לשאול: האם הכנסה של היד למים חמים ומתיחות של האצבעות במהלך היום יכולים לעזור? אשמח לקבל המלצות שיכולות להקל עלייפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נעילת אצבעות בבוקר. דר' נועם רשף 17/12/2013 | 17:49שלום נתי. אני מציע להבדק על ידי אורטופד. אם מדובר באצבעות הדק, לרוב הנעילה קורית גם במהלך היום אם כי יכולה להתרחש רק בבוקר. במיקרה זה. קומפרסים חמים עשויים לעזור.במידה שזה לא מסדר, והבדיקה הפיסיקלית אכן מעידה שמדובר באצבע הדק ניתן לנסות הזרקה של סטרואידים לאיזור העיבוי, או ניתוח לשחרור העיבוי. כל עוד אין הגבלה בתפקוד אינני מוצא מקום להגביל פעילות אולם לא הייתי מציע להעמיס או לעלות נפחים בשלב זה - בפלג גוף עליון. בהצלחה.
כאבים בברך ובירך האחורית שיר 14/12/2013 | 00:19אני מתעמלת קרקע מגיל 6, התעמלתי במקומות לא מקצועיים (לרוב חימום ומתיחות לא היו כלכך חשובים ולא התבצעו בצורה הנכונה), הפסקתי להתעמל בקבוצה מסודרת בגיל 14 ומאז עד היום (כיום בת 22) לרוב מבצעת אלמנטים ותרגילים לפעמים סתם כך, תוך כדי הדגמה או בשביל הכיף לצילום תמונות (עמידות ידיים, שפגאטים, פליקפלאקים וכד'') כמובן שכל האלמנטים האלו מתבצעים ללא חימום. בשנתיים האחרונות אני מתאמנת בקבוצת קיקבוקס אירובי כ-4 פעמים בשבוע שעה כל פעם. בשלושה חודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים ברגל שמאל (אני שמאלית וגמישה יותר בשמאל רוב הבעיטות הגבוהות יותר הן בשמאל וכמובן השפגאט תמיד מתבצע כששמאל לפנים), מאחורי הברך, בצד השמאלי החיצוני, סביב הברך, בירך האחורית וסביב מפרק הירך כולל מפסעה. בהתחלה היו ממש טיפה כאבים ולאט לאט זה החמיר, הכאב מתגבר בשתי דרכים, 1. כאשר אני יושבת ישיבה ממושכת כשהברך כפופה, אני קמה ואז הכאבים מאחורי הברך יותר חזקים אך גם יש כאבים בירך ומסביב, 2. בישיבת מסוכה כשהרגל הכואבת ישרה ואני מתכופפת אליה למתיחה אני לא מסוגל לרדת יותר מכמה סנטימטרים בודדים (לפני הכאבים הייתי מניחה ממש את הבטן על הירך), הכאבים הם בעיקר בירך האחורית והמפסעה אך גם בברך. בנוסף אני גם רצה על הליכון כחצי שעה פעמיים בשבוע. יש לציין שגם כשיש אוויר קר על האיזור הוא מתחיל לכאוב סתם ככה. לפעמים בהליכה יש לי מין בריחה כזאת של הברך ואני מרגישה מעידה קלה. הברך לא נפוחה ואין סימנים חיצוניים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בברך ובירך האחורית דר' נועם רשף 14/12/2013 | 00:29שלום שיר. חשוב לדעת האם היתה איזו שהיא חבלה או תנועה לא טובה בתקופה האחרונה. חשוב להבין האם מדובר בטראומה או בפגיעת שימוש יתר , כאשר ברקע יש ככל הנראה מרכיב של גמישות יתר. למרות התיאור המפורט , צריך להשלים בדיקה פיסיקלית כדי להבין בדיוק מה מיקום הכאב ומה מידת חסר היציבות האובייקטיבית הקיימת בברך. צריך להעריך גם את ההליכה והתנועה שלך כיוון שנראה שישנה הפרעה תנועתית בשני מפרקים. הייתי מתחיל בבדיקה פיסיקלית מלאה וצילומי רנטגן. בנוסף - למרות ההבנה שאת מגלה לחימום טרם ביצוע אלמנטים, כדאי להמנע בפועל מביצוע אלמנטים כאלה ללא חימום טוב כיוון שזה עלול להוביל לפגיעות שרירים ורצועות. בהצלחה.
תודהשיר 14/12/2013 | 00:52יכול להיות שהייתה תנועה לא נכונה באחת מהבעיטות בשיעורי הקיקבוקס, אך לא מכה שזכורה לי ממש ככאב עצום עד כדי הפסקת הפעילות.
מתיחה במפשעה שלא עוברת איציק 04/12/2013 | 10:25שלום, אני בן 35 ולפני כ3 חודשים מתחתי את המפשעה במהלך משחק כדורגל בעקבות שינוי מהירות פתאומי. חשוב לי לציין שזו פעם 2 שאני נפצע במקום הזה, פעם קודמת הייתה לפני שנתיים ואז הפציעה גם הייתה מלווה בכאב קרוב לחודש עד שטיפלו בי עם חשמל (רק חשמל) ויצאתי מזה. הפעם הפציעה שונה, והכאב מופיע רק בעת שאני מפעיל את האיזור בצורה מאומצת. נכון לכרגע, עברו 3 חודשים ואני לא יכול לרוץ בכלל, רק ללכת. נתנו לי תרגילי פיזיותרפיה ואמרו לי שזה "רק" מתיחה ולא קרע (למרות שלא שלחו אותי לMRI, רק לאולטראסאונד). התרגילים עוזרים מצד אחד אבל לא עוזרים מצד שני - כשאני עושה את התרגילים שנתנו לי (סקוואטים עם גומיות, חיזוק מרחיקים, hamstrings ואגן) אני כן מרגיש טיפה הקלה. מצד שני, אם "בטעות" אני מפעיל שוב את הגיד הפגוע.. גם אם בטעות.. אז שוב אני מרגיש כאב ושוב אני צריך לנוח יומיים עד שזה עובר, וזה ממש מתסכל. וכבר אני "נח" בצורה הזו קרוב ל3 חודשים ולא מרגיש שום שיפור במצב. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתיחה במפשעה דר' נועם רשף 06/12/2013 | 06:38שלום איציק. אני מניח שהאולטראסאונד פוענח כתקין. לאור חסר השיפור במצבך. אני חושב שהגיע הזמן ל MRI. צריך לזכור שגם קרעים קטנים שאין להם משמעות תפקודית עשויים לכאוב לאורך זמן. הייתי מציע לחזור על בדיקה פיזיקלית טובה על ידי אורטופד המתמחה בפגיעות ספורט, ולאחר מכן MRI של איזור מפרק הירך ומפשעות עם או ללא הזרקת חומר ניגוד-כתלות בבדיקה הפיסיקלית. בהצלחה.
נקע בקרסול ללי 03/12/2013 | 08:48שלום דר' רשף לפני שבועיים נקעתי את הקרסול ועדין הרגל נפוחה עם שטפי דם. בטיפול הפיזיוטרפיה חבשו חבישת לחץ והמליצו הליכה(כאשר שבועיים לא דרכתי על הרגל)בדריכה הרגל כואבת מאוד ואף יותר בהליכה א. האם להקשיב לפיזיוטרפיסט על אף שאורטופד מומחה המליץ לא למהר (מחכה לתשובות CT) לתשובתך אודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נקע בקרסול דר' נועם רשף 03/12/2013 | 08:55שלום ללי. ככלל, אני ממליץ על פעילות לפי כאבים. האם בוצע צילום ששלל שבר? האם בנוסף לחבישה היו קומפרסים קרים או שכבה ברגל מורמת? האם לקחת תרופות נוגדות כאב? נקע בקרסול עשוי להיות פגיעה לא פשוטה כלל. אם יש המלצת אורטופד להאט קצב שיקום, הייתי מקבל אותה עד תשובות ההדמיה. לאחר מכן-שיקום הוא חלק מאוד חשוב בתהליך ההחלמה מנקע קרסול.
אצבעות כף רגל נרדמות בריצה אבי 30/11/2013 | 08:23שלום ל ד״ר נועם רשף בחודשים האחרונים בזמן ריצה ארוכה לאחר כ10 ק״מ אצבעות האמצעיות בכף רגל ימין נרדמות לי וכול צעד ריצה מלווה בכאב, דבר המקשה את המשך הריצה החלפת מספר זוגות נעלי ריצה.וריצה עם נעלים עם מספר גדול יותר לא פתרו את הבעיה. האם יש פיתרון? ולמה האצבעות נרדמות? תודה אביפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אצבעות נרדמות בריצה דר' נועם רשף 01/12/2013 | 04:25שלום אבי, ראשית, חשוב לוודא כי השרוכים אינם סגורים יתר על המידה בחלק הקדמי של הנעל. אני מניח שעשית זאת אם החלפת סוגי נעליים במידות שונות. ישנן מספר אבחנות מבדלות כאשר הראשונה הנה תופעה הקרויה MORTON'S MEUROMA. זוהי הצטלקות סביב עצב תחושתי לבהונות כף הרגל. כדאי להבדק על ידי אורטופד המתמחה בפגיעות ספורט או בפגיעות כף הרגל והקרסול, ולבצע US של קדמת כף הרגל. הפתרון יכול להיות בהזרקה מקומית של סטרואידים, מדרסים להפחתת הלחץ ובמידה שטיפול שמרני אינו עוזר - ניתן לנתח ולהסיר את ההצטלקות.
נקע בקרסול עידו 22/11/2013 | 10:05ד"ר רשף שלום, לפני כשבוע נפלתי במהלך אימון כדורסל ונקעתי את הקרסול. פוניתי למיון במיון הרופא אמר שהוא אינו חושב שיש שבר אם כי יש נפיחות גדולה סביב אזור הפטישון הלטרלי. הרופא נתן לי מרשם לארקוקסיה 90 מ"ג פעם ביום וחבש לי את הקרסול. היום(שבוע אחרי) הורדתיאת החבישה על מנת לשים חדשה ושמתי לב שהאזור עדיין מאוד נפוח. האם יש סיבה לדאגה? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלה בקרסול דר' נועם רשף 25/11/2013 | 23:07שלום עידו.הטיפול בפגיעות חריפות בספורט מורכב ממנוחה, קומפרסים קרים, חבישה או קיבוע והרמת הגפה.לפי מכתבך - לא ברור אם עשית את כל אלה ולכן לאחר שבוע עדיין יכולה להיות נפיחות משמעותית. לא ברור לי האם בוצע צילום קרסול והאם אתה דורך על הרגל. במידה שאינך מסוגל לדרוך על הרגל, שבוע לאחר הפגיעה וטרם בוצע צילום - יש להשלים צילום קרסול ולפנות לאורטופד. במידה שאתה דורך על הרגל עם כאבים קלים - פיזיותרפיה היא השלב הבא. בהצלחה.
ממצאי MRI בכתף שמאל גדי 24/11/2013 | 14:51שלום רב.במסגרת שירותי הצבאי נחבלתי בכתפיים ובכתף שמאל הייתה לי גם תת פריקה. אני סובל כבר חצי שנה מכאבים וקליקים בעיקר בכתף שמאל. בבדיקת MRI ארתרוגרפיה התסתבר שיש עיוות של הלברום הקידמי.פרט לכך ללא ממצא חריג. אבקש לדעת מה משמעות הממצא, וכיצד יש לטפל בו כך שכבר יפסקו לי הכאבים.תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה בכתף שמאל דר' נועם רשף 25/11/2013 | 23:04שלום גדי, אתה מתאר חבלת כתף טראומתית - כאשר תת פריקה היא מושג מעורפל אך למעשה נראה לי שמדובר בתמונה של חסר יציבות. עיוות של הלברום הקדמי יכול להצביע על קרע - אולם צריך לראות את הבדיקה עצמה. לא ציינת את גילך ואת הטיפולים שעברת עד כה. הטיפול בחסר יציבות מתחלק לשמרני - בדגש על טיפולי פיזיותרפיה מתאימים, וניתוחי - תיקון של חסר היציבות. הייתי מתחיל בטיפולי פיזיותרפיה, ונוגדי כאב לפי הצורך. במקביל - הערכה על ידי אורטופד המתמחה בפגיעות ספורט או פגיעות כתף לגבי הצורך בתיקון ניתוחי. בהצלחה.
טניס אלבו אמיר לביא 16/11/2013 | 10:31שלום רב. לפני כשלושה שבועות ביצעתי אימון כח (מתאמן בחדר כושר 4 חודשים). יום אחרי זה התחיל לי כאב קטן ("כאב מציק") בתנועות מסויימות ביד שמאל (טניס אלבו). שלושה ימים אחרי זה עשיתי אימון קטן. 5 ימים אחרי זה הייתי אצל אורטופד שקבע שיש דלקת, טניס אלבו. שבוע לאחר מכן, הרגשתי שזה עבר לי, עשיתי אימון רגיל כמו תמיד, ואחרי זה זה שוב חזר לי. היום, 5 ימים אחרי האימון אני בקושי מרגיש משהו, צריך ממש לחפש את הכאב בשביל להרגיש (בתנועות מסויימות). חשוב לציין שלא היו כאבים בכלל בזמן מנוחה. וכמובן שלא לקחתי את ה "ארקוקסיה" שהאורתופד רשם לי, כי אין צורך. השאלה היא, מתי לחזור להתאמן? לחכות עוד שבוע? לחכות שזה יעבור ממש לגמרי, עד שאני לא ירגיש כלום? אני בינתיים הולך פעמיים-3 בשבוע לקצת אירובי, ואימון רגליים ובטן. רציתי לציין שזאת פעם ראשונה שזה קרה לי, ומההתחלה שזה קרה לא היו לי כאבים בזמן מנוחה בכלל, וגם בתנועות המסויימות (כמו כפיפת מרפקים לדוגמא) זה היה יותר מציק מכואב. תודה רבה מראש!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מרפק טניסאים דר' נועם רשף 16/11/2013 | 23:12שלום אמיר. ראשית - כשאתה חוזר אל תחזור לאימון רגיל אלא לאימון מופחת ורק אחרי 2-3 אימונים כאלה תתחיל להעלות חזרה עומס עד רמת אימון רגילה. ככל הנראה העמסת יותר מדי על עצמך או שטכניקת העבודה שלך אינה נכונה. כדאי להתייעץ עם מדריך בחדר הכושר לגבי הטכניקה. במידה שיש חזרה ניתן לעבוד על הגידים המדוברים בצורה ספציפית. בהצלחה.
תודה. השאלה היא...אמיר לביא 17/11/2013 | 19:29מתי ואם בכלל לחזור להתאמן אימוני כח בחדר כושר? לחכות לגמרי עד שהכאב הקטן הזה (בתנועות מסויימות) יעלם לחלוטין? אני חשבתי שמדובר בסוג של קרע בגיד ושלוקח לגיד להחלים 8 שבועות בערך. אני פשוט פוחד שזה יחזור לי שוב ושזה לא יתרפא. תודה ד'ר נועם רשף!
תשובת מומחה מרפק טניסאים דר' נועם רשף 20/11/2013 | 21:15שלום אמיר. מרפק טניסאים היא בעיה שעשויה לחלוף או להיות כרונית אם כי לרוב חולפ. נסה להמנע לתקופה מהתרגילים הבעייתים ואז לחזור בהדרגה תוך עליה הדרגתית מאוד בעומס. לחילופין תוכל להשתמש בחבק למרפק טניסאים (מסוג אפיפוינט או דומים) במהלך האימון שלך. בהצלחה.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד