פורום פציעות ספורט - עמוד 110
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תת פריקת כתף bliss 25/06/2013 | 13:33לפני 8-9 חודשים היה לי תת פריקה בכתף בגלל לחיצות כתפים עם דאמבלים וכתף אחת הלכה לאחור בגלל הדאמבל.. אני מסוגל להרים את היד מעל הראש ללא שום כאב מה שכן יש לי מעין קפיצה כזאת שאני מסובב את היד לאחור לפעמים יוצא רעש חזק של קליל... מידי פעם במהלך היום כשאני לא בזמן אימון אני מרגיש חוסר יציבות במפרק.. כאילו הכתף רופפת איזה תרגילי פיזיוטרפיה יכולים לעזור לחזק את המפרק? כל הסיבובי כתף לרוטיטור קאף ממש לא עוזרים לי .. זה עוזר אולי ל10 דקות ואז חוזר לעצמו כשהפאמפ יורדפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תת פריקה של הכתף דר' נועם רשף 26/06/2013 | 00:17שלום BLISS. חשוב לדעת האם היה אבחון ברור של תת נקיעה של הכתף. אבחון כזה יכול לכוון גם את תרגילי הפיזיותרפיה. אני מניח שאתה מסוגל להרם משקל כבד למדי, ואולי חסר השליטה במשקולת הוביל לתחושה שלך. במקרה זה חובה להוריד משקל משמעותית. תחושת הכתף הרופפת חייבת בהערכה - האם מדובר בתחושה סובייקטיבית או אובייקטיבית, האם מדובר על פריקה אמיתית או אולי פגיעה בקצב הסקפולרי שגורר תחושת אי נוחות. לכן - כדאי להבדק על ידי אורטופד המתמחה בפגיעות כתף או פגיעות ספורט. יש להשלים צילומים , ובמידת הצורך לבצע MRI עם הזרקה למפרק הכתף. לגבי פיזיותרפיה - תרגילי השרוול המסובב הם תרגילים מצויינים אך אם הבעיה אינה מאובחנת, לא בהכרח תרגיש שיפור. אני מציע במקביל להבדק על ידי פיזיותרפיסט, ולהשלים בדיקות הדמיה. לאחר מכן אפשר יהיה לבנות תכנית טיפולים מסודרת, שמרנית או ניתוחית. בנוסף - אני מציע לא לעבוד עם משקלות חופשיות DUMBELL אלא עם מוטות וצלחות או מכשירים עם קבלים - עד שתהיה לך שליטה טובה על תנועות הכתף.ןבכל מקרה- משקלים נמוכים. בהצלחה.
חבלה מריצה יעל 25/06/2013 | 07:23שלום.בת 45.בריאה וספורטיבית.נפלתי בעת ריצה ונחבלתי באופן רציני בחלק הפנימי של הברך. לאחר הנפילה היה סימן כחול גדול ,כאב ורגישות הורגשו דווקא בצד השני החיצוני של הברך.עבר כבר חודש וחצי מאז האירוע.שטף הדם נספג אך הכאב,הרגישות והתחושה "העמומה" בעור נותרו.אין הגבלה בתנועה ולא נפיחות אך ללא ספק החבלה מורגשת באופן מקומי.אשמח להתייעץ איתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלה מריצה. דר' נועם רשף 26/06/2013 | 00:11שלום יעל. ראשית האם ביצעת בירור כלשהו כגון צילום של הברך? לעיתים לוקח זמן להתאושש מחבלה. אם התנועה של הברך חופשית, וישנה רגישות במישוש, כדאי להבדק על ידי אורטופד ולבצע הדמיות. לעיתים לוקח זמן רב לחבלה משמעותית לחלוף. מאידך - אם אין הגבלה בתנועות - את יכולה לנסות בהדרגה חזרה לריצה. בהצלחה.
כאב בבוהן אליעד 17/06/2013 | 12:03רצתי, ולאחר מספר שעות, הרגשתי כאב בבוהן מתחת לאזור הצפורן, מה יכול להיות הסיבה? ומה צריך לעשות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בבוהן דר' נועם רשף 21/06/2013 | 16:53שלום אליעד. כאב בבוהן ללא סיפור חבלתי נובע מעומס יתר. אינני יודע מה נפח האימון שלך ואם אילו נעלי ריצה אתה רץ. הייתי בודק עומסים ונעליים שחוקות במקום הראשון.
ספרי מרדים RONN רונן 19/06/2013 | 13:08איכן אני יכול לקנות ספריי מרדים כמו שיש במשחקי כדורגל שבאים ומרססים לשחקן שניפצע וכן איזה סוגים ישנם ומה הכי טוב היות ואני נקעתי את הרגל לפני שבוע והייתי מעוניין לקנות כזה בתודה רונן אליהופתח בחלון חדש
תשובת מומחה ספרי מרדים דר' נועם רשף 21/06/2013 | 16:53שלום רונן. נסה בבתי מרקחת - או בחנויות לציוד פיזיותרפיה - PROFIT ודומיהם. יש באינטרנט כמה וכמה. הספרי אינו מרדים אלא מקרר ומקל כאבים. אם נקעת את הרגל, קומפסרים של קרח זולים יותר ומחזיקים לא פחות זמן. בנוסף אני מציע לבצע תרגילי פיזיותרפיה לשיקום הקרסול.
תשובת מומחה המטומה דר' נועם רשף 14/06/2013 | 23:58שלום גיא, המטומה - שטף דם. נגרם מייד עם החבלה, כתוצאה מקריעת כלי דם ומבנים אחרים המקבלים אספקת דם סדירה. אם אתה מתכוון לתמונה המוכרת של כתם סגול כחול - זה תלוי בעומק הדימום, הסביבה בה קורה הדימום, כמות הדימום, מימדי גופו של הנפגע ועוד. אין תזמון מדוייק.
המטומה המשךגיא 15/06/2013 | 16:47שוב שלום כאשר ילד נתקל עם הרגל בשולחן לא במהירות גבוהה מה הסיכוי שנראה המטומה כבר אחרי שעה ? תודה גיא.
תשובת מומחה המטומה דר' נועם רשף 15/06/2013 | 17:18שלום גיא. אם מדובר בקדמת השוק ניתן לראות נפיחות וסימן ככחול מוקדם יחסית. האם שעה,שעתיים או ארבע? מאוד תלוי בנתונים הגופניים. קשה לי לתת זמן מדוייק.
המטומה המשךגיא 16/06/2013 | 07:27שוב שוב שלום האם לפי המכה שתארתי קודם ניתן לראות סימן כחול כבר אחרי רבע שעה ? גיא
כאבים בצד החיצוני של הברך אסף 14/06/2013 | 21:21שלום, הנני בן 20, ואני מתאמן בקפוארה מאז שאני קטן. כיום אני חייל (לא קרבי), והתחלתי לחוש כאבים בערך מחודש יולי (לפני שנה). הכאבים הם באיזור הפיקה בצד החיצוני של הברך, והם מתגברים כשהברך נוטה החוצה (לצורך העניין, אינני יכול לעשות פיסוק כשאני יושב על הרציפה). שלחו אותי לפיזיותרפיה שאותה עשיתי באוגוסט בערך, ומאז הכאב היה די חלש עד חודש דצמבר בערך. החל מדצמבר התחלתי לחוש בכאבים חזקים יותר. לאחר כמה נסיונות כושלים להבין מה יש לי עם אורתופד היחידה, הגישו בקשה לMRI, שלא אושרה. במקום זה נבדקתי אצל האורתופד הראשי של צה״ל ומאז הספקתי לעשות צילום אולטרסאונד, פיזיותרפיה נוספת (שהחמירה את הכאבים) ומיפוי עצמות. הצילומים יצאו תקינים וזה ממש מוזר לי כי הכאבים חזקים. השלב הבא הוא צילום MRI והשאלות שלי הם: 1. ממה לפי דעתך נובעים הכאבים? 2. האם יש סיכוי שלא יראו כלום בצילום? 3. איך בכלל מטפלים במצב שלי? (בגלל שלא יודעים מה יש לי, אומרים לי לעשות דברים שממש סותרים אחד את השני. לדוג׳: רופא פרטי אמר לי לשים קרח והפיזיותרפיסטית אמרה לי לעשות עיסויים חמים)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בצד החיצוני של הברך. דר' נועם רשף 15/06/2013 | 00:06שלום גיא. למרות כמות המידע הגדולה שפירטת, לא ברור לי מה גרם לכאבים - האם היה ארוע ברור או שפשוט החלו הכאבים להופיע?האם הייתה חבלה לברך? מרבית הבדיקות שתיארת הן אכן חיוניות, אבל לא ברור לי מה נמצא בבדיקה הפיסיקלית. אוכל לומר, תוך הסתייגות שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את הבדיקות, שהתמונה מתאימה לכאב שמקורו בעומס במפרק בין הפיקה לירך. כאב זה נגרם מסיבות רבות - החל מעומס מוגבר על הברך, נזק סחוסי, מבנה אנטומי בעייתי של הירך , הפיקה שניהם, טראומה ועוד. MRI הוא הבדיקה המתבקשת הבאה. יש לעיתים ממצאים שלא נראים גם בMRI , ושיכולים לגרום הפרעה לתנועה התקינה של הברך, למשך פליקה (PLICA) . משיכה חזקה ועומס של המרסנים החיצוניים של הפיקה עשויים אף הם לא להראות ב MRI ולגרום כאבים. חשוב שתיבדק על ידי רופא המתמחה בפגיעות ספורט או ברכיים, וחשוב להביא את בדיקות ההדמיה עצמן ולא רק את הפיענוח. לגבי טיפול - אני מחלק את הטיפול לטיפול בתקופה האקוטית - בקומפרסים קרים, לטיפול בשלב הכרוני - שם יש לקומפרסים חמים יעילות גבוהה יותר. ככלל - בפגיעות ספורט אני מעדיף קומפרסים קרים. אין מידע חד משמעי בספרות לגבי הנושא. פיזיותרפיה היא טיפול מצויין , בטכניקות שונות(לכאבים פטלופמורליים) כולל חיזוק, מתיחות , טייפינג. במיקרים קשים שאינם מגיבים, ניתן להזריק סטרואידים לברך ולבצע ארטרוסקופיה . בהצלחה.
מקור הפציעהאסף 15/06/2013 | 18:32לא זכור לי חבלה מסויימת, אך אני נופל מדי פעם כשלומד תרגיל אקרובטיקה חדש כך שזה הגיוני.
כאב כרוני בברך יעקב.... 03/06/2013 | 09:43שלום לך לפני כשמונה שנים קיבלתי מכה בפיקת הברך עד היום עם כאבים עברתי שתי אורטוסקופיות שלא הועילו...אציין שאני מתהלך מצויין מיניסקוס והרצועות תקינים לחלוטין אין לי חריקות או קליקים מוזרים במפרק, אין לי בעיה בעלית מדרגות... הכאב הוא חיצוני בלבד בפיקה ללא נפיחות ברוך ה"... בבדיקת mri בעבר לא מצאו ממצא תוך מפרק מיוחד...חוץ מקליטה מוגברת בבדיקת מיפוי עצמות בבדיקת הct מבנה גרמי של העצמות שמור... חוץ מציסטות שנמצאו פעם הכאב היה עמום 24 שעות ביממה היום הכאב לפרקים פעם חזק פעם חלש ופעם בלתי נסבל... עזור לי בבקשה... ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב כרוני בברך דר' נועם רשף 07/06/2013 | 06:49שלום יעקב. לפי התיאור שלך נראה שעברת בירור מעמיק מאוד. עם זאת חסרים לי מספר פרטים. למשל - גילך. אני מבין שהכאב הוא בחלק החיצוני -קדמי של הפיקה, אבל אני לא מבין מה מחמיר אותו, מה הקשר שלו למאמץ פיזי, האם מעיר או לא מעיר משינה. האם ישנן בעיות אורטופדיות נוספות?למשל מחלת דיסק מתנית?בעיה באיזור הירך שעשויה ליצור גירוי עצבי סביב הברך? לא ברור לי מהן הציסטות אותן אתה מתאר, והיכן הקליטות במיפוי. אני חושב שצריך לשבת, לעבור על כל הבדיקות שאתה מתאר ולבדוק אותך בקפדנות לקבלת אבחון מסודר. כדאי לפנות לאורטופד המתמחה בפגיעות ספורט או ברכיים. צר לי שלא יכולתי לתת תשובה קצרה בנתונים הקיימים. בהצלחה
כאב כרוני בברך...יעקב 07/06/2013 | 10:36ראשית כול תודה רבה על ההתיחסות... הכאב בברך בלבד חיצוני באזור הפיקה... אני בן 31...אני אומר שבבדיקה ידנית קשה מאוד לאבחן מה יש לי...הכאב בלתי נסבל... אני חושב שהבעיה היא או עיצבית או סחוס הפיקה... זה כאב כרוני אצלי ממכה בעצם הפיקה שגורם לי לתסכול אני מרגיש שהכאב מנהל אותי בכמעט כול דבר...לוקח לפעמים כדורים לכאבים... אני חושב שהבעיה שלי בברך היא חלקית...? אבל כמו שאני יודע כמעט כול מי שנחבל בברך סובל עד הסוף... מה ניתן לעשות בבקשה???
תשובת מומחה כאב כרוני בברך דר' נועם רשף 08/06/2013 | 22:00שלום יעקב, שוב - אני מבין את כאבך, אבל לא ניתן להתקדם בלי לבדוק אותך, לעברו על בדיקות ההדמיה - מיפוי, MRI, דוחות הניתוח של הארטרוסקופיה וכו. תיאור הכאב שלך מחשיד גם למרכיב עצבי, ולכן, כתלות בממצאים בבדיקות ההדמיה אולי כדאי לשקול גם בדיקה להולכת עצב- EMG. אבל שוב - כדאי לבדוק זאת מול הבדיקות. עד אז = ההמלצות הרגילות של קומפרסים קרים, נוגדי כאב ופיזיותרפיה. בהצלחה.
כאב כרוני בברךיעקב 09/06/2013 | 13:34שוב תודה לך... מאיזה רופא בדיוק אני יכול לבקש בדיקה לעצב... ? מהאורטופד? או רופאת משפחה?
תשובת מומחה כאב כרוני בברך דר' נועם רשף 10/06/2013 | 10:22בדיקת EMG לשתי הרגלים, תוך תיאור של האיזור הרגיש, אפשר לבקש גם מהאורטופד וגם מרופאת המשפחה.
כאבים במפשעה אור 04/06/2013 | 21:06שלום, לפני יותר משנה סבלתי מכאבים חריפים במפשעה שמאל ובאשכים, נפגשתי עם מספר רופאים, חלקם טענו שיש לי בקע אך לאחר שרופא פרטי שלח אותי לבדיקת MRI לא התגלה כלום, הוא טען שאולי יש לי קרעים קטנים בגיד וזה עובר עם הזמן , הכאבים פחתו אך עדיין חצי שנה אחרי הבדיקה האחרונה יש תחושה לא נעימה שמציקה לי, מציין שאני מתאמן משקולות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר במשך 3 שנים , האם פציעה כזו יכולה להציק לי לכל החיים? ואיזה דרך יש לטפל בזה אם הרי שלא התגלה כלום בבדיקה.? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים במפשעה דר' נועם רשף 07/06/2013 | 06:53שלום אור. כאבים במפשעה יכולים להיות על רקע קרעים קטנים בגיד או בשריר ואף עקב בקע. זה מתאים בהחלט למתאמני משקולות . בדיקת US דינמית כלומר - בדיקה לאיזור בקע תו"כ לחץ בשרירי הבטן יכולה להדגים בקע קטן או חולשת דופן הבטן. במידה שמדובר בדלקת או קרעים מינימלים לעיתים גם MRI לא יראה דבר. לאור התיאור של כאב גם באשכים - אם עדיין קיים אני מציע בדיקת אורולוג, US מפשעות כולל בדיקה דינמית ובדיקת אורטופד ספורט חוזרת. במידה שכל הבדיקות הכירורגיות (אורלוג, כירורג) שליליות, ומדובר על דלקת כרונית או קרעים קטנטנים בשריר - ניתן להזריק מקומית סטרואידים או PRP, עם אחוזי הצלחה טובים. בהצלחה.
ריצה עם כאב גב תחתון, דיסקים מושחרים אלי 29/05/2013 | 20:47דר' רשף שלום, אני בן 45 ורץ כ 65 קמ בשבוע, הריצה היא אהבת חיי. בשנתיים האחרונות התחילו לי כאביי גב תחתון קלים שמלווים אותי באופן קבוע. אחת לחצי שנה יש התקף שמגביל אותי וכל פעם שאני רץ איתו אני הופך מוגבל יותר ואז פשוט נח עד שעובר. עשיתי MRI וגיליתי שני בלטים בגבול הפריצה והדיסקים L4 L5 מושחרים. די נבהלתי, הרופא אמר שהם יבשים והמליץ כלאחר יד לוותר על הריצה, רופא אחר אמר שאני יכול לרוץ כל עוד הגב מאפשר זאת. אני מבולבל. השאלה שלי, האם אני יכול לרוץ כאשר הגב מאפשר זאת, האם אני מזיק יותר לעמוד השדרה? האם הדיסקים היבשים יכולים להתרענן חזרה או שזה בלתי הפיך? האם אני יכול לשפר את המצב של הגב, או שהסיפור הוא חד כיווני? אודה מאד לתשובתך אליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריצה עם מחלת דיסק מתנית דר' נועם רשף 30/05/2013 | 10:02שלום אלי. שאלת שאלה עם חלקים רבים. ראשית - אם אני מבין נכון, יש לך התקף כאבי גב אחת לחצי שנה שעובר עם מנוחה והורדת עומסים עד שאתה מצליח לחזור לפעילות. אם זה המצב - אני לא רואה בעיה להמשיך לרוץ כל עוד אתה מודע למצב. דיסקים מושחרים - משמעותם שתכולת המים בדיסק ירדה משמעותית. תהליך ניווני זה קיים אצל כולם, וישנה טענה שזה עשוי להיות מוחמר במאמצים ובפעולת המעמיסות יותר על הגב. בלטי דיסק גם הם - יכולים להיות ממצא מקרי, אך במידה שהם גדולים ומפעילים לחץ על השק הטקאלי- שק בו עוברים שורשי העצב - הם עשויים להסביר את הכאבים. תהליך הניוון הנו חד כיווני - כלומר בלתי הפיך . מצד שני- לא ראיתי את הMRI ואינני יכול לומר בוודאות האם יש צורך בהתערבות ניתוחית כלשהי. היות שלפי התיאור אין בעיה עצבית אלא כאבים שעוברים מעצמם עם המנוחה - אני מציע שתמשיך לרוץ ולעשות מה שאתה אוהב כל עוד הגב יאפשר זאת. עם זאת - אני מציע לשלב יותר ענפי ספורט המפעילים פחות לחץ על הגב כגון רכיבת אופניים או שחיה. נסה לשדרג את תוכנית האימון שלך ולהכניס 2 אימוני - קרוס טרייניג - בשבוע. נניח - במקום 6 ריצות - 4 ריצות, ו2 רכיבות אופניים. במידה והכאבים מחמירים, אני מציע להבדק גם על ידי מומחה עמוד שדרה. לעיתים - טיפול ניתוחי יכול להקל על הכאבים ולעזור לך לחזור לרמת הפעילות בה אתה רוצה. בהצלחה.
תודה רבה!אלי 31/05/2013 | 12:02דר' אני ממש מודה לך על התשובה המקיפה ובעיקר על הראיה ההוליסטית המתחשבת גם בצרכים מעבר להיבט הצר של הבעיה הרפואית. בימים האחרונים אני מתלבט אם להוריד עומסים ולעשות קרוס טרייניג, תשובתך עזרה לי לקבל את ההחלטה:)
שחזור ACL יונתן 30/05/2013 | 10:31שלום דוקטור אני מיועד לעבור שחזור ACL אני הבנתי שלאחר הניתוח אם הוא מוצלח ואם מתמידים באימונים אפילו אפשר לחזור לספורט מקצועני. השאלה שלי היא : הבנתי שאין בגוף עוד רצועות אז משחזרים עם גיד מתוך הגוף של המנותח והשאלה שלי היא איך זה עובד כלומר הגיד שנלקח יכול לתפקד כרצועה צולבת? ואיפלו טוב יותר? כי אני רואה ספורטאים שעברו תניתוח וחזרו להיות לא פחות טובים אם לא יותר. ושאלה שניה האם הגיד שנלקח לא יוצר בעיה במקום התורם שכן חסר שמה גיד? האם גיד צומח מחדש באזור התורם? או שיש עודף בגידים......?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביומכניקה של ACL דר' נועם רשף 31/05/2013 | 09:39שלום יונתן. יש כמה שיטות לשחזר רצועה צולבת. השחזור יכול להיות עם רקמה מגוף המטופל, רקמה שאינה של המטופל - כלומר שתל גיד מתורם, וחומר סינטטי. השימוש בחומרים סינטטים קטן מאוד, מקובל בעיקר במזרח אסיה ואוסטרליה ועדיין אין מספיק ספרות ומידע לגביו ולכן לא מקובל בארץ. לרוב לוקחים רקמה מגוף המנותח. השיטות הנפוצות הנן גיד הפיקה וגידי ההמסטרינגס. עבודות הוכיחו שגידים אלה , לאחר שמוציאים אותם ומכינים מהם שתל , מראים עמידות לקריעה שהיא גבוהה יותר מהACL. עם זאת - ברגע שמנתקים אותן מהמקום הטבעי ישנו תהליך הסתגלות של הגידים למקום החדש. בסופו של דבר הם עוברים שינויים מבניים המתאימים אותם ליעוד החדש שלהם כרצועה צולבת. ומה עושים עם מה שנשאר? אם מדובר על גידי ההמסטרינגס, הגידים אינם צומחים מחדש. השרירים מצטלקים בחלק התחתון שלהם ומצטרפים לשרירים שנשארו לעבודה משותפת. , ויש הרבה עבודות שמראות שבפיזיותרפיה טובה הכוח שנשאר שווה לכוח של הרגל הלא מנותחת. אצל ספרינטרים צפוייה ירידה מסויימת במהירות אך לא מעבר לכך. במקרה של גיד פיקה - העצמות ממלאות וכך גם האיזור מהגיד שנלקח. מכאן אתה מבין שישנה חשיבות גדולה מאוד לנושא השיקום. אם הניתוח מצליח ישנה אכן אפשרות לחזור לספורט ברמת עצימות גבוהה. לדעתי- כדאי גם שתדיין את נושאי הניתוח והשאלות עם המנתח המיועד שלך. שיהיה בהצלחה.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד