פורום פציעות ספורט - עמוד 46
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
קרע בשריר בשכמות וארקוקסיה יעל 25/07/2021 | 00:46שלום ד"ר, בהמשך לשאלתי על מתחית שריר בשכמות שלא חולפת כבר 4 חודשים. האם עצם זה שאדם אחרי 4 חודשים לא ימהר לקחת ארקוקסיה זאת עלולה להיות טעות בחלק מהמקרים ואולי אם אבחר בגישה של להמתין עוד כמה חודשים ולעשות רק פיזיותרפיה וכירופרקט אז כבר הדלקת או המצב יהיו קשים מידיי לטיפול וכן כדאי כבר לקחת ארקוקסיה כפי שרשם לי האורתוטפד? בנושא אחר, יש לי פיסורה ועליי לעשות אמבטיות ישיבה חמות. הסוף כשעליי לקום מהאמבטיה עליי להרים את עצמי ואני שוקלת 76. האם ייתכן שכך הקרע הקטן בשריר יוכל לגדול ועדיף למצוא פתרונות אחרים שלא כוללים 3 פעמים ביום להרים את עצמי? תודה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה בשכמות וארקוקסיה. ד"ר נועם רשף 25/07/2021 | 16:58שלום יעל. מבחינתי, לא הגיוני שאדם יסבול כאבים שמפריעים לו 4 חודשים ואז ידון עם עצמו האם צריך לחכות עוד כמה חודשים. אם הכאב לא מפריע - למה הדיון? ואם הכאב כן מפריע - למה לעכב טיפול? קחי ארקוקסיה, תתחילי טיפולי כירופרקטיקה או פיזיותרפיה ואם לא עוזר תתקדמי בבירור האורתופדי.
טיפול כירופרקטיקה לפציעות ספורט יעל 23/07/2021 | 23:51שלום, במהלך פעילות אירובית מתחתי שריר בשכמות. הכאב הוא כבר 4 חודשים ומקרין לעיתים לכתף. אני עושה כל הזמן פיזיותרפיה ועיסוי ואתחיל עם ארקוקסיה. האם טיפול אצל כירופרקט יכול גם לעזור מעט בנוסף לכל הטיפולים? כי כששואולים כירופרקטים הם אומרים שזה יעיל לכל בעיה. תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפולי כירופרקטיקה לפגיעות ספורט. ד"ר נועם רשף 24/07/2021 | 22:58שלום יעל. כירופרקטיקה יכולה בהחלט לעזור לפציעות שריר ושלד. ישנן קבוצות ספורט מקצועיות (בחול בעיקר) שמחזיקות כירופרקט באופן קבוע. יש לבדוק הסמכות של כירופרקט טרם טיפולים, ולקחת הכל בערבון מוגבל. אין ניסים. יש טיפולים. בהצלחה.
חבלה חוזרת בברך mri שלפני הניתוח רוני 63 23/07/2021 | 12:54שלום דר רשף. תודה על המענה. שאלה נוספת: האם בינתיים מותר ורצוי לעשות פיזיותרפיה לברך, עד שאעשה את הניתוח השני? או שזה עלול להזיק עוד יותר למיניסקוס או לסחוסים ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלה חוזרת בברך ד"ר נועם רשף 24/07/2021 | 22:56רוני שלום . כדאי להתחיל טיפולי פיזיותרפיה לשיפור טווחים והקלת כאב. הטיפול צריך להיות במגבלת כאב. רצוי על ידי פיזיותרפיסט מנוסה בפציעות ספורט.
כאבים לאחר החלמה מקרע בגיד אכילס אלי 23/07/2021 | 11:59שלום, לפני כשנתיים נקרע לי גיד האכילס והוחלט על טיפול שמרני במגף הליכה של כ4 חודשים חזרתי לפעילות גופנית בהדרגה . לפני כחודש בזמן ריצה הרגשתי כאבים שורפים ומאז הפסקתי כל פעילות . כרגע ישנה רגישות במקום הפציעה, כנראה לא מדובר בקרע כי אני מסוגל לדרוך וללכת אין נפיחות או אדמומיות , כרגע עם סד אלסטי וזה מקל על הכאבים בזמן הליכה האם מדובר בדלקת שהתפתחה ? האם טיפול במגף שוב יקל על הכאבים? האם טיפול בקרח ומתיחות בגומי אלסטי מומלץ ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע חוזר בגיד האכילס ד"ר נועם רשף 24/07/2021 | 22:54אלי שלום. אינני יודע בוודאות האם יש קרע חוזר או לא אם כי אכן, העובדה שאתה דורך ללא צליעה ככל הנראה מעידה על שלמות הגיד. ממליץ לפנות בדחיפות למומחה כף רגל להערכה מקצועית ובמקביל להתחיל טיפולי פיזיותרפיה להקלת כאבים והחזרה לתפקוד.
חבלה חוזרת בברך mri שלפני הניתוח רוני63 20/07/2021 | 22:28תודה על המענה המהיר. בהקשר לתשובתך, ב mri שלפני הניתוח הודגם: קרע אלכסוני המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי ונזקים סחוסיים. האם מותר לעשות ניתוח מיניסקוס בקרוב? רק לפני חודשיים עשיתי את הניתוח הקודם. אין צורך לחכות שיעבור זמן מהראשון ? שאלה נוספת: האם הנזק עלול להחמיר אם אדחה את הניתוח בשנה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלה חוזרת בברך ד"ר נועם רשף 22/07/2021 | 20:33שלום רוני. מקובל לחכות כ 3 חודשים מהניתוח הקודם - זו המתנה סבירה . אם מדובר בשורש מניסקוס הסיכון הוא הידרדרות מהירה של הברך לשחיקת סחוסים כיוון שהמניסקוס למעשה אינו מתפקד.
Mri ברך רוני63 20/07/2021 | 21:48שלום דוקטור, לפני כחודשיים וחצי עברתי ארתוסקופיה בברך ימין בגלל קרע במיניסקוס המדיאלי. כעבור שלושה שבועות עדיין הרגשתי חוסר יציבות, כאבים ונפיחות ונפלתי על הברכיים. עשיתי mri וזה הסיכום: רצועה קולטרלית מדיאלית: קרע השכבה העמוקה. השכבה השטחית תקינה. גיד הפופליטאוס: סימני נזק מתיחה ל- MTJ. מדורים צידיים: שחיקת סחוס עובי מלא במרכז MFC. מיניסקוס מדיאלי: הגוף קטום לאחר מניסקטומיה. קרע מחודש אלכסוני במשטח תחתון של קרן אחורית: במיקום הקרע המקורי. כעת מערב גם את גוף המניסקוס. פרגמנט מניסקלי מקופל סופריורית לקרן האחורית בקוטר 6 ממ. קרע בשורש האחורי. המניסקוס באקסטרוזיה. אצועה צולבת קדמית: סימני מתיחה/נזק אינטרסטיציאלי. תפליט מפרקי:בינוני. ציסטה פופליטלית:קטנה צבר ציסטות גנגליון באורך 5 ס"מ בפוסא הפופליטלית הנראה ממקור הקופסית האחורית-מדיאלית. סחוס הטרוכלאה: נזק עובי מלא מלווה בצקת סובכונדרלית בפסט מדיאלי. אשמח לדעת מה זה אומר ומה הטיפול הדרוש? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חבלה חוזרת בברך. ד"ר נועם רשף 20/07/2021 | 21:55שלום רוני. מתואר קרע של שורש המניסקוס - פגיעה משמעותית. שורש המניסקוס הוא אחד העוגנים של המניסקוס ופגיעה שלו פוגעת ביציבות כל המניסקוס. לכן המניסקוס נדחק החוצה. אינני יודע מה היה המצב ב MRI טרם הניתוח הראשון אבל אתה בהחלט זקוק בדחיפות להערכה חוזרת כיוון שאם השורש נקרע יש צורך לתפור ולייצב אותו. בהצלחה.
Mri ברךרוני 63 20/07/2021 | 22:06תודה על המענה המהיר. בהקשר לתשובתך, ב mri שלפני הניתוח הודגם: קרע אלכסוני המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי ונזקים סחוסיים. האם מותר לעשות ניתוח מיניסקוס בקרוב? רק לפני חודשיים עשיתי את הניתוח הקודם. אין צורך לחכות שיעבור זמן מהראשון ? שאלה נוספת: האם הנזק עלול להחמיר אם אדחה את הניתוח בשנה ?
פציעה לאחר אירובי .... (לת) יעל 09/07/2021 | 00:10שלום, לפני חודשיים עשיתי אימון זומבה ולאחריו התחלתי להרגיש כאב שמרגיש כמו גב תפוס בגב העליון בצד ימין שהקרין לכתף. אני כבר חודשיים עם הכאב הזה וזה מוזר כי לפעמים זה מרגיש גם בצד ימין וגם בצד שמאל של הגב העליון ומקרין לכתפיים. לפעמים זה מרגיש רק בצד אחד ומרגיש שכל הזמן משנה צד עד שהכאב בשני הצדדים חוזר. עשיתי פיזיותרפיה ומתיחות ומה שקצת עוזר זה בקבוק חם. לקיחת ארקוקסיה היא בעייתי לי עקב בקע סרעפתי וריפלוקס קשה ואסתמה. יש לח תור לאורתופד לעוד חודש. אשמח בבקשה לברר: מה הן האופציות שמצב כזה יכול להיות? האם לרוב מדובר בספזם של שרירים? והאם כדאי לנסות כירופרקט? תודה מראשפתח בחלון חדש
mri ברך שמאל (לת) אלי 08/07/2021 | 12:55שלום דר סיבבתי את הברך וקיבלתי תשובה mri מה אומר הפענוח? תודה ממצאים: נחל תוך מפרקי בנפך מוגבר, יש ציסטה פופליטאלית מידאלית קטנה. יש קרע ברצועה הצולבת הקידמית המקורבת. הרושם הוא של קרע מלא אך לא ניתן לשלול שיש מספר סיבים קטנים רציפים. יש בצקת מח עצם בטיבה המקורבת האחורית הליטארלית והמידאלית ובמידה קלה במרכז הקונדיל הפמורלי הליטרלי ובקידמת הקונדיל הפמורלי המידלי. יש התערבות משמעותית של הרצועה הצידית המידלית עם מעט סיגנל מוגבר בתוכו כעדות לקרע חלקי תיתכן קרע חריף על רקע של קרע כרוני. יש אי סדירות בשורש האחורי של המינסקוס הליטרלי ולא ניתן לשלול קרע. המינסקוס המידאלי תקין. הסחוס המפרקי בעובי ובעוצמת אות תקינים. הגידים שמורים נקודה. לסיכום 1. קרע, ככל הנראה מלא , של הacl. 2. קרע חלקי של הmcl. 3.חדש לקרע אחורי קטן במינסקוס הליטרלי. מוקדים של חבלת עצם קלה. תפליט מפרקי. ציסטה על שם בייקר. מה זה אומר אני צריך ניתוח/חייב ניתוח הרגל תחזור לעצמה? יש לציין שקשה לי ליישר את הרגל עד הסוף ולכופף את הרגל עד הישבן בבוקר קם צולע ולאחר כמה צעדים זה משתחרר תודה על הזמן שלךפתח בחלון חדש
קרע בשריר חגו 14/06/2021 | 15:46שלום רב, אני בת 47 מתאמנת פעם בשבוע בערך.לפני כשבוע וחצי בעת אימון סקווט קפיצה, הרגשתי כאב חד וחזק מאוד בשוק שמאל ולא הצלחתי ללכת. נאמר לי מנוחה מוחלטת עם רגל למעלה ולא לדרוך עליה. כרגע מעט שטפי דם בשוק וממש צבע סגול באזור הקרסול עם נפיחות קלה. מתהלכת עם קביים. ממתינה לus סובך שמאל כך נכתב. האם יכולה לטפל בדרך כלשהיא? האם מותר לדרוך? אציין שמוגבלת בתנועה של הרגל כי עדיין כואב. האם יש רופא שמתמחה בנושא? אודה לתשובה. תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בשריר ד"ר נועם רשף 15/06/2021 | 10:58שלום רב. הבדיקה הנדרשת היא US של שרירי התאומים (סובכים) ויש לבצע בהקדם. בינתיים בפגיעות כאלה ניתן לדרוך לפי כאבים ולבצע מתיחות - זה חשוב מאוד לצורך ארגון נכון של הצלקת . ממליץ במקביל פניה לפיזיותרפיסט ובמקביל לאורטופד ספורט להערכה והמשך טיפול
קרע מלא בשרירחגו 17/06/2021 | 20:32שלום רב, ראשית מודה להתיחסותך והמענה המהיר. שולחת לך את האבחנה שקיבלתי לאחר us, "קרע מלא בשריר התאומים ראש מידיאלי, מלווה שטף דם גדול-שינויים תגובתיים בשריר. סימני בצקת" אשמח להכוונה איך ממשיכה מכאן, כמה זמן ריפוי, האם מותר לדרוך על הרגל? מה אופן הטיפול במקרה כזה, מתי ניתן להתחיל פיזיוטרפיה אם בכלל. תודה רבה.
קרע מלא בשרירחגו 17/06/2021 | 20:32שלום רב, ראשית מודה להתיחסותך והמענה המהיר. שולחת לך את האבחנה שקיבלתי לאחר us, "קרע מלא בשריר התאומים ראש מידיאלי, מלווה שטף דם גדול-שינויים תגובתיים בשריר. סימני בצקת" אשמח להכוונה איך ממשיכה מכאן, כמה זמן ריפוי, האם מותר לדרוך על הרגל? מה אופן הטיפול במקרה כזה, מתי ניתן להתחיל פיזיוטרפיה אם בכלל. תודה רבה.
קרע מלא בשרירחגו 19/06/2021 | 23:41שלום רב, לאחר us נמצא קרע מלא בשריר כ 8 ס"מ , אורטופד מומחה חבש לי את הרגל בתחבושת אלסטית, כרגע מצליחה לדרוך על קצות האצבעות , לא מצליחה לישר את כף הרגל על הרצפה. קיבלתי הפניה לפזיוטרפיה אך עד שאשיג תור אשמח להנחיות איך להתקדם לעבר ריפוי. תודה רבה שבוע טוב.
קרע רקטוס פמוריס ישן מלאמנשה 07/07/2021 | 18:32שלום רב ...שמי ויש לי קרע מלא ברקטוס פמוריס בשליש הדיסטלי. 2.5 ס"מ אורך. הקרע הוא ישן...שנים. ניסיתי הכל לשפר את הצלקת. פיזיותרפיה, דיקור , זריקות קורטיזון גלי נלם, לייזר ושום דבר לא עוזר. השריר מתנהל קצר ומושך לי את הירך קדימה והורס את האיזון של הגוף. פשוט מאוד רוצה לחזור לרוץ. יש אפשרות להסיר את הצלקת ולתפור ? יש לי את האולטראסאונד. 0534240655 תודה
כאבי ברך הדר 04/07/2021 | 19:35בפיענוח MRI לברך נכתב "נסיגנל לשד עצם תקין,אין כמות חריגה של נוזל בברך. ACL בצקתי אך אינו קרוע. MCL PCL LCL תקינים מיסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים גיד הפיקה וגיד הקוואדריצפס תקינים הסחוסים שמורים והטינקולום תקים. לסיכום: ACL בצקתי,מתאים לנזק חלק" מה פירוש נזק חלקי? האם זה קרע חלקי? מתיחה? הרגל כואבת,אך אין נפיחות . תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע חלקי ב ACL ד"ר נועם רשף 04/07/2021 | 21:51נזק חלקי משמעותו שהרצועה הצולבת עברה מתיחה אך לא קרע מלא. לעיתים הנזק חמור דיו כדי לגרום לחסר יציבות אך ברוב המקרים לא. לעיתים נראה בצורה ברורה קרע חלקי ברצועה. במקרה שתיארת - לא נראה כזה ולכן מתיחה היא אבחנה אפשרית. חשוב להתחיל טיפולי פיזיותרפיה מוקדם ככל שניתן.
האם מתיחה עלולה להפוך לקרע מלא בשלב כלשהו?הדר 04/07/2021 | 22:50או שעל ידי פיזיותרפיה היא יכולה להחלים. תודה רבה על תשובתך

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד