פורום פסיכיאטריה - עמוד 1373
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כדור שינה קטי 03/02/2012 | 22:09האם אפשר לתת כדור שינה לבן אדם הסובל מפרנויות? הוא צריך לטוס טיסה ארוכה והוא סובל מפרנויות סוג של סכיזופרניה. האם אפשרי לתת לו כדור שינה בשם אמביליין? שישן כל הטיסה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדור שינה דר' קרני רובין 07/02/2012 | 18:37לקטי שלום, ככלל, ניתן לתת לו כדור שינה, אולם אני בספק שזה ירדים אותו במהלך כל הטיסה במידה והוא אכן בפסיכוזה פעילה. בד"כ במצבים אלה, עדיף לתת את הכדורים נוגדי הפסיכוזה שהם יותר מרדימים, דוגמת האנטומין או הסרקוול. בברכה, דר' קרני רובין
שילוב תרופות ומה שעלול לגרום? 03/02/2012 | 21:13אהלן, אני בעלת הפרעות אכילה לשעבר שמתמודדת היום עם בולמוסים חוזרים ונשנים בעקבותיהם אנילוקחת 150 מיליגרם טופמקס שמאוד שיפר לי את איכות החיים. בעייתי היא שזה לא ככ מספיק ואני מרגישה הרבה"נפילות"בנמצב רוח עד כדי מחשבות אובדניות שהיו מלוות בעבר עם ההפרעות אכילה והיום רק עם הבולמוסים. ניסיתי כבר הרבה שיטות וגם חזרתי לטיפול בשיחות אבל אניי לא מרגישה הקלה בשום דרך ושאלתי היא האם באמת מומלץ במצב כזה להוסיץ עוד כדור נגד חרדות(נראה שייתכן וזוהי הסיבה להכל, לפי הפסיכיאטר שלי), אותי אישית מאוד מלחיץ כדור נוסץ כי אני בכל זאת צעירה מאוד וזאת כמות גדולה מאוד של כדורים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 07/02/2012 | 18:35שלום, לדעתי אין ברירה אלא להוסיף לך כדור נוגד דיכאון וחרדה. ככלל, הכדורים נוגדי הדיכאון והחרדה, אשר נחשבים לכדורים בטוחים ביותר. בברכה, דר' קרני רובין
כאבים באשכים בעקבות Ixel שניר ירושלמי 03/02/2012 | 15:55שלום, בן 25, לוקח איקסל מזה 4 ימים. כרגע במינון 50 מ"ג ביום. יש לי כאבים באשכים בדיוק כמו אלה שנגרמים עקב גירוי מיני מתמשך שלא מגיע לפורקן (מה שנקרא 'כאב ביצים' בשפת יומיום). קראתי בעלון התרופה שזאת תופעת לוואי נדירה, אך היא אינה תופעת לוואי המחייבת התייחסות מיוחדת. האם מדובר בתופעה חולפת?פתח בחלון חדש
אפשר בבקשה לענות על השאלה?שניר ירושלמי 06/02/2012 | 21:30
תשובת מומחה כאבי אשכים מאיקסל דר' קרני רובין 07/02/2012 | 18:31לשניר שלום, לדאבוני, 7% מהגברים מגיבים כך לאיקסל. הכאבים באשכים אינם תופעה חולפת כל עוד אתה לוקח את התרופה. מסיבה זו, החברה מפרסמת את התרופה כתרופה ויעילה לנשים, ויותר אינה מציינת את הגברים. אין ברירה אלא שתפנה לרופא המטפל, שיחליף לך את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
חבר בדיכאון משמעותי ארז 02/02/2012 | 00:05היי, הכרתי לאחרונה אדם מקסים ונחמד ביותר. הוא בן 17.5, תלמיד י"ב. עד מהרה התברר לי שהוא נמצא במשבר עמוק, סובל מאוד: הוא בדיכאון, בעיני רציני ביותר. הוא חש עצב גדול. הוא אמר לי שאחד הדברים שקשים לו הוא שהכל תלוי בו. ניסיתי להסביר לו שאני פה בשביל לעזור, אבל עד מהרה התחוור לי שהוא כמעט לא מוכן לעזור לעצמו. הוא אומר: "אף אחד לא יכול לעזור לי, וגם אני לא יכול לעזור לעצמי". כשאמרתי לו שהוא כן יכול לעזור לעצמו (אני חושב שהוא יכול לעשות את זה על-ידי פנייה לפסיכיאטר ונטילת כדורים שהפסיכיאטר יתן לו, מתוך הנחה שהפסיכיאטר יתן לו כדורים), והסברתי לו איך (פנייה לפסיכיאטר), הוא רק אמר שלא, הוא לא יכול לעזור לעצמו. הוא גם ממש לא יודע לשים את האצבע על הדברים שגורמים לו לדכאון. לדעתי - זה בגלל שאין דברים גדולים מדי שכאלה. אני טיפה מתמצא בתחום הרפואה (מתוך עניין אישי), ואני יודע שלפעמים יש מחסור בנוירוטרנסמיטרים במוח שגורם לדכאון. ניסיתי להסביר לו שלהבנתי לפחות, יכול להיות שאין ממש מאורע בחיים שגורם לו לדכאון, אלא שפשוט יש לו מחסור בכימיקלים במוח - כימיקלים שקיימים אצל רובנו בכמות גדולה יותר וגורמים לנו לראות דברים בצורה ורודה הרבה יותר - ואצלו קיימים בכמות מעטה מדי. לכן, ניסיתי מאוד לשכנע אותו ללכת לפסיכיאטר, ושאם אותו פסיכיאטר יתן לו תרופות - שינסה לקחת אותן. הוא גם מפחד משום מה מהתמכרות לתרופות האלה, אפילו שגם אני וגם פסיכיאטרית שהוא היה אצלה בעבר (והמליצה לו על תרופות - אבל הוא סירב) הסברנו לו שאלה לא תרופות שאפשר להתמכר אליהן. הוא בסה"כ מבין את זה, אבל הפחד אצלו לא רציונלי, לא הגיוני. ניסיתי שוב ושוב לשכנע אותו ללכת לפסיכיאטר, ולמרות שהוא לא יכול היה לתת לי סיבה טובה ל"למה לא ללכת לפסיכיאטר", היה ברור לי ולו שהוא לא מתכוון לעשות את זה. הוא נורא נורא מפחד מלקבל החלטות בחיים, מלעשות משהו שהוא טיפונת מחוץ לשגרה שלו. צריך לומר שבעיני הוא גם חסר ביטחון עצמי, אולי אפילו על סף החרדה: כשהוא מדבר עם מישהו, הוא לא מסתכל עליו (אם כבר, הוא מסתכל על אותו אדם רק כאשר אותו אדם הוא זה שמדבר באותו רגע). הוא רועד - ונוירולוגית אמרה לו שזה ככל הנראה בגלל חרדה, אבל שלחה אותו לבצע בדיקת דם. עברו 3 חודשים והוא עוד לא ביצע אותה. הוא כן הולך לפסיכולוג מזה כחודש וחצי, אבל בינתיים אין שום שיפור. איכשהו יש לי תחושה שאם הוא לא יגע בשורש הבעיה - כשהתחושה שלי (אם כי אני בהחלט לא רופא) היא ששורש הבעיה נמצא במחסור בנוירוטרנסימטרים במוח - הוא לא יצליח לפתור אותה. ולכן, אני בספק גדול אם טיפול פסיכותראפי, או כל טיפול אחר שמתבסס על דיבור בלבד (או דברים דומים), יוכל לעזור לו. בכל אופן - חודש וחצי אצל פסיכולוג פרטי ואין כל שיפור. הוא עצוב, עצוב, עצוב. הוא מגיע לפעמים לבכי. קשה לי לראות בן אדם כל-כך מקסים וכל-כך טוב שסובל כל-כך. ומצד שני: לא נראה שהוא ממש מוכן לעזור לעצמו. אמרתי לו שאם הייתי יכול הייתי פותח לו את הפה וזורק פנימה כדור נגד דיכאון. כי הוא במצב פרדוקסלי: רוצה לצאת מהדיכאון, אבל חלק מהבעיה (כפי שזה נראה לי) היא שהוא לא מוכן לעשות צעדים שהם לא פשוטים עבורו, אבל כאלה שיכולים לגרום לכך שיצא מהדכאון. מדובר בבחור צעיר, במיטב שנותיו - ושוב, אדם שפשוט לא מגיע לו לסבול, בטח שלא ככה. אני פשוט תוהה: מה עושים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 19:34לארז שלום, ארז אתה מקסים! הבעיה היא שאנחנו לא כל יכולים. ההסברים שלך נכונים אך במצב בו האדם יהיה מבוגר או צעיר אינו מוכן לטפל בעצמו אין דרך לסייע. לפעמים הדברים צריכים להגיע עד כדי משבר קשה כדי שניתן יהיה להושיט עזרה. לי עצמי לקח הרבה שנים להשלים עם כך שאין דרך לעזור למי שלא נותן שיעזרו לו. בברכה, דר' קרני רובין.
תודה רבה!ארז 07/02/2012 | 13:15
מיגרנות אביאל 24/01/2012 | 18:49זה שנים שהינני סובל ממיגרנות כמעט יום יומייות. כחצי שנה קודם הרופא המליץ לי לקחת ויפאקס 75 XR (כפי הנראה הבחין שאני סובל מדכאון מסויים ויאוש)בתחילת הטיפול הרגשתי לא רע והיו לי כאבי ראש חזקים אולי פעמיים בשבוע. לאחרונה חזרו לי כאבי הראש כל יומיים שלושה. למרות שהוספתי חצי כדור לכדור שאני לוקח ובשעות הערב (9-10 בלילה)לשאלתי מה עלי לעשות האם להחליף כדורים והאם יש תחליף טוב יותר ושיעזור למצבי הקשה !!! עלי לציין שבעבר לקחתי MIRO וכן ELATROLET (שלא עזרו כל כך) ולכאבי ראש לוקח אקמול פוקוס שגם במקרים מסויימים עוזר בבקשה עזור לי כמה שאפשרי !!! בתודה וברכה עלי לציין שהייתי בטחפול אצל רופא ניורולוג ולאחר מספר טיפולים הפנה אותי לטיפול פסיכאטרי (עקב הדיכאון) דבר שנמנעתי מללכת היות ולא רציתי להחסף באזור מגוריפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיגרנות דר' קרני רובין 01/02/2012 | 15:10לאביאל שלום, הייתי ממליצה כי תנסה לעבור לסימבלטה במינון של לפחות 90 מ"ג ביום ואפילו 120 מ"ג. רצוי לקחת את התרופה פעמיים ביום במידה וכאבי הראש הם גם בבוקר וגם בערב. תרופה זו יעילה גם נגד דיכאון וגם נגד כאבים ממקור עצבי. בנוסף, עלי לציין כי בבתי חולים שונים יש מרפאות המטפלות בכאבי ראש ומתמחות בכך. בברכה, דר' קרני רובין
שוב לד"ר קרניאביאל 03/02/2012 | 09:17תודה לתשובה ! במידה ואקח את הסימבלטה האם זו תרופה טיפולית? לכמה זמן ? או במידה וארגיש שיפור מה לעשות? עלי לציין שבשלב זה התחלתי עם ויפאקס 150 מ"ג וזה שבוע וחצי שהמצב ישתפר האם הויפאקס דומה לסימבלטה? ובמידה וארגיש שיפור איתה איך עלי להפסיק? מה גם ששמעתי שהסימבלטה מאוד יקרה ! תודה לתשובתך
נזכרתי בסוף...אביאל 05/02/2012 | 08:08למרות השנים והכדורים שהינני נוטל האם ישנה אפשרות שהכאבים נובעים במצב שלי מ"סינוסיטיס " ? רופא המשפחה אמר לי בעבר שאין מצב כזה אצלי למרות שבעבר הרחוק רק עשיתי צילום כזה. שהרי אולי מיותר לעשות זאת? הן מקרינה וכ"ו. הרופא נתן לי מכתב לבקשתי לעשות צילום מערות פנים אף- סינוסים. ואיך אפשר להוכיח זאת קודם הצילום? תודה שוב
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 19:51לאביאל שלום, אין שום סכנה בצילום של מערות האף, אציין רק כי אחת הדרכים שניתן לפעמים להיווכח אם זה סינוסיטיס או לא זה להוריד את הראש למטה מתחת לגובה הברכיים ולהתרומם בבת אחת. במידה ויש סינוסיטיס, תאמין לי שזה כואב אבל נראה לי שצילום הרבה יותר אמין ומכוון לטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 19:55לאביאל שלום, סימבלטה היא תרופה טיפולית יעילה כנוגדת דיכאון וחרדה וניתן לקחת אותה לטווח ארוך. התרופה עובדת על הסרוטונין (70%) ועל האדרנלין (30%). הויאפקס היא גנריקה של האפקסור שעובדת על הסרוטונין (90%) ועל האדרנלין (10%). אני נגד קפיצה מתרופה לתרופה, אם יש שיפור עם ויאפקס אז יש להישאר עם ויאפקס. אם אין שיפור אז אפשר לעבור לסימבלטה. כיום הסימלבטה כבר הרבה פחות יקרה (למעט בקופ"ח מאוחדת). בברכה, דר' קרני רובין.
מודאל, פרולקטין גבוה וכניסה להריון מור 02/02/2012 | 11:12שלום רב ד"ר קרני, אני בת שלושים. לפני כשלושה חודשים התחלתי ליטול מודאל בשילוב ציפרלקס עקב התקפי חרדה. מאז, המחזורים שלי לא סדירים (פשוט לא מופיעים) וכן חוויתי הפרשות דמויות חלב מהשדיים. יש לי ילדה בת שנתיים וכעת אני חושבת על הריון נוסף. האם עלי להפסיק ליטול את המודאל כדי לסדר שוב את המחזורים החודשיים? האם השימוש בתרופה פוגע מלבד זאת בסיכויי הכניסה להריון? תודה רבה לך, מראש.פתח בחלון חדש
אבקש רק להוסיף שבבדיקת דם נמצא פרולקטין גבוה (650)02/02/2012 | 11:13
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 19:42למור שלום, ככלל פרולקטין גורם לדיכוי בהפרשת הורמונים נשיים, להפרעות במחזור או העדר מחזור, ובמצב זה יתכנו בעיות להרות. במקרים בהם לא ידועה הסיבה לפרולקטין הגבוה, הדרך המקובלת היא לדכא את הפרשת הפרולקטין המוגברת, אז המחזור מסתדר, וצפוי הריון. במקרים אלה, נותנים טיפול בפארילק ולפני כן יש לערוך בירור במטרה לאבחן סיבה לעליה בפרולאקטין. אצלך הסיבה לעלייה בפרולקטין היא קרוב לוודאי כתוצאה מהשימוש במודאל לכן הייתי מפסיקה את המודאל ובודקת שוב את רמות הפרולקטין. קרוב לוודאי שהפסקת המודאל תסדר את המחזור ותאפשר לך להרות. בברכה, דר' קרני רובין בברכה,
החלפת רספרידל באבליפיי יוסי 01/02/2012 | 22:07ד"ר שלום ותודה על עבודת הקודש שאת עושה פה. שאלתי: אני מאובחן fסכיזואפקטיבי סוג מאני ולאחרונה סובל מדיכאון מינורי ועלייה במשקל. לאור ערכי מטאבולזים לא טובים והסטוריה משפחתית בנושא המליץ לי הרופא לעבור לאביליפי ורשם לי וולבטרין 150 מ"ג כיום אני נוטל רספונד 4 מ"ג ו 700 מ"ג דפלאפט. האם יש סכנה בהחלפת התרופה של רספונד או בהוספת הנוגד דיכאון - האם זה לא יביא אותי חס וחלילה למאניה? האם אפסיק כתוצאה מהנוגד דיכאון לחוש כעס וחוסר אונים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 19:28ליוסי שלום, אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך עד הסוף. אביליפיי מתחילים עם התרופה האנטי פסיכוטית שהמטופל לוקח כלומר במקרה שלך יחד עם הרספונד ועולים ב-2.5 מ"ג (לפעמים ב-5 מ"ג) לשבוע עד שמגיעים למינון הטיפולי, במקרה שלך 15-20 מ"ג. ממשיכים בשילוב של התרופה הראשונית עם האביליפיי כשבועיים ורק אז מתחילים להוריד את התרופה הראשונית כלומר את הרספונד. הסיבה לכך היא שצריך להרגיל את התא למנגנון השונה של התרופה. לא ברור לי מדוע יחד עם זה הוחלט להתחיל וולבוטרין, אני חושבת שעל כך עליך לשאול את הרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקת ויאפקס נ 01/02/2012 | 20:05שלום דר' קרני, האם תוכלי להסביר לי מדוע לויאפקס יש תופעות לוואי כה קשות כשמנסים להפסיק? אני יודעת שזה קשור לזמן מחצית החיים הקצר של התרופה אך איך זה בדיוק בא לידי ביטוי באופן כימי בגוף? מה התגובות הכימיות שמתרחשות וגורמות לתגובות החריפות האלה? אני שואלת כיוון שאני מתכוונת לנסות להפסיק עם התרופה אבל אחרי מה שהרגשתי כששכחתי לקחת כדור פעם אחת, אני נורא מפחדת. זו היתה הרגשה נוראית שאני לא חושבת שאוכל לסבול לאורך מספר ימים. הורדתי במינון בהדרגה ואני מתכוונת להמשיך לעשות זאת כמה שאפשר, אבל אני מהמרת שבכל זאת יהיו תופעות לוואי. יש לי קצת ידע בביולוגיה ובכימיה והייתי רוצה להבין מה בדיוק קורה בגוף במצב כזה, כי זה יכול להרגיע אותי וגם כי אני תוהה אם יש פעילויות שמגבירות/מקלות את תופעות הלוואי - צריכת קפאין/עישון/התעמלות - בהנחה שזה קשור לאדרנלין איכשהו.. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הוספת תגובה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 18:33לנ' שלום, אני לא יודעת אם הבהרתי את עצמי מספיק אך במינון של 75 מ"ג השפעת הויפאקס היא בעיקר על סרוטונין וכמעט שלא על האדרנלין. לכן, הגברת האדרנלין באמצעים שהזכרת ספק אם יעזרו. יחד עם זאת, התעמלות זה תמיד בריא.. בברכה, דר' קרני רובין
נ 01/02/2012 | 20:04שלום דר' קרני, האם תוכלי להסביר לי מדוע לויאפקס יש תופעות לוואי כה קשות כשמנסים להפסיק? אני יודעת שזה קשור לזמן מחצית החיים הקצר של התרופה אך איך זה בדיוק בא לידי ביטוי באופן כימי בגוף? מה התגובות הכימיות שמתרחשות וגורמות לתגובות החריפות האלה? אני שואלת כיוון שאני מתכוונת לנסות להפסיק עם התרופה אבל אחרי מה שהרגשתי כששכחתי לקחת כדור פעם אחת, אני נורא מפחדת. זו היתה הרגשה נוראית שאני לא חושבת שאוכל לסבול לאורך מספר ימים. הורדתי במינון בהדרגה ואני מתכוונת להמשיך לעשות זאת כמה שאפשר, אבל אני מהמרת שבכל זאת יהיו תופעות לוואי. יש לי קצת ידע בביולוגיה ובכימיה והייתי רוצה להבין מה בדיוק קורה בגוף במצב כזה, כי זה יכול להרגיע אותי וגם כי אני תוהה אם יש פעילויות שמגבירות/מקלות את תופעות הלוואי - צריכת קפאין/עישון/התעמלות - בהנחה שזה קשור לאדרנלין איכשהו.. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' קרני רובין 06/02/2012 | 18:31לנ. שלום, עד שהתחלתי לנהל את הפורום לא נתקלתי בתופעות לוואי שנמשכו כל כך הרבה זמן לאחר הפסקת ויפאקס (אפקסור). לפעמים אני תוהה אם זה לא האדרה של תופעה זו. מכל מקום, מצויין בספרות כי התופעות אמורות לחלוף בתוך שבוע עד עשרה ימים. אינני יודעת מה המנגנון של התופעות למעט זאת שקרוב לוודאי מדובר בהסרת החסימה של הלקיחה החוזרת בעיקר של הסרוטונין (במיוחד במינון שאת מדברת עליו) ושל האדרנלין לתא שלפני הסינאפסה וייתכן שלכן נוצר מעין מחסור של הסרוטונין ברווח הבין-תאי כמו במצב שלפני הדיכאון שבסופו של דבר מביא לעלייה ברגישות של התא שאחרי הסינאפסה. אינני בטוחה שהדברים הם בדיוק כך, אני אפילו יודעת שהם יותר מסובכים אבל אין לי תשובה חד- משמעית לנושא. בברכה, דר' קרני רובין
מהו התפקיד של זה? שמעון 31/01/2012 | 22:42האם תרופות נוגדות דיכאון וחרדה למשל כמו ציפרלקס. האם התפקיד שלהם נועד לעשות אנשים יותר שמחים ומאושרים באופן כללי. או שדווקא התפקיד שלהם אמור לשמור על יציבות רגשית. ושהתפקיד שלהם לא באמת אמור לעשות אותך יותר שמח ביום יום וחייכן ומבסוט כמו אדם שלוקח סמים או אלכוהול לפני מסיבה אלא דווקא למנוע ממך להגיע למצב של דיכאון ומנוע הידרדרות. בעצם התרופות רק מטפלות בתסמינים ולא משפרות את מצב הרוח אם הוא כבר טוב אלא רק משמרות אותו? מקווה שהבנתם את השאלהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופות נוגדות דיכאון דר' קרני רובין 06/02/2012 | 18:20לשמעון שלום, תרופות נוגדות דיכאון אינן משפיעות על אנשים אשר אינם בדיכאון. לעומת זאת, באדם שהוא במצב דיכאוני התרופה גורמת לשינוי ברגישות היתר של מעטפת התא העצבי בכך שהיא מונעת את החזרת הסרוטונין או האדרנלין לתא שלפניו. כתוצאה משינוי זה ברגישות היתר, כאשר יש השפעה, מופיע שינוי למצב רוח תקין. זה כיאלו התרופות מחליפות את המשקפיים השחורות שדרכן רואה הדיכאוני את העולם למשקפיים שקופות והצבעים חוזרים להיות חיים. בברכה, דר' קרני רובין.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד