פורום כירורגית כלי דם - עמוד 20
אי ספיקה ורידית גילת 11/06/2024 | 11:39סבלתי בעבר מטרומבוזה. לפני שנתיים עכשיו בדופלר רגל ימין אין פקקת ואין אי ספיקה בשטחית ובעמוקה רגל שמאל מערכת עמוקה אין עדות לפקקת הודגמה אי ספיקה עמוקה של מסתמי הוריד הפופוליטאלי שטחית אין אי ספיקה תודה מה ההסבר ומה עושיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אי ספיקה ורידית ד"ר אסף לבנון 11/06/2024 | 17:17שלום גילת לפני שאני עונה כדאי שתתני עוד כמה פרטים: מה גילך? מה מחלות רקע? האם מקבלת טיפול תרופתי כלשהו? איפה היתה הטרומבוזה ומה היה הטיפול בה? האם יש תלונות כלשהן כעת ברגליים?הוסף תגובה
בליטה על האף שגדלה ולפעמים גם מתכווצת מיטל 04/06/2024 | 09:35אני מודאגת מאוד, לפני בערך 3 שנים הופיעה לי על צד גשר האף בליטה קטנה, באזור שעליו יושבות המשקפיים. הפסקתי להרכיב משקפיים בגלל זה ועברתי לעשות אבל הבליטה עדיין שם ועם הזמן היא גדלה. כשהלכתי למספר כירוגים שונים אמרו שלא יודעים מה זה בכלל ולא רואים צורך לטפל, רק כירורג אחד לפני שנה אמר שהוא חושב שזאת ציסטה ברקמה השומנית ושלח אותי לאולוטרסאונד כי הייתי בהריון, באולטרסטונד אמרו שאין שם כלום חוץ מכלי דם, אבל בינתיים הבליטה גדלה..השנה הזאת אחרי הלידה הבליטה אפילו יותר גדולה וקשה לפעמים, ולפעמים היא מתכווצת קצת לכמה שעות או ימים. אשמח לדעת מה הבליטה הזאת יכולה להיות? מה האופציות? (לפי התיאור שלי, כמובן שזה לא אבחון) אשמח לדעת האם ככל הנראה זה משהו שיהיה אפשר להסיר בלייזר מכיוון שזה באמצע הפנים אני לא רוצה לבצע חתך בפנים בשביל להסיר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בליטה על האף ד"ר אסף לבנון 04/06/2024 | 15:14שלום רב. צר לי אך מתיאור המקרה איני יכול לקבוע שום אבחנה שכן המקרה אינו נשמע כמקרה לטיפול כירורג כלי דם (גם אם ראו בUS כלי דם) . אני כן יכול לנסות לעזור בכך שאומר לך שלא נראה לי שניתן להתקדם באבחנה ובקביעת טפול אפשרי ללא הדמייה מתקדמת יותר , במקרה זה יש צורך ב MRI ואחריו יהיה ניתן להעריך טוב יותר במה מדובר ולחשוב על אפשרויות הטפול . בהצלחההוסף תגובה
תודה על התשובה, האם יכול להיות שזה כלי דם שמתנפח?מיטל 08/06/2024 | 20:57האם זה נשמע הגיוני שזה משהו כזה? האם בmri יוכלו לזהות אם זה כלי דם מוגדל? ואם כן זה משהו שאפשר להסיר בליזר ללא בעיה? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 10/06/2024 | 08:32שלום מיטל אין לי נסיון עם הממצא שאת מתארת ומעבר לכך - לא ראיתי אותך וגם אין הדמייה ועל כן איני יודע לענות על אף אחת משאלותייך. מציע שתגשי לכירורג פלסטי ו/או רופא אאג לצורך המשך הברורהוסף תגובה
ניתוח בעורק התרדמה קוריטיס נחמה אנקרי 04/06/2024 | 13:30שלום ד"ר לבנון ב 12.5.24 עברתי ניתוח בעורק התרדמה בצד הימני , בגלל חסימה והצרות של 98%. בצד שמאל יש 20% חסימה האם זה תקין? רוצה לציין שלא סובלת מסוכרת, יתר לחץ דם או השמנת יתר, אבל היה קולסטרול גבוה. זה תקופה שאני נוטלת כדור לקולסטרול וכרגע המצב יותר טוב. מאז הניתוח אזור נרחב עדיין רדום עם חוסר תחושה באזור הלחי ליד האוזן , חלק מהאוזן והתנוך ומתחת לסנטר עד עצם החזה. מצב זה מאוד לא נוח לי, מרגישה כובד בצד הימני של הראש. בבקורת שלאחר הניתוח בו הסירו לי את הסיכות שאלתי את הרופא אם ההרדמה הזאת תפוג והתחושה באזור זה תחזור, לא היתה לו תשובה לשאלה , תשובתו היתה חתמת על הסכמה לניתוח , (איזה ברירה היתה לי או ניתוח או אירוע מוחי כך הסבירו לי) . אני חוששת שמא יש פגיעה עיצבית והאם זה הפיך האם עצב עשוי להשתקם וכמה זמן זה לוקח . אודה לך מאוד על הסבר, ומתן תשובה בברכה נחמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח קרוטיס ד"ר אסף לבנון 04/06/2024 | 15:05שלום נחמה אנא ראי התשובה ששלחתי למיין שלך שהשארת בפנייה הקודמת מאתמול.הוסף תגובה
ניתוח בעורק התרדמה קוריטיסנחמה אנקרי 05/06/2024 | 10:21שלום ד"ר לבנון לצערי לא קיבלתי כל תשובה במייל כפי שציינת , אודה לך מאוד על תשובה למה אין לי תחושה , למה קרתה ההצרות הזאת , איך אפשר להמנע ממצב כזה בעתיד האם המקום שנותח ישאר פתוח לאורך זמן?אני במצב רגשי קשה ובחרדה גדולה. בצפיה לתשובה ממך בברכה נחמה למההוסף תגובה
ניתוח עורק התרדמהנחמה 05/06/2024 | 10:34אודה לך מאוד ד"ר לקבלת תשובה בפורום לגבי השאלות שהפנתי אליךהוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 06/06/2024 | 12:15הפרעת התחושה הינה ביטוי לפגיעה עצבית במהלך הניתוח בעצב שנמצא על פני העור ואשר חוצה את חתך הניתוח, לעיתים יש התאוששות ספונטנית לאחר מספר שבועות או חודשים ולעיתים הפרעת התחושה נשארת. לגבי הצד השני וגם הצד שנותח, הדרך למניעת התקדמות /חזרת המחלה היא טיפול בגורמי הסיכון, להבנתי אצלך זה רק כולסטרול גבוה. רצןי מדי פעם לבדוק גם אפשרות של קיון יל"ד וסכרת. בהצלחההוסף תגובה
תוצאות בדיקת דופלר אורנית 30/05/2024 | 19:54שלום ברצוני לדעת בצד שמאל קיימת הצרות חמודינמית פחות מ 25 אחוז בבפורקציה ע"ח רובד פיברוטי אין לזהות כיב ימין אין הםפרעה המודינאמית אי סדירות דפנות הביפורקציה מה עלי לעדות. כולסטרול HDL זה 115.9 הכולסטרול הכללי 220.2 טריגליצרין 118 מה עלי לעשות בנדות תודה על התשובה יהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות דופלקס ד"ר אסף לבנון 31/05/2024 | 10:50שלום אורנית מה שאת צריכה לעשות זה לגשת למי ששלח אותך לביצוע הבדיקה ובהתאם לגילך, לרקע הרפואי שלך והסיבה שבגללה נשלחת לבצע את הבדיקה- יוחלט מה לעשותהוסף תגובה
דליות ורידים באספקט קדמי בשוק ליאור 25/05/2024 | 08:15שלום רב, בן 45 מתאמן כל חיי, שוחה, רץ, ללא מחלות רקע. אולי בגלל גנטיקה גרועה, אולי בגלל חבלה, יש לי ורידים בולטים בקדמת השוק ברגל שמאל. לאחרונה התפתחו "ורידי עכביש" בחלק הפנימי של הקרסול ולפעמים הצבע הכחול של הורידים מתחתם בולט יותר, מה שגרם לי להיבהל ולעשות בדיקת אולטרסאונד לורידים. בבדיקה - ספנה גדולה שמאל - יש עדות לאי ספיקה בגובה שליש עליון בשוק כמקור לקולטרל שטחי באספקט קדמי בשוק. שאר הורידים תקינים. יש לי מספר שאלות: 1. האם ללא תסמינים מלבד מה שתיארתי יש צורך לטפל? 2. האם ורידי העכביש האלו בקרסול מצביעים על בעיה חמורה? 3. במידה ומטפל (לייזר, רדיו וכו', האם מחסלים את כל וריד הספנה הגדול או רק את החלק שמתחת לקו הברך במקרה שלי? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דליות ברגל שמאל ד"ר אסף לבנון 27/05/2024 | 17:27קיימות מספר גישות לטיפול בורידים , אענה לך בהתאם לגישה בה אני מטפל: 1. ההחלטה על צורך בטיפול תלויה בתלונותייך, התלונות יכולות להיות אסטטיות ו/או תפקודיות - נפיחות של הרגל ו/או כבדות ו/או כאבים ו/או הווצרות פצעים. בהעדר אלה אין חובה לטפל 2. ורידי העכביש הם ביטוי של הבעייה של אי ספיקת הורידידם נוכחותם אינה מעידה על בעייה חמורה יותר 3. ההחלטה על צורך בטיפול וסוג הטיפול תלויה בשילוב של תלונות המטופל, הממצאים בבדיקה גופנית וממצאי הדופלקס וכן רצון המטופל וגישת המטפל. מכאן שעל שאלה זו איני יכול לענות באופן חד משמעי. בהצלחההוסף תגובה
לחץ דם משתנה עדי עדי 24/05/2024 | 18:48היי אני חש בחוסר יציבות לעיתים בזמן עמידה.האם לחץ דם במנוחה 140/80 ובאותו זמן בעמידה 116/70 ?עלול לגרום לי לתופעות אילוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ דם משתנה ד"ר אסף לבנון 27/05/2024 | 17:22שלום רב השאלה ששאלת אינה בתחום עיסוקי ככירורג כלי דם. נשמע שמדובר בתופעה ששמה ORTHOSTATIC HYPOTENSION אשר הינה ירידת לחץ דם בזמן שינוי תנוחה משכיבה לעמידה. המקום לברר בעייה זו היא אצל רופא פנימאי המתמחה בנושא טיפול בבעיות ל"ד. בהצלחההוסף תגובה
רובד פיברוטי רונית 24/05/2024 | 07:45בבדיקת דופלר הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך עורק התרדמה המשותף . במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי ללא היצרות משמעותית. תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה. זרימה תקינה בעורק החוליות. משמאל ומימין אותה התוצאה. אני בת 55 - נוטלת הורמוני גיל מעבר מזה 5 שנים יוטירוקס 500 מק בשבוע מזה 25 שנה. הבדיקה נעשתה עקב פרופיל שומנים ששומר על יציבות מזה 4 שנים אך מעט גבוה : כולסטרול 247 כולסטרול HDL 51 כולסטרול 165 LDL NON HDL cholesterol 196 טריגליצרידים 154 האם מותר לקחת הורמונים וסטטינים יחד. בעקבות כבד שומני החליטה הרופאה שלי לתת לי סטטינים מציינת שהערכים הללו אצלי נמצאים כבר 4 שנים. כבד שומני הודגם רק עכשיו בבדיקת אולטרסאונד . האם נכון להתחיל טיפול בסטטינים? האם אפשר לחכות עם הטיפול ולנסות דיאטה? והפחתת מזונות שומניים? ספורט? ותוספים טבעיים? גם לאמא שלי היו ערכים דומים והיא טופלה בסטטנים. שני האחים שלי מטופלים בסטטינים . אבא מת מדום לב בגיל 61. ברקע היתה לו מחלת פרקים. אני במשקל תקין. 59 גובה 1.71. לאחרונה כן התחילה השמנה בטנית. היא רוצה לתת לי קרסטור 10 mgהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סטטינים ד"ר אסף לבנון 24/05/2024 | 15:41שלום רונית צר לי אך איני הכתובת לשאלתך , אני מטפל בנזקי טרשת עורקים ולא באופן ספציפי בכל גורם סיכון. אם את רוצה חוות דעת נוספת על דעתה של רופאת המשפחה , עלייך לפנות לרופא מומחה בתחום - בד"כ פנימאי עם תת התמחות בטיפול בפרעות שומנים. לגבי בדיקת הדופלקס ממליץ לחזור עליה עוד שנה כדי לראות אם יש דינמיקה, אםיש עוד גורמי סיכון לטרשת עורקים כגון - סכרת, יל"ד, עישון - יש לטפל בהם באגרסיביות הצלחה.הוסף תגובה
כאב באמה ביד לאחר עירוי גיא 11/05/2024 | 21:38היה לי עירוי ביד עקב פעולה פולשנית עם הרדמה כללית , הוחדרה מחט לוריד שכבר לקחו בו בדיקות דם והיה כחול . בעת החדרת החומר הרדמה שרף מאד, אחכ העירוי בהתאוששות הפסיק לעבוד , מאז היד נפוחה באיזור העירוי ומסביבו אודם מקדימת היד והאיזור חם במגע וכואב, מה יכול לעזור קומפרסים קרים או חמים? פד מגנזיום או אלכוהול , כמה מג nsaids ביום והאם יש צורך באנטיביוטקה או נוגד קרישה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב באמה ד"ר אסף לבנון 12/05/2024 | 12:01שלום גיא נשמע שמדובר בדלתק באזור החדרת העירוי. תופעה זו חולפת מעצמה ברוב המקרים, לעיתים יש להוסיף טיפול בנוגדי דלקת- NSAID. יש לתת אנטיביוטיקה רק אם יש סימני זהום ברורים ו/או יש עלייה משמעותית במדדי דלקת- את כל זה כולל מינון NSAID וצורך בנוגדי קרישה צריך לקבוע הרופא המטפל לאחר שיראה במה מדובר ויחליט אם צריך בדיקת הדמייה כלשהי. בהצלחה.הוסף תגובה
כאב חזק עקב החדרת ברנולה אורנה 10/05/2024 | 11:12שלום, אמי בת 96. לפני כעשרה ימים הגיעה לבי"ח עקב קשיי נשימה. עוד בהיותה במיון שמו לה ברנולה באזור מפרק כף היד, בסמוך לאגודל, דרכו קיבלה עירויים במשך 3-4 ימים. כשהתחילה לחוש כאב חזק באזור הדקירה, הוציאו את הברנולה ולא הכניסו למקום אחר, כי כבר לא היה צורך בעירויים. בשחרור מבית החולים המליצו לשים קומפרסים של מים קרים להקלה על הכאב. הדבר נעשה אך לא עזר, להיפך : הכאב רק הולך ומתגבר (כבר חלף שבוע מאז הוצאת הברנולה). מה ניתן לעשות מעבר לכדורים נגד כאבים ? האם החמרה בכאב הוא מצב שכיח ? תודה, אורנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב חזק ד"ר אסף לבנון 12/05/2024 | 11:57שלום אורנה במגבלת העובדה המשמעותית שאיני רואה את היד, ניתן לשער שמדובר בדלקת באזור הכנסת העירוי. תופעה זו אינה נדירה ובד"כ חולפת לאחר מספר ימים, לעיתים יש לתת תרופות נוגדות דלקת כדי לעזור לריפוי יותר מהיר. אם יש ספק לגבי המצב יש לפנות לבדיקה רפואית אצל רופא ולא ברשת. בהצלחההוסף תגובה
קרישויות יתר ככל הנראה 🤕ההיסטרית🤕 08/05/2024 | 22:13שלום..אובחנתי ככל הנראה בקרישיות יתר אחרי שהתברר( mri)שיש לי קריש דם באזור עין ימין אני בחורה צעירה 24( סוכרתית) ללא ילדים אני נורא חוששת כי הציעו לי להתחיל במדלל דם שנקרא אספירין😪😪 חוששת מהנזק יותר מהתועלת של התרופה הנ"ל...דימומים וכו' בנוסף אשמח לקבל המלצה להמטולוג נעים וסבלני ובעיקר שיבין את המצב הריגשי שלי...אני חברת מכבי גרה באזור ראשל"צהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרישיות יתר ד"ר אסף לבנון 09/05/2024 | 08:42שלום לך צר לי אך איני מכיר המטולוגים באזור המרכז, ההמלצות שלי יכולות להיות בצפון- דר' רוני הופמן שעובד ברמב"ם ובירושלים- פרופ' יוסי קליש - איני יודע אם הוא עובד עם מכבי. בהצלחההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
חיתולית נמקית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת ריאה
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
סימון לפני ניתוח
תרופות קשורות
-
פיפרצילין
-
פולידוקנול
מונחים קשורים
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
-
אחת מתשע

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ