פורום כירורגית כלי דם
כאבים (לת) מיכל 07/02/2026 | 22:56לאחר8ניתוחי ורידים דליות עשיתי דופלר לפני חודש ויש אי ספיקה ברגל ימין ודליות ברגל שמאל יד כאבים חזקים ברגל שמאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
חסימה בקרוטיס (לת) מור 02/02/2026 | 10:38שלום רב יש לי חסימה בקרוטיס עם זרימה מינימלית . אני מטופלת בקומודין אספירין וכדורים לכולסטרול. רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל טיפולי שיאצו .מסג'שוודי או רפלקסולוגיה ? מה ביניהם אם בכלל מתאים למצב ולא מסוכן אודה לתשובתכםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שינויים טרשתיים באואורטה וענפיה מטופלת 17/01/2022 | 15:14שלום ביצעתי ct דרכי שתן בתשובה רשמו ״שינויים טרשתיים מסוידים לאורך האואורוטה וענפיה בולטים ביחד לגיל הנבדקת ״ ביצעתי דופלר קרוטיס ובדיקות דם ואולטרסאונד בטן הכל תקין האם אני צריכה לפנות לרופא נוסף ? מה עלי לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךמטופלת 17/01/2022 | 15:21הגיל שלי הוא 43הוסף תגובה
תשובת מומחה שינויים טרשתיים ד"ר אסף לבנון 18/01/2022 | 07:53שלום "מטופלת" אנא צייני: מחלות רקע וטפול תרופתי קבוע האם מעשנת? האם יש בעיות כלי דם/לב במשפחה? מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
המשך לשאלהמטופלת 18/01/2022 | 09:46הבדיקה בוצעה בגלל דם בשתן ללא דלקת אין מחלות רקע ואני לא מעשנת ואני לא לוקחת תרופות קבועותהוסף תגובה
המשךמטופלת 18/01/2022 | 09:47לפי ידעתי אין בעיות לב במשפחההוסף תגובה
תשובת מומחה שינויים טרשתיים- סיכום ד"ר אסף לבנון 22/01/2022 | 20:44אם אני מבין נכון הממצאים שהתגלו הם ממצאים אקראיים - ללא שום תלונות נלוות ואין לך גורמי סיכון ידועים לטרשת עורקים, הדבר היחיד שאני חושב שכדאי לשקול הוא התחלת טפול באספירין לצורך מניעה ולוודא באמת שהאמירה שלך שאין סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים היא אכן נכונה ולבצע בדיקות דם שיוכיחו זאת. אם אין שום תלונות נלוות - אין משהו נוסף לבצע, אם תופענה תלונות כלשהן יהיה צורך להתייחס באופן ספציפי לתלונה ולברר אותה. אני בכוונה לא נותן כאן רשימה של תלונות אפשריות, מנסיון - זה רק מלחיץ. אם את חשה שמשהו לא תקין- שוחחי על כך עם רופא המשפחה. בהצלחה.הוסף תגובה
בדיקהאא 07/01/2026 | 11:23שלום רב עשיתי סיטי ונמצא שם הסתיידויות גסות באאורטה אינפה ררנאלית ועורקים האליאקיים מה אני צריכה לעשות יש לי כאב גב חזק ומדי פעם לחץ בחזההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ל"אא" לגבי שינויים טרשתיים באואורטה וענפיה 7.1.26 ד"ר אסף לבנון 07/01/2026 | 13:01שלום רב לפני שאני מתיימר לנסות לענות על שאלתך אנא רשמי קצת פרטים: גיל מחלות רקע האם מעשנת? תרופות קבועות מדוע נעשתה הבדיקה? את תשובת הבדיקה שלחי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
דופלר רגליים במאמץ אתי 02/01/2026 | 10:51שלום. מה המשמעות של דופלר רגליים במאמץ, רגל ימין 0.29 שמאל אותו דבר. ד"ר סמי נטיצקי מקווה שיענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלר רגליים במאמץ ד"ר אסף לבנון 04/01/2026 | 00:14שלום אתי אם את רוצה תשובה מדר' ניטצקי- תצטרכי למצוא אותו במקום אחר, אני דר' אסף לבנון- מנהל הפורום. לגבי שאלתך , כדי לענות על שאלתך הייתי רוצה לדעת פרטים על המטופל- גיל, מין, מחלות רקע וטיפול תרופתי, האם מעשן, מדוע בוצעה הבדיקה ? ובנוסף רצוי שאראה את כל הבדיקה אותה ניתן לשלוח אליי למייל asaflev67@gmail.com . נא רשמי תשובה נוספת כאן לאחר ששלחת את הבדיקה למייל שלי. כשתהיה לי תמונה מלאה אוכל לחוות דעה במגבלת העובדה שלא בדקתי את המטופל.הוסף תגובה
פקקת חוסמת בוריד הצפלי ובוריד הבזילי אני 31/12/2025 | 20:18הוכנס לי עירוי ביום שבת האחרון בבית החולים (עברתי ivf בהרדמה) היד כאבה לי מאוד והיום הלכתי לדופלר (4 ימים לאחר השאיבה) שבו נכתב: אין עדות לפקקת בוריד התת בריחי הרחריקני, בוריד בית השחי (בוריד האקסילרי) ובמערכת הורידית העמוקה לאורך היד. פקקת חדשה חוסמת בוריד הצפלי משורש כף היד ועד המרפק, ובוריד הבזילי מהמרפק ועד שליש רחיקני של הזרוע. הלכתי עם זה לרופא משפחה שרשם לי אליקוויס 10 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע ואז לרדת ל 5 מ"ג פעמיים ביום משיטוט קטן באינטרנט נראה שהמינון מאוד מאוד גבוה ומתאים ל dvt ולא לפקקת שטחית, ואני ממש מפחדת לקחת מינון כזה גדול, האם לקיחה של מינון כזה יכולה להיות מסוכנת לי? מציינת שאין אירועי קרישה קודמים ואין נטיה גנטית לקרישיות יתר. Bmi 41 אשמח לחוות דעתך תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פקקת חוסמת בוריד הצפלי ובוריד הבזילי ד"ר אסף לבנון 01/01/2026 | 08:04שלום רב ראשית, אני מניח אך לא יכול להוכיח שהפקקת משנית לעירוי- תופעה מוכרת ועצם העובדה שאת בטיפולי IVF - מצב של קרישיות יתר יחסית, מגביר את הסיכוי לכך. המינון שקיבלת הוא אכן מינון לDVT בעוד אצלך הפקקת היא בורידים השייכים למערכת השטחית . בשל העובדה שהפקקת אצלך נרחבת, יש הגיון במתן מינון טיפולי אם כי למיטב ידיעתי אין לגבי כך קוצנזוס ברור ואני סבור שמי שצריך לקבל על כך החלטה הוא המטולוג העוסק בתחום הקרישה. כמו בכל טיפול גם כאן יש סכנות פוטנציאליות ובמקרה הזה - דימום, אשר יכול להיות במקומות שונים וכמובן שככל שהמינון גבוה יותר הסיכוי לדימום גבוה יותר. כמו בכל טיפול ברפואה יש לשקול את התועלת מול הנזק האפשרי ואני חוזר לכך שהמטולוג יוכל לעשות את ההערכה הזו בצורה הטובה ביותר, הוא גם יחליט האם יש מקום לבירור נוסף. בהצלחההוסף תגובה
בחינת התכנות Median arcuate ligament syndrome בנערה Meirav Sondak Minikes 28/12/2025 | 10:29שלום רב, אחיינית שלי, בת 18, סובלת מזה מספר חודשים מכאבי בטן מידי יום (כל יום כמה שעות) שמתרחשים מיד אחרי האוכל. ביקרנו אצל 3 מומחי גסטרו, ביצעה קולון+גסטרוסקופיה שיצאו תקינים, ביצעה בדיקות נשיפה וצואה, בדיקת שתן, בדיקות דם. לוותה מספר שבועות אצל דיאטנית קלינית מאיכילוב לביצוע דיאטת FODMAP ללא כל הקלה. האם סביר לחשוב על כיוון MALS? מה נדרש כדי לבצע הליך בירור? אודה להכוונתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בחינת התכנות Median arcuate ligament syndrome בנערה ד"ר אסף לבנון 29/12/2025 | 10:35שלום מירב האפשרות של MALS קיימת, בדיקת הבחירה לאבחון היא CT ANGIOGRAPHY לפני שהייתי ממליץ על בדיקה זו הייתי רוצה לשאול סדרה של שאלות ולבדוק את המטופלת. מציע שתגשו לצורך כך לכירורג כלי דם באזור מגורייכם. אשמח לעזור אם תרצו.הוסף תגובה
אריתרומלגיה גרי 15/02/2024 | 16:40האם הרופא מכיר את המחלה מטפל בה??המוןן רופאים אין להם מושגג במחלה זאת וכל אחד טוען שהשני מכיר ניורולג אומר כלי דם וגו וכוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אריתרומלגיה ד"ר אסף לבנון 15/02/2024 | 17:28צר לי אך איני מכיר מחלה זו. בטוח שכתבת נכון? אולי תכתוב באנגלית?הוסף תגובה
אריתרומללגיהשי 23/12/2025 | 10:55הי לאחר בדיקה גנטית שביצעתי לבני הופיע גן שמתאים למחלה זו האם יש מקום בארץ שמטפל במחלה?הוסף תגובה
תשובת מומחה אריתרומלגיה ד"ר אסף לבנון 23/12/2025 | 17:02כפי שכתבתי גם בעבר על שאלה קודמת- איני מכיר מחלה זוהוסף תגובה
תמרון ולסלבה Nivsch 14/10/2021 | 16:05לאחרונה עקב אוזניים סתומות ניסיתי לעשות תמרון ולסלבה (נשיפה כנגד פה ואף סגורים לגמרי) ועקב כך הן נפתחו והרגשתי הקלה. אם כי תחושת הלחץ בראש מאוד עלתה בזמן התרגיל. השאלה שלי האם התמרון הזה כאשר נעשה ב*מקסימום* עוצמה למשך 10-20 שניות עלול להיות מסוכן ולפוצץ עורק במוח/צוואר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ולסלבה ד"ר אסף לבנון 18/10/2021 | 21:50לא נראה לי שזה מסוכן אך לא הייתי ממשיך ומנסה לבדוק את התאוריה. אם יקרה משהו אני משוכנע שתרגיש/י משהו חריגהוסף תגובה
תמרון וולסלבהלי 29/11/2025 | 22:35היי אפשר לשוחח טלפונית nivrltch בקשר לתמרון וולסלבההוסף תגובה
מינון של מתן אלקוויס לדילול דם דורית שם כינוי ניק ניים 14/07/2022 | 02:29סבתא כיום בת 83 ,יש רקע של צניחת מעיים רקטלית (פרולופס מפי הטבעת ) ,במשך שנים רבות סבתא נטלה אספירין אך לפני כשנתיים לאחר בירור רפואי אז הופסק מתן אספירין יומי שנמצא שלא הייתה לו התוויה מיוחדת , הורדת האספרין נועדה למנוע דימום מפי הטבעת כתוצאה מהפרלופס של המעיים שהיו נכנסים ויוצאים מפי הטבעת וגרם לדימום במתן אספירין , ובאמת לאחר הפסקת האספרין הדימום כמעט פסק לחלוטין, עד כאן הרקע מהעבר ,ועכשיו למצב העדכני, לפני כשלושה חודשים עקב קוצר נשימה ובצקות ברגליים, היא אובחנה עם אי ספיקת לב ופרפור , היא טופלה במשתנים לטיפול באי ספיקה, ומתן כדור אלקוויס במינון 2.5 שתי פעמים ביום לצורך הגנה בשל הפרפור , אך מאז מתן האלקוויס , החל שוב הגברת דימום, בקינוח בנייר ניכר רושם קל של עקבות דימום בתוך הצואה לאחר כל צאיות(שהם גם מרובות בשל הפרולפס)וכן לירידה בהמוגלובין, השאלה האם לנסות לרדת למינון של 2.5 פעם אחת ביום של אלקוויס במקום פעמיים , זה מספיק בטוח לספק הגנה מפני קרישים בשל הפרפור של הלב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון של אליקוויס ד"ר אסף לבנון 19/07/2022 | 13:57שלום דורית וסליחה על המענה המאוחר יחסית. לגבי שאלתך, המצב אותו את מתארת מתאר מקרה ספציפי של הדילמה הקיימת בטפול בחולים כאשר לטיפול שאנו נותנים יש יתרונות וגם חסרונות ולעיתים ההחלטה הלגבי הטפול היא לא פשוטה. מכאן שההחלטה על מינון של אליקוויס היא החלטה שצריכה להתקבל ע"י מי שנתן את התרופה או לחלופין ע"י המטולוג העוסק בתחום הקרישה. מציע לא לבצע שום שינוי ללא התייעצות רפואית נאותה. בהצלחההוסף תגובה
אליקוויס לדילול דםברכה 21/11/2025 | 11:57מהו הערך התקין של תרופה זו ? בעלי קיבל תוצאה של 215 האם תקין?הוסף תגובה
איסכמיה בכף רגל ליאת 05/11/2025 | 09:33שלום, אבא שלי אובחן עם איסכמיה בכף הרגל. כל כף הרגל שלו, מלמעלה, מלאה בכתמים וחייבים לקטוע אותה כדי שלא יתפשט הזיהום. השאלה שלי- כמה זמן לקח לכף רגל להתמלא בכתמים? האם זה עניין של ימים או שעות? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איסכמיה בכף רגל ד"ר אסף לבנון 05/11/2025 | 12:10שלום ליאת איני יכול לענות על תשובתך על סמך הנתונים שמסרת. לא כתבת שום פרט לגבי הרקע הרפואי, מצבו הכללי והתפקודי והתלונות שהיו בתחילת האירוע.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
דמם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
קילוף מעטפת ריאה
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
CT, סי טי
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
פולידוקנול
מונחים קשורים
-
אמתחת (בורסה)
-
איחוי

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ