פורום מחלות שד וכירורגיה של השד - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
גוש בשד שמאל מירי 15/09/2025 | 19:30עשיתי אולטרסאונד שד ולהלן הממצאים גושים סולדיים בשעה 2 כ 4 ס"מ מהפיטמה הודגם גושבגודל 0.70×0.90 ס"מ ספיקולרי היפואקוגני birds a4 מימצא חריג דרגת חשד נמוך יש גם שי'סטות 0.8 0.7 ממצא שפיר בתי שחי תקין רושם A4 ממצא חריג דרגת חשד נמוך הומלץ על טרו כואוט ביופסיה מה דעתך והאם זה חמור תודה מראש מריםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה גוש בשד BIADS4A ד"ר יסמין דגן 28/09/2025 | 12:47המשמעות של גוש בשד שנראה באולטרסאונד והוגדר BIRADS4A -היא כי מדובר בממצא בחשד נמוך לממאירות, אך יש לבצע ביופסיה תחת אולטרסאונד. מבחינה רפואית הכוונה - BIRADSA משמעותו עד 90% כי מדובר בממצא שפיר, אך לא ניתן לשלול ממאירות ולכן יש לבצע ביופסיה.
האם צריך לברר? גילה 06/09/2025 | 17:56לפני כשנה חשד לפאדגט בעקבות פטמה+ עטרה אדומים בשד ימין. ,,בוצעו 2 ביופסיות פאנץ' אחת מהפטמה ואחת מהעטרה תקין, us+ ממוגרפיה + mri תקינים. נאמר שזו בעיה עורית . האודם הוטב מעט אך לא נעלם לגמרי. במשך השנה השתמשתי במשחה ציקפלסט שנתן רופא עור . לפני חצי שנה mri חוזר תקין לפני כחודש חזרתי על us+ ממוגרפיה שיצאו תקינים. יומיים אחרי הבדיקה כל האדמומיות החמירה וחזרה למצב הראשוני. נבדקתי ע"י כירורג שד שאמר שזה כנראה מהלחץ של הבדיקות על העור. חזרתי למרוח את המשחה , העטרה השתפרה אך לא הפטמה. והוספתי גם אגיסטן בייבי לפני שבועיים שהיא עם מרקם פחות חלק ונדבקת וקשה להוריד אותה. ולאט לאט יש הטבה קטנה . מה שקרה זה שמרוב הלחץ שלי לא הקפדתי לשטוף טוב את השאריות של המשחה מהפטמה כי פחדתי שהמים החמים יחמירו את האדמומיות כך יצא ההאגיסטן נכנסה לחריצים הטבעיים שיש לי בפטמה ונוצר שכל ערב אני מוסיפה משחה על משחה כי זה לא נשטף במים. בשבוע האחרון חזרתי לעבודה והזעתי די הרבה... עכשיו לשאלה; היום נכנסתי להתקלח ובעדינות ממש הוצאתי את הצבר של המשחת אגיסטן מהפטמה ,מרחתי על האצבעות וראיתי שיש קצת חומר שחור מעורבב במשחה שהצטברה. האם לחשוש שזה דם יבש או שהגיוני שזה לכלוך שהצטבר שבועיים יחד עם הזיעה של השבוע האחרון? למשל בפטמה השנייה שאינה אדומה גם מצטבר חומר אפרפר כזה של הזיעה, בטבור יש לי לכלול שחור דבוק של זיעה.... אני לובשת חזיות שחורות כך שלא רואה סימנים, לא מרגישה רטיבות בחזייה, ואם אני לוחצת על הפטמה אין הפרשה.... ללכת לבדוק? מה דעתך?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשה דמית מהפטמה ד"ר יסמין דגן 07/09/2025 | 15:17הפרשה דמית מהפטמה יכולה להראות כמו נוזל שחור שניתן לראות בעת לחץ על הפטמה. הפרשה דמית היא בדרך כלל לא מעידה על סרטן שד, אך באחוזים מסויימים יכולה להיות אכן סימן לממאירות ולכן יש להשלים בירור מלא עקב כך. ככל שניתן להבין מהשאלה, את סובלת ממחלה עורית המטבטאת באודם וגירוי איזור הפטמה והעטרה. במידה וביצוע ממוגרפיה גורם עקב החלץ המכני להתלקחות, יש לשקול לבצע mri שנתי ולוותר על ממוגרפיה. לאור מריחה טופיקלית והזעה, הסיפור לא נראה מדאיג ולא נראה כי מדובר בהפרשה פטמתית. להבנתי גם נבדקת אצל כירורג שד אשר שלל בעיה המצריכה המשך בירור כעת.
כאב וקושי בפטמה ( התחיל ביום הראשון למחזור) קרן 28/08/2025 | 20:06היי לפני ארבעה ימים ביום בו קיבלתי מחזור , שד ימין התקשה והפטמה כואבת בצורה קיצונית ( זו הפעם הראשונה שאני חווב כאב כזה במחזור ) האם יש צורך להיבדק ? אם כן לאן לקבוע תור ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב וקושי בפטמה סביב המחזור ד"ר יסמין דגן 29/08/2025 | 11:30כאבים בשד וכאבים בפטמה הינן תלונות שכיחות. יכולות להיות דו צדדי, אך גם ממוקמות לשד אחד. כאשר הכאבים מופיעים סביב המחזור או הביוץ, בסבירות גבוהה מאוד מדובר בכאבים על רקע השפעה של דינמיקה הורמונלית. כאבים יכולים להיות מלווים בנפיחות, או תחושת גבשושיות. גם הזדקרות הפטמה. במידה וכאבים מסוג זה אינם מוכרים לך, כדאי להיבדק אצל כירורג שד.
תשובהקרן 29/08/2025 | 12:02תוך כמה זמן זה אמור לחלוף?
כאב בשד שמאל מיטל 27/08/2025 | 12:34היי, כבר למעלה משלושה שבועות שיש לי כאב בשד שמאל. מה יכולה להיות הסיבה? זה רק בשד שמאל ואין כאבים בימין. כואב בעיקר בנקודה מסויימת תחת הפיטמה מימין. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה סימן של סרטן שד?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בשד שמאל ד"ר יסמין דגן 28/08/2025 | 17:53כאבים בשדיים היא תלונה שכיחה ביותר. כאבים יכולים להיות בשתי השדיים או ממוקמים לשד אחר. הסיבה השכיחה לכאבים קשורה להשפעה הורמונלית. נשים רבות סובלות מכאבים מחזוריים סביב המחזור או הביוץ. כאבים יכולים להופיע לראשונה סביב פאה-מנופאוזה כביטוי לשינויים הןרמוליים. אך בעיקרון יכולים להופיע לראשונה בכל גיל. לסיכום-כאבים ממוקמים בשד אחד בדרך כלל קשורים לשינויים הורמונליים, יכולים להיות ביטוי של ממצא שפיר כגון ציסטה או פוליפ בצינורית החלב (פפילומה). כאב בשד בדרך כלל אינו סימן. בכל מקרה במידה ואת סובלת מכאב לא מוכר בשד, מומלצת בדיקה אצל כירורג שד.
mri - תקינות הבדיקה אני 26/08/2025 | 21:43מבצעת MRI כל שנה. שד צפוף , לא מקבלת מחזור סדיר ( בת 47) יש היסטוריה משפחתית ואין נשאות גנטית. בבדיקות כתוב ששד צפוף ומוריד את איכות הבדיקה. אך ה- MRI שמבצעת כל שנה זהה. כל חצי שנה אצל כירורג שד ותקין, בנוסף אולטרסאונד כל שנה ותקין. מה האמינות של MRI בשד מאוד צפוף? האם יש עוד דברים שעליי לעשות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה mri - תקינות הבדיקה ד"ר יסמין דגן 28/08/2025 | 09:08מרקם שד צפוף מורידה טת הרגישות של כל בדיקות הדימות בשד. Mri שדיים היא הבדיקה הטובה והרגישה ביותר לשד אשר מרקמו צפוף. כאשר המחזור אינו סדיר והמטופלת לא מבצעת עקב כך את בדיקת ה mri ביום ה 7 -14 למחזור, שינויים הןרמונליים יכולים להוריד מאוד את רגישות הבדיקה. במידה ותשובת בדיקת ה mri תקינה ובמיוחד עם אין שינויים משנה לשנה, הבדיקה אמינה מאוד.
מספר שאלות קטנות בבקשה ברשותך לינוי 25/08/2025 | 13:161. השדיים שלי אסימיטריים שמאל יותר גדול במעט מהימין מאז שאני זוכרת עצמי (היתה לי אגב התפתחות מינית מאוחרת בכל המובנים) זה לא שם בסיכון באופן כללי? 2. עשיתי 3 ביקורים אצל כירורגי שד בחצי שנה אחרונה עקב חרדה האחרון לא בדק בשכיבה אלא רק בישיבה על המיטה ובהרמת ידיים ובידיים על המותניים והכל היה תקין , הוא טען בגלל שבחזה שלי 70A אין צורך בשכיבה גם, זה נורמלי? (אין היסטוריה משפחתית ואין נשאות מוטציות) שתי ביקורים קודמים אצל כירורגי שד היו במרץ 25 תקינות 3. מסביב לשדיים יש לי כמו צלעות בולטות וגם בין השדיים כזה בשיפוע בין השדיים (אני 42 קילו גובה, 1.66 סמ) זה תקין שמרגישים אותם ? 4. סביב ימי הביוץ וסביב ימי המחזור השד השמאלית זאת שטיפ טיפה גדולה מהימנית כזה מעט גודלת (לא כואבת כלל) הימנית פחות מתנפחת , זה לדעתך תקין? אשמח למענה לדעתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מספר שאלות קטנות בבקשה ברשותך ד"ר יסמין דגן 26/08/2025 | 18:431. אסימטריה בשדיים אינה קשורה בסיכון יתר. התבגרות מאוחרת הינה גורם מגן. 2. בדיקת שד מדוקדקת כוללת מישוש בשתי תנוחות- ישיבה ושכיבה. 3. צלעות בולטות הינן ממצא שכיח ותקין. 4. רגישות ותחושת נפיחות בשד סביב המחזןר או הביוץ הינה ממצא שכיח. יכולה להיות דו צדדית או חד צדדית. במידה וקיימת אסיטריה , הגיוני שהשד הגדול יותר, יהיה יותר תסמיני.
דקירות בשד לאחר ניתוח למפטוקומי אני 23/08/2025 | 07:23עברתי הסרת גידול קטן ב-2 מקומות בשד, בקרוב מתחילה הקרנות . אני מרגישה לעיתים דקירות בשד המנותח. מה זה אומר? בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה דקירות בשד לאחר ניתוח למפטוקומי ד"ר יסמין דגן 25/08/2025 | 09:19לאחר ניתוח למפקטמיה בשד, שכיח מאוד תחושת דקירות, כאבים או אי נוחות באיזור שנותח. במידה ובביקורת אין עדות לזיהום, אין עדות לסרומה - המשמעות להצטברות נוזל בחלל שנוצר והצלקת תקינה , מדובר במהלך תקין,
פתאום מציקה לי שאלה שושי 17/08/2025 | 18:05לפני כשנה הופיעה אדמומיות בשד ימין.ביצעתי את כל ההדמיות וביופסיות פאנץ' מהפטמה (ככה אמרה לי הרופאה) האדמומיות טיפה הוטבה אבל לא נעלמה מעולם. פתאום התקלחתי עכשיו והסתכלתי על הפטמה ופתאום שמה לב שאין שום סימן על הפטמה ..הפטמה כמו שהייתה תמיד, לא רואים שעשו עליה ביופסיה וחתכו חלק. (מאז ומעולם 2 הפטמות שלי הן קשקשיות כאלו של בליטות בליטות ובאמת אין שום סימן לביופסיה...) נזכרת שגם כמה ימים אחרי הביופסיה שהורדתי את החבישה הפטמה נראתה רגיל.... האם זה הגיוני? יכול להיות שלא לקחו מהפטמה? אני זוכרת ששאלתי בבירור את הרופאה והיא הרימה טלפון לידי לרופאה שביצעה לי את הביופסיה והיא אמרה לה שלקחה לי מהפטמה) האם הגיוני?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביופסיית פאנץ מהפטמה ד"ר יסמין דגן 19/08/2025 | 18:32כאשר קיימת אקזמה באזור הפטמה שלא חולפת עם טיפול טופיקלי, יש לבצע ביופסיה מעור הפטמה. את הביופסיה מבצעים בשיטת פאצץ - כלומר נלקח גליל מכל שכבות העור וסוגרים עם תפר. איזור הפטמה מחלים היטב ובהחלט יתכן שביופסית פאנץ מהפיטמה לא תשאיר צלקת.
MRI וגלולות אסטרוגן אני 14/08/2025 | 07:20מבצעת mri , אולטרסאונד ובדיקת כירורג פעמיים בשנה. לוקחת גלולות של אסטרוגן בלבד בגלל קרישיות ולכן לא מקבלת מחזור. כאשר אני ללא גלולות אז המחזור שלי לא סדיר כלל. ולכן בזמן mri לרוב אני לא עושה בזמן המומלץ - יום חמישי עד 16 מקבלת המחזור. האם יש סיכוי שלא יראו חלילה משהו בבדיקה ? בגלל שאני לא יודעת מתי אני מקבלת מחזור ? מה ניתן לעשות ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תזמון mri אופטמלי ד"ר יסמין דגן 14/08/2025 | 18:03במטופלת שנמצאת בגיל הפוריות, שינויים הורמונליים פיזיולוגיים יכולים להוריד רגישות הבדיקה ולכן הזמן האופטימלי לביצוע mri הוא בימים 7 - 14 למחזור. בתקופה זו השפעת השינויים ההורמונליים הפיזיולוגים היא מעטה. מטופלות שמסיבה זו או אחרת אינן מקבלות מחזור, יכולות לנסות לתזמן את הבדיקה על ידי פרופיל הורמונלי. במידה ותשובת ה mri היא תקינה ולא כתוב כי רגשות הבדיקה ירודה עקב האדרת רקע המרמזת על מצב הורמונלי פיזיולוגי שעלול לשבש את הבדיקה, אין מקום לדאגה. במידה ובתשובת ה mri רשום כי רגישות הבדיקה ירודה עקב האדרת רקע ניכרת, יש להתייעץ עם הכירורג שלך לפני הפעם הבאה שאת מבצעת את הבדיקה.
האדרת רקע Mriאני 15/08/2025 | 00:19תודה על התשובה. כבר שנתיים שיוצא בMRI שד צפוף. זה מדאיג אותי .. לוקחת גלולות ואף אחד לא אמר לי שבעייתי. אני גם לא יודעת מתי אני מקבלת מחזור. מה את ממליצה לי לעשות ?
שד צפוף אני 09/08/2025 | 19:30בת 47.. היסטוריה משפחתית של סרטן שד לאימי. בדיקות. גנטיות תקינות ואין נשאות. מגיל 40 מבצעת כל שנה מבצעת mri, אולטרסאונד וכל חצי שנה בדיקה ידנית אצל כירורג שד. האם זה מספיק ? מה עושים עם שד צפוף? אני חוששת שאולי כדאי גם ממוגרפיה? השד נהיה צפוף בשנתיים האחרונות .. האם יכול להיות בגלל הגיל או אולי כי התחלתי לקחת גלולות ? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מרקם שד צפוף ד"ר יסמין דגן 10/08/2025 | 19:00המשמעות של מרקם שד צפוף היא כי לשד יש יותר מרכיב פיברוציסטי מאשר מרכיב של רקמה שומנית. כאשר מרקם השד הוא צפוף, בדיקת הממוגרפיה מוגבלת ועלולה לפספס ממצאים. לכן כאשר מרקם שד ץפןף יש להוסיף אולטרסאונד שדיים. הבדיקה הכי אופטימלית כאשר מרקם השד צפוף היא mri שדיים. לממוגרפיה יש יתרון לגבי איבחון של הסתיידויות החשודות ל dcis ולכן יש לשקול להוסיפה. אך מבחינת צפיפות השד, בדיקת mri שדיים היא המדוייקת ביותר.
הסיבה לצפיפותאני 13/08/2025 | 01:07הא יתכן שבגלל שאני לוקחת גלולות עם פרוגרסטרון בלבד השד נהיה צפוף ?
תשובת מומחה צפיפות השד ופרוגסטרון ד"ר יסמין דגן 14/08/2025 | 18:10צפיפות השד מושפעת ממספר גורמים. בעיקר הגיל וגנטיקה. טיפול הורמונלי אכן יכול להשפיע על צפיפות השד, כאשר מרכיב הפרוגסטרון אכן יכול לגרום לתחושת גודש, רגישות וכאבים בשדיים והן יכול להשפיע על הצפיפות.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד