פורום הריון ולידה - עמוד 1173
ד"ר עמנואל אטלי
הריון A 25/12/2012 | 08:23שלום רב! אני בהריון תאומים שבוע 6, בביקור אצל הרופא רשם לי לקחת ברזל פלוס של אלטמן . האם יש צורך ליטול גם חומצה פולית ?? מכיוון שמצוין על האריזה של הברזל שיש בה גם חומצה פולית? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הריון תאומים ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 08:47שלום לך. למעשה הברזל מיותר בשלבים האלה של ההריון (עד מחציתו) אלא אם את סובלת מחסר ברזל עודטרם ההריון. התכשר היחי שאת אמורה ליטול הוא חומצה פולית במינון של 400 מק"ג. אם זה המינון שיש בתכשיר שאת נוטלת - זה מספק. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
ממצא אקוגני היריונית מאושרת 25/12/2012 | 07:47שלום רב. שבוע 24 עם עובר חמוד. עשיתי מי שפיר-תקין , סקירת מערכות מוקדמת תקינה וגם המאוחרת תקינה (דרך קופ"ח ) אצל רופא מוערך מאד ,אלא שהרופא הזכיר ממצא אקוגני בלב. קראתי מעט על התופעה . האם יש מקום לעשות סקירת מערכות באופן "פרטי" ? האם הדבר מסוכן באיזו שהיא צורה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מוקד אקוני ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 08:45שלום לך. מוקד אקוגני כממצא מבודד הינו חסר משמעות. לא צריך לעשות סקירה או כל פעולה אחרת אלא אם נמצא ממצא מחשיד אחר בסקירה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
סקירה מורחבת עדי 24/12/2012 | 19:04שלום, עשיתי סקירת מערכות שניה בשבוע 20+6 ואלו התוצאות:BPD 50.60 ממ=21W3D OFD 62.60 ממ=20W3D HC 178.3 ממ= 20W2D AC 168.7 ממ= 21W4D HC/AC 1.06 FL 40.2 ממ= 23W0D TL 38.8 ממ= 24W5D HL 40.2 ממ= 24W3D UL 36.60 ממ= 24W3D RADIUS 33.90 ממ CM 5.10 ממ LVW 6.72 ממ= ATRIA CEREB 24.50 ממ= 22W4D ממוצע משך ההריון 22W6D הערכת משקל העובר AC,FL 504 גר' הערכת משקל העובר AC, BPD 437 גר השאלה שלי האם התוצאות תקינות? האם העובר לא גדול מידי? לפי הממוצע הוא גדול בשבועיים ממה שאמור להיות. אודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקירה מורחבת ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 07:55שלום עדי. אכן העובר נראה גדול מאד לגיל זה. יש לאמת את גיל ההריון על ידי בדירת אולטראסאונד ראשונה. אם מאומת, יש להמשיך לעקוב אחר גודל העובר עוד שבועיים-שלושה ולבחון את קצב גדילתו. עושה רושם שהוא בעיקר ארוך. האם במשפחתך או המשפחתו של בעלך ישנם אנשים גבוהים? בהצחלחה, שרוןהוסף תגובה
המשך - סקירה מאוחרתעדי 25/12/2012 | 08:44דר שרון שלום, תודה רבה על תשובתך. גיל ההריון אכן מדויק לפי חישוב וסת אחרונה. בשקיפות העובר היה גדול ב 4 ימים ובסקירה הראשונה בחמישה ימים. רופא מעקב הההריון שלי אינו מומחה אולטראסאונד והוא פוגש אותי פעם בחודשיים. בעלי 1.90 וכך גם שני אחיו. אני 1.70 אך כל משפחתי נמוכה ממני. לאן אני צריכה לפנות על מנת לעשות מעקב? האם אני צריכה לבצע סקירה נוספת? על מה מעיד עובד גדול? תודה רבההוסף תגובה
סחרחורת מיקה 24/12/2012 | 21:36שלום! אני נמצאת בשבוע 5 לפני כמה חודשים עברתי גרידה בשבוע 17 אז לכן אני מעט לחוצה :) יש לי שאלה...בשלושת הימים האחרונים יש לי סחרחורת, ביומיים הראשונים זה היה רק באמצע הלילה, הכוונה ישנתי טוב ווכשהתעוררתי באמצע ללילה לשירותים וחזרתי למיטה התחילה סחרחורת ואז כל תזוזה, הכוונה לכל פעם שאני מתהפכת מצד לצד יש סחרחורת אבל אז בבוקר הכל נעלם. אבל....היום הסחרחורת מבקרת אותי במהלך היום גם...לא רציני אבל זה מציק. אין דימומים ואין כאבים רק בחילות ועכשיו סחרחורת ;( מצטערת על אורך השאלה....תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשךמיקה 24/12/2012 | 22:02סליחה, לא כתבתי מה השאלה שלי... השאלה: האם מצב זה הוא תקין או האם הוא יכול להעיד על משהו? תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה סחרחורת ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 08:08שלום מיקה. לסחרחורת יש הגדרה רפואית מאד ברורה - כשהחדר מסתובב סביבך או אתה מסתובב סביב החדר. אם זהו המצב עלייך לגשת לבדיקת של רופא אף אוזן גרון כי סיבת הסחרחורת נעוצה שם. אם מדובר על קלות ראש ותחושת עלפון המבולבלת לא אחת עם סחרחורת - זה טבעי ונורמלי בשלבים אלה בהריון. תחושה זו עתידה לחלוף עם הזמן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שאלה על הריון לואי 24/12/2012 | 21:43אני לא יודעת באיזה שבוע אני מחזור אחרון היה ב 25-10 אך הביוץהצעכב כמה ימים ערכתי בדיקה ביתית חיובית והבטא הראה על תוצאה של 22000 באולטרא סאונד רואיפ שק ללא תוכן הרופא שלח אותי להפלה לפי הנתונים האם החלטה זו נכונה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הריון? ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 08:06שלום לואי. בערכים כאלהשל בטא היינו מצפים לראות עובר עם דופק ומכיוון שאין זה כך - ההריון אינו תקין. בהצלחה בעתיד, שרוןהוסף תגובה
תנועות עובר שפרה 24/12/2012 | 20:26שלום, אני בשבוע 10 וכבר מרגישה תנועות עובר האם זה הגיוני ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תנועות עובר ד"ר שרון מסלוביץ 25/12/2012 | 07:57שלום שפרה. אינך מרגישה תנועות עובר בשבוע כה צעיר אלא "פרפורים בבטן" שהם בעיקר תנועתיות מעי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
סקירת מערכות שנייה חן 24/12/2012 | 18:54היי, לפני מספר ימים ביצעתי סקירת מערכות שנייה (מורחבת)- ביצעתי שתי סקירות, אחת בקופה ואחת פרטית. בפרטית הכל יצא תקין, הרופא של הקופה לעומת זאת "איבחן" הרחבה דו צדדית של אגני הכליות (6-7 מ"מ). לאחר ממצא זה, חזרתי לרופא הפרטי שטען שהכל תקין והרופא בקופה מדד את אגני הכליות בצורה שגויה לחלוטין - מימין לשמאל במקום מלמעלה למטה. שאלתי היא כזו - מי מהשניים צודק ואיך נכון למדוד את אגני הכליות? משמאל לימין או מלמעלה למטה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקירה שנייה. ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 19:02שלום חן. אף אחד לא צודק. יש למדוד מהחלק האחורי (הגב) של העובר, לחלק הקדמי. זה יכול להיות מלמעלה למטה או מימין לשמאל - תלוי איך מחזיקים את המתמר....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
סקירה שנייהחן 24/12/2012 | 19:17תודה על התגובה המהירה! לפי התמונה שיש לי (הייתי מצרפת אותה אם הייתה פה אפשרות) זה נראה כאילו הוא מודד מכיוון מותן ימין לכיוון מותן שמאל.הוסף תגובה
ויטמנים בתחילת הריון בובי 24/12/2012 | 18:32שלום, אני בשבוע 6+4 ובגלל שהיו לי דימומים עשיתי כבר אולטרסאונד פעמיים ובשניהם ראו דופק :) רק כשגיליתי שאני בהריון הרופא פוריות שלי נתן לי לקחת ביקרד שמכיל - 1 מ"ג חומצה פולית, 10 מ"ג B6 ו - 400 מק"ג B12 היום הייתי אצל הרוםא נשים שלי והוא נתן לי לקחת פרנטאל שמכיל בין היתר - 1 מ"ג חומצה פולית, 10 מ"ג B6 ו - 12 מק"ג B12 אני בנוסף גם עדיין בטפיול במטומורפין ועברתי הפלה בהריון קודם בגלל אי דופק בעובר. לפי מה שאני רואה ההבדל היחיד בין הוימנים הוא שבביקרד יש יותר B12, לא הבנתי מהרופא שלי האם אני אמורה לקחת את שניהם או רק את מה שהוא רשם לי. התור הבא שלי אצל הרוםא פוריות רק ביום ראשון אז אני אוכל לשאול אותו רק אז. מה אתה ממליץ, האם להמשיך לקחת את שניהם או שרק את החדש ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ויטמינים בתחילת ההריון ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:53שלום בובי. לא ממליץ אף אחד. כל מה שאת צריכה בשליש הראשון הוא חומצה פולית. שאר הויטמינים, למרות שניתנים על ידי רופאים רבים, הם חסרי יעילות כלשהי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
לחוצהה מאודד רחלי 23/12/2012 | 06:26בוקר טוב ד״ר אני מאוד צריכה את עזרתך.. אני כבר לא יודעת מה עליי לעשות. אני שבוע 31, מידי כמה ימים מתחילים לי כאבים איומים ברחם.. ממש כאבי מחזור התכווציות חזקות מאוד. שמתי לב שזה דפוס שחוזר על עצמו.אלו כאבים חזקים, באים בגלים כאלו,אך כל כאב הוא כאבב!! לפעמים כצה פעמים במהלך היום ואז זה נעלם.השאלה שלי היא מה עליי לעשות?!האם כל פעם שזה קורה,עלי לגשת בדחיפות להבדק?? כי אז אני אמצא את עצמי כל יומיים בביה״ח.. התנועות עובר מורגשות,אין שינוי. אבל מזה יכול להיות? האם אלו צירים מדומים, הרחם פשוט מכין את עצמו ועליי פשוט להמשיך להתמודד עם זה עד הלידה? או שלדעתך זה משהו אחר ורצוי לבדוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צירים מוקדמים ד"ר שרון מסלוביץ 23/12/2012 | 07:21שלום רחלי. קשה לקבוע דרך האינטרנט אך נשמע כמו צירים מוקדמים שבדר"כ הינם חסרי משמעות. ממליץ לך לגשת להבדק ולמדוד אורך צוואר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
עוד שאלה בהקשר..רחלי 24/12/2012 | 00:01תודה רבה קודם כל! אשמע בעצתך ואגש לבדוק זאת..רציתי רק לדעת את הדחיפות שבדבר. מה הסכנה( במידה ויש) או ההשלכות שיכולות להיות במידה ולא ניגשתי להבדק וחל שינוי באורך צוואר הרחם??אם אלו אכן צירים מוקדמים שבסופם אינם מביאים ללידה.. כי הם הולכים ובאים עדייין יתכן ובכל זאת קורה איזה תהליך שחשוב לבדוק אותו? אשמח גם אם תןכל למור לי מה האורך שצריך להיות בשבוע בו אני נמצאת?? תודה רבה לך על הכל ד״ר אתה עושה עבודה מדהימה עוזרת ומרגיעה!!!הוסף תגובה
תשובת מומחה קיצור צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 07:14שלום רחלי. אין משמעות לצירים מוקדמים אך יש משמעות לקיצור צוואר. יש לבדוק אותו אם כי אין דחיפות בכך בכלל. הצוואר אמור להיות מעל ל 25 ממ עד שבוע 34 ולאחר מכן - לא מודדים אותו כי הוא מאבד את כושר הניבוי שלו לגבי לידה מוקדמת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תשובת הרופא..רחלי 24/12/2012 | 18:11שלום לך ד״ר, בהמשך לשאלתי הייתי אתמול אצל הרופא בגלל הכאבים אלו. הוא גם הסביר לי שאלו צירים מוקדמים ואין הרבה מה לעשות.האם כך הדבר באמת? הוא עשה לי בדיקת אולטרסאונד רגילה שבה הכל היה בסדר. שאלתי אותו על צוואר הרחם וגם אמר שתקין. אני פשוט לא מבינה בזה, אך ניתן לשעת אם אורך צוואר הרחם תקין ע״י בדיקת אולטרסאונד בטנית? לא חייב לבצע בדיקה וגינלית כדי לדעת? בכלל עושים בדיקות וגינליות בשבוע כזה? תודה רבה ערב נפלא :)הוסף תגובה
תשובת מומחה קיצור צוואר ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:16שלום רחלי. ניתן למדוד צוואר דרך הבטן רק שזה קצת פחות מדויק. בוודאי שניתן לבצע סונר וגינלי....כה מודדים בדר"כ אורך צוואר. אני חושב זה השמן המתאים להרגע...שרוןהוסף תגובה
בהמשך לבדיקות המעבדה בבקשה קארין 24/12/2012 | 18:06ד"ר פעם נוספת בבקשה לגבי הבדיקה LEUCOCYTES - U STRIP /µl 250 הבנתי שהיא אמורה להיות נגטיב זה שאמרת שהכל תקין הרגעת אותי לחלוטין למעשה עשיתי תרבית מאחר והתלוננתי על כאבי בטן בשישי יכול להיות מהתקררות לא יודעת מה ויום שבת פניתי למיון ושם אמר לי הרופא שאני צריכה לעשות תרבית האם זה גם תוצאה של תרבית? נ.ב. כשביצעתי את ה US ביום שבת במיון הדופק התאים לשבוע הנוכחי והכל היה בסדר ברוך השם ושוב סליחה אודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות שתן ד"ר שרון מסלוביץ 24/12/2012 | 18:08מותר שיהיו לויקוציטים בשתן בהריון . לא מצביע על כל בעיה. מניח שהתרבית שלילית...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
איטמות הנרתיק
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
צילום רחם HSG
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
תרופות קשורות
-
איזוקונאזול
-
חומצה פולית
מונחים קשורים
-
ביצית
-
אל-וסת (אמנוריאה)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יוסי הר-טוב