פורום הריון ולידה - עמוד 1175
ד"ר עמנואל אטלי
-
טיסה בהריון
ט 31/12/2012 | 08:22בוקר טוב ! אני בהריון תאומים שבוע 8, אני רוצה לטוס לכמה ימים , האם מותר?? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיסה בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 31/12/2012 | 15:48שלום לך. בהנחה שאת בריאה, אין מניעה לטוס בהריון . בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
חזרה של הפרשות חומות בהריון
בובי 31/12/2012 | 07:47שלום, אני בשבוע 7+5, לפני שבועיים היה לי דימום ביצעתי אולטרסאונד ונראה עובר עם דופק והמטומה ליד שק הריון. מאז הייתי במנוחה ואולטרסאונד כל שבוע והעובר ממשיך להתפתח כמו שצריך וההמטומה קטנה. ישר אחרי הדימום כמה ימים היו לי גם הפרשות חומות ומאז כלום. אתמול חזרתי לעבודה ועשיתי גם אולטרסאונד כאשר הטכנאית קצט חיטטה לי יותר מדי בפנים. מאתמול בערב חזרו לי ההפרשות החומות . האם יכול להיות שזה חזר בגלל מה שהטכנאית עשתה ? האם עלי להמשיך לנוח ? האם יש צורך לעשות שוב אולטרסאונד לוודא שהכל בסדר או שבגג שזה הפרשות חומות זה בסדר לחכות שבועיים כמו שהרופא אמר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חזרה של הפרשות חומות
ד"ר שרון מסלוביץ 31/12/2012 | 15:47שלום בובי. איני יודע מהו מקור הפרשות החומות וכנראה שאין להן משמעות אבל למה לעשות אולטראסאונד כל שבוע? מה זה נותן? אם את סבורה שזה מרגיעה אותך - את טועה. מחקרים הוכיחו שרמת החרדה עולה ככל שמספר הבדיקות עולה בנשים הרות באותו מצב רפואי. המנעי מבדיקות. אל תתבלבלי. אולטראסאונד אינו טיפול בדימום...בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תפר שזז החוצה אחרי לידה
לילך 26/12/2012 | 21:24היי ד"ר, אני 4 שבועות לאחר לידה. בלידה חתכו אותי, היו קרעים פנימיים וכן ביצעו תפרים. בדיקת התפרים לפני השחרור מבית החולים הייתה תקינה. בהתחלה הייתה הרגשה לא נינוחה שאחריי כשבוע התגברה לממש. אני אציין שלא הקפדתי על שטיפות בשלב זה, רק על מקלחת פעם ביום. הלכתי לרופא שאבחן דלקת חיצונית וקצת פנימית (הייתה הפרשה לבנה). המשטח הוגינלי שהרופא הביא לי יצא תקין (=אין דלקת). הטיפול שהרופא נתן לי - נרות פולידין, שטיפות 3 פעמים ביום עם סבון פולידין וספריי אפיפואם. כעבור שבוע הכאבים עברו והתחלתי להרגיש טוב. אבל עדיין מידיי פעם יש לי הרגשה מעט לא נוחה. בביקורת אצל רופאת נשים (4 שבועות אחריי) היא אמרה שתפר אחד יצא החוצה. ההסבר והתיאור לא ממש ברור לי (וגם לא מצאתי משהו דומה בגוגל). היא אמרה שגם אם תופרים מצויין, זה קורה לפעמים וזה יכול עוד להסתדר תוך חודש/חודשיים אבל אם לא צריך לבצע תיקון. היא אמרה שברוב המקרים זה מסתדר והביאה לי משחה אנטי דלקתית - פוליקוטן ואמרה לי לחזור לביקורת בעוד חודש. האם אתה מכיר תופעה כזו שזה מסתדר לבד? (אני מתפללת שכן!) יש משהו שאפשר לעשות בשלב כזה או שפשוט לחכות ולראות בעוד כחודש/חודשיים? כל דבר להימנע מתיקון באיזור המון תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תפר שזז
ד"ר שרון מסלוביץ 27/12/2012 | 00:22שלום לילך. לא ברור לי איזה תפר זז משום שהתפרים שבהם אנו משתמשים נמסיל אחר 10-14 יום...ייתכן שתםר אחד נפתח ונוצר מן פער שנסגר בדר"כ ע"י רקמת צלקת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
רקמת צלקת
לילך 31/12/2012 | 01:17תודה ד"ר, למה הכוננה נסגר ע"י רקמת צלקת? כלומר מתרפא ונסגר לבד? האם המשחה האנטי דלקתית - פוליקוטן נשמעת לך רלוונטית? יש משהו שאפשר לעשות או שלחכות ולתת לזמן לעשות את שלו? המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפר שזז
ד"ר שרון מסלוביץ 31/12/2012 | 15:45שוב שלום. רקמת צלקת כמו בכל מקום אחר בגוף. הרקמה תמלא את החלל והפצע יסגר. לא רוצה לחוות חוות דעת על טיפול שניתן מבלי שתבדקי על ידי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
בדיקת חלבון עוברי - אודה לעזרתך
נורית 28/12/2012 | 12:37דוקטור שלום, ביצעתי בשבוע 17+6 בדיקת חלבון עוברי. אני בת 36 ותשעה חודשים. אשמח לעזרה בפיענוח התוצאה מאחר והתור הבא שלי לרופא הוא רק בעוד שבוע וחצי. בבדיקת ה AFP ריכוז 73.4ng/ml MOM=2.22 כאשר ערבי הייחוס הם 0.2-1.99. HCG ריכוז 10.7u/ml MOM=0.69 כאשר ערכי הייחוס הם 0.16-2.99 ESTRIOL ריכוז 1.9ng/ml MOM=1.25 כאשר ערכי הייחוס הם 0.16-4.00 סיכון לתסמונת דאון: הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד - 1:270 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכימיות- 1:3900 סיכון לטריזומיה 18: הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכימיות- 1:10,000 סיכום: סיכון מחושב (לפי גיל) חריג. סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים. אשמח להיעזר במומחיותך: 1. מה משמעות הבדיקה והחריגה ב AFP? קצת נלחצנו ... 2. מה משמעות "סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים?" 3. אציין שלפני כשבוע, עוד טרם התקבלה תשובה זו, עשיתי בדיקת מי שפיר, בשל גילי. האם עליי לעדכן את המכון שמבצע את הבדיקה לגבי התוצאה הזו כדי שייקחו את התוצאה בחשבון? 4. מה זה בדיקת אולטרסאונד מכוון שהומלץ לי עליה ומי אמור לבצע אותה? האם אותו רופא בו בחרתי לבצע לי את הסקירות? 5. מה עלינו לעשות מכאן ואילך כדי לוודא את תקינות ההריון ובריאות העובר? תודה !!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חלבון עוברי
ד"ר שרון מסלוביץ 28/12/2012 | 17:22שלום נורית. אנסה לענות בקצרה: הבדיקות סה"כ תקינות. החריגה ב AFP הינה מינימילת ואינני סבור שמייצגת מום במערכת העצבים אך כדי לשלול את המום יש לבצע שני דברים: 1. לבדוק נוכחות החומר במי השפיר (מבוצע אוטומטית) 2. לבצע סקירת מערכות למערכת העצבים המרכזית- מבוצעת כחלק מכל סקירה רגילה רק שממליץ לומר לסוקר על תוצאת הבדיקה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתי לגבי חלבון עוברי
נורית 29/12/2012 | 21:48דוקטור שלום, תודות על תשובתך! קראתי שאם יש בעיה של תעלת שדרה פתוחה מופרש אנזים בשם אצטילכולין-אסטרזה במי השפיר. האם זה גם דבר שנבדק אוטומטית במי השפיר או שמא יש לעדכן את המעבדה לגבי זה? (זה כמובן בנוסף לסקירה המכוונת). המון תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת ACE-H
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 13:17שלום נורית. הבדיקה נבדקת באופן רוטיני. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
שאלה אחרונה
נורית 30/12/2012 | 13:23האם הבדיקה של אנזים האצטיל כולין נבדקת באופן רוטיני גם אם רמת החלבון העוברי במי השפיר תהיה תקינה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ACH-E
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:41נבדק רק כאשר רמת החלבון העוברי במי השפיר גבוהה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
האם יש טעם לבדוק את האנזים אם רמת החלבון העוברי במי השפיר תקינה
שוב אני .... 30/12/2012 | 20:48על סמך החשד שהועלה בבדיקת הדם למום פתוח במערכת העצבים? כלומר אמ רמת החלבון העוברי במי השפיר תהיה תקינה האם זה ישלול לחלוטין מום במערכת העצבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ACH-E
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:52ממש לא. כמו שאין טעם לעשות בדיקות מיותרות רבות נוספות.....הוסף תגובה
-
תודה ... חשבתי שבגלל החשד שהיה בבדיקת החלבון העוברי צריך ....
שוב אני .... 30/12/2012 | 20:59היה כתוב שם "סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים" ..... אם אני מבינה נכון ... אם רמת החלבון העוברי במי השפיר תהיה תקינה והסקירה תהיה תקינה אני יכולה להרגע מהסיכון הזה ....? תודה רבה שוב!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכוןלמומי מערכת עצבים
ד"ר שרון מסלוביץ 31/12/2012 | 15:43נכון מאד. בהצלחההוסף תגובה
-
-
הערכת משקל
יעל 30/12/2012 | 20:36שלום לך רציתי לדעת האם מעקב גדעלת עובר, חייבת להתבצע ברמה של היקף ראש? ידיים? בטן? רגליים וכו׳ ? או שניתן רק לבצע הערכת משקל אצל הרופא נשים וזהו? כי הרופא שלי לא הפנה אותי לשום מקום, ביצע לי רק הערכת משקל (שבוע 32) ואמר חי לבוא אחיו שוב בעוד חודש, אהיה בערך שבוע 36 קצת יותר זה לא מאוחר מידי ? דבר נוסף, אשמח אם תסביר לי איך מחשבים את אחוזון משקל עובר? יש איזה נוסחה מסוימת. אודה לך אם תגיד לי מה אחוזון אצלי : שבוע 32 משקל עובר, 2.200 קילו? תודה תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הערכת משקל
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:51שלום יעל. כל הכבוד לרופא שלך!. במקום להלחיץ אותך עם ייצור נתונים מיותרים הוא העריך את המשקל בעצמו, ראה שהוא תקין לגמרי והזמין אותך למעקב חודשי כנדרש. כדי לדעת מהו האחוזון צריך לדעת את מין העובר. את יכולה לעשות זאת בעצמך באתר הבא: http://www.babydoc.co.il/article-365.htm. תדרשי להקליד את מין העובר, שבוע ההריון והמשקל והאחוזון יחושב בהתאם. אם העובר שלך הינו זכר, הוא באחוזון 78 שהוא אחוזון מצוין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
לא כ״כ הסתדרתי עם זה..
יעל 31/12/2012 | 00:23סליחה שאני משגעת אותך ניסיתי לחשב תאחוזון לא כ״כ הסתדרתי עם כל הנתונים והאחוזים ותאמת לא הבנתי כלום משם .. אם זה בסדר עבורך אשמח אם תוכל לומר לי אתה את האחוזון. אני משקל 50 קילו, הריון ראשון יחיד, זכר. משקל עובר 2.200 קילו. שבוע 32 אני ממש ממש מודה לך על הקדשת זמנך הפנוי,היחס והאכפתיות שאתה נותן פה לאחת אחת!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הערכת משקל
ד"ר שרון מסלוביץ 31/12/2012 | 15:42שלום יעל. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת: אם העובר שלך הינו זכר, הוא באחוזון 78 שהוא אחוזון מצוין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
צוואר הרחם
רינת 30/12/2012 | 20:27נושא צוואר הרחם לא עוזב אותי... אחרי שכבר כ 5 שבועות הוא עומד כל 20 ממ, היום בסקירה שניה היה 18ממ, כמו שהיה משפכי, אך לדברי הרופא המשפך מתרחב בזמן יצירת לחץ על הבטן, מה שלדעתי לא היה קודם, בזמן ניסיון דומה, ליצור ציר מדומה ולראות אך הצוואר מתנהג. האם מדובר בהחמרה? (יש לציין שההתקצרות היא עד התפר.) האם באמת אין מה לעשות, כך לדברי הרופא, חוץ ממנוחה מרובה? עד כמה באמת במצב זה הכרחי ממש לישכב ופחות להסתובב? המון תודה, על התשובות המפורטות והמהירות בעבר ועכשיו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צוואר הרחם
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:47שלום רינת. לא משוכנע שיש החמרה. הדיוק אינו ברמה של 2 ממ....מה גם שכבר עברת תפר. רצוי לא ליצור לחץ על התפר ולכן מצב שכיבה או חצי שכיבה מומלץ. כמו כן רצוי ליטול פרוגסטרון למניעת לידה מוקדמת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה ועוד שאלה
רינת 30/12/2012 | 21:03אני אכן מקבלת פרוגסטרון בנרות 200מג פעם ביום, האם המינון מספיק, שמעתי על בנות שמקבלות פעמיים. ביום. יש לציין שזה הריון תאומים. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צוואר רחם
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 21:13שלום רינת. הפסיקי להשוות עם בנות אחרות. הן מקבלות את אותה תרופה מסיבה אחרת ובמינון אחר. המינון המתאים לך - 200 מג פעם ביום, לפני השינה. דרך אגב, בתאומים כלל לא הוכחה יעילותו של הפרוגסטרון במניעת לידה מוקדמת כמו גם יעילותו של תפר צווארי. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
טיפות אוזניים
יפית 30/12/2012 | 02:41שאלה קצת מצחיקה אבל זה נובע אך ורק מחששות של הריון ראשון :) האם מותר להשתמש בטיפות אוזניים בכל שלב בהריון? ובכמות הרגילה? פשוט אני יודעת שתרופות/תרסיסים לצינון בהריון יש לקחת בהגבלה מסויימת, לכן אני שורלת אם זה רלוונטי גם בטיפות אוזניים. תודה רבה לך ד״ר ושבוע טוב!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ד״ר יכול להיות שפיספסת תשאלה שלי??! :)
יפית 30/12/2012 | 15:23...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפות אוזניים
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:48שלום יפית. ישנם סוגים רבים של טיפות אוזניים עם חומרים שונים. אנא פרטי את השם המדויק. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
צורך בהעמסת סוכר מלאה
אפרת 30/12/2012 | 10:29ד"ר מסלוביץ שלום ושבוע טוב. אני בת 29 בהריון ראשון ספונטני. התחלתי את ההריון עם עודף משקל של כ10 ק"ג. בהעמסת סוכר בשבוע 25 התוצאה יצאה גבוהה 131.2. הרופאה שלי- שהיא רופאת הריון בסיכון גבוה לא התרגשה ולא שלחה אותי לבצע העמסה מלאה. הערכת משקל של העובר גילתה שהוא באחוזון 80- שלפי מה שאני יודעת זה גם תקין לגמרי (לא כולם יכולים להיות על אחוזון 50 נכון??). אני רוצה ללדת בלידה טבעית ופעילה. הוסבר לי כי לאור העובדה שעליתי 10 קילו עד כה בהריון (אני כרגע בשבוע 32) וגם ככה התחלתי בעודף משקל והעובר שלי גדול- אני צריכה לעשות העמסת סוכר מלאה כי יש חשש סביר שיש לי סכרת הריון שלא התגלתה. אני לא חושבת שזה סוף העולם, ואם צריך לעשות אני בהחלט אעשה, אבל יש לי תחושה שזה קצת להלחיץ אותי לחינם.. הרופאה הקבועה שלי לא נמצאת עד סוף שבוע הבא, ורציתי להתייעץ איתך אם אתה חושב שאכן יש צורך אמיתי בבדיקה או שמדובר בבדיקה מיותרת? אשמח להתייחסות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צורך בהעמסת סוכר
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 13:21שלום אפרת. הסיבה היחידה לבצע העמסת סוכר מלאה היא לודא שאין סכרת אם העובר שוקל 4000 גר' בלידה. במצבים כאלה עלול להגרם פרע כתפיים שהוא מצב מסוכן לעובר. אחוזון 80 הוא תקין, עלייה של 10 ק"ג היא תקינה וGCT של 132 הוא תקין. אם עוברך מתקרב ל 4000 גר' - בצעי את ההעמסה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה על ההתייחסות. רק לגבי פרע כתפיים..
אפרת 30/12/2012 | 20:37מה השכיחות של התופעה? קראתי על זה וזה ממש מלחיץ.. מה זה אומר לבצע העמסת סוכר אם העובר מתקרב ל4 ק"ג? בעלי ואני נולדנו שנינו באזור 3.8 קילו.. אז סביר להניח שגם העובר שלנו יצא גדול..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרע כתפיים
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:44שלום אפרת. לא ממש מלחיץ כי הארוע נדיר והסיבוכים ממנו עוד יותר נדירים. שכיחותו משתנה בהתאם למשקל העובר, אגן ההרה וסכרת. סה"כ - פחות מ 0.5%. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
טחורים בהריון
שרית 30/12/2012 | 12:28סליחה מראש .... שבוע 36+3 עקב שלשול חריף יצאה בליטה בפי הטבעת שכואבת בכיווץ פי הטבעת בלבד. אני חושבת שזה טחורים השאלה שלי היא איך מטפלים והאם יש סיכוי שזה יכנס חזרה עד הלידה? ומה הסיכוי שזה יצא שוב בלידה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טחורים בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 13:24שלום שרית. אין ממש טיפול יעיל. הדבר היחיד הוא נסיון הקלה סימפטומטית על ידי אמבטיות ישיבה חמות. קיים סיכוי סביר שהטחור יצא בעת הלידה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
שאלה נוספת
שרית 30/12/2012 | 19:44תוך כמה זמן צפוי הטחור להיעלם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טחורים
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:42שלום שרית. מאד אינדיבידואלי. אם הטחורים נעלמים, זה קורה בדר"כ כ 3 חודשים לאחר הלידה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
BETA HCG
חסוי 30/12/2012 | 14:34שלום רב, עשיתי היום בדיקה הנ"ל התוצאה: שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה BETA-HCG IU/L 34 עדיין לפני איחור בווסת (שאמורה הגיע ביום ג' הקרוב). מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Hcg
ד"ר שרון מסלוביץ 30/12/2012 | 20:11שלום לך. מזל טוב . את בהריון. שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
הקפאת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת DNA עוברי
-
אולטרסאונד שד
-
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
בוסרלין
-
מונחים קשורים
-
דימום יתר בווסת
-
דיספראוניה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן