פורום הריון ולידה - עמוד 128
ד"ר עמנואל אטלי
-
רעידות בשל קור
הריונית 24/04/2015 | 00:53שלום, אני בשבוע 18 להריון ובשבוע האחרון פעמיים התעוררתי באמצע הלילה עם רעידות בכל הגוף, כשהשיניים נוקשות ותחושה של קור פנימי עז, שאין אפשרות להפסיקו. ביקשתי מבעלי שיוסיף לי שמכה וידליק את המזגן, אך גם זה לא עבד ולבסוף לאחר בערך כ 20 דק כאלו פשוט נרדמתי. זוהי תחושה מבהילה של חוסר שליטה, מה יכולה להיות הסיבה לתחושה זו? והאם יש בדיקות שכדאי לעשות בעניין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צמרמורת
ד"ר אריאל אהרוני 26/04/2015 | 10:50את מתארת מצב שלרוב קשור לעליית חום. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
אתה חתיכת מטומטם
תתתת 07/11/2020 | 00:49עם תשובות כאלה -לא רק זאת- עדיף כבר שלא תגיבהוסף תגובה
-
-
איחור במחזור לאחר הפלה טבעית
הגר 20/12/2010 | 15:16שלום, לפני כשישה שבועות הייתה לי הפלה טבעית. היו דימומים בערך כשבועיים עם כאבים נורמליים של מחזור. לאחר מכן הפסיקו הדימומים לחלוטין ועד היום לא קיבלתי מחזור. האם זה נורמלי? אם אני בהריון האם זה בעייתי שלא חיכיתי חודש לפני הריון חדש? מתי אמור להתרחש ביוץ לאחר הפלה? והאם יכול להיות שהביוץ נמשך זמן רב לעומת פעמים קודמות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' רון רוזנברג 20/12/2010 | 21:50מחזור מופיע בדרך כלל כ 4-6 שבועות לאחר ההפלה, כך שהתיאור שלך סביר.אין דרך ביתית מדויקת לחזות את הביוץ. הביוץ יהיה שבועיים לפני המחזור ואין אנו יודעים מתי זה יקרה.הוסף תגובה
-
ווסת לאחר הפלה
בובי 27/10/2020 | 13:18היי, אשמח לעזרה, עברתי הפלה טבעית לפני כ5 שבועות , היה דימום כשבוע... מאז טרם קיבלתי ווסת, אני עם כאבי בטן, בחילות, כאבי ראש וכאבי גב תחתון ... האם לגיטימי ?הוסף תגובה
-
-
בטא בהריון
הריונית 20/02/2019 | 17:50שלום רב, אני בשבוע חמש ועוד 6 לפי וסת אחרונה ולפי בדיקת רופא והגודל שנצפה באולטרבאונד אני בשבוע 6 ועוד חמש. הרופא אמר שהיה מצפה לראות דופק בשלב הזה אבל הוא לא מוצא. ביקש ממני לעשות בטא בהפרש של יומיים הבטא הראשונה עמדה על 30,928 ולאחר יומיים עמד על 47761. אני מאוד מודאגת מכיוון שלא נצפה דופק והבטא לא הכפילה את עצמה. האם יש מקום לאופטימיות? הבטא חייבת להכפיל עצמה או שגם העליה שציינתי יכולה להעיד על הריון תקין? האם הגיוני שבשבוע 6.5 והשערת גודל של 7.5 מ"מ לא נראה דופק? תודה רבה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אשמח לדעת אם הסתדר
מירב 24/10/2020 | 16:23הי נמצאת בבעיה דומה האם הסתדר?הוסף תגובה
-
-
אמצעי מניעה (לת)
אושרית 23/10/2020 | 16:05אני בת 23 נשואה בעקבות לימפומה הודגקין נותחתי להוצאת שחלה שמאלית והקפאתה. כעת סיימתי עם הטיפולים, ואני רוצה לדעת איזה אמצעי מניעה מומלצים לשנתיים הבאות. אין לי בעיה עם כדורים המכילים הורמונים לדברי הרופאה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
איחור של 5 ימים ובדיקה ביתית שלילית
שלי 24/09/2012 | 03:46שלום, המחזור שלי סדיר מאד(27) , וכבר מאחר בחמישה ימים, ביצעתי בדיקה לאחר יומיים איחור ויצא שלילי, לאחר יום הופיעה הפרשה עדינה וורודה, כיום לאחר חמישה ימי איחור וכאבי בטן מוזרים, ביצעתי בדיקה ביתית ויצא שוב שלילי. עדין מידי פעם מופיעה הפרשה חומה / ורודה, האם יש מקום לבדוק אם יש הריון? יש סיכוי בכלל? או פשוט לחכות למחזור? מפני שהמחזור שלי מאד סדיר ואינני לוקחת גלולות מזה 4 שנים ועברתי כבר הריון אחד תקין , אני קצת מבולבלת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקה ביתית שלילית
ד"ר שרון מסלוביץ 24/09/2012 | 17:40שלום שלי. בדיקה ביתית שלילית שוללת הריון בכ 98% אם היא נעשית לאחר האיור בוסת כך שיש סבירות נמוכה ביותר שאת הרה עם שתי בדיקות שליליות. המתיני בסבלנות לוסת ואם לא מגיע תוך שבוע בצעי בדיקת דם להריון שתזהה הריון בוודאות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
מתעניינת
אנונימית 10/08/2020 | 18:41היי שלי אומנם הנושא שכתבת עליו היה מזמן, אבל אני נמצאת באותה סיטואציה ואשמח שתגידי לי מזה היב האיחור בוסת על בדיקת הריון ביתית שלילית? לי יש איחור של 4 ימים עם בדיקת הריון שלילית, שבדרך כלל המחזור שלי סדיר מאודהוסף תגובה
-
אני במצבך חודש קדימה
עברית 08/09/2020 | 01:00יש לך ידע חדש בעניין?הוסף תגובה
-
איחור של 4 ימים
חיה 23/10/2020 | 08:09מענין לדעת למה זה אני עם איחור של 4 ימים והמחזור שלי מסודר מאוד ועכשיו עם איחור ובחילות בוקר ובדיקת הריון שלילית מה זה???הוסף תגובה
-
-
מקלחת חמה מאוד ?!
עדי ב׳ 16/04/2014 | 08:45שלום רב לצוות הרופאים אני בת 33 בהריון שני כרגע בשבוע 20 ומתחילת ההריון הזה אני מתקלחת בדוש במים חמים מאוד (עד שהגוף נהפך להיות אדום קצת) כשהבנתי שאסור שאלתי את הרופא שלי והוא ענה לי שאני יכולה להתקלח באיזה מים שאני רוצה.... אבל אני חוששת כי ראיתי בכל הפורומים שיש איסור להתקלח במים חמים האם באמת יש קשר למומים ולמים חמים מידי ואיזה מומים חלילה יכולים להיות ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מקלחת
ד"ר אריאל אהרוני 16/04/2014 | 21:16אסור להעלות את טמפרטורת הגוף מעל 39 מעלות. קשה במקלחת להגיע למצב כזה, אך את יכולה למדוד את חום הגוף. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
ג'קזי
אני 22/10/2020 | 14:34שלום אני בת 22 בהריון ראשון ב"ה בשבוע 17 האם מותר לשהות בג'קוזי חם במהלך ההריון?? תודההוסף תגובה
-
ג'קזי
אני 22/10/2020 | 14:41שלום אני בת 22 בהריון ראשון ב"ה בשבוע 17 האם מותר לשהות בג'קוזי חם במהלך ההריון?? תודההוסף תגובה
-
-
תשובה בדיקת דם CMV
לישי 20/04/2016 | 11:54תשובה של בדיקת דם שבוע 9... IGG- חיובי 114.0 AU/ml אבידיטי - high avidity= 65% גדול או שווה probably past infection .אינדיקציה להדבקה מעל 3 חודשים :אינטרפרטצית התוצאות low avidity = 40% קטן או שווה recent primary infection high avidity= 65% גדול או שווה .אינדיקציה להדבקה מעל 3 חודשים CMV IgM (Screen)- חיובי חלש CMV IgM additional assay - גבולי מה סיכונים לעובר??? מה זה הגבולי שיצא לי?? מלחיץ אותי הגבולי הזה. תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
CMV
ד"ר אריאל אהרוני 20/04/2016 | 22:09לא מסרת את ערך האבידיטי . בברכה, ד" ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
תשובה לשאלה שלך
לישי 01/05/2016 | 08:44high avidity= 65% גדול או שווההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CMV
ד"ר אריאל אהרוני 01/05/2016 | 10:56כאשר IGM חיובי או גבולי כמו אצלך, קיימת דילמה לבי מועד ההדבקה ב CMV. האבידיטי עוזרת לאבחן את מועד ההדבקה. כאשר הוא גבוה ההדבקה היא מזמן, כלומר לפני ההריון, ואז אין סיכון. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
Cmv
טניה 20/10/2020 | 22:36ערב טוב קיבלתי תשובה לcm v ורציתי לברר מה היא אומרת אני בהריון וממש מודאגת CMV igg105.6 CMV img scream positive CMV igm additional assay positive CMV Igg avidity High acidity 65 Low avidity 40 High avidity 65 אודה על ההסברהוסף תגובה
-
-
תפקודי כבד ומלחי מרה
הילה 23/02/2017 | 13:21שלום, לאחרונה יש לי עלייה קלה בתפקודי כבד alt 70 ast 52 ועשיתי בדיקת דם של מלחי מרה ויצא לי תוצאה 8. יש לי גרד בכפות הידיים והרגליים וגם בשאר חלקי הגוף. אני במעקב בהריון בסיכון אבל התור עוד קצת רחוק . יש סיבה לדאגה? האם לגשת למיון בגלל זה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תפקודי כבד ומלחי מרה
הילה 23/02/2017 | 13:30שכחתי לציין שזה הריון תאומים ואני בשבוע 35הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מלחי מרה
ד"ר אריאל אהרוני 26/02/2017 | 10:55ערכים אלו אינם חריגים, והטיפול בגרד צריך להימשך לפי החומרה ע"י הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
מלחי מרה
ליאן 18/08/2017 | 22:27שלום אנ בשבוע32+2 כרגע אני מאושפזת עקב כוליסטזיס בבדיקת דם בצום לפני 4 ימים יצא לי תוצאה 87.5 מקבלת אורסוליט 300 5 פעמים ביום. עשו עוד בדיקת דם אתמול בצום המלחי מרה עלו ל140 למרות הטיפול התרופתי יום ראשון שוב פעם יקחו ב.דם מפחדת שזה יעלה יותר !! ליילד בשבוע כזה עוד מוקדם ! מצד שני מסוכן לעובר רוצה עוד יותר דעת . אשמח אם תגיד לי מה עושים במקרים כאלה ????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מלחי מרה
ד"ר אריאל אהרוני 19/08/2017 | 13:14אם ממשיכים לעלות, מיילדים. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
כולסטזיס
רעות 18/10/2020 | 02:13ליאן, מה עשו איתך בסוף? אני במצב זהההוסף תגובה
-
-
חיסון אדמת והריון
מאלוס 03/06/2012 | 19:50שלום רב! אשתי ואני מעוניינים להכנס להריון, ולשם כך אשתי חוסנה נגד אדמת. החיסון הוא דו שלבי. רציתי לדעת האם ניתן לנסות להכנס להריון מיד לאחר החיסון השני או שיש צורך להמתין? האם ישנו מידע רשמי בנושא? ראיתי במקומות רבים כי רופאים רושמים שאין עם זה שום בעיה, אבל עדיין באתרים של קופות החולים, למשל, רשום כי יש לחכות 3 חודשים לאחר החיסון... אשמח להבהרה בעניין... תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חיסון לאדמת והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 03/06/2012 | 19:56שלום מאלוס החיסון לאדמת הינו חיסון עם וירוס חי מוחלש. על פי ההמלצות בכל העולם, יש להמנע מכניסה להריון כ 3 חודשים לאחר חיסון עם וירוס חי מוחלש. למרות זאת, קרו אלפי טעויות ותאונות בשנים האחרונות כאשר נשים התעברו מיד לאחר קבלת החיסון- עד היום לא תואר ולו מקרה אחד של מומים עובריים כתוצאה מ"תאונות" אלה ולכן חלק מהרופאים סוברים (ייתכן ובצדק) כי הוירוס המוחלש אינו גורם למומים בעובר. בכל מקרה ההמלצה בספרות המקצועית היא להמנע מהריון במשך 3 חודשים. בהצלחה, שרון.הוסף תגובה
-
האם החיסון אינו הנדסה גנטית?
מאלוס 03/06/2012 | 23:17שלום ד"ר שרון ותודה על תגובתך המהירה. קראתי כי בעבר היה החיסון אכן נגיף מוחלש, וכיום הוא תוצר של הנדסה גנטית ועל כן אינו מסכן את העובר. האם הדבר אינו נכון? תודה!הוסף תגובה
-
האם החיסון אינו הנדסה גנטית?
מאלוס 03/06/2012 | 23:17שלום ד"ר שרון ותודה על תגובתך המהירה. קראתי כי בעבר היה החיסון אכן נגיף מוחלש, וכיום הוא תוצר של הנדסה גנטית ועל כן אינו מסכן את העובר. האם הדבר אינו נכון? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חיסון אדמת והריון
ד"ר שרון מסלוביץ 03/06/2012 | 23:35שוב שלום אינני מכיר חיסון אדמת שאינו ניתן כוירוס חי מוחלש. גם בשיטוטי באתרי רפואה עולמיים לא מצאתי חיסון בהנדסה גנטית לאדמת (יש חיסון כזה לצהבת A ו B, לדלקת קרום המח ועוד). אבדוק עם מומחים למחלות זיהומיות ואולי אחכים ממך. תודה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה!
מאלוס 03/06/2012 | 23:36אשמח אם תוכל לעדכנני בעניין... :)הוסף תגובה
-
תודה רבה!
מאלוס 03/06/2012 | 23:36אשמח אם תוכל לעדכנני בעניין... :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חיסון לאדמת
ד"ר שרון מסלוביץ 04/06/2012 | 15:52שוב שלום ערכתי בירור עם מיטב המומחים בארץ ואף הגדלתי לעשות ושאלתי את חבריי בקנדה. אין חיסון כזה המצוי בשוק. מישהו כנראה התבלבל באתר שקראת..... שרוןהוסף תגובה
-
הריון ואדמת
גג 12/10/2020 | 16:34עשיתי חיסון אדמת ונכנסתי להריון באותו השבוע שקיבלתי את החיסון. האם יש סכנה לעובר? ידוע שמחלת אדמת בהריון גורמת למומים וגם ידוע שהחיסון הוא וירוס חיי. אם כך האם מדובר בעצם בהחדרת המחלה ומכך ניתן להסיק שתהיה פגיעה בעובר? מדוע חלק אומרים שנדרש לחכות חודש, חלק אומרים שלושה וחלק אומרים שלא צריך כלל לחכות? האם יש משהו ודאי ב100%? שוקלת הפסקת הריון, חייבת תשובה דחופההוסף תגובה
-
-
תחושת ״גוש״ בגרון בזמן הריון
אביב 17/12/2014 | 11:51שלום רב! אני בת 32 הריון שלישי שבוע 8.2 .מזה כשלושה שבועות אני מרגישה במשך רוב שעות היום תחושה של ״גוש״בגרון כאילו משהו תקוע לי בגרון.יש לציין שאני כל בוקר מקיאה בגלל הבחילות,כמו כן סובלת מהיפותירודיזם ומטופלת באלטרוקסין.נבדקתי ע״י אנדוקרינולוג ואא״ג ששללו בעיה רפואית.התופעה התחילה רק במהלך ההריון,האם מוכר למישהו ומה ניתן לעשות? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גוש
ד"ר אריאל אהרוני 19/12/2014 | 23:23תחושת גוש בגרון מלווה לעיתים את הבחילות, ולרוב חולפת איתן. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
-
גם לי. זה טבעי בגלל חומצות הקיבה שעולות...
רוית 27/09/2020 | 02:40כם אני בהיריון וגם אצלי יש את התחושה שמשהו תקוע בגרון. זה בגלל חומצות הקיבה שעולות, וזה מלווה עם הצרבות והבחילות. זה מציק, אבל זה יעבור כשהבחילות יעברו. בריאותהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
וסטיבוליטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התקן תוך רחמי IUD
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד/דופלר) של העורק התרדמני (קרוטיד)
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
תרופות קשורות
-
זואלי (נומגסטרול + אסטרדיול)
-
ניטרופוראנטואין
-
מונחים קשורים
-
איברי מין
-
גוף מחילתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן