פורום הריון ולידה - עמוד 713
ד"ר עמנואל אטלי
דימומים בהריון נועה 30/04/2015 | 14:34בת 35.6, עם ארבעה ילדים. אחרי הפסקת מדבקות evra, קבלתי וסת אחרונה ב1.3.15. ולפני כשבוע היה לי דימום, לא מועט אך נעצר. יומיים אחר כך היה שוב דימום יותר חזק ונפסק. לאחר מכן היו רק הפרשות מעטות ושלשום שוב היה דימום שנפסק. כרגע יש ממש מעט. אתמול עשיתי בדיקות דם לאחר בירור עם רופאת הנשים, ואלה התוצאות: ESTRADIOL (E-2) - 1401pmol/L PROGESTERONE - 64.8nmol/L BETA-HCG - 46683 IU/L על מה זה יכול להעיד? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בטא ד"ר אריאל אהרוני 01/05/2015 | 14:18מעיד על הריון, צריך כעת US לקבוע תקינות. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
פנלינג והתכווציות שלומית 30/04/2015 | 17:00שלום רב, אני היום בשבוע 16+2 ביום שישי, לפני שבוע וחצי, התחלתי להרגיש לחץ עצום באיזור הנרטיק ורקטום. אשר הלך וגבר. והתחלתי להתיל שתל כ3 פעמים בשעה, עם תחושה שאם לא אתפנה, אתפוצץ. ביום א' ניגשתי לבדיקת רופא, נבדקתי, לא נמצאו ממצאים חריגים, בדיקת US הייתה תקינה, הופנתי לתרבית שתן. בתרבית לא הייתה צמיחה. במהלך השבוע הלחץ גבר, ואף התחלתי להרגיש לחץ בבטן תחתונה והתכווצויות. לחץ באיזור רצפת האגן גבר. ביום שישי ניגשתי שוב לבדיקת רופא. אורך צוואר הרחם 32 מ"מ. פנלינג 15X7. חוץ מזה, בחשד לדלקת בדרכי השתן. קיבלתי המלצה למנוחה, פרוגסטרון ואנטיביוטיקה. יום שני האחרון התווספו לאותם סימנים התקשויות בבטן כל 3-5 דקות,גם בשכיבה, אומנם הלחץ על הנרטיק חלש יותר. ניגשתי למיון. בבדיקת US הכל תקין, צוואר באורך 46 מ"מ. לשאלתי בנודע להתכווצויות שעדיין הרגשתי - נאמר כי בשבוע שלי טרם מודדים צירים. המליצו להמשיך בטיפול אותו אני מקבלת. היום שוב גוברת תחושת הלחץ והתכווציות שוב מציקות, כל 3-4דקות, גם בשכיבה. התחושה זהה לצירים מוקדמים, אותם חשתי בשבוע 32 בהריון קודם. פתאום יש שעות ביום שאני "רצה" 5-6 פעמים לשעה לשירותים, ואף לא תמיד מצליחה להתפנות. האם כל עוד אורך צוואר הרחם תקין, אין משמעות להתקשויות האלו? האם זו פעילות רחמית , למרות השבוע מוקדם? האם פנלינג נחשב לפתיחה ומווה סיכון להריון? האם הוא יכול להיסגר עם טיפול ומנוחה או ככה זה ישאר? או שהאם אני לחוצה לשווא וזו תחושה שתמשיך לוות אותי ויש להתעלם ממנה ואין סיכון להריון? מרגישה מבולבלת ולחוצה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צוואר ד"ר אריאל אהרוני 01/05/2015 | 14:16הפנלינג מעיד על התקצרות הצוואר ועדיין לא על פתיחה. צריך כמובן המשך מעקב. שתיה מרובה עוזרת. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
תרופות למיגרנות בהריון. מיכל 26/04/2015 | 14:10לד"ר אהרוני, שלום רב. רציתי לשאול, בתי סובלת הרבה מאןד ממיגרנות. בעבר, היא תמיד היתה לוקחת אקמול והולכת לישון. כשהיתה מתעוררת , ב"ה זה היה עובר. שמענו שיש תרופה שנקראת אקמול פוקוס, שזה יותר טוב למיגרנות, עדיין אין לה ילדים, אבל יתכן שעכשיו היא בהריון, היא בת 25 , רצינו לשאול, האם יש בעיה לקחת אקמול בהריון, והאם יש בעיה לקחת אקמול פוקוס בהריון, באופן כללי. כמובן, שאם יודע לה שהיא בהריון, היא תגש לרופא בכל מקרה למעקב. תודה מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אקמול ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 12:25תמיד ניתן ליטול אקמול בהריון. רצוי ללא תוספות . בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
בדיקת דם שלילית והריון סיון 26/04/2015 | 14:38נתחיל מזה שאני פוליציסטית ללא התפתחות ציסטות, מזה כחצי שנה שהפסקתי ליטול גלולות אך לא ניסינו להיכנס להריון . מחזור אחרון התקבל ביום 6/3/15 קיימנו יחסים 23/3 וביום 25/3 וביום 16/4 לאחר איחור של 42 ימים ביצעתי בדיקת דם שיצאה שלילית . כעת כשבוע לאחר הבדיקה טרם קיבלתי מחזור מדובר על איחור של 52 ימים. האם עדיין יתכן הריון? אולי ביצעתי בדיקה מוקדמת מידי? מתי עליי לבצע בדיקה נוספת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אחור ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 12:23קרוב לוודאי שפשוט לא היה ביוץ. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
הריון בחו"ל דניאל 26/04/2015 | 15:48אני כרגע בשבוע 11 ונמצאת במדינה במרכז אמריקה. אני בת 34 ונכנסתי להריון בגיל 24 וארבעה חודשים. במדינה אני נמצאת לא נערכות בדיקות לגילוי תסמונת דאון מכיוון שהפלות אינן חוקיות. אני חוזרת לישראל בתחילת שבוע 17 . אני כרגע מאוד מודאגת במיוחד בגלל הגיל בקשר לאפשרות שלתינוק יהיה תסמונת דאון. האם מספיק יהיה לערוך את בדיקת החלבון העוברי בארץ? האם זה קריטי שלא אעבור בדיקת שקיפות עורפית ובדיקות דם? אני חייבת לציין שעברתי את כל בדיקות הדם שצריך בתחילת ההריון וכרגע אני לוקחת כדורים לפרטגרסטרון וסידן . ההמוגלובין שלי גם נמוך כי הייתי צמחונית בעבר אך כרגע אני אוכלת בשר. האם עדיף לנסות לחזור לישראל מוקדם יותר? תודה רבה על המענה דניאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיל ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 12:22לא הבנתי את ענין הגיל שלך 34?, 24?, בכל מקרה תבצעי את הבדיקות שתרצי כשתוכלי. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
שק הריון קטן אנסטס. 26/04/2015 | 16:59שלום רב, המחזור האחרון היה ב9/3 ואני אמורה להיות שבוע 6-7 להריון. היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונצפה שק הריון קטן 6 מ''מ ללא תוכן עוברי. הרופא אמר שזה קטן ולא מתאים לשבוע 7 אבל לא הרחיב בנושא והזמין אותי לאולטרסאונד חוזר בעוד שבוע. האם יכול להיות מצב שהתפתחות ההריון היא איטית ותסתדר בהמשך? או שזה מכוון יותר לאי התפתחות של העובר? אשמח לתשובה לפי נסיונך המקצועי. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אי התאמה ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 12:19בכל אי התאמה של הגודל יש תמיד אפשרות שמדובר בהריון שהתחיל מאוחר יותר או בהריון שהתחיל בזמן אך הפסיק להתפתח. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
קלקול כיבה בהריון הריונית 26/04/2015 | 17:26בהריון שבוע 36. אכלתי פיצה עם גבינה זיתים ופטריות. לא יודעת איזה סוג גבינה והיא לא הייתה ממש נמסה. פטריות וזיתים כמובן של קופסאת שימורים. אחרי 4 שעות חשתי כאב חד בבטן ובמעיים והתחיל לי שלשול. עכשיו השלשול הפסיק אבל מרגישה חולשה כללית. האם זה יכול להיות מסוכן לעובר? האם מדובר במזון מזוהם? ובאופן כללי על מנת להשמיד את הליסטריה עד איזה טמפרטורה אני צריכה לחמם האוכל (הרתחה או פחות)? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קלקול קיבה ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 12:17מה שמתחיל לאחר 4 שעות אינו קשור לזיהום חיידקי או וירלי. בכל מקרה חשוב לשתות הרבה. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
האם הגיוני? אנונימית 21/04/2015 | 17:07שלום, ת.מחזור אחרון 9/3 (משמע שבוע 6+1). היום עשיתי אולטרסונד והממצא שיש שק הריון באורך 10 מ"מ שמתאים לדברי הרופא לשבוע 4, אבל עדין לא נמצא תא עוברי. האם הגיוני שבשלב הזה עדין לא רואים עובר? מה הסיכוי שאכן זה התפתחות של שק הריום ללא עובר? תודה רבה על המענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אי התאמה ד"ר אריאל אהרוני 21/04/2015 | 19:36כשיש אי התאמה בגודל קיימים 2 הסברים: או הריון שהתחיל מאוחר יותר, או הריון שהפסיק להתפתח. רק US חוזר יבדיל בין אלו. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
תודה רבה, ועוד שאלה קטנהאנונימית 26/04/2015 | 18:30ד"ר אהרוני, תודה רבה על המענה המהיר. היום בצעתי בדיקת דם עם בטא של 23766. כאמור עכשיו אני צריכה להיות כבר 6+6. מה התוצאה אומרת? האם היא נשמעת לך תקינה לשבוע לפי ת.מחזור אחרון או להריון שהפסיק להתפתח בעקבות פער השבועות? למה הסבירות יותר גבוהה? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה בטא ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 12:14בשלב כזה בטא מיותר כי לא נותן כל אינפורמציה חשובה. רק US יקבע תקינות. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
מינון חומצה פולית ווטמין B12 בשבוע 15 להריון תמרה 26/04/2015 | 21:07שלום רב, אני בשבוע 15 ולפני שבועיים הרופאה רשמה לי פרנטל במקום חומצה פולית 400 מק"ג שנטלתי עד אז. האם כמות חומצה פולית ווטמין B12 שיש בפרנטל מספיקה בשלב זה של הריון? בנוסף אני נוטלת ברזל קל, הנקרא EASY IRON, הבנתי שאחד היתרונות שלו שניתן ליטול אותו עם כל סוג מזון,אפילו עם חלב. האם זה נכון. בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרנטל ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 11:54מינון החומצה הפולית בפרנטל מספיק. כל יתר המרכיבים ממילא לא הכרחיים בתזונה תקינה. לגבי הברזל הקל אין לי אינפורמציה. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
ערכי סקר שליש ראשון יעל 26/04/2015 | 21:37שלום ד״ר אני בת 32 בהריון שני (שבוע 14+3) קיבלתי היום את תוצאות הסקר שליש ראשון ויצא לי סיכון בינוני לתסמונת דאון אך אני ממש מוטרדת מהערכים. FBHCG 164.06 NG/ML 5.2 MOM ( > 0.15 MOM ) ) NT 1.50 mm 1.07 MOM ( 0.15 MOM ) ) הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:637 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:642 האם תוכל לפרש לי את התוצאות כי נראה שהסיכון שלי אפילו עלה מעט לאחר בדיקת הדם למרות שהרופא שעשה את שקיפות אמר שנראה תקין (השקיפות נעשתה בשבוע 12+3 ובדיקת הדם נעשתה יום למחורת).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקר ד"ר אריאל אהרוני 28/04/2015 | 11:48בדיקת הדם לא שינתה את הסיכון. אם את חוששת תמיד ניתן לבצע דיקור או NIPT. בברכה, ד"ר אריאל אהרוניהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
גלי חום
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
כריתת פות
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
המוגלובין A1C
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
מונחים קשורים
-
גוף מחילתי
-
הזרעה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן