פורום פרקינסון והפרעות תנועה - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מיפוי מוח עם F18-DOPA ניר 13/12/2021 | 20:27שלום רב, בן משפחתי- גבר בן 70 עבר מיפוי מוח עם F18-DOPA לאבחון פרקינסון. להלן תוצאות ההדמיה: CT הסתיידויות עדינות בגרעינים הבזליים ובמוחון. מיפוי ה-FDOPA מראה ירידה קשה בקליטת החומר בפוטמן מימין וירידה קלה בקליטה בקאודט מימין. משמאל - ירידה בינונית עד קשה בקליטה בפוטמן וירידה קלה בקליטה בקאודט. סיכום: הממצאים מתאימים למחלת פרקינסון (או פרקינסון פלוס), עם פגיעה דו צדדית בסטריאטום, בולטת מעט יותר מימין. השאלות שלי הן: 1. האם הממצאים בהדמיה זאת מראים בהכרח שהאדם סובל מפרקינסון? 2. האם יש מצבים בספרות המדעית ובקליניקה שאדם עם ממצאים כאלה בהדמיה לא יפתח תסמינים קליניים של פרקינסון? 3. האם יש מקרים של false positive בהדמיה מסוג זה? אשמח לעזרתכם המקצועית, תודה מראש נירפתח בחלון חדש
תשובת מומחה האבחנה של פרקינסון ומיפוי FDOPA-PET-CT ד"ר סיימון ישראלי-קורן 27/03/2022 | 23:24בדיקה זו חשובה באבחון של מחלת פרקינסון במקרים ספציפיים כאשר יש התלבטות בין מחלת פרקינסון וסיבה אחרת לא רעד או לסימנים פרקינסוניים. כפי הכתוב בפיענוח בדיקה זו אינה יכולה לשלול מחלות אחרות דומות לפרקינסון (אך יותר קשה לטפל בהן). זאת אומרת האבחנה עדיין תלויה בהתרשמות הקלינית של הרופא המטפל. בהצלחה.
בדיקת pet ct תקווה 13/12/2021 | 20:28אחרי בדיקת pet CT התקבלו הממצאים הבאים מראה ירידה קשה בקליטת החומר בפוטמן מימין וירידה קלה בקאודט מימין. משמאל - ירידה בינונית עד קשה בקליטה בפוטמן וירידה קלה בקליטה בקאודט הממצאים מתאימים למחלת פרקינסון או פרקינסון פלוס עם פגיעה דו צדדית בסטריאוטום בולטת מעט יותר מימין. רציתי לדעת האם מדובר באבחנה חד משמעית ואם כן באיזה שלב מדובר? רציתי לדעת האם מדוברפתח בחלון חדש
תשובת מומחה FDOPA-PET-CT והאבחנה של פרקינסון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 27/03/2022 | 23:22בדיקה זו חשובה באבחון של מחלת פרקינסון במקרים ספציפיים כאשר יש התלבטות בין מחלת פרקינסון וסיבה אחרת לא רעד או לסימנים פרקינסוניים. כפי הכתוב בפיענוח בדיקה זו אינה יכולה לשלול מחלות אחרות דומות לפרקינסון (אך יותר קשה לטפל בהן). זאת אומרת האבחנה עדיין תלויה בהתרשמות הקלינית של הרופא המטפל. בהצלחה.
תשובת מומחה הפרעות זקפה ואמנטדין ד"ר סיימון ישראלי-קורן 27/03/2022 | 23:19שלום ותודה על השאלה. האמת היא אני לא ראיתי קשר ואפילו יש מחקרים במדווחים על היפר בתפקוד המיני. לציין שהפרעות זקפה ומיניות אינם נדירות בקרב אנשים המתמודדים עם מחלת פרקינסון.
אמנדין ואמנטדין שלום 19/01/2022 | 11:23קופת חולים כללית הפסיקו משום מה לספק אמנטדין ונותנים עכשיו אמנדין . האם זו אותה תרופה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אמנדין ואמנטדין ד"ר סיימון ישראלי-קורן 20/02/2022 | 15:57החומר הפעיל הוא amantadine. יש כל מיני יצרנים וחברות תופות כולל גנריקה. בלי להתנסות אין לדעת האם זה ישפיע על התגובה. במידה ויש תגובה פחות טובה אז חשוב לדווח על כך לרופא המטפל כך שהוא יכול לבקש את הסוג המקורי שהיית מקבל קודם.
תשובת מומחה שמות שונים של אמנטדין ד"ר סיימון ישראלי-קורן 27/03/2022 | 23:16אמנטדין זה החומר הפעיל. כמו שחומר הפעיל של אקמול או דקסמול זה פרצטמול או באדביל החומר הפעיל זה איבופרופן וכו'. עם כל תרופה לפעמים התופעות הלוואי ואפילו היעילות קצת שונה בין הסוגים השונים ולפעמים זה שונה בין אנשים. אם יש החמרה אחרי החלפת טיפול גם כשמדובר באותו חומר פעיל שווש לבדוק עם הרופא המטפל ולשקול החלפה בחזרה לתרופה המקורית.
פרקינסון אתיקה 23/01/2022 | 10:31שלום היום אני בת 46. אני סובלת שנים 20 שנה בערך קל יחסית השאר רעידות קשות ביד ימין גם במנוחה גם בעמידה .בברכיים גם התחיל ליפני פחות מחודש קיבלתי מכה חזקה בראש בצד ימין. אחרי יום יומיים היתפש צוואר כתף זרועות ויד סובלת דיכאון חרדה הזיות שינה לא טובה אים סיוטים וטילטול ראש. דיבור הרבה ואחר כך רוק.סרחורות בחילות בעיה בקיבה עצירות שרוב הזמן היתה וגרמה לפיסטולה בקיצור את רוב התסמינים חוץ מריח מריחה טוב בנתיים יש לצין שאבי בזמנו סבל 10 שנים מפרקינסון וגם סבתי מיצד האם מבקשת כל הזמן מבקשתלעשות ביזמנו על מנת לגלות אים אכן יש את המחלה אך רופאים כרגע נימנעים לתת לי מקווה אכן יש לי תור מאוחר לנורולוג מקווה אים המלצת פסיכיאטר יתנו לי אכן לעשות את זה אך לא רגוע כיום. מילחכות שלושה חודשים מילדעת אים יש לי אכן את המחלה הזאת בסוף כי עדיף מוקדם מאשר מאוחר אנא הציעו לי מה לעשות תודהפתח בחלון חדש
פרקינסוןאתיקה 16/02/2022 | 03:10למה לא מגיבים מחזירים תשובה עד שאקבל תשובה מימכם כבר חצי מתה. תודה בכל זאת
תשובת מומחה איך לאבחן מחלת פרקינסון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 20/02/2022 | 15:55שלום ותודה על השאלה. קודם כל תהליך האבחנה עלול לקחת זמן והרבה פעמים האבחנה לא סופית. נשמע לי נכון מאוד להיבדק אצל נוירולוג. יש מקום גם לשקול מיפוי מוח מסוג FDOPA-PET-CT כיוון שזה יכול להבדיל בין רעד ראשוני לבין מחלת פרקינסון / או תסמונת פרקינונית אחרת. בהצלחה.
פרקינסוןאתיקה 25/02/2022 | 21:20אגב תודה על התשובה יש לי באפשרותך עוד שאלות אים תוכל לענות אשמח מאד מיכיוון שאני עברתי טראומות בין 2 התאונות שהיו לי לגבי המלצה מהפסיכיאטר לרופא לעשות הדמיה מוחית נימנע מילתת לי אים +המלצה מיטרם לEmg סירב בהתחלה לתת לי נתן לי סיטי ללא חומר ניגוד התשובה לא מהרופא רופא לא מחזיר לי תשובה.באתי במיוחד גם אליו אמר הזמיני תור לא קיבל אותי הודות לפורום משבחת אותכם.אגב אחרת אנשים כמוני אים חרדות רופא צריך לספק מידע לחולה הסיטי יצא בסדר השאלה פה אים הסיטי מגלה פרקינסון אמר שכן בטח מיתנער כל הזמן אומר בדיקות יקרות לmri בסוף עים שיכנוע שיתן לי לעשות Emg בדיקה הולכה עצבית נתן לי לעשות גפיים תחתונות ועליונת השאלה פה גם אים אפשר לגלות את הפרקינסון פה כי על הבדיקה האמיתית כניראה שאים רופא כזה יכולה רק לחלום.תודה לכל הצוות הזה תודה
תשובת מומחה איך מאבחנים פרקינסון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 27/03/2022 | 23:12שלום אתיקה ותודה על השאלה. קודם כל טוב שיש לך את אומץ לשאול את השאלה הקשה "האם יש לי פרקינסון". כמובן זה לא קל לקבל אף אבחנה רפואית. אבל מה שאת אומרת זה נכון. כן עדיף לדעת את האבחנה. אומנם אין עדיין טיפול מרפא אבל יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להקל על הסימפטומים ולשמור על איכות החיים. אפשר להמשיך לחיות עם פרקינסון. כמובן תהליך האבחון לוקח זמן וכרוך באי ודאות וחרדה. מה שחשוב זה לקבל אבחנה מדוייקת וטיפול נכון בזמן הנכון. בהצלחה.
אבחנת פרקינסון דן 03/08/2021 | 10:14שלום רב, אימי בת 54 חשה לפני מספר חודשים כבדות ברגליים וגרירת רגל אחת, בנוסף ישנו רעד ביד אחת בזמן מנוחה. אין במשפחה חולי פרקינסון. בוצעה בדיקת FDOPA אך נקבע תור לנוירולוג בעוד כחודשיים, לכן אשמח לחוות דעת על הממצאים של הבדיקה והאם ניתן להבין מהממצאים על חומרת המחלה. ממצאי הבדיקה: ירידה ניכרת בקליטת החומר בפוטמן דו"צ, בולטת יותר משמאול, וקליטה טובה בקאודייט דו"צ. תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחנה של מחלת פרקינסון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 23/08/2021 | 10:57שלום דן ותודה על השאלה, לפי התאור שלך יש בהחלט אופציה שמדובר במחלת פרקינסון. על מנת "לקבוע" את המחלה, אין צורך בביצוע מיפוי כיוון שהאבחנה היא קלינית. יחד עם זאת תוצאות של מיפוי מוח מסוג FDOPA-PET-CT או בדיקות דומות (אין בארץ עוד בדיקות דומות) יכולות לעזור ברמה הפסיכולוגית שבאמת זה זה. למרות שזה לפעמים "כדור קשה לבלוע" אם הזמן לומדים איך לחיות עם הסימפטומים ואף יש אנשים שמצליחים להתחיל לחיות באופן יותר בריא (תזונה, פעילות גופנית, שינה ועוד), דבר שיעזור לכל אחד מאיתנו ובמיוחד אנשים עם מחלת פרקינסון. לשאלתך האם חומרת הממצאים מעיד על חומרת המחלה / אומר משהו על קצב ההתקדמות של המחלה, התשובה היא שאינטואיטיבית כן, רק שאין לנו מחקרים שמוכיחים את זה. גם חשוב להבין שיש עוד מערכות במוח אשר נפעות מהמחלה, לר רק מערכת הדופמין. המיפוי FDOPA-PET-CT רק בודק את מערכת של דופמין במוח. לדוגמה, המאמר להלן הדגים שאין קורלציה בין חומרת תוצאות המיפוי FDOPA ותוכלת חיים: Mortality in Parkinson's disease is not associated with the severity of early dopaminergic defect https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1353802014001990 גם המאמר הזה הדגים אותן תוצאות עם בדיקה דומה (DAT SPECT): Survival in Parkinson's disease in relation to striatal dopamine transporter binding https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1353802017302201
סיפרו ל אי. אר. 0.375 יעל 07/08/2021 | 15:30תוך כמה זמן מתחילה התרופה להשפיע( בשילוב עם רגיסילין,), ותוך כמה זמן חוות תופעות הלוואי( עייפות? הירדמות…)?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רסג'ילין וסיפרול ד"ר סיימון ישראלי-קורן 23/08/2021 | 10:45שלום יעל ותודה על השאלה, התגובות לטיפול תרופתי לפרקינסון מאוד אינדיבידואליות וצריך כל הזמן מעקב צמוד עבור הסימפטומים והתופעות הלוואי. כל הזמן יש תהליך סינמי של טיטרציה ואופטימיזציה. ליותר מידע על התרופות לפרקינסון אני ממליץ על האתר של עמותת פרקינוסון: https://www.parkinson.org.il/%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D/ בצלחה ורק בריאות!
פרקינסון יעל 08/08/2021 | 18:12תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי( חולשה, עייפות) של סיפרול אי. אר ?0.375? ואחרי כמה זמן מתחילה התרופה לתת תוצאות? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיפרול ד"ר סיימון ישראלי-קורן 23/08/2021 | 10:43שלום יעל ותודה על השאלה, לצערי אין דרך לדעת אלא דרך ניסוי וטעיה. זה נכון שרוב הבעיות של עייפות משתפרות עם הזמן, אבל זה יכול לקחת שבועות. לפעמים התרופה גורמת לממש התקפי שינה וזה מאוד מסוכן למי שנוהג. אם יש תופעה כזאת מומלץ מאוד לא לנהוג. לגבי ההשפעה הרצויה (שיפור בתסמינים של פרקינסון), שימי לב שלא רק סימפטומים מוטוריים אבל גם עוד סימפטומים (כולל מצב רוח) יכולים להשתפר זה גם יכול לקחת כמה שבועות. אם אין שיפור לפעמים פשוט צריך להגביר קצת את המינון. עם סיפרול (וגם רופינורול, שזה גם אגוניסט דופמינרגי) חשוב גם להיות ערניים / מודעים על תופעות לוואי אחרות - כולל בצקת ברגליים, חולשה / בחילה בעמידה (בגל נפילה של ל"ד בעמידה מישיבה או שכיבה) וגם הפרעות התנהגותיות (קושי בויסות דחפים). עוד מידע כאן: https://www.parkinson.org.il/פרקינסון-תרופות-וטיפולים/ https://www.parkinson.org.il/%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D/
פרקינסון לימור 11/08/2021 | 18:06שלום אמא שלי חולת פרקינסון כבר 7 שנים.לאחרונה יש החמרה כמעט ולא ישנה בלילה.הרגלים כל הזמן קופצות והיא כל הזמן בוכה.האם יש נורולג מימחה באזור הצפון אנו מטבריה.תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קפיצות ברגליים ובכי עם מחלת פרקינסון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 23/08/2021 | 10:33שלום לימור ותודה על השאלה, יתכן שמדובר ב- restless legs syndrome או periodic limb movement disorer או REM sleep behavior disorder. לגבי הבכי יתכן שמדובר בדיכאון או ב- pathological crying and laughing (ראו כתבהות כאן: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4556998,00.html ו- https://healthy.walla.co.il/item/3400180). לגבי רופאים בצפון, יש ד"ר אילנה שלזינגר וד"ר סמיח בדארנה. בהצלחה ורק בריאות!
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד