פורום קנאביס רפואי - עמוד 7
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס ד”ר עידן הרפז הוא אימונולוג וחוקר מערכות ביולוגיות, מהבולטים בישראל בתחום האינטגרציה בין מדעי החיסון לרפואה מבוססת קנאביס. דרכו המחקרית החלה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם השלים את הדוקטורט שלו תוך התמקדות בקשר שבין לחץ כרוני לפגיעה במערכת החיסון – ובפרט בהחמרת מחלות אוטואימוניות. ממצאיו, שזכו להכרה בקהילה המדעית, חשפו כיצד סטרס מתמשך עלול להטות את שיווי המשקל החיסוני ולהעצים תהליכים דלקתיים מזיקים. לאחר הדוקטורט, בחר ד”ר הרפז לנתב את מומחיותו לעולמות הרפואה המתחדשת – כשהוא ממקד את מחקריו בפוטנציאל הרפואי של הקנאביס כווסת טבעי של מערכת החיסון. כיום, הוא עומד בחזית של פיתוח מודלים טיפוליים חדשניים המבוססים על התאמה אישית של רכיבי קנאביס למאפיינים החיסוניים הייחודיים של כל מטופל. עבודתו משלבת הבנה עמוקה של מנגנוני החיסון, ידע פרמקולוגי מתקדם ורגישות קלינית גבוהה. בין תחומי המחקר המובילים שלו: טיפול במחלות דלקתיות, ויסות פעילות חיסונית יתר ומניעת התפרצות של מחלות כרוניות. תוצאות ראשוניות ממחקריו מצביעות על יכולתו של הקנאביס לשמש לא רק כמשכך תסמינים – אלא ככלי טיפולי מהותי לאיזון מערכתי ולריפוי מהשורש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. ד”ר הרפז מייצג את הדור החדש של החוקרים-קלינאים, הפועלים לחבר בין המדע לבין האדם. שילוב הידע המחקרי שלו עם גישה הוליסטית ומותאמת אישית למטופל מאפשר לו להציע מסלולי טיפול ייחודיים – שמבוססים לא רק על נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. בעל ניסיון של שני עשורים במחקר על השפעת סטרס כרוני על המערכת החיסונית והרגישות למחלות. לא רק על ידי נתונים, אלא גם על הבנה עמוקה של הגוף והנפש. פרסומים נוספים: ✔ גישה אחרת למחלות באופן כללי ומחלות כרוניות בפרט והאפשרות לטפל בהן. ✔ ד"ר עידן הרפז, אימונולוג ומנהל לטיפול בקנאביס רפואי במרכז קנהיל בשיחה עם אלי לוי בתכנית מחפשים כיוון ✔ הרגע שלא השאיר אף עין יבשה - אחרי שנים של מאבק הפרקליטות ירדה מרוב האישומים נגד ניר המלאך שרקח שמן קנאביס למאות חולים, אז הזמנו אותו לחגוג באולפן. צפו בהפתעה המרגשת 077-203-3934
קנאביס ובדיקת פרופיל הורמונלי )בדיקת דם( אנונימי 13/08/2024 | 23:23עישנתי כמה שכטות 4-5 מגוינט כיומיים לפני הבדיקת פרופיל הורמונלי )לפני ש.פוריות(. האם עלול להשפיע על וסת? ואיך? האם עלול להשפיע על תוצאות ההורמונים שנבדקים? Tsh פרולקטין fsh וכל שנבדק בפרופיל ההורמונלי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת פרופיל מומחי בזלת פארמה 14/08/2024 | 09:15שלום לא ידוע על השפעה של קנביס על תוצאות בדיקת הפרופיל . סביר להניח שהתוצאות לא יושפעו . בהצלחההוסף תגובה
קנאביס רפואי לטיפול בחרדה גילי 12/08/2024 | 00:14שלום, התחלתי להשתמש בקנאביס רפואי לפני כ 6 ימים לטיפול בחרדה. כרגע אני מאוזנת עקב נטילת ציפרלקס. לאחר שאני לוקחת את הקנאביס ( טיפת שמן ביום) יש לי תופעות חרדה פיזיות חזקות כמו כאבחזק בכתפיים וכו, האם זה יעבור? האם יש תקופת הסתגלות? או שמיד אחרי כמה ימים אפשר לדעת בוודאות שהזן לא מתאים לי? אני כרגע לוקחת בזלת t0/ c24 . סאטיבה. האם מומלץ יותר אינדיקה לטיפול בחרדה? מיואשתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בחרדה מומחי בזלת פארמה 12/08/2024 | 09:49שלום טיפול בקנביס ( במקרה שלך CBD ) הוא מאוד אישי וקשה להאמין שמטיפה אחת יש תופעות כאלה , כי CBD הוא מאוד עדין וההשפעה שלו אינה מיידית , אלא צוברת עם הזמן . בכל מקרה כמו לכל מוצר יש תקופת הסתגלות . CBD הינו נוגד כאב ולא ידועה השפעתו כ,מעורר כאב, - אבן בתחילת הטיפול יכולה להיות תחושת "כבדות" מסויימת בראש. בפעם הבאה כדאי לבדוק אם אינדיקה משפיע עליך יותר טוב , אבל תקפידי לקחת יותר בשעות הערב . טיפול כזה מצריך סבלנות ועליה מאוד מתונה במינון עד שמורגשת השפעה מיטיבה . בהצלחההוסף תגובה
ארגמן t10 c10 שונטי 06/08/2024 | 07:14שלום וברכה אתמול פעם ראשונה התחלתי לקבל את הטיפול לקחתי 2 טיפות ואחרי שעה התחיל לי כנראה חרדות קשות, טישטוש קל בקריה, חולשה , הקאתי פעמים. אני חושבת שזה התקף חרדה , אף פעם לא היה חי דבר כזה. ברקע סובלת מדלקת פרקים ופוסט טראומה. האם התופעות מוכרת ? אני ממש חוששת לקחת הבוקר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה 10/10 מומחי בזלת פארמה 06/08/2024 | 16:24שלום אנחנו ממליצים לקחת בהחלה ממש טיפה ורק בערב לפני שינה כדי להתרגל . יתכן 2 טיפות להתחיל זה גבוה לך . התופעה היא בהחלט מוכרת ואת לא צריכה להלחץ. לאט לאט בנוסף כדאי לצרוך אחרי אוכל ובימים הראשונים רק פעם ביום טיפה עד שאת רואה שהכל בסדר . רק אז לעבור ליום ןרק אחרי זה לעלות ל2 טיפות באותה מתכונת ( קודם לילה ואחרי שאת מרגישה בטוחה גם ביום ). בהצלחההוסף תגובה
תופעות לוואי בשמן חדש רחל 27/07/2024 | 10:48אני סובלת מדלקת פרקים, פולינוירופתיה ו copd. הרופא נתן מרשם ליום t1/c28 וללילה t3/18. התחלתי לפני 3 ימים לקחת טיפה בבוקר של ה t1, פמיקאן של סאטיבה, עזר לכאב אבל בהמשך הרגשתי קושי נשימתי ותחושת נימול בידיים (נוירופתיה). קראתי שיש עניין של טרפנים ואולי מה שקניתי לא מתאים, או אין בו טרפן שעוזר לבעיות נשימה, כי קראתי למשל שבסילבר יש טרפן שמתאים לדלקת פרקים, נשימה, ובעיות נוירופתיות. כיוון שאני רק מתחילה אני רוצה לקנות שמן שיתאים למחלות שלי, האם מומלץ לקנות סילבר או חברה אחרת שלא תשפיע לרעה על הנשימה? מה ההמלצה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לוואי מומחי בזלת פארמה 28/07/2024 | 09:19שלום רחל את רכשת בדיוק את המוצרים הנכונים. עיקר הפעילות של קנביס היא T/C והטרפנים רק מדייקים פעילות ומשפרים אותה .הפ לא צפויים לגרום לתופעות לוואי . סביר שמטיפה אחת לא יהיו לך תופעות לוואי או משהו מאוד מינורי ולכן מתחילים לאט וממשיכים לאט עד שמתרגלים לקנביס . לא ידוע שקנביס או טרפנים גורמים לבעיות נשימה , אבל הגישה היא לאט ובטוח יותר . סביר שבעיה זו לא נגרמה שטיפה אחת של קנביס ובטח לא מCBD שיש מעט מאוד תופעות לוואי והוא מאוד בטוח לשימוש . גם השפעה חיובית לא קורית בן לילה אלא משימוש מתמשך ורציף כמו בהרבה תרופות אחרות. רק בריאותהוסף תגובה
שאלה בקשר למרשמים ברפורמה החדשה שירה 03/07/2024 | 11:39שאלה יש לי אישורים לשמן בקשר לרפורמה החדשה , אני כרגע בחופשת מחלה ואינני יכולה לצאת הרבה עם כאבים , הבעיה רוצה שישלחו לי הביתה ובגלל הרפורמה החדשה רק שמעבירים את הכרטיס רואים ואני משנע יחיד למרות שזה קטגוריה של אק מרשמים נמצאת . יש משהוא שאוכל לעשות שתשלחו ככה את הקנאביס אם רוצה להזמין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מרשמים מומחי בזלת פארמה 03/07/2024 | 11:47יש אופציה כמובן . את צריכה ,לפתוח את המרשם" לצפיה דרך אתר הקופה ואז אפשר לנפק ללא כרטיס ולשלוח . שימי לב שהמרשמים בתוקף כי עכשיו התוקף הוא שבועיים ולא חודש כמו בעברהוסף תגובה
מרשמים דרך הקופהשירה 03/07/2024 | 12:42לא מבינה רואה תרופות כרגיל , לא משהוא שונה , לא ברור איך עושים מרשמים דרך הרופה, אני מכבי אם זה יעזור לתת תשובה שאבין. כי מה שמקבלים זה לא מרשם טופס כאילו מרשם שרואה את התאריכים.הוסף תגובה
תשובת מומחה מכבי מומחי בזלת פארמה 03/07/2024 | 12:52תפני בבקשה למזכירות מכבי שיסבירו לך איך לפתוח מרשם לצפיה ומשלוח ללא כרטיס . או CANNABISWELL שיסבירו. אנחנו לא נציגי קופה ולא נותנים שירות טכני עבור קופות . רק יודעים שזה אפשרי וקיים. .הוסף תגובה
מרשמים דרך הקופהשירה 03/07/2024 | 13:30טוב , תודה אנסה מחר לשירות הקנביס בקופה שיסבירו , אם כן באמת יחסוך ממני בעיות , תודה.הוסף תגובה
קנאביס והורים בן 19 25/06/2024 | 15:05שלום, אני בן 19 וגר אצל ההורים, לאחרונה קיבלתי מרשם לקנאביס רפואי, במקור, דובר עם הרופאה על שמן, אך קיבלתי תפרחת T10 C10 (מרשם במתווה החדש, לא רישיון) לאחר בדיקה נאמר לי כי אין שמן לאידוי בארץ, ואמא שלי מסרבת שאני אכניס תפרחת לבית. מה אפשר לעשות? אני אובד עצות ומשתגע מרגע לרגעהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס והורים מומחי בזלת פארמה 25/06/2024 | 16:20שלום קשה מאוד להלחם בדעות קדומות אבל לצערי לא ניתן לעשות המרות מתפרחת לשמן ולכן תצטרך לגשת או לכתוב לקופת חולים שבה קיבלת מרשם ולבקש שינוי לשמן . ( הורים כנראה לא ניתן להחליף..) בהצלחההוסף תגובה
שאלה בקשר לשמן קנאביס (לת) שירה 17/06/2024 | 17:14רציתי לשאול האם יכול להיות ששמן קנטץאביס משפיע על בדיקות דם eosinophils, פתאום המדדים באחוזים טיפה גבוהים ואין כדור אחר שלוקחת. אמנם יש לאחרונה כאבים ברחם ובבטן שמחפשים טיפול יכול להיות קשר , שבוע הבא הולכת לרופא ואחות אבל בינתיים רק רציתי לוודא שלא יכול להיות קשר כי זה הדבר היחיד שעוזר לי לאפילפסיה, תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
התייעצות בקשר לשמן איילה 15/06/2024 | 21:21רציתי להתייעץ רוצה לקנות ולא יודעת מה כדאי. יש לי מרשם לשמן t1/c28. עכשיו מתלבטת גם יש לי לאחרונה חשד לאנדומטריוזיס וגם עוד מחלה. התחלתי לא פמיקאן וזה עוזר ושמעתי גם דברים טובים על סדרת הפמיקאן. האם יש סיכוי שאם אחליף גם או שלא ישתנה או שיכול להחמיר ופתאום במחלה השניה להדרדר. כי בינתיים למחלה השניה הביקאן עוזרת ובקיצור יש טרפנים שננצאים בביקאן ולא בפמיקאן ? כי הפוך יודת שבוודאות יש ובמיוחד בגיל שעושים בקרוב ניתוח ועוד דברים להקל את הכאב , כי אמר הרופא נשים שציפה ליותר אפקט ועזרה עם הקנביס , אבל כנראה חייב לראות מה קורה שם. אבל מהסבת כי במילא עושה כריתה רחם , ככה שהרבה תופעות שקשורות לנשים לפחות חלקם אחכ לא יהיו, תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התיעצות מומחי בזלת פארמה 16/06/2024 | 09:40שלום סדרת פמיקאן מכילה אותם קנבינואידים ( 1/28 ) כמו ביקאן טרפנים דומים אם כי בפרופורציות שונות . היא יותר מדוייקת לנשים בגלל פעילות הורמונלית ובגלל פיזור טיפה שונה של קולטנים אצל נשים . אבל בפרקטיקה : את לפני ניתוח וזה לא זמן טוב לשינויים ויש מוצר שעוזר ומקל עליך ( קנאביס אינו קסם ועוזר לאט לאט ובשימוש רציף השפעתו מצטברת - כך עובד CBD ) . ההמלצה היא כרגע לא להחליף ולהמתין עד אחרי הניתוח כשהכל מתיצב . בהצלחה ורק בריאות!הוסף תגובה
השפעת פמיקאן וביקאן שירה 07/06/2024 | 13:46ניסיתי לא מזמן פמיקאן לא עזר וצריכה גם לאפעלפסיה וגם לאנדמריוזיס , או שהייתי בc20 והיום אני ב t1/c28. חושבת אם עוד קצת כדאי לחזור לפמיקאן אולי לעזור כי האמת במה,שקשור לאפילפסיה ועוד כל מיני דברים , בעיות שינה וכאבים ממש מרוצה שאלו החשובים . אבל נוטה בגלל 2 דברים אולי כי לא הייתי ב c28, וגם הולכת לעבור ניתוח ברחם שככה אולי הסדרה יותר תעזור. מה דעתכם ביקאן אמורה אם היתה עוזרת גם לבעיות נשיות או רק פמיקאן יכול לעזור כי מהסבת לחזור בפחד שלא יעזור ויחמיר את הבעיות, בדילה מה דעתכם משמעותי מה לנשים שסובלות מבעיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השפעות פמיקאן מומחי בזלת פארמה 10/06/2024 | 09:54שלום נראה שאת מחפשת קסם וקנאביס אינו קסם . הוא מקל ועוזר בהמון סימפטומים , אך כנראה כמו כל המוצרים בטבע לא לכולם . עיקר ההשפעה בשמני קנאביס היא של THC וCBD וטרפנים שנותנים דיוק נוסף להשפעות . כדאי שתנסי כמה הרכבים ותחליטי מה עובד בשבילך יותר טוב . בתרופות ( כמו בחיים עצמם ) אין הבטחות וההשפעה היא אישית .הוסף תגובה
השפעת ביקאן ופמיקאןשירה 10/06/2024 | 15:37תודה בינתיים אישאר , כי לאפילפסיה , שינה וכאביי ראש עוזר ונראה אולי אחריי הניתוח יעזור ואם לא אחריו אחליט , כי חבל שאחכ לדבר השני לא יעזור אחכה , באופן כללי תוך כמה זמן אמור להתחילה השפעה חזקה במחלה שיודעים מספיק אם זה טוב או צריך אחר?הוסף תגובה
שאלה בקשר לשמן קנאביס יעל 08/06/2024 | 17:45בקרוב אמורה לעבור ניתוח. כמו שקראתי סיכוי שיתנו אנטביוטיקה . אם באמת יתנו , האם ידוע איסור על אנטביוטיקה מסויימת עם קנאביס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שמן ואנטיביוטיקה מומחי בזלת פארמה 10/06/2024 | 09:56שלום לפני ניתוח הרבה פעמים מבקשים להפסיק כדי לא להפריע להרדמה . פרט לכך אנטיביוטיקה ניתנת לזמן מוגבל של מס ימים ואין התווית נגד עם קנאביס . רצוי להפריד שעתיים בין התרופות בהצלחה!הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהתקפי חרדה
-
טיפול בדיכאון וחרדות
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
דוקספין
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס