פורום ליווי התפתחותי לתינוקות
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
מיכל אלון נעים להכיר, מיכל אלון, אמא לשתיים, מומחית להתפתחות תינוקות. אני מציעה ארגז כלים רחב והוליסטי לכל מה שאתם צריכים בשנים הראשונות לאחר הלידה. ההתמקצעות שלי כוללת מענה כולל המשלב את כל תחומי ההתפתחות מתוך אמונה והבנה כי שלבי התפתחות תקינים, שינה טובה וגדילה בביטחון מתרחשים בהרמוניה. במהלך חודשי החיים הראשונים, תינוקכם עובר שלבי התפתחות משמעותיים. כבר בגיל חודשיים ניתן להבחין בשינויים מרתקים, ובהתפתחות תינוקות בגיל חודשיים נצפה שיפור בקשר עין, תנועות ידיים מכוונות ותחילת חקירה של העולם. התפתחות תינוקות 3 חודשים מאופיינת בגילויים חדשים של תקשורת וחיוכים מודעים, בעוד שבשלב התפתחות תינוקות 4 חודשים, מתפתחת היכולת לאחוז בחפצים ולשלוט טוב יותר בתנועות הגוף. כדי לעקוב אחר שלבי ההתפתחות של ילדכם, ניתן להיעזר בטבלת התפתחות המסייעת בזיהוי אבני הדרך החשובות. בגיל חצי שנה התפתחות התינוק מביאה עימה התקדמות במיומנויות מוטוריות, חברתיות ושפתיות, אך לעיתים עשויות להתעורר בעיות התפתחות הדורשות אבחון וליווי התפתחותי מקצועי. התפתחות המוח אצל תינוקות מושפעת מגירויים סביבתיים ומהתמיכה שההורים מעניקים. ליווי התפתחותי נכון מסייע ביצירת בסיס איתן להתפתחות תקינה ומאוזנת. אני מציעה מדריכים וטיפים להורים אשר יסייעו לכם להתמודד עם האתגרים שמלווים את גידול ילדיכם. ✔️ מדריכה ומאבחנת לליווי התפתחותי בשיטת Child'Space. ✔️ מעבירה שיעורי יוגה ועיסוי תינוקות. ✔️ יועצת שינה בשיטה החדשה לכישורי שינה 0.1. ✔️ יועצת מינית המתמחה בתקופה שלאחר הלידה לכם ההורים - בוגרת בית הספר לרפואה אוניברסיטת תל אביב. אני שמה לי לדגל את החשיבות של העברת מידע להורים, כי ידע הוא כוח. השנה הראשונה היא קריטית להמשך חייו ולביטחון הגופני והאישי של ילדכם. אשמח להכיר וללוות אתכם במסע המשותף שלכם!
הליכה מאוחרת מוטי 13/11/2025 | 12:19הנכד שלי בגיל שנה ועשרה חודשים ועדיין לא הולך הוא עומד והולך קצת כאשר נעזר ברהיטיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליכה מאוחרת מיכל אלון 07/12/2025 | 10:36ברור לגמרי למה זה מדאיג, במיוחד כשסביבו אולי יש ילדים שכבר הולכים באופן חופשי. אבל חשוב לדעת שיש טווח מאוד רחב ונורמלי להתפתחות ההליכה. יש תינוקות שמתחילים ללכת כבר בגיל 10 חודשים, ויש כאלה שרק סביב גיל שנה וחצי או אפילו קצת אחרי. העובדה שהוא עומד, נעזר ברהיטים ומתנייד מצביע על כך שהוא כן מתפתח – פשוט בקצב שלו. לפעמים חסרה עוד טיפה ביטחון, לפעמים זו שאלה של חיזוק שרירי הליבה או הקשר בין תחושת שיווי המשקל לתנועה, ולפעמים מדובר פשוט בילד זהיר מאוד, שלוקח את הזמן עד שהוא בטוח בעצמו. אם יש שאלה או חוסר שקט סביב זה, אני תמיד ממליצה לקבוע פגישה אחת לליווי התפתחותי. במפגש כזה אפשר לבדוק אם יש משהו שדורש התערבות, או פשוט להבין מה כן עובד ואיך אפשר לתמוך בו בדיוק איפה שהוא נמצא. לפעמים תרגול קטן, משחקים מדויקים או אפילו שינוי קטן בשגרה יכולים לעשות את כל ההבדל. אם תרצו, אני כאן בשמחה בשביל ללוות.הוסף תגובה
קשב קצר מאוד לבת שנתיים שרון 28/10/2025 | 09:51בתי בת שנתיים ומפגינה טווח קשב קצר מאוד (פחות משתי דקות) בפעילויות מובנות כמו קריאת ספר או משחק הרכבה. מתי יש לחשוד בבעיית קשב וריכוז בגיל זה, ומהו טווח הקשב המצופה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשב קצר מאוד לבת שנתיים מיכל אלון 07/12/2025 | 17:34בגיל שנתיים טווח הקשב עדיין קצר, לרוב בין 2 ל־5 דקות – וזה נורמלי לגמרי. זה לא גיל שבו מאבחנים הפרעת קשב, ורוב הילדים בגיל הזה עוברים בין פעילויות מהר. כדאי לשלב קריאה ומשחקים בצורה חווייתית, עם תנועה וקול, ולהציע פעילויות קצרות שחוזרות על עצמן. אם בהמשך תראי קושי מתמשך, אפשר להתייעץ. ואם תרצי, אפשר גם לקבוע פגישה לבדיקה רגועה ומותאמת בדיוק אליה.הוסף תגובה
טיפוס על ארבע בגיל שנתיים אבא של עוז 26/10/2025 | 08:57בני בן שנתיים ומתקשה בעלייה ובירידה של מדרגות באופן עצמאי ללא תמיכה בידית. במקום זאת, הוא מעדיף לטפס על ארבע. האם זו אינדיקציה לחולשה מוטורית או עיכוב ביציבות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפוס על ארבע בגיל שנתיים מיכל אלון 07/12/2025 | 17:42בגיל שנתיים חלק מהילדים כבר עולים ויורדים מדרגות לבד, אבל רבים עדיין זקוקים ליד תומכת או מעדיפים לעלות על ארבע – וזה לא בהכרח מעיד על קושי. כדי להבין אם מדובר בעיכוב או פשוט בסגנון שמתאים לו כרגע, חשוב לבחון עוד דברים: איך שיווי המשקל שלו? האם הוא רץ, קופץ, עומד יציב? לפעמים זו רק שאלה של ביטחון שעדיין לא נבנה. אבל אם יש עוד סימנים של חולשה או קושי בתנועה, שווה לבדוק את זה יותר לעומק. אם אתה רוצה, אפשר לקבוע מפגש אישי ולבחון את כל טווח היכולות המוטוריות שלו בצורה רגועה ומדויקת.הוסף תגובה
חרדת נטישה בגיל שנה וחצי איילת 23/10/2025 | 09:50בתי בת שנה וחצי מפגינה חרדת נטישה חריפה ובכי מתמשך בכל פעם שאני עוזבת את החדר, גם בנוכחות דמויות מוכרות כמו סבתא. מתי חרדת נטישה נחשבת נורמטיבית, ומתי היא מצריכה התייעצות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדת נטישה בגיל שנה וחצי מיכל אלון 07/12/2025 | 18:01חרדת נטישה בגיל שנה וחצי היא תופעה נורמלית מאוד. בגיל הזה תינוקות מתחילים להבין שאמא יכולה להיעלם, וזה עלול להלחיץ אותם. אם היא נרגעת כשאת חוזרת, אם יש שיפור עם הזמן, ואם היא כן מצליחה להירגע עם סבתא או מישהו אחר – זה סימן מרגיע. אבל אם החרדה חזקה במיוחד, נמשכת גם אחרי שנפרדתם או משפיעה על תחומים נוספים – שווה להתייעץ. לפעמים שיחה אחת עושה סדר ונותנת כלים פשוטים שעוזרים לכם ולבת שלך לעבור את זה ברוגע. אני כאן אם תרצי.הוסף תגובה
התנהגות אכילה לבן 14 חודשים שרית 21/10/2025 | 08:53הפעוט שלי בן 14 חודשים מסרב לאכול כל מזון בעל מרקם גושי או קשה מעט (למשל חתיכות קטנות של ירק מבושל), ומעדיף מחיות בלבד. האם סירוב זה מעיד על רגישות תחושתית או שזו התנהגות אכילה נורמלית לגיל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התנהגות אכילה לבן 14 חודשים מיכל אלון 07/12/2025 | 18:08סביב גיל שנה, אנחנו כן מצפים לראות התחלה של מעבר למרקמים יותר מגוונים, אבל כל ילד ולקצב שלו. לפעמים זו רגישות תחושתית, לפעמים פשוט הרגל או קושי בהסתגלות. מה אפשר לעשות? לפני שמנסים שוב דרך האוכל, שווה להכיר לו מרקמים שונים דרך הידיים והמשחק: ⁃ לשחק בבצק, עדשים יבשות, קצף אמבט או פירה בידיים ⁃ לשלב חוויות תחושתיות כיפיות כמו לחפש צעצועים מוחבאים בתוך קערה עם גרגרי אורז או פירה ⁃ לתת לו לצייר באצבעות על מגש מרוח בקוטג׳ או יוגורט המטרה היא להפוך מגע עם מרקמים לעניין סקרן ולא מאיים. ומשם, לאט לאט, אפשר לעבור גם לאוכל. אם נראה לך שהקושי לא מתקדם או שיש גם סימנים אחרים (כמו רתיעה ממגע בגוף, עיכוב בדיבור או באכילה עצמאית), שווה לעצור, להתייעץ ולעשות סדר. אני לגמרי כאן בשביל ללוות אתכם בתהליך רך, מותאם ומכבד, אם תרגישי שזה מתאים.הוסף תגובה
שנה ללא מילים אורית 19/10/2025 | 10:11הילדה שלי חוגגת שנה ואינה אומרת מילים, אך מגיבה לשמה ומבינה הוראות פשוטות. האם יש טווח ציפייה מינימלי למספר המילים בגיל שנה המחייב פנייה לקלינאי תקשורת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שנה ללא מילים מיכל אלון 07/12/2025 | 18:11שאלה מצוינת, והרבה הורים שואלים את זה בדיוק סביב גיל שנה. אז קודם כל, נשמע שהילדה שלך מגיבה לשמה ומבינה הוראות – וזה סימן מעודד מאוד. ההבנה הקשבית והתקשורת הלא־מילולית הן הבסיס הכי חשוב להתפתחות הדיבור. בגיל שנה אנחנו מצפים לשמוע אולי מילה אחת או שתיים עם משמעות (כמו "אמא", "אבא", "עוד"), אבל יש תינוקות שמתחילים לדבר רק קצת יותר מאוחר. זה נחשב בתחום הנורמה, כל עוד ההבנה קיימת, ויש שיח גם אם הוא לא מילולי – הצבעה, הבעות, קולות, חיקוי. במילים אחרות – אם יש תקשורת, גם אם היא לא מילולית עדיין, זה בהחלט מרגיע. מתי כן כדאי לפנות להתייעצות? אם בגיל שנה וחצי עדיין אין אף מילה, או שיש תחושת ניתוק מהסביבה, או קושי בתגובה לקריאה בשמה לאורך זמן. גם אז – לא חייבים להילחץ, אבל שווה לבדוק כדי לקבל כלים מוקדם. ובינתיים, אפשר לעודד שפה דרך משחקים עם קולות, שירים, ספרים פשוטים והמון דיבור בגובה העיניים. אם תרצי, אני פה לשיחה אישית ולעזור לעשות סדר ולהוריד דאגות.הוסף תגובה
התחלת הליכה נורה 16/10/2025 | 10:52בני בן 15 חודשים עדיין אינו עושה צעדים עצמאיים, אם כי הוא עומד יציב ומטייל תוך כדי תמיכה ברהיטים. מהו הגיל המקסימלי הנחשב תקין להתחלת הליכה עצמאית, והאם עלינו לבצע בדיקה נוירולוגית או אורתופדית? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התחלת הליכה מיכל אלון 16/10/2025 | 12:37בגיל 15 חודשים עדיין נחשב תקין שתינוק לא הולך עצמאית, במיוחד אם הוא עומד יציב ומטייל עם רהיטים. גיל ההליכה נע בין 9 ל־18 חודשים, וכל עוד יש התקדמות – זה מעודד. אם יש חשש, האטה בהתקדמות, טונוס שרירים נמוך או משהו שמדאיג אתכם בהתנהלות – כן כדאי לגשת לרופא ילדים לבדיקה ראשונית, ורק לפי הצורך להמשך אבחון. במקרים רבים זה פשוט עניין של בשלות. אם תרצו – אפשר לחשוב יחד על דרכים לעודד אותו בבית.הוסף תגובה
בעיית שינה מירה 12/10/2025 | 07:50לאחר תקופה של שינה רציפה בלילה, בתי בת העשרה חודשים החלה להתעורר בתכיפות גבוהה ובבכי. האם בגיל זה נפוצה קפיצת גדילה או חרדת נטישה המשפיעה על דפוסי השינה, ומתי יש לשקול ייעוץ שינה רפואי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיית שינה מיכל אלון 16/10/2025 | 12:43שאלה מצוינת ומוכרת מאוד להורים בגיל הזה. בגיל עשרה חודשים יש באמת כמה סיבות טבעיות שיכולות לשבש את השינה: קפיצות התפתחות: עמידה, זחילה, הליכה ראשונית – כל אלו מעוררים את מערכת העצבים ויכולים להשפיע על השינה. חרדת נטישה: גיל 9–12 חודשים מאופיין ברגישות גבוהה לפרידה מההורה, מה שמתבטא לעיתים בבכי בהתעוררויות או בקושי להירדם מחדש. שינויים בשגרה: מעבר למסגרת חדשה, מחלות, בקיעת שיניים – כל אלו גם יכולים לגרום לרגרסיה בשינה. אם ההתעוררויות נמשכות יותר מכמה שבועות, משפיעות מאוד על איכות החיים שלכם, ואת מרגישה שצריך תמיכה – זה בדיוק הזמן לשקול ליווי מותאם. לא תמיד צריך "ייעוץ שינה רפואי" אלא לפעמים רק הכוונה רכה שמבוססת על התפתחות, חיבור וביטחון. אני מלווה הורים בדיוק בסיטואציות כאלה, גם בזום וגם בפרונטלי. אם תרצי, נדבר ונראה יחד מה יכול לעזור.הוסף תגובה
אחיזת צבת לא מלאה לתינוק צ.נ. 08/10/2025 | 10:21התינוק שלי בן תשעה חודשים ועדיין אינו מבצע אחיזת צבת מלאה כשהוא אוסף חפצים קטנים או אוכל. האם יש חשיבות קריטית להתפתחות אחיזה זו בגיל זה, ואילו תרגילים מומלצים לעידוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אחיזת צבת לא מלאה לתינוק מיכל אלון 07/12/2025 | 18:14שאלה ממש חשובה ונפוצה סביב גיל 9 חודשים. בגיל הזה, הרבה תינוקות מתחילים לפתח את אחיזת הצבת – כלומר, איסוף חפצים קטנים בעזרת האגודל והאצבע. אבל כמו כל שלב התפתחותי, גם פה יש טווח רחב של נורמה. אם הוא משתמש עדיין באחיזת אגרוף או בכף היד כולה, זה עדיין יכול להיות תקין, כל עוד יש עניין, סקרנות וניסיון לתפוס חפצים קטנים. כדי לעודד אחיזת צבת, הנה 2 רעיונות פשוטים שאפשר לנסות: פירורי אוכל רך בגודל קטן – פזרי חתיכות קטנות של בננה, ביסקוויט תינוקות או גרגרי תירס מבושל על המגש שלו ותני לו להתאמן לבד. משחקים עם חרוזים או כפתורים גדולים – בפיקוח כמובן, תני לו להוציא ולהכניס לכלים קטנים, זה דורש יותר דיוק של האצבעות. ואם את רואה שיש ניסיון, עניין, אבל עוד לא מצליח – זה לגמרי בסדר. אם תוך חודשיים של תרגול אין התקדמות, שווה להתייעץ לליווי אישי. אני כאן בשמחה.הוסף תגובה
קושי ביציבות בישיבה לבן חצי שנה מירבי 29/09/2025 | 08:53שלום, בני בן שישה חודשים ומתקשה לשמור על יציבה בישיבה ללא תמיכה, נוטה ליפול לצדדים. האם זה עדיין נמצא בטווח ההתפתחות התקין או שיש צורך בהערכה של פיזיותרפיסטית התפתחותית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קושי ביציבות בישיבה לבן חצי שנה מיכל אלון 07/12/2025 | 18:15שלום, שאלה מצוינת ורלוונטית ממש לגיל הזה. בגיל שישה חודשים חלק מהתינוקות מתחילים לנסות לשבת לזמן קצר עם תמיכה מהצדדים או מאחור, אבל עדיין נופלים לעיתים. זה בהחלט יכול להיות בתוך טווח התקין.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול דיאדי
-
הדרכת הורים למתבגרים
-
הרפיה
תרופות קשורות
-
חיסון נגד וירוס אבעבועות רוח

פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםאוטיזם אצל תינוקות
בפורום אוטיזם אצל תינוקות ניתן להתייעץ עם מרכז מפנה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם אצל תינוקותפורוםליווי התפתחותי לתינוקות
בפורום ליווי התפתחותי לתינוקות ניתן להתייעץ עם מיכל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם.
לפורום ליווי התפתחותי לתינוקות

הדרך של רונית
אסתר אטיה
מיכל אלון