פורום כירורגיה כללית - עמוד 179
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
גוש בבית שחי בתיה 08/11/2011 | 22:51שלום רב בת 44 מזה 4 שנים נמצאת אחת לשנה במעקב אולטראסאונד בית שחי שדיים היות ונמצאה רקמה שומנית שהיתה בעלת מראה סונגרפי תקין,אולם בבדיקה שערכתי לפני שבוע נמצא הממצא הבא: גוש סולידי בקוטרם.0.8 על2.0 סמ ונאמר שלא הודגמה זרימה מוגברת של דם שאלתי היא איך יכול להיות שבמשך שנים זו היתה רקמה שומנית ולפתע זה הפך לגוש? האם זה גוש סרטני? האם זה מסוכן ומצריך ביופסיה? מה אני צריכה לעשות? האם זה קשור לסרטן השד פשוט אני בלחץ אודה על העזרהפתח בחלון חדש
גוש בבית השחיד"ר אוריאל בן-אהרן 17/11/2011 | 12:58בתיה שלום, לשאלותייך: 1. כן. ברקמה רכה, כמו רקמה שומנית יכול להיווצר גוש מוגדר שלא נראה היה בבדיקות קודמות. תיאור הגוש מרשים טב, יתכן גוש שומני. 2. כדי לקבוע האם נדרש לעשות ביופסיה רצוי להיבדק אצל רופא כירורג. הלה יתרשם מהממצא בבדיקת עזר יסביר לך וימליץ לך על הצורך בביופסיה או להיות במעקב. בברכה,
ניתוח מעקף לווריד שער הכבד שמןאל 07/11/2011 | 12:16בני חולה בפוליציטמיהוורה,ונוצרה לו בעית טרומבוזיס בווריד השער. לאחר כמה שנים נוצרה טרנפורמציה מיסביב לכיס המרה וסתם את cbd בעיקבות זאת הושתל תותב. לאחר שלשה חודשים שוב ניסתם התותב והוחלף שוב. והוברר לנו שהוא זקוק לניתוח זה.שתי בתי חולים השיבו לנו בשלילה. בית חולים בלינסון ,כרמל. אבקשך לעזור לנו למצוא את המנתח המתאים. תודהפתח בחלון חדש
ניתוח מעקףד"ר אוריאל בן-אהרן 17/11/2011 | 12:54שמואל שלום, להבנתי, מדובר בחסימה חלקית של צינור המרה המשותף. מצב שהצריך הכנסת תותב שנסתם והוחלף. לא ברור לי איך "שינוי" או טרומבוזה בוריד השער גורם באורח משני לחסימה של צינור המרה המשותף. ואם אכן כך ההחלטה לניתוח אינה פשוטה. לידיעתך מדובר בניתוח מורכב צפוי סיבוכים. בשלב ראשון, אני ממליץ לא להייועץ עם כירורג ואפילו בזה העוסק בכך. אלא ברופא גסטרואנטרולוג מנוסה שיכול לראות את התמונה בכללותה. אני לא נוהג להמליץ על רופא מסוים, ברם בנסיבות הענין שבו ציינתי כי בשני בתי חולים השיבו בשלילה - מה נימוקיהם? אזי, אני מציע להיוועץ עם פרופ' גולדין שעובד בביה"ח שערי צדק בי-ם.
בקע מפשעתי 16/11/2011 | 18:19שלום ד"ר,לפני קצת יותר מחצי שנה הובחן אצלי בקע מפשעתי ,והומלץ לי ניתוח. המצב כיום הוא שאני לא סובל כלל מזה רק לעיתים רחוקות כמו במהלך סופשבוע זה שהצטננתי עם כאבי גרון ואני משתעל הרבה ובעקבות השיעול במיטה אני מרגיש זאת. שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הניתוח הנ"ל ולסיים עם זה או אני יכול לחיות עם זה עד שיפריע לי? שאלה נוספת לי אליך האם כדאי לי לעשות את הניתוח הכירורגי או החדש שבעזרתו מכניסים מצלמה. האם כדאי לי לעשות זאת בבית חולים כרמל או פרטי?פתח בחלון חדש
בקע מפשעתיד"ר אוריאל בן-אהרן 17/11/2011 | 12:19שלום רב, לשאלתך, 1. אני ממליץ לעבור ניתוח. 2. אין הבדל מהותי בין שתי שיטות הניתוח, הישירה או בגישה האנדוסקופית באמצעות מצלמה. 3. בביה"ח פרטי, ניתן לבחור את הרופא המנתח. בברכה,
(לת) ג.ב.ד 10/11/2011 | 23:56כיצד מורידים את הגודש מהאשכים לאחר ניתוח בקע והאם זה טבעי.... אני כבר שלושה ימים אחרי הניתוח...פתח בחלון חדש
pilonidal sinus בעצם הזנב אר 04/11/2011 | 10:33התגלה לי דרך כירוג הבעיה הזאת וישר הוא המליץ לי על הניתוח בהרדמה מלאה שבמהלכו הוא יסיר את הריקמה המתה וישאר לי חור.. ברצוני לשאול ככה: שמעתי שכיום ניתן להסיר דרך הרדמה מקומית ועם הרבה פחות סבל בהחלמה השאלה האם דרך הבית חולים הפרטי יוכלו לבדוק האם אני מתאים....? או דרך אחרת בבקשה? מסתמא אני רוצה עוד חוות דעת תודה ושבת שלוםפתח בחלון חדש
סינוס פילונידליד"ר אוריאל בן-אהרן 06/11/2011 | 08:44שלום רב, אתה רשאי לקבל דיעה נוספת. יש הנוהגים לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית. אנ לא מצדד בכך. אל תתלבט, תחליט. יום טוב,
דופן כיס מרה ורד 03/11/2011 | 11:30שלום באולטרסאונד שעשיתי התגלה דופן כיס מרה מעובה ללא אבנים.0.6 ס"מ. מה עלול לגרום למצב זה? אני חולה באי ספיקת לב ולוקחת תרופות משתנות. בתודה ורדפתח בחלון חדש
דופן כיס המרהד"ר אוריאל בן-אהרן 06/11/2011 | 08:40ורד שלום, הכל יחסי. בהיעדר ממצאים קליניים, אין משמעות מהותית לקביעה זו. איני רואה את הקשר לאיס"ק לב. יום טוב,
שאלה על ציסטה בעכוז מודאג 02/11/2011 | 21:51שלום ד"ר הכירוג אבחן אצלי בעיה שממה שהבנתי באזור העכוז יש חלק ששערות שם צמחו מתחת לעור ונוצר שם זיהום והמליץ על ניתוח שבמהלכו הוא יחתוך לי את החלק וישאר לי שם חור. הניתוח עצמו לוקח בערך חצי שעה. עכשיו ברצוני לשאול האם זה ניתוח חשוב שיש עדיפות לעשות אותו בבית חולים פרטי באסותא למשל ולהוסיף 500 שקל דמי השתפפות? או ללכת לבית חולים ציבורי....? והניתוח עצמו אמור לכאוב אחר כך? תופעות לוואי? תודה מראשפתח בחלון חדש
שאלה על ציסטה בעכוזד"ר אוריאל בן-אהרן 06/11/2011 | 08:38מודאג שלום, היתרון בניתוח שנעשה באורח "פרטי" הוא בחירת רופא מנתח ותזמון מועד הניתוח. הניתוח יעשה באותו אופן גם בביה"ח ציבורי. ההחלטה היכן להינתח היא בחירה שלך, בברכה,
ניתוח בקע מפשעתי עופר 29/10/2011 | 10:51שלום ד"ר,לפני קצת יותר מחצי שנה הובחן אצלי בקע מפשעתי ,והומלץ לי ניתוח. המצב כיום הוא שאני לא סובל כלל מזה רק לעיתים רחוקות כמו במהלך סופשבוע זה שהצטננתי עם כאבי גרון ואני משתעל הרבה ובעקבות השיעול במיטה אני מרגיש זאת. שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הניתוח הנ"ל ולסיים עם זה או אני יכול לחיות עם זה עד שיפריע לי? שאלה נוספת לי אליך האם כדאי לי לעשות את הניתוח הכירורגי או החדש שבעזרתו מכניסים מצלמה. האם כדאי לי לעשות זאת בבית חולים כרמל או פרטי?פתח בחלון חדש
ניתוח בקע מפשעתיד"ר אוריאל בן-אהרן 30/10/2011 | 14:32עופר שלום, בקע מפשעתי אינו מחייב ניתוח. באם אתה חש טוב, אין דחיפות. סביר להניח כי ידרש ניתוח בעתיד. ישנן שתי גישות לניתוח, אין עדיפות כלשהיא לגישה זו או אחרת. בביה"ח פרטי מתאפשר לך לבחור את הרופא שינתח אותך. רופא זה יהיה כתובת לכל "בעיה" שלאחר הניתוח. הבחירה שלך, יום טוב,
בקע מפשעתיעופר 30/10/2011 | 16:57תודה ד"ר לפי מה שהבנתי שבקע זה יכול להתפרץ לאיברים פנימיים במיוחד אם אני עובד עבודה פיזי,כמה נכון זה?
בקע מפשעתיד"ר אוריאל בן-אהרן 30/10/2011 | 21:12עופר שלום, אין באמירה שלך כל דבר ממשי. עשה מה שחפץ לבך, באם אתה חש מוגבלות פיזית הניתוח הוא הפתרון לבעיה.
רמות קורטיזול בבדיקת איסוף שתן לא תקינות.. אירמה 24/10/2011 | 23:11אני עומדת לעבור ניתוח שרוול לקיצור קיבה עוד כמה ימים . בימים האחרונים אני בתהליך קבלת אישור סופי מקופת החולים אבל היום מתקשרת אליי מהקופה ואומרת שהבדיקה איסוף שתן יצאה לא תקינה לא אמרה גבוה או נמוך ועליי לעשות בדיקה מזורזת בבוקר למחרת ע"י נטילת 2 כדורים ערב ליפני (בדיקת דם) מהסיבה שאם משהו לא בסדר בבדיקה זה אומר שיש דלקת איפה שהוא וזה יחייב דחיית הניתוח המיוחל.. האם זה נכון ????קראתי באינטרנט על רמות גבוהות של קורטיזול המעידות על "גידול" בכליות....האם לחשוש ממשהו?????אני כבר דואגת.....אם אפשר נא לענות לי באימייל irma_2607@walla.com תודה אירמה.פתח בחלון חדש
רמת קורטיזולד"ר אוריאל בן-אהרן 30/10/2011 | 14:58אירמה שלום, רמת הקורטיזול בדם במהלך היממה. לכן בדיקת איסוף שתן לבדיקת רמת הקורטיזול במשך 24 שעות היא חשובה. לידיעתך ישנם גם סטיות תקן. כ כלל, בטח קראת שרמה גבוהה של קורטיזול בדם או בשתן, יכולה להיות על רקע גידול המפריש ACTH תסמונת קושינג גידול בבלוטת יותרת המוח. ורמה נמוכה של קורטיזול בדם או בשתן: על רקע מחלת אדיסון, תת פעילות של בלוטת יותרת המוח הגדלה מולדת של האדרנל (congenital adrenal hyperplasia) . בד"כ לכל התסמונות האלה נלווים סימנים קליניים נוספים. לכן, נתבקשת לעשות בדיקה נוספת ע"י נטילת כדורים ע"מ להגדיר את הבעיה אם בכלל. נדרש הסבר מפורט ע"י הרופא ששלח אותך לבדיקה. בברכה,
כאבי בטן-דחוף נעמה 20/10/2011 | 20:39לד"ר אוריאל בן אהרן שלום רב, אני בת 41. בעברי 3 ניתוחים קיסריים + 3 ניתוחים גניקולוגיים (כריתת רחם ב- 2006, כריתת שחלה שמאלית ב- 2007 ותיקון פיסטולה וגינלית ב- 2008). לפני כ- 6 שבועות אושפזתי בבי"ח במח' כירורגית עקב כאבי בטן חזקים בצד שמאל ועצירות. העצירות החלה לפני מס' חודשים בפתאומיות והתחלתי להשתמש במשלשלים - עד למועד האשפוז. בבדיקת CT בטן ואגן התגלו הממצאים : "מבנה גושים רקמתיים מאורך במימדים כ1-2 ס"מ מדיאלית לפלקסורה הימנית של הקולון על פני לולאת מעי דק; ספק-חשד-גוש במימדים כ-2.6-1.5 ס"מ בבטן שמאלית תחתונה על פני קולון שמאלי. קישרית סופדיאפרגמתית בקוטר כ- 1 ס"מ מימין. טישטוש עכירות וגירגור של השומן האומנטלי קלים. הממצאים הנ"ל לא היו בבדיקות CT קודמות ומעלים חשד לפיזור משני, ייתכן ממקור שחלתי. נוזל בכמות קטנה באגן וסביב הטחול." בבדיקת US "נסרקה כמות בינונית-גדולה של נוזל צלול חופשי מתחת לכבד, מסביב לכיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה, איפה שרואים פיתולי מעי-קולון מורחב עם פרסטלטיקה ערה. יש חשד שהנוזל בבטן שמאלית תחתונה לא צלול - מכיל תוכן ? בועות אויר ? שאר האיברים בגודל ומרקם תקינים. לסיכום: נוזל חופשי בחלל פריטונאלי, מסביב לכבד, כיס מרה ובבטן שמאלית תחתונה - איזור כאוב מאד עם חשד לנוזל לא צלול במקום." בוצעה קולנוסקופיה- בדיקה מלאה אך קשה בביצוע. ללא עדות לגושים. נראו מס' בליטות במעי שמאלי וימני, ככל הנראה באזורים בהם נצפו הגושים ב- CT. הועלה חשד לפיזור משני / ממאירות ראשונית של המעיים ועל כן הבירור הורחב. לדברי הרופאים-הממצאים נראים שפירים ולא מדאיגים ונמנעו מביצוע ביופסיה ו/או לפרוסקופיה. יש לי פעילות מעיים רק בעזרת כדורים הגורמים לנפח ומקלים על יציאות. בוצע MRI בטן - שלא הדגים את הממצאים שנראו ב- CT. גם כיום יש לי כאבים, אמנם לא באותה עוצמה כמו באשפוז הראשון, אך יש לי מדי פעם התקפים בעיקר לאחר מאמץ. כמו כן, הבטן שלי נפוחה (אין לי בעיית עודף משקל - אני לאחר ירידה של כ- 30 ק"ג בעקבות דיאטה מבוקרת ופעילות גופנית). יש עצירות מזה יומיים ואתמול בערב הקאתי לאחר הארוחה, ושמתי לב שהקיא הכיל גם את ארוחת הצהריים וכדורי פסיליום שבלעתי בשעה 13:00. גם היום הקאתי בצהריים. הרגשתי מלאות וכבדות, בגלל העצירות. שלשום (יום ג') הגעתי למיון ברמב"ם (היכן שהייתי מאושפזת), קבלתי זריקת וולטרן ובוצע צילום בטן - "ללא עדות להרחבה בלולאות המעי, תוכן רב עד הרקטום." הכירורג טען שהבעיה היא לא כירורגית. שאלותיי : 1. האם תוכל, במידת האפשר, לומר לי מה פשר הממצאים שנצפו ב- CT וב- US ? האם זה מראה על גידול ? האם זה דורש מעקב ? 2. האם לפרוסקופיה/ביופסיה אפשריים - לאור כל הניתוחים הרבים שעברתי (5 ניתוחי בטן) ? 3. האם ה"גושים" הם הידבקויות ? 4. יכול להיות שיש לי חסימה חלקית במעי הדק כתוצאה מההידבקויות? 5. האם קולונוסקופיה בודקת גם את המעי הדק ? 6. האם יש בדיקת דם ספציפית - סמן - לבירור הממצאים ? 7. סבתי ז"ל נפטרה לפני מס' שנים מסרטן קיבה. אחותי הבכורה החלימה לאחרונה מסרטן שד. האם אני בקבוצת סיכון ? 8. לאחר כל הבירור והבדיקות - לא התגלה למעשה כלום. האם זה סימן למעי רגיז ? מצטערת על המורכבות ואורך ההודעה. אני קצת לחוצה וסובלת, ואין לי איכות חיים. אודה על תשובותיך בהקדם. נעמהפתח בחלון חדש
כאבי בטן - דחוףד"ר אוריאל בן-אהרן 21/10/2011 | 11:22נעמה שלום, קראתי בעיון את מכתבך.. אנסה להיצמד לעובדות כפי שציינת. 1. את מתארת כאב בטן, תסמינים מצד מערכת העיכול ותפיחות הבטן. אין ספק שנדרש בירור אותו ערכת. לפי תוצאותיו הממצאים הן בבדיקת טומוגרפיה מחשבית של הבטן והן בסריקה על-שמעית של הבטן מלמדים על: א. גושים מוגדרים בחלל הבטן, נוזל בכמות "משתנה" בחלל הבטן, טשטוש ועכירות האומנטום( סינור שומני בתוך הבטן). התסמינים שאת מתארת והממצאים בבדיקות דימות חשודים למחלה גידולית. לכן, הכרחי להמשיך את הבירור, העובדה כי בדיקת תהודה מגנטית של הבטן הייתה תקינה אינה מספקת כלל. 2. בנסיבות שציינתי נדרש לעשות בדיקת לפרוסקופיה\ביופסיה. הנסיון שנצבר אצל הרופאים העוסקים בכך מאפשר לבצע בדיקה זו גם לאחר מספר ניתוחי בטן. 3. ה"גושים" עלולים ליצור מצב של התדבקויות המעי. אני לא חושב שהגושים הם התדבקויות. 4. התמונה הקלינית מרמזת לאפשרות של חסימת מעי חלקית. 5. בדיקת הקולונוסקופיה יכולה לבדוק את החלק הסופי של המעי הדק, 6. ישנן בדיקות של סמנים שאתיים בדם שיכולים להיות לעזר כמו CA125 או CA15-3 ברם גם באם בדיקות אלה תקינות עדיין נדרש המשך בירור. 7. לענין סרטן הקיבה - אין קשר לקבוצת סיכון. לענין אחותך שהחלימה מסרטן השד אזי את נמצאת בקבוצת סיכון. 8. לא מדובר בתסמונת המעי הרגיז. ישנם מספר בדיקות שהכרחי לעשות ובהקדם: 1. בדיקת שד\בדיקת ממוגרפיה. 2. בדיקת גסטרוסקופיה. 3. בדיקת לפרוסקופיה\ביופסיה. להשגת בדיקות אלה ניתן ל"עבוד" במקביל ובדחיפולת הראויה. רק לאחר בדיקות אלה, ניתן לדון. בברכה,
לד"ר בן אהרן-דחוףנעמה 21/10/2011 | 15:26תודה על תשובותיך. יש לי עוד מס' שאלות : 1. התחילו להופיע תופעות של הקאה, תחושה כאילו האוכל לא "עובר". ביום רביעי בערב הקאתי לאחר ארוחת הערב (19:30), ושמתי לב שגם ארוחת הצהריים (מ- 13:00) לא התעכלה בכלל. האם זה מרמז על חסימה חלקית ו/או על בעיית עיכול במעי הגס או הדק ? 2. אם יש חשד לגידול - מדוע הרופאים במחלקה שחררו אותי, בטענה שהממצאים "נראים" תקינים (כך היה כתוב במכתב השחרור) נודע לי שהגניקולוג שניתח אותי ביקש מהם להימנע מפתיחת בטן ולבצע בירור נרחב. מדוע הם נמנעו מביצוע לפרוסקופיה/ביופסיה ונתנו לי ללכת הביתה כשיש לי חשד לגידול ? 3. האם רופא יכול לשחרר חולה עם ממצאים שטרם התברר טיבם ? 4. סמן CA-15 היה תקין (CA-15-3 - לא בוצע). האם בבדיקות דם אפשר לגלות שיש גידול (ס"ד, כימיה). בבדיקה האחרונה בקופ"ח לא בדקו לי עמילז / אנזימים / תפקודי כבד. 5. קופ"ח כללית לא אישרה לי PET CT, בטענה שהבדיקה "לא בסל" ואין לי חשד מובהק. האם בדיקה זו חיונית לגביי ? 6. האם יכול להיות שמדובר באבן ? אודה על תשובותיך בהקדם, ותודה על ששפכת אור בענייני. שבת שלום, נעמה
כאב בטן -המשךד"ר אוריאל בן-אהרן 23/10/2011 | 12:39נעמה שלום, 1. לתיאור תסמיניך אבחנה מבדלת של חסימת מעי דק אפשרית, רק באמצעות בדיקת רופא ושימוש בבדיקות עזר יתן לקבוע את האבחנה 2 איני יכול לתת מענה לשאלות אלה. כל מה שנדרש הוא לקבל הסבר מהרופא מהו פשר פענוח בדיקות העזר שעשית. 3. נדרש לברר עד תום את טיב הממצאים. 4. בדיקות הדם הן לשיקולו של הרופא המטפל אני כן מציע לעשות גם בדיקת דם לתפקודי כבד. ערך תקין של רמת סמן שאתי בדם אינו נמצא תמיד במתאם עם מחלה גידולית ולהיפך. 5. PET CT היא בדיקה שעשויה לסייע בבירור טיבם של הממצאים. אני מציע לך לקבוע פגישה אצל רופא\ת המשפחה. לשטוח בפניו את העובדות כולל ההתכתבות עימי. אין לי ספק כי נדרש לפעול ללא ליאות אני מקווה שרופא המטפל יהיה לך לעזר. תשובתה של קופ"ח כללית אינה מספקת. בדיקה זו נדרשת כי הוגדר חשד והרופאים השונים שטיפלו בך לא המליצו על הליך איבחוני כירורגי. בברכה,

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד