פורום כירורגיה כללית - עמוד 185
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שכחתי להוסיף עוד דבר מה עדנה מהצפון 01/05/2011 | 09:53בוקר טוב ד"ר נכבד, שכחתי להוסיף ממש כבר מההתחלה , שכל מה שאני אוכלת או שותה, מיד לאחר כ-10 דקות מתחילים לי כאבי הבטן מהקל אל הכבד. וזאת גם אמרתי בבית החולים, אך הם ממש לא התיחסו לזה. מה שרציתי עוד להוסיף, שבמהלך הבירור שלי במיון לפני שאושפזתי, הרופא שלח אותי לעשות אולטראסאונד, למרות שהיה בידו הצילום שנעשה יויים קודם לכן, ה-mrcp וכמובן לאור הכאבים החזקים רופאת האולטראסאונד לא יכלה אפילו להעביר את המכשיר מעל הבטן, ואפילו כעסה באומרה שיש לרופא את הטופ שבתוצאות מדוע הוא שלח אותי אליה, ולאחר מכן החליט הרופא לאשפז אותי, ולמחרת הוא התייעץ עם הגסטרואנטרולוגים ואת כל השאר כבר כתבתי לך... כן עוד משהו, הרופא שאמר לי שאל אף הבדיקה אם אני אעשה אותה לא יעזרו לי עבור הכאבים, אמר גם שיתכן מאוד שהכאבים שלי הם על רקע של פנקריאטיטיס כרוני, ואת זה בארץ הם רואים מאוד מעט מקרים שכאלה, אבל באירופה, בארה"ב, וברוסיה, רואים את זה הרבה יותר. אינני יודעת מהי המשמעות לזה, אבל כתבתי לך כל מה שאמרו לי... טוב תודה מראש על תשומת הלב שלך המיוחדת. עדנה מהצפון.פתח בחלון חדש
שכחתיד"ר אוריאל בן-אהרן 12/05/2011 | 19:02עדנה שלום, נסי להתמרכז. אין חשיבות לכל דבר "חוכמה" של אדם כזה או אחר. פנקריאטיטיס כרונית, אינה שכיחה. תוצאות הבדיקות שעשיתי עד כה אינן מלמדות בהכרח על פנקריאטיטיס כרונית. ד"א אחת הבדיקות שיכולה לסייע באיבחון פנקריאטיטיס כרונית היא בדיקת ה- ERCP . קראי נא את תשובתי האחרונה. היא ממצה. יום טוב,
כאבים בבטן התחתונה ורד 01/05/2011 | 14:08שלום, אמי בת 61 מטופלת בהטרוקסין בשל תת בלוטת התריס מזה שנתיים וחצי היא סובלת מכאבים בבטן התחתונה מצד שמאל. היא נשלחה לבירורים אצל גסטרו, בדיקת CT וקולונסקופיה, בירור אצל רופא נשים, אורולוג, אורטופד כירורג והכל נמצא תיקן. כמו כן נעשו מס' אולטרסאונדים לשלול בקע ואבנים בכיס המרה לאחרונה בפרוסקופיה נמצא תוספתן דבוק לשחלה בעקבות זאת, הוצא התוספתן אבל מהצד השמאלי לא נמצא דבר- הכל היה נקי. אל אף הוצאת התוספתן הכאבים שלה ממשיכים, מה ניתן עוד לעשות? עם מי כדאי עוד לתייעץ? תודהפתח בחלון חדש
כאבים בבטן התחתונהד"ר אוריאל בן-אהרן 12/05/2011 | 18:49ורד שלום, נראה לי כי מוצו הבדיקות ע"מ לשלול על הסף "אירוע כירורגי". כאשר מדובר בכאבי בטן שמשכם שנתיים ויותר, ללא תסמין נלווה מכוון אזי, אין סיבה לדאגה. מאידך,רצוי להיוועץ פעם נוספת עם רופא גסטרואנטרולוג כדי שישקול את הצורך בבדיקות נוספות כגון, בדיקות דם ייחודיות. נראה לי כי בהיעדר החמרה, ניתן להישאר בהשגחת הרופא\ה המטפל\ת. בברכה,
כאבי הבטן המפורסמים שלי ד"ר עדנה מהצפון 30/04/2011 | 21:26ד"ר נכבד, ראשית תודה רבה רבה על תגובתך והסבלנות הכל כך רבה שלך, לענות לי. ובכן ד"ר נכבד, אני כבר לא יכולתי לשאת את הכאבים שהיו לי, ובכל זאת העזתי להגיע לבית החולים, אם כל הבדיקות אם כבר אז כבר, על מנת לחסוך גם בדיקות שונות, ובכן, כמו שאתה קבעת את קביעתך שאני חייבת לעשות את הבדיקה הקשה הזו ercp שאני יודעת בודאות שהיא קשה, כיוון שבירושלים אחת מנהלות המחלקה הפנימית אמרה לי בודאות לאחר קריסת המערכות שהיתה לי הגעתי אליה לשיקום ואז היא אמרה ל את מה שאמרה.שלי אסור יהיה לעשות את הבדיקה הזו, בגלל אפשרות של גירוי הלבלב, שהוא כמעט וודאי בבדיקה הזווזו היתה גם תגובתם של הרופאים הכירורגים, ואת זה אני יודעת כבר למעלה מ12 שנה, לאחר שהיתה לי קריסת מערכות קשה בקושי שיצאתי ממנה, הרופאים פה בבית החולים "קצת " נעלבו כביכול שאני לא מסכימה איתם כי הרי לחולה אין שום זכות ווטו על דבריהם לא חלילה שתפגע ממני כי כאן באופן ספציפי זה מה שהם אמרו לי, שאם את לא מסכימה אז אין לנו מה לעשות איתך אלא תחזרי לאן שנותחת, כי פה בפירוש אין לנו שום דבר להציע לך חוץ ממשכי כאבים כמו דולסטין ודומיו. זאת היתה התשובה החד משמעית. ובכן אני לא כל כך נכנעת מהר, נכון שאני משתמשת בתרופות קשות ביותר לשיכוך הכאבים על פי המלצת מרפאת כאב, אבל כנראה אין ברירה אחרת, אני פשוט שכחתי את כל התיקיות שלי בבית החולים ורק מחר בערב אקבל אותם. אקבע תור אצל הגסטרואנטרולוגשהוא זה שאוסף את כל הבדיקות שלי ולמעשה מי ששלח אותי אליהם. ואם הוא יאמר אותו הדבר, אגיע כפי הנראה אליך, ואני מקווה שאתה לא תאמר אותו הדבר למרות שגם אתה הצעת את זה, אבל יש לי עוד מלא בדיקות c/t/ בטן שעברתי לפני כ-10 שנים ושם אחד הרופאים מהמחלקה שראה את זה, עשה השוואה לבדיקה שבבית החולים, ואמר לי במפורש שאפילו אם הם יעשו את ה-ercp זה ממש לא יעזור לכאבים, כי מסביב ללבלב, ישנה הצטלקות מאוד גדולה, והיא זו שעושה את הכאבים, ובתוספת גם הציסטה שיש לי מסביב. דוקטור אני מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך, הכאבים עדיין חזקים אולי פחות קצת כי אני לוקחת פעמיים ביום mcr 100 מ,ג , אבל זה בפירוש לא הפתרון הסופי אני מקווה, וברגע שתהיה לי איזושהי תשובה אתייעץ איתך, ואנא ממך תענה לי מהי תגובתך בנדון, ומה אתה היית עושה במקומי. וחוץ מהכל שכחתי לשאול אם אתה מקבל גם חברי מכבי, או באופן פרטי או באמצעות בית החולים, דרך המרפאות. אני כולי תקווה שכן. כי נראה לי שאתה יכול מאוד לעזור לי. ואני מקווה שלא על ידי הבדיקה הזו. בכל אופן אני מאוד מקווה שתענה לי בהקדם. אז בינתיים אני מאחלת לך שבוע טוב ובהצלחה בשביתה למרות שיהא נוטה לרעתי, אבל אתם חייבים לעשות משהו, וכל פעם מחדש אני אומרת ובודאי אחרי מה שראיתי כעת כאשר הייתי מאושפזת, נכון לא הרבה זמן אלא יומיים, אבל בכל אופן הרופאים עובדים מאוד מאוד קשה, שוב תודה לך מראש עדנה מהצפון.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי הבטן דר' אוריאל בן אהרן 12/05/2011 | 12:35עדנה שלום, כנראה שבגין בעייה. היו מספר שאלות שלא איתרתי בפורום קודם לכן. ממכתבך זה אני מבין שקיבלת את מכתבי, שלחתי לך אותו בשנית. אני עדיין חושב על פי הנתונים שהעברת אלי כי בדיקת ERCP נדרשת. נכון, מדובר בבדיקה חודרנית שלעיתים כרוכה בסיבוכים, אך בצידה עשוי להיות מענה שיאפשר איבחון ואולי טיפול מתאים. נטילת תרופות משככות כאב מסוג מורפיום יכולות למצוא את מקומן רק לאחר או במקביל לקביעת האבחנה. קביעת האבחנה מאפשרת להציע טיפול ייחודי ולא רק טיפול בתסמיניה. אני לא עובד עם קופ"ח מכבי.אני יכול להשיא לך את עצתי במרפאתי הפרטית. אך, לאור מסכת ה"עובדות" נראה לי כי ניתן להסתפק בעצותי שניתנו כבר בעבר. בברכה,
השם שלי שכחתי להוסיף עדנה מהצפון 09/05/2011 | 20:04שוב ד"ר שכחתי להוסיף את שמי בטבלת השם, ובכן עדנה מהצפוןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה השם שלי דר' אוריאל בן אהרן 12/05/2011 | 12:24עדנה שלום, עתה, שלחתי לך את תשובתי. אני מקווה שניתן ליישמה. בברכה,
שאלה לנושא כאבי הבטן 09/05/2011 | 20:03חג שמח דוקטור נכבד, איני רואה את התשובה שכתבת לי, האם תוכל להעלות אותה לפורום? פשוט מאוד המחשב שלי לא תקין, וזה אומר לי שקיבלתי ממך הודעה, אך איני יכולה לצפות בה? אנא ממך תענה לי? אני מחכה בקוצר רוח לתשובתך תודה רבה וחג עצמאות שמח עד כמה שניתן. עדנה מהצפון.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן דר' אוריאל בן אהרן 12/05/2011 | 12:23עדנה שלום, להלן תעתיק של תשובתי, נראה לי כי מיצית את הבדיקות הנדרשות באורח אמבולטורי. להבנתי, עד כה אין יד מכוונת\אחראית על איסוף הנתונים השונים וקבלת החלטה. אני ממליץ לך להסתייע בכירורג במקום מגוריך יתכן ויתאפשר המשך בירור במסגרת אמבולטורית. יתכן ובגין התסמינים הקשים שאת מתארת נכון לבצע את הבדיקות הנדרשות כדי להגיע לאבחנה במסגרת אישפוז. לפחות על הנייר אישפוז מאפשר "סיור מוחות" מקצועי. גם פעולה מסוג זה יכולה להינקט בעזתו של הרופא הכירורג. התגובה שלי לפענוח הבדיקה שעשית. בבדיקה זו נרשם, 1. הרחבה ניכרת של דרכי המרה התוך- כבדיים. ( הכיצד ממצא זה לא בא לידי ביטוי בבדיקות מעבדה? ) 2. הרחבה "מתונה" יחסית של צינור המרה המשותף החוץ כבדי. נדרש להגדיר את הסיבה, אולי קיים הליך "חסימתי" באיזור שער הכבד. מומלצת בדיקת ERCP בדחיפות. לאחריה ניתן להחליט איך לנהוג והאם לבלוטות הלימפה המוגדלות שהזכרת בבדיקה זה ישנה משמעות כלשהיא. לסיכום, אני הייתי ממליץ להמשיך את הבירור במסגרת אשפוז במחלקה כירורגית במקום מגוריך. בברכה,
ניתוח קילה עופר 28/04/2011 | 00:07שלום רב,בשבועות האחרונים אני חש כאבים קלים בתנועות מסוימות בבטן התחתונה,מביקורי אצל כירורג בדיקה שנעשתה על ידי שיעול עם ראש הצידה,ממצעיו בביקור הוא :בטן רכה ללא רגישות,בקע שמאלי ללא סימני כליאה,מומלץ תיקון בקע מפשעתי שמאלי אלקטיבי. יש לציין שהוא לא איבחין בזה במיידית וגם לא שלח אותי לשום צילום. האם עלי לבקש צילום לוודא שזה אכן המצב, או אולי חוות דעת נוספת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח דר' אוריאל בן אהרן 06/05/2011 | 13:05עופר שלום, באם הרופא איבחן בקע - קילה בבדיקה גופנית, אין צורך בבדיקת עזר.כדי להציע לך ניתוח. באם אתה לא משוכנע שהאבחנה נכונה. נדרשת בדיקה ע"י רופא כירורג נוסף. בברכה,
בקשת המלצה על כירורג טוב ליאת 27/04/2011 | 16:22שלום מבקשת המלצה לכירורג טוב להסרת גוש תת עורי קטן בחלק עליון אחורי של ירך שמאל תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בקשת המלצה דר' אוריאל בן אהרן 06/05/2011 | 12:59ליאה שלום, פני לרופא כירורג במקום מגוריך. הוא הרופא הטוב ביותר לענינך. בברכה,
שאלה אבי 12/04/2011 | 12:37שלום דוק, אני בן 25.5 בריא-בגיל שנתיים לערך עברתי תיקון בקע מפשעתי בצד ימין וכן הוצאת ציסטה באשך שמאל-בשנתיים האחרונות לאחר הרמת משא כבר צצו כאבים חזקים לעיתים עד היום וכן כאב בא והולך ולפעמים הרבה זמן בצד של הניתוח במפשעה ימין,שגם סבלתי ועדיין סובל לצער לעיתים מכאבים חזקים באשכים בעיקר בשמאל-ככל הנראה עקב הבעייה במפשעה שמקרינה על העניינים שםלאחר בדיקות כירורגיות+אורולוגיות לא נמצא משהו וכן באולטראסונד-העניין הוא שהכאבים לא חולפים והרופאים משערים שיש לי בקע חוזר קטן שלא ניתן לראותו בצילום/אולטראסונד-לאחרונה החלטתי לטפל בעניין סופית ולעשות בדיקה רצינית CT שתגלה מה קורה שם-העניין הוא שבדיקה זו כידוע לכבודו היא עם קרינה מסיבית-אני רווק ללא ילדים ומאוד חושש/חרד מהקרינה באזור אשכים/מפשעה/אבר מין-אפילו שמדובר אולי על פעם 1 בחיי-אבל עדיין זה מסוכן ואני מאוד חושש-מה ניתן לעשות בכדי לבצע בדיקה באותו סדר גודל מבחינת איכות ולא לפגוע באזור בכלל/פחות משמעותית-הבנתי שיש MRI או דברים כאלה-אודה לעזרה ולפרטים ככל הניתן ובנוסף האם בכלל יש סיכון לסיטי הזה ולו מינימילי-בקיצור מה אפשר לעשות+לא מסוכן בכלל בכלל כדי לבדוק מה קורה לי שם ולטפל בזה????פתח בחלון חדש
שאלהד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 10:58אבי שלום, כאב במפשעה הינה תופעה שכיחה. הסיבות לכך שונות. מההיבט הכירורגי והן מההיבט האוטופדי. הרופאים שמטפלים בך הזכירו אפשרות של הימצאות בקע קטן שלא ניתן לאיבחון בבדיקה גופנית. לענין זה בדיקת CT או בדיקת MRI , אינן מסייעות. במצבים מהן אלה, אני לא ממליץ על בדיקת עזר כלשהיא, אלא בדיקה גופנית חוזרת לאחר מספר חדשים. אז, אני מקשיב לנבדק הבנת הכאב והקשרו מנחים אותי לקבלת החלטה. במידה ואני מאבחן בקע, אני ממליץ על ניתוח. במידה ולא אני נעזר בחוות דעת של רופא אורטופד. או בבדיקות עזר לפי הענין.
שלוםא 26/04/2011 | 15:11ד''ר, מה פירוש זה כאב שכיח-אבל אני סובל ממנו כבר כ-4 שנים וזה כבר לא כ''כ שכיח במיוחד עם ליווי של כאב באשך שמאל-מה ניתן לעשות? לאיזה עוד רופא ניתן לפנות -הייתי כירורג,נירולוג,אורטופד,אורולוג,מרפאת כבר-ורובם מס' פעמים-מזה כ-4 שנים כאמור-מה עליי לעשות הכאב כבר בלתי נסבל ומפריע לי-הפתרון שכתבת לא כ''כ פותר לי את הבעייה-אודה אם תוכל להמליץ מה בדיוק לעשות....כדי לפתור את הבעיה 1 ולתמיד
תשובת מומחה שלום, דר' אוריאל בן אהרן 06/05/2011 | 12:58א שלום, לצערי, אני לא יכול לייעץ לך מעבר למה שרשמתי. אני ממליץ לך לפנות לרופא\ת המשפחה שלך . אני מקווה שהוא יידע לסייע לך. יום טוב,
המשך דיון בנושא כאבי הבטן הקשים שלי עדנה מהצפון 21/04/2011 | 20:43ד"ר בן אהרון שוב תודה על תשומת הלב שלך, ובכן ביצעתי את הבדיקה שהיתה עבורי בדיקה מאוד קשה וגם חומר הניגוד לא עבר, כפי הנראה העירוי כבר לא היה במקום. אבל בכל אופן הגיעה תשובה מהירה מאוד והתשובה היא: 1. איזור המעבר בין החזה והבטן תקין, 2. הכבד באורך כ-21.5 ס"מ מרקם הכבד אחיד היחד בין האונות שמור הטחול בעל אורך של 14.5 ס"מ מרקמו שמור מבנה תקין של האדרנלים 3. בכליות הכליה השמאלית נראית דומיננטית רושם של הרחבת המערכת המאספת משני הצדדים , כליה שמאלית דומיננטית. 4. בנוסף מודגמות ציסטות קטנות אחדות בעיקר בכליה הימנית. 5. מבנה תקין של הלבלב 6. במזנטריום מודגמות קשריות למפה בינוניות די רבות 7. קשרית המוארכת ביותר היא בעלת אורך כ-23 ס"מ תוכן לימפה דניטיס מזנטריאלית הרטרופריטנאום שמור. .8 מבחינת דרכי המרה- כיס המרה הוסר, מודגמת הרחבה ניכרת של דרכי המרה בתוך הכבד. 9דרכי המרה החוץ כבדיים בעלי מהלך מפותל, קוטר מרבי של CUD כ-8 מ"מ 10. קוטר מרבי של CBD כ-7 מ"מ ספק פס הנראה כפגם מילוי בחלק הדיסטלי של ה-CBD פרוקימלית לפפילה. 11.אין לשלול לחלוטין של אפשרות של אבנים מסוידות זעירות במקום זה. הממצא אינו חד משמעי לגמרי. 12. צינור הלבלב הראשי ע"ש וירסנג נראה בל מהלך וקוטר תקינים. סיכום: כמתואר ד,ר נכבד, למרות כל זאת הכאבים של ממשיכים להיות חזקים מאוד, ובתוספת החמירו לי גם כאבי הגב, אינני יודעת כיצד לאכול את כל הסיפור הזה, אנא ממך תעזור לי, גם אם אצטרך להגיע אליך לצורך בדיקה והחלטות מה עושים. אני רק מקווה שהתוצאות הם לא ממש מפחידות, בבקשה תשלח לי זריקת הרגעה כי אני כבר ממש חסרת סבלנות, את כל הבדיקות האפשריות עשיתי, וכבר אין לי כח לשום בדיקות נוספות. אם בכלל קיימות שכאלה. תודה לך מאוד מראש על הסבלנות ואורך הרוח שיש לך.פתח בחלון חדש
כאבי בטן קשיםד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 12:03עדנה שלום, נראה לי כי מיצית את הבדיקות הנדרשות באורח אמבולטורי. להבנתי, עד כה אין יד מכוונת\אחראית על איסוף הנתונים השונים וקבלת החלטה. אני ממליץ לך להסתייע בכירורג במקום מגוריך יתכן ויתאפשר המשך בירור במסגרת אמבולטורית. יתכן ובגין התסמינים הקשים שאת מתארת נכון לבצע את הבדיקות הנדרשות כדי להגיע לאבחנה במסגרת אישפוז. לפחות על הנייר אישפוז מאפשר "סיור מוחות" מקצועי. גם פעולה מסוג זה יכולה להינקט בעזתו של הרופא הכירורג. התגובה שלי לפענוח הבדיקה שעשית. בבדיקה זו נרשם, 1. הרחבה ניכרת של דרכי המרה התוך- כבדיים. ( הכיצד ממצא זה לא בא לידי ביטוי בבדיקות מעבדה? ) 2. הרחבה "מתונה" יחסית של צינור המרה המשותף החוץ כבדי. נדרש להגדיר את הסיבה, אולי קיים הליך "חסימתי" באיזור שער הכבד. מומלצת בדיקת ERCP בדחיפות. לאחריה ניתן להחליט איך לנהוג והאם לבלוטות הלימפה המוגדלות שהזכרת בבדיקה זה ישנה משמעות כלשהיא. לסיכום, אני הייתי ממליץ להמשיך את הבירור במסגרת אשפוז במחלקה כירורגית במקום מגוריך. בברכה,
עצב אילאואינגוינלי הדס 21/04/2011 | 14:47אשמח לקבל הסבר על העצב הנ"ל (אולי טעיתי באיות) עברתי כריתה של העצב הנ"ל שכנראה גרם לכאבים בצלקת הניתוחית הפנימית לאחר כריתת רחם.פתח בחלון חדש
עצב אילאואינגוינליד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 11:47הדס שלום, מדובר בעצב תחושתי באיזור המפשעה\ירך עליון. אצל נשים העצב קשור לתחושה באיזור עצם הבושת והשפה הגדולה של הפות. כאשר נלווית תחושת כאב באיזור המפשעה, ניתן ל"טפל" בעצב זה. בברכה,
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד