פורום כירורגיה כללית - עמוד 186
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
רכות לחג שמח וכשר 18/04/2011 | 09:05ד"ר בן אהרון חג שמח לך שמי עדנה מהצפון, רציתי לאחל לך חג שמח וכשר ביום רביעי לפנות בוקר אני מבצעת את הבדיקה המפורסמת שלי rcp ומקווה לבשר לך את התשובות תודה ושוב חג שמח עדנה מהצפון.פתח בחלון חדש
ברכותד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 11:31עדנה שלום, ברכות גם לך. בהזדמנות זאת אתקנך. אכן עברתי את ההתמחות בכירורגיה כללית בביה"ח קפלן אצל ד"ר וקסלר ז"ל במחלקה כירורגית א'. בברכה,
צלעות נוספות בצוואר מריה 18/04/2011 | 00:44שלום! אצל אמא שלי יש זוג נוסף של צלעות ליד הצוואר. (בגלל זה לפעמים יד שמאל מתנפחת). רשמו לה תסמונת פדג'ט שרטר. עכשיו לא מזמן גילו גם לאחותי זוג נוסף של צלעות בצוואר (היא בת 7). האם צריך לעשות משהו? האם אפשרי להוציא אותם? לעשות ניתוח?פתח בחלון חדש
צלעות נוספות בצווארד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 11:27מריה שלום, התסמונת שאת הזכרת אופיינית לגברים צעירים. מדובר בפקקת \קרש דם החוסם את הוריד התת-בריחי.( וריד גדול בבסיס הצוואר\בית החזה העליון) לפיכך, יכולה להתלוות להליך מסוג זה, נפיחות של היד. צלע צווארית יכולה להיות קשורה לתסמונת מוצא בית החזה. התופעה אינה שכיחה בגיל צעיר. לילדה בגיל 7 שנים, לא הייתי מציע דבר למעט מעקב. אני ממליץ לשמוע גם חוות דעת של כירורג ילדים.
המטומה בכבד לאחר ניתוח הוצאת כיס מרה יהודה 13/04/2011 | 00:10לאחר ניתוח הוצאת כיס מרה בלפרוסקופיה, אשתי התלוננה על כאבים עזים בצד ימין של הבטן. לאחר CT, נמצאה המטומה גדולה בכבד. הניתוח להוצאת כיס המרה היה מסובך כיון שלאשתי היה בקע גדול בבטן שלא ידעו עליו מראש ולא יכלו "לנפח" את חלל הבטן לגודל המקובל בניתוח כזה. האם יתכן שהכבד נפצע במהלך ניתוח הלפרוסקופיה בכיס המרה?פתח בחלון חדש
המטומה בכבד לאחר הסרת כיס המרהד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 11:02יהודה שלום, התשובה לשאלתך היא כן. במהלך הניתוח נדרש להסיט את הכבד כדי להשלים את מלאכת הסרת כיס המרה. ההמטומה בכבד תיספג בהדרגה ועימה יחלוף הכאב. בברכה,
דם בשתן רוני חיימוף 22/04/2011 | 00:10ערב טוב, לראשונה גיליתי מעט דם בשתן. אשמח לדעת לאיזה סוג של רופא עליי לפנות?פתח בחלון חדש
דם בשתןד"ר אוריאל בן-אהרן 26/04/2011 | 10:47רוני שלום, אני ממליץ לך לפנות לרופא אורולוג. רצוי שרופא\ת המשפחה יהיה בתמונה. בברכה,
כאבי בטן עזים וקשים כבר הרבה מאוד זמן עדנה מהצפון 01/04/2011 | 13:22שלום רב דוקטור נכבד, אני בת 60 תושבת צפון הארץ, אני מראש מצטערת על כך שההודעה שלי ארוכה מאוד. לפני הכל אני מודה לך על ההקשבה שלך. מכיוון שיש לי עוד כל מני בעיות בריאות שונות ומגוונות איידע אותך בעיקר במה שעכשיו מפריע לי מאוד, יש לי כאבי בטן מאוד חזקים, כלומר כאבים מפושטים בכל חלל הבטן לפעמים יותר בשיפולי הבטן ולפעמים בכל הבטן וגם יותר בצד ימין, בעבר היו לי התקפים בתדירות מאוד גוהה של פנקריאטיטיס, ואפילו הגעתי לקריסת מערכות שברוך השם ממנה יצאתי בכבוד ובגדול, יש לי גם בקע סרעפתי , עברתי להלן את כל הבדיקות: קולונסקופיה וירטואלית, צילום ושט קיבה ותרסריון עם בליעת חומרים מגעילים, ואנדוסקופיה שעדיין אין לי את תשובתה אבל הרופא לקח לי גם דגימות כיוון שהאזור לדבריו היה "ורוד, אין לי מושג מה זה. אבל הכאבים הם פשוט בלתי נסבלים בוקר צהרים וערב ולילה, כלומר כל היום. אין לי אפילו שמץ של מושג מה זה יכול להיות. מה שרציתי לספר עוד שלפני כשנה עברתי ניתוח של הצרות בעמוד השדרה בגב תחתון ושממנו יש לי די הרבה סיבוכים כמו למשל אי יכולת לתת שתן רק על ידי צנתרים, והרדמות של איזור העכוז בצד ימין וחוסר תפקוד כמעט מוחלט של רגל שמאל. האם יתכן שהכאבים נובעים מתוך סיבוך אולי נוסף של הגב? זו רק השערה שלי. מה עוד שיש לי גם לעשות באפריל MRCP האם הבדיקה לדעתך דרושה? כיוון שיש לי בעיות קשות של ורידים ולהכניס עירוי בבדיקה האחרונה היה מאוד מסובך? ומה הבדיקה הזו בכלל מראה? אודה לך מאוד מאוד אם תענה לי בהקדם כי אני מאוד סובלת, ומודאגת כי אולי יש לי משהו שהוא נסתר ואינני יודעת איך מוצאים אותו, ובודאי אני רוצה גם להקל על הכאבים שלי, ואפילו להעלים אותם, אז אם לא קשה לך ברשותך האדיבה תענה לי בהקדם. שבת שלום לך ותודה על שקראת את ההודעה הארוכה שלי. שמי הוא עדנה מהצפוןפתח בחלון חדש
כאבי בטןד"ר אוריאל בן-אהרן 10/04/2011 | 22:00עדינה שלום רב, תשובתי ניתנת באיחור. האם השתנה דבר מה מהותי בעשרת הימים האחרונים? קראתי בעיון את שאלתך. ישנם מצבי חולי רבים הגורמים לתחושת כאבי הבטן. בגין התסמינים שאת שתיארת נדרש אכן בירור מקיף שלב אחר שלב. בד"כ מטרת הבדיקות היא לשלול על הסף מחלה מדאיגה, לאבחן מחלה הניתנת לטיפול ע"י ניתוח, או להגדיר מחלה המצריכה טיפול תרופתי. לעיתים הבירור לא מעלה דבר. במקרה זה, הזמן שעובר הוא גורם מכריע בקבלת ההחלטה באיזה כלי עזר\בדיקה להשתמש על מנת להגיע לאיבחון מוקדם ככל האפשר. הסיבוכים שאת מתארת אי-נקיטת שתן וכו", ניתן ליחס אותם ל"בעיית הגב", יתכן גם סיבוך שלאחר ניתוח, לענין זה נדרש יעוץ של רופא אורטופד. בעיה מסוג כזה עלולה להיות גם על רקע חסימה של כלי הדם ולכן נדרש יעוץ ע"י רופא מקצועי. רצוי שהרופא המטפל יהיה בתמונה. מבחינה כירורגית: להבנתי, אובחן אצלך התקפים חוזרים של פנקריאטיטיס. הסיבה השכיחה ביותר היא אבני מרה. בדיקת ה- MRCP מטרתה לאשר הימצאות של אבן בדרכי המרה העלולה להוות את הסיבה להתקפים אלה. הימצאות של אבן מצריכה טיפול לפי הענין. במצבים מהן זה כדאי שתכווני ע"י הרופא המטפל באורח שיטתי עד לקביעת האבחנה ובעטיה תגיע ההמלצה על הטיפול העדיף. בברכה,
המשך לתשובתך ד"רעדנה מהצפון 11/04/2011 | 10:12בוקר ליום שני ואיחולים לחג שמח וכשר ד"ר בן אהרון. ראשית אני מודה לך על תשובתך הממצאת. נראה לי ד"ר שאני מכירה אותך, כיוון שגם אני עבדתי בבית החולים שלך, במכון רות בן ארי באותן שנים שהיית בכירורגית ונדמה לי שבכירורגית א' אצל פרופסור פפרמן? אני ומשפחתי גרנו בגן יבנה אכן יש משהו ש"התקדם" ב-10 ימים האחרונים, פשוט הכאבים החמירו מאוד, ואני מאוד פוחדת להגיע לחדר מיון, ואני בטוחה שאתה מבין מדוע ? , היתה לי גם עצירות למשך 3 ימים, אבל בלי כל הסימנים של פנקריאטיטיס חריפה כמו שאני לפחות מכירה באופן ישיר ביותר. לא היו לי הקאות ולא בחילות רק כאבים איומים. גם הכאבים היו מפושטים בכל הבטן, כאשר הרו-אה נקשה לי בבטן היא שמעה כאילו יש אויר חופשי, כי נשמעו תופים. ואכן בצילומים היו מספר פלסים ונקבע כי יש לי חסימת מעיים חלקיתהרופאה אמרה לי להשאר בצום כמו למשל לשתות רק מים, ולאכול אך ורק משהו נוזלי, ולא מוצקים, אכן זו דיאטה שמרנית כמו בפנקריאטיטיס ואני באמת נהגתי לפיו, ולאחר כיומיים קשים מאוד נראה לי שזה השתחרר כלומר התחילו לי יציאות, אבל לא לגמרי שחרור מהכאבים, הם כעת אפשר לומר נסבלים, וקיימים בהחלט. וזהו למעשה. הביופסיה שנלקחה לי מהגסטרוסקופיה היא תקינה, ואני ביום רביעי בשעות הבוקר המוקדמות הולכת לעשות את הבדיקה mrcp, כיוון שאת כל שאר הבדיקות עשיתי כבר והכל תקין לחלוטין.אפילו קולונוסקויה וירטואלית עשיתי שהיתה תקינה? אם הכל יהיה מבחינת גסטרו תקין, האם לדעתך עלי להגיע לרופא כירורג? כאן בצפון? כאשר תהיה לי התשובה של ה-mrcp אני איידע אותך, ואז נהיה יותר חכמים . בינתיים אני מאוד מודה לך על תשובתך, ומאחלת לך ולבני ביתך חג שמח וכשר.
כאב בטן אלון 04/04/2011 | 23:06שלום רב, אני בחור כבן 22 בריא בדרך כלל, בהמלך השנה האחרונה אני סובל מאי נוחות בבטן העליונה מצד שמאל מין הרגשה כאילו הבטן נהייתה קשה בצד שמאל של הבטן. לעיתים ישנם גם דקירות בצדי הבטן. היצאות הם פעם אחת בבוקר קצת במאמץ. לפני שבוע הייתי בשיעור בלימודים והתחלתי לראות מטושטש בעין שמאל{אם יש קשר]עם סחרחרות. בחילות גם גם כן יש. בדיקות שביצעתי- אולטרסאונד בטן:תקין{2 פעמים} קולונסקופיה:תקין. דם סמוי בצואה:תקין. תבחין נשיפה של החיידק:תקין. בדיקות דם תקינות למעט crp ערך 9 וesr הערך 38 בנוסף אני מאוד דיכאוני עקב מצב זה סובל מכאבי ראש ומאכיל את עצמ סרטים שזה סרטן... האם בדיקות אולטרסאונד בטן מספיק טובה.?? תודה רבה לכםפתח בחלון חדש
כאב בטןד"ר אוריאל בן-אהרן 10/04/2011 | 22:22אלון שלום, באם התסמינים ממשיכים רצוי להיוועץ עם הרופא המטפל, לאחר שהרופא ישמע ויקשיב בפירוט את תחושותיך ולאחר שיבצע בך בדיקה גופנית ניתן יהיה להעריך באם להסתפק בבדיקות שעשית שפורשו תקינות או להיעזר בבדיקות נוספות כמו טומוגרפיה מחשבית. כאן המקום להדגיש כי בדיקות וחשיפה לקרינה לא רצויים אלא וכאשר רופא המשפחה משוכנע שרצוי ונדרש לבצע בירור מקיף כדי לאפיין את הסיבה לתלונותיך. בברכה,
בחירת מנתח לניתוח בטן-תהליך תופס מקום HH 03/04/2011 | 12:46שלום, לפני כ-4 חודשים התחלתי בבירור רפואי לאחר שסבלתי מכאב בבטן התחתונה הימנית. עשיתי אולטראסאונד, סיטי ולבסוף מ.ר.י. במ.ר.י כתוב כי "בבטן השמאלית העליונה גוש מולטי ציסטי הכולל בתוכו מרכיבים סולידיים. גודל הגוש 13*10*13 ס"מ. המרכיבים הסולידים מתאדרים לאחר הזרקת גדוליניום. הגוש דוחק כלפי מטה את הכליה השמאלית ודוחק קדימה את הלבלב ואת וריד הטחול ולולאות המעי הסמוכות. העורק הרנלי השמאלי משתרע בגבולו התחתון ש להתהליך והוריד הרנלי השמלאי עוטף אותו באספקט הקדמי. האדרנל השמאלי אינו מזוהה, האדרנל הימני ללא גושים. אין שינוי בגודל הממצא בהשוואי לסי.טי מה-27.12.10" הייתי היום אצל כירורג שאמר שזו תופעה שכמעט ולא נתקלים בה בארץ, ושזהו תחום שנופל בין כירורגיה לאורולוגיה. כרגע אנחנו מרכזים מאמצים כדי למצוא מנתח מתאים, שמנוסה בניתוחים מהסוג הזה ויכול להוציא את הגוש בשלמותו מבלי לפגוע באיברים הרגישים הסובבים אותו. מכיוון שאין אבחנה ברור לגוש, ומכיוון שאין תחום מובהק אליו זה שייך, אנו לא יודעים איך למצוא מנתח, למי לפנות ומי באמת יכול להתמודד בהצלחה עם הניתוח. אודה לעצתך.פתח בחלון חדש
בחירת מנתחד"ר אוריאל בן-אהרן 10/04/2011 | 22:15שלום רב, בכל ביה"ח בארץ ישנם כירורגים שנסיונם מאפשר התמודדות עם ניתוח מסוג זה. באם נדרש, יוצר הרופא הכירורג שיתוף פעולה מקצועי עם רופא אורולוג. הצעתי אליך! פני למרפאה כירורגית בביה"ח הקרוב למקום מגוריך . בברכה,
התכווצויות בבטן ל ט 02/04/2011 | 12:13שבת שלוםפ , מקווה לקבל תגובה מהירה ... אתמול לפנות בוקר החלו להופיע בתכווצויות בבטן . ההתכווצויות לוו לאחר זמן מה בשלשולים ובהקאות ללא חום . במהלך היום , נרגעו ההתכווצויות . בלילה והבוקר אני חווה שוב התכווצויות בבטן , בטן עליונה ותחתונה מצד ימין , שוב עם שלשולים ותחושת בחילה קלה . אודה לעזרתך בנושא , האם עליי לגשת לחדר מיון ?פתח בחלון חדש
התכווצויות בבטןד"ר אוריאל בן-אהרן 10/04/2011 | 22:07שלום, אני מקווה שעד שהתפניתי לענות, האירוע חלף. באם לא כך הדבר, אין מנוס מאשר לפנות לרופא\ת המשפחה.
המשך לשאלתי ד"ר עדנה מהצפון 01/04/2011 | 14:02שוב שלום רב לך ד"ר, אני עדנה מהצפון, שכחתי לציין דבר חשוב מאוד שהתאבון אצלי שואף ל-0 , למרות שאני שוקלת הרבה, אבל זו בעיה נוספת של תת פעילות של בלוטת התריס, והיא לדאבוני לא כל כך מאוזנת, מכיוון שכך אני בדיוק יודעת מה לאכול, וכל מה שאני אוכלת לא חשוב אפילו לשתות קצת מים לצורך קבלת התרופות, גורמים לי מידית לכאבי בטן? חשבתי שזה חשוב ליידע פרט זה לך. וסליחה אם שוב הלאיתי אותך בפרטים. אני מקווה שתוכל לעזור לי. תודה ושבת שלום ומבורך עדנה מהצוןפתח בחלון חדש
המשך לשלה?ד"ר אוריאל בן-אהרן 10/04/2011 | 22:02עדנה שלום, אין מנוס אלא לבצע בדיקות שלב אחר שלב באורח מתוכנן והגיוני כדי לאפיין את ה"בעיה". ראי את תשובתי המפורטת. יום טוב,
בחירת סוג הניתוח לורן 26/03/2011 | 18:49שלום ד"ר בן-אהרון, בן משפחה שלי חלה בסרטן בראש הלבלב. נראה כי ניתן לעשות לו ניתוח וויפל. שאלה 1: הבנתי שישנם מס' שיטות לביצוע ניתוח וויפל, ומהי השיטה הכדאית ביותר מבחינתך? צירפתי קובץ עם 3 שיטות שידועות לי. אודה לך באם תוכל להתייחס לכל שיטה ביתרונותיה ובחסרונותיה. שאלה 2: האם ניתוח וויפל בשיטת לפרסקופיה (כדי למנוע צלקות מכוערות) מומלצת על פני ניתוח רגיל שחותכים את הבטן? שאלה 3: איך יהיה ניתן לטפל בצלקות אחרי הניתוח, כדי להקטין את המראה שלהן וגם לעזור לשערות לצמוח באיזור? זה קישור לתמונה עם האפשרויות: http://www.medhelp.org/photos/show/6769555?type=posts הנושא מאוד דחוף, ממתינה לתשובתך... תודה רבה, לורן.פתח בחלון חדש
בחירת סוג הניתוחד"ר אוריאל בן-אהרן 27/03/2011 | 21:05לורן שלום, מדובר בניתוח בהיקף נרחב, ד"א ניתוח כזה בוצע לראשונה ע"י וויפל בסוף שנות השלושים של המאה הקודמת. איני מכיר רופא המבצע ניתוח מסוג זה בגישה הלפרוסקופית. כדי לחשוף את שדה הניתוח מדובר בחיתוך נרחב של דופן הבטן ומכאן הצלקת. המשמעות של הצלקת והשיער מתגמדים לעומת היקף הניתוח וההחלמה ממנו. ניתוח מסוג זה כרוך בתחלואה ואף בתמותה. מאידך היום, ניתוח הוא המענה היעיל ביותר יחסית ( בהיעדר כלי טיפול יעילים אחרים) לחולה עם סרטן בראש הלבלב. בניתוח מסוג זה כורתים את התריסריון את החלק המרוחק של הקיבה ואת ראש הלבלב במקרה זה צריך לחבר את המעי הדק לקיבה, לצינור המרה ולשייר הלבלב, בניתוח מסוג זה החיבור הבעייתי הוא בין המעי לשייר הלבלב. ניתן להימנע מחיבור זה באם כורתים את כל רקמת הלבלב החסרון בניתוח כזה הוא הצורך ליטול באורח קבוע תחליפים לאנזימי הלבלב וכן נדרש טיפול בגין סכרת. ההחלטה איזה ניתוח עדיף מתקבלת טרם הניתוח וזאת בהתבסס על בדיקות העזר ונסיונו של המנתח. לעיתים במהלך הניתוח נדרש המנתח לבצע ניתוח "שונה" מהמתוכנן. בברכה,
תודה על תשובתך01/04/2011 | 19:32

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד