פורום בקע - הרניה - עמוד 105
פרופ' משה דודאי
-
מה ההבדל בין בקע ספורטאים ובקע רגיל
מור 30/12/2015 | 15:49שלום דוקטור. מה ההבדל בין בקע ספורטאים לרגיל ומה ההבדל בניתוח ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע ספורטאים ובקע רגיל במפשעה, ההבדל בניהם וההבדל המתבקש בניתוח לתקנם
דר' משה דודאי 31/12/2015 | 04:15מור שלום, התשובה לשאלה רחבה ואנסה לתמצת אותה. ניתן להיכנס לאתר שלי דרך גוגל "הרניה אקסלנס" בכדי לקבל פרטים מלאים. בקע, הרניה בלשון מקצועית, הוא חור דרך כל שכבות דופן הבטן ודרכו מתבלטים החוצה בדרך כלל אלמנטים של תוכן חלל הבטן. המקומות השכיחים ביותר הם במפשעות ובטבור בהם היו חורים בחיים העובריים למעבר האשכים לשק האשכים וחבל הטבור. מנגנון בגוף שנשלט על ידי גנים סוגר חורים אלו קודם ללידה או ממש אחריה. אם יש פגם במנגנון הסגירה לא שלמה ונוצר בקע-הרניה. בקע ספורטאים הוא שם שהאינטרפרטציה שלו מטעה; זה אינו בקע בהגדרתו האנטומית ואינו רק אצל ספורטאים מקצועיים אלא בשכיחות רבה גם אצל העוסקים בספורט אישי. המשותף לשני סוגי הבקעים הוא ששניהם מתרחשים במפשעה. בקע ספורטאים הוא פציעת ספורט באזור המפשעה שהינו החלק שמקבע את שלושת שרירי הבטן לעצמות האגן והחיק. הפציעה נגרמת בשל ביצוע פעילות ספורטיבית בעיצומים הגבוהים מיכולת השרירים משני צידי האגן , הפציעה מתרחשת תמיד בשתי המפשעות. כתוצאה מהפציעה נגרמים קרעים קטנים ומרובים באזור המפשעה שמתרופף ומוביל להיחלשות של העיגון של שרירי הבטן לאגן. החלשות ורפיון של אזור העיגון מובילים לכאב בזמן ביצוע פעילות ספורטיבית ובהמשך אף התרחבות של הפציעה ונזק לשרירים נוספים ולעצם החיק. הגישה הכירורגית לתיקון בקע ספורטאים חייבת להיות של שתי המפשעות, אפילו אם בתחילה רק אחת כואבת יותר, וכמובן בגישה פנימית לפרוסקופית אנדוסקופית שבין שאר יתרונותיה הרבים גם האפשרות לתיקון שתי המפשעות ללא טראומה ניתוחית משמעותית. בשל הפציעה של דופן המפשעה הפנימית ואזורים נוספים בקיר המפשעה הפנימי בבקע ספורטאים, יש צורך בביצוע מספר פעולות כירורגיות שהינו ייחודי לבקע ספורטאים בכדי לטפל בנזקי הפציעה. זה כולל שחרור לחץ שנוצר על העצבים באזור המפשעה הפנימי ובתוך תעלת המפשעה. רק לאחר ביצוע מכלול פעולות אלו מותקנת רשת הנטמעת ונדבקת לקיר האחורי של המפשעה ומחזקת אותן ליצירת העיגון מחדש של מכלול השרירים לעצמות האגן. בניתוח רגיל לעומת זאת אין מבצעים את מכלול הפעולות הספציפיות לבקע ספורטאים אלא מתרכזים בתיקון החור של הבקע וזאת בשימוש ברשת. אם מותקנת רשת ללא טיפול במכלול מרכיבי הפציעה, הם נשארים לא מטופלים, "נקברים" מתחת לרשת שנדבקת לדופן ולאחר הניתוח הספורטאי יישאר עם הכאבים שהיו לו קודם לניתוח. ניתוח פתוח של בקע ספורטאים בעזרת רשת, כמו שמבוצע לבקע רגיל, אינו יעיל היות: 1. לא ניתן לתקן את שתי המפשעות בו זמנית אלא בהפרש של שלושה חודשים בשל הטראומה הניתוחית הרבה והסיכוי המוגבר לחזרת הבקע 2. לא ניתן לשחרר את הלחץ על העצבים בחלק הפנימי של קיר המפשעה ולא להפחית את הלחץ בתעלת המפשעה שאף מוגבר בשל נוכחות הרשת 3. הרשת שמותקנת מבחוץ קטנה יותר ומטפלת רק בדופן התעלה ולא כמו באנדוסקופיה המבצעת קיבוע אחורי רחב לעצמות האגן של המפשעה אולם גם של שרירי הבטן הישרים והאלכסונים.הוסף תגובה
-
עשיתי את הניתוח בחתך לפני חצי שנה
מור 02/01/2016 | 13:17עשיתי את הניתוח בחתך לפני חצי שנה והרגשתי יחסית רגיל ובחודש האחרון נהיה לי כאבים דומים באותה המפשעה אבל לאחר חימום אין כאבים ומיד בסיום האימון הכאבים חוזרים וללא חיזוקים הכאבים מתחזקים מה אפשר לעשות אחרי שהניתוח כבר בוצע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב שחוזר בפעילות לאחר ניתוח בקע ספורטאים
דר' משה דודאי 02/01/2016 | 14:18מור שלום, צריך לנסות כמה מרכיבי טיפול שאולי יקלו עליך. ראשית חימום כל הזמן של אזור המפשעה זה טוב מאוד. במקביל כפי שאני מבין אתה מבצע, חיזוקים איזומטרים של שרירי הבטן, גב, רגליים וליבה כל הזמן ואף בעוצמה מוגברת. יתכן שעם הזמן הפחתת במישטר החיזוקים לאחר זמן מה היות והרגשת טוב. אתה חייב להחזיק רמה גבוהה מתמשכת כל זמן שאתה משחק . בנוסף תוכל לבצע בדיקת אולטרהסאונד אצל מומחה לאבחון מפשעות בכדי לראות שאין בעיה מזוהה עם הניתוח. במידה ולא תסתדר עם כל זה אתה מומן להתקשר למרפאתי לצורך אבחון ובחינת אפשרויות טיפול טל 0777-060496הוסף תגובה
-
-
ניתוח בקע לאחר כריתת ערמונית
זאב 26/12/2015 | 23:23אני סובל מבקע מפשעתי דו צדדי והומלץ לי לעבור ניתוח. היות ועברתי בעבר כריתה מלאה של הערמונית, שאלתי הינה מה הסיכון בניתוח הבקע בעקבות כריתת הערמונית, והאם ניתן לבצעו בשתי השיטות - הפתוחה והלפרסקופיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח דו צדדי מבוצע בגישה לפרוסקופית שקשה יותר בנוכחות צלקת כריתת ערמונית ומצריכה מיומנות גבוהה של המנתח
דר' משה דודאי 26/12/2015 | 23:55זאב שלום, ניתוח כריתת ערמונית לא צריך להוות סיכון לניתוח לתיקון בקע דו צדדי. בגישה הפתוחה לא מבצעים בו זמנית תיקון של שתי המפשעות בשל יצירת טראומה ומתח גדול על התיקונים והתאוששות תהיה קשה יותר אולם גם הסיכוי לכישלון וחזרת הבקע גדול יותר. הגישה לתיקון בקע דו צדדי היא הגישה הלפרוסקופית או האנדוסקופית. אכן הצלקת וההידבקויות הפנימיות מניתוח כריתת הערמונית מקשים על הכירורג בביצוע הניתוח אולם אינם מונעים אותו. ניתוח כזה צריך לבצע כירורג מומחה לבקעים עם מומחיות וניסיון רב ומוכח בגישה האנדוסקופית כולל בניתוחים המצב זה. הסיכון הוא שלא יהיה ניתן לסיים הניתוח בגישה האנדוסקופית ויהיה צורך לסיים הניתוח בגישה הפתוחה. ככול שלכירורג המנתח יש מיומנות גבוהה יותר ונסיון מוצלח רב יותר, הסיכון למעבר לגישה הפתוחה הוא קטן יותר.הוסף תגובה
-
-
פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח בקע מפשעתי
מתן 26/12/2015 | 20:29פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח בקע מפשעתי בשיטה פתוחה ( שירד לאשכים) שלום רציתי לברר מהו הזמן הראשוני בו ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מסוגים שונים לאחר ניתוח פעילות כמו כדורסל והגנה עצמית חדר כושר ראיתי טווחים של כמה שבועות ועד ל 3 חודשים האם זה גם תלוי באופן אישי או שיש טווח שאסור לעשות בו פעילות בגלל הצורך בקליטה של הרשת תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בניתוח לפרוסקופי ניתן לאחר שלושה שבועות לבצע פעולות עם עומס על שרירי הבטן ובפתוח לאחר שישה שבועות
דר' משה דודאי 26/12/2015 | 23:42שלום מתן, התשובה לשאלותך היא כללית ולא מתיחסת לניתוח שאתה עברת, היות ורק הכירורג שניתח אותך יודע הפרטים הספציפים שנמצאו והתרחשו בניתוח. בניתוח לפרוסקופי ניתן לשוב לפעילות רגיל לאחר שבוע כולל להתחיל פעילות ספורטיבית קלה ללא עומסים על שרירי הבטן. לאחר שלושה שבועות ניתן להגביר עומסים אלו ותוך שבוע נוסף להגיע לעומסים מלאים. בניתוח פתוח עם רשת הייתי ממליץ להאריך התקופה של עומסים מקסימלים לשישה שבועות.הוסף תגובה
-
-
בקע מפשעתי בצד שמאל רוחב פתיחה 1.2עם פלישה מעי לתעלה
ציקי 25/12/2015 | 10:20לפני שבועיים גיליתי את הבקע לפני יומיים הופנתי לכירורג בבית חולים השרון שאמר לי שאנותח בניתוח פתוח ,למה? לפי כל מה שקראתי מומלץ לעשות זאת לפרוסקופית ורק במקרה שנכשל או חוזר עושים זאת בניתוח פתוח. רוצה לציין שאין ברשותי מושלם או משלים ותאריך הניתוח כנראה יהיה רק בעוד חודשיים שלושה בינתיים אני סובל מכאבים בירך הפנימית שלא ממש נראה קשור למיקום הבקע שהוא הרבה יותר למעלה . כמה אמור לעלות ניתוח כזה ללא השתתפות של קופת חולים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע מפשעתי עם מעי בתעלה מומלץ לבצוע בגישה הלפרוסקופית
דר' משה דודאי 25/12/2015 | 12:50איציק שלום, כל הנקודות שהעלתה אכן נכונות.. גם כאשר יש פריצת מעי לתעלת המפשעה הניתוח הלפרוסקופי או האנדוסקופי מומלץ ומוצלח אולם הביצוע דורש מיומנות גבוהה יותר מהמנתח. כנראה אינם חשים שיש בידם מיומנות מספיקה לבצע את הניתוח שלך בלפרוסקופיה, כפי שקורה לעיתים. יתרה מזו, אם יש לך בקע גדול משמאל קרוב לודאי שיש לך גם בקע מימין ובגישה הלפרוסקופית ניתן ומומלץ לבצע אותם בו זמנית מה שאינו נכון לגישה הפתוחה. הכאב בחלק הפנימי של הירך בהחלט קשור להקע משמאל, בזמן הניתוח הלפרוסקופי/אנדוסקופי צריך לבדוק שאין כליאה של גושי שומן פנימיים באזורים נוספים המסבירים את הכאב. בנוכחות כאב לא מומלץ להמתין זמן רב עם ניתוח הבקע בשל החשש מהתפתחות כליאה שלו. תוכל להתקשר למרפאה שלי לקבלת אינפורמציה נוספת 0777-060496.הוסף תגובה
-
-
אחרי ניתוח בקע
גבריאל 25/12/2015 | 03:05שלום לרופא לפני בערך חצי שנה,עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי, בימים האלה אני חולה, ומיתעטש המון הבנתי שעיתעטשות מעלה את הלחץ התוך ביטני,אם כך תיהיה השפעה בנוגע לבקע? למקום הניתוח שהיה? תיהיה השפעה כלשהי לרעה? האם יש משהו שניתן לעשות כדיי למנוע הבעיה? חן חןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי דו צדדי צריך לתת החוזק לכל פעילות במשך כל החיים
דר' משה דודאי 25/12/2015 | 10:30גבריאל שלום, תיקון לפרוסקופי של בקעים מפשעתיים , במידה ונעשה נכון וטוב, צריך לאפשר לך לבצע בחייך כל פעילות שהיא כולל בעיצומים גבוהים. חצי שנה לאחר הניתוח אין לך מקום לדאוג או להגביל את עצמך. במידה ויש בעיה בניתוח עצמו, לא תוכל למנוע התפתחותה בפעילות או המנעותך כי זה יתרחש בכל מקרה.הוסף תגובה
-
-
ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין בשיטה הפתוחה- שבועיים אחרי
אלי לוי 20/12/2015 | 19:58שלום לפני שבועיים בצעתי בירושלים ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין שהיה גדול מאוד, בשיטה הפתוחה. כיום יש לי עדיין בצקת מסוימת וכאב בצד ימין באשכים, בקופח הגדיר זאת רופא כרגישות בצינור ולפעמים בלילה חום 7.6, אזור הניתוח כואב אבל מש ברמה נמוכה. יש לי מספר שאלות- 1. האם המצב סביר, כי לדעת המנתח זה יכול להיות בעקבות גודל הבקע.מה ניתן לעשות בנתיים להקל על המצב? 2. האם ניתן כבר כרגע ואם לא אז מתי לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה כגון הליכה, זריקה לסל ללא קפיצה. 3. האם ניתן יהיה לחזור ומתי לפעילות ספורטיבית משמעותית יותר כגון הגנה עצמית וכדומה. בתודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החלמה מניתוח פתוח איטית יותר ובקע גדול גורם לתגובה מקומית
דר' משה דודאי 20/12/2015 | 22:13אלי שלום, יש שני מרכיבים אצלך המסבירים את המצב, בקע גדול הניתוח פתוח. ההחלמה מניתוח פתוח ארוכה יותר וטראמטית יותר כי ההליך הניתוחי מבוצע מבחוץ. בנוסף כאשר יש בקע גדול נוצרת יותר בצקת באזורים בו היה שק הבקע על חבל הזרע. בכדי להקל תלבש תחתוני טייץ בארץ הדוקים המצוידים האדך למפשעה, לחמם המקום ואמבטיות חמות וזקוזי. ניתן להתחיל פעילות גופנית קלה ולעלות בהדרגה. לאחר שישה שבועות ניתן להתחיל פעילות מאומצת ספורטיבית.הוסף תגובה
-
תגובה לדר
אלי 22/12/2015 | 23:39ראשית תודה על תגובה המהירה והענינית. ישנו משפט עם הנחייה שלא הבנתי, אם תוכל לכתוב ברור- "בכדי להקל תלבש תחתוני טייץ בארץ הדוקים המצוידים האדך למפשעה" האם גם כשהבקע גדול השיטה הלפרקופסית מתאימה , כי הבנתי שזה לא ממש ככה במיוחד שהבקע דו צדדי. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בקע גדול מבוצע בגישה לפרוסקופית, דו צדדית תמיד בלפרוסקופיה
דר' משה דודאי 23/12/2015 | 09:18כנראה השתבש משהו בהקלדה. ההמלצה היא ללבוש תחתוני טיץ סטרץ הדוקים כדי שיצמידו את האשכים למפשעה. בקע גדול יכול להיות מתוקן בגישה הלפרוסקופית בהצלחה, תלוי במיומונותו של המנתח. בקע דו צדדי תמיד מומלץ על גישה לפרוסקופית, בפתוח לא מבצעים דו צדדי בשל הטראומה המאוד נרחבת וכן נטיה מוגברת לחזרת הבקעהוסף תגובה
-
-
בקע קטן
שימי 20/12/2015 | 09:45אובחן אצלי בקע מפשעתי קטן 0.36 סײמ. רוב הזמן אינו מפריע ולכן הומלץ לי לא לנתח. האם אפשר ריצות, שכיבות שמיכה, יוגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע מפשעתי בכל גודל מצריך ניתוח
דר' משה דודאי 20/12/2015 | 11:22שימי שלום כל בקע הוא בקע (חור בקיר של הבטן) וכל בקע קטן יהפוך עם הזמן להיות גדול, בדרך הוא יכול להסתבך כולל במצב חריף של כליאה וניתוח חירום בשל חסימת מעים. ההמלצה של האיגודים המקצועיים להרניה היא לנתח כל בקע ולא להמתין כי תוך 7 שנים כולם ינותחו וחלקם במצבים לא טובים. אתה יכול לעשות פעילות גופנית בהתחשב במה שכתבתיהוסף תגובה
-
-
גולה מעל הטבור
נגה 17/12/2015 | 00:15שלום, ממש במקרה הרגשתי הערב מעין גולה מעל הטבור (לא בדיוק צמוד לטבור, קצת מעל). לא כואב. דורש ביקור דחוף אצל רופא המשפחה להתחלת בירור? או סובל דיחוי? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גולה מעל הטבור יכולה להיות בקע אפיגסטרי קטן
דר' משה דודאי 17/12/2015 | 04:28נגה שלום, לא דחוף אולם דורש בדיקה, רצוי ע"י כירורג לברור ה" גולה " מעל הטבור. בדיקת אולטרהסאונד יכולה להוסיף מימד נובף לביצוע האבחנה. יכול להיות שמדובר בבקע אפיגסטרי קטן עם שומן הכלוא בתוכו. אם זה המצב כמובן שיש לתקן המצב בניתוח. בקע קטן מעין זה מתוקן בחתך קטן בגבול הטבור שניתן להסתירו.הוסף תגובה
-
-
בקע טבורי
ברק 09/12/2015 | 21:12שלום, במסגרת בדיקת ct למעקב אבנים בכליות שאני עושה מידי שנה , בתוצאות הבדיקה , (נוסף על התייחסות האבנים) צויין לראשונה: "נמצא בקע טבורי קטן המכיל שומן". אני אדם בריא בדרכ, ללא בעיות רפואיות מלבד מעבר לפני כשנה ניתוח אורטרוסקופיה להוצאת אבן חוסמת בדרכי השתן. בן 24. מתאמן במכון כושר(אירובי ומשקולות). רציתי לדעת מה אני יכול לעשות להמשך טיפול/בדיקה ומעקב בנושא בקע זה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע טבורי כמו כל בקע אחר מצריך תיקון כירורגי
דר' משה דודאי 10/12/2015 | 12:36שלום אמיר, ההנחיות של האיגודים המקצועיים הבינלאומיים להרניה-בקע שבים וממליצים לנתח כל בקע ולא להמתין אם ניתן זאת. זאת היות ואין כל טעם להמתין כי כל האנשים ינותחו בממוצע תוך 7 שנים ובהרבה מקרים בשל סיבוכים ומצבי דחק. נכון הדבר גם לגבי בקע טבורי. רצוי שתיבדק בקפידה על ידי מומחה להרניות ולוודא שאין לך גם בקעים מפשעתיים ,היות ובקעים אלו מופיעים במשולב ואם קיימים ניתן לתקנם באותו ניתוח אנדוסקופי ללא כל הגדלת תחלואה או סיכון לחזרת ההבקע. זאת בתנאי שהניתוח מבוצע על ידי מומחה להרניות וניתוחים אנדוסקופים עם נסיון מוכח.הוסף תגובה
-
-
אישוש בקע מפשעתי
אמיר 04/12/2015 | 10:09שלום, אני אמיר בן 20 (חייל) התחילו לי כאבים במפשעה משמאל לפני מספר חודשים. הייתי אצל כירוג שאמר כי אבחן בקע מפשעתי במבחן ולסלבה. אני סובל מדלקות שכיחות בגידים וברצועות, כמעט בכל הגוף. הכאב במפשעה התחיל יום לאחר ריצה בעלייה והוא כאב דומה לדלקות נוספות שיש לי בגידים בגוף, הוא כואב לי בעיקר שאני עושה תרגילים שמצריכים הרמת הרגל למעלה (ועם מה שאני מבין מפעילים את אותו האזור). יכול להיות שהחששות שלי נכונים והכאב באמת נובע מדלקת באזור ולא מבקע? אני לא מרגיש או רואה שום נפיחות באזור, אין לי כאבים בזמן תרגילים בחדר כושר בהם אני מתאמץ, או לחילופין בעיטוש או שיעול. הכאבים מתחזקים רק לאחר פעילות בה אני מרבה להרים את הרגל. (גם שינוי טכניקת ריצה בה אני לא מרים את הרגל אלה נוחת מתחת למרכז הגוף, או ריצה בירידה מבטלות את הכאב). מה אתה ממליץ לעשות בשלב הזה? כן להגיע לחדר הניתוח כמו שהמליץ הכירוג או להמשיך לבדוק את זה? אם כן, כיצד? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע ספורטאים יגרום תמיד לכאב במאמץ בעצימות גהוהה, בקע רגיל לעיתים.
דר' משה דודאי 04/12/2015 | 16:28אמיר שלום, אין מספיק פרטים בפניתך וגם אני בספק אם ניתן לתת לך תשובה מלאה ללא בדיקה מקיפה של אזור הבטן התחתונה והמפשעות. ראשית, מדוע אתה סובל מדלקות בגידים וברצועות בכל הגוף? מה אתה מבצע בשרותך הצבאי בקשור לפעילות גופנית ומאומצת (במסגרת הניתן להאמר)?. האם אתה עוסק בפעילות ספורטיבית ומה דרגת העצימות? האם יש לך בקע בשתי המפשעות, אם נבדקו? האם יש כאב גם במקומות שונים מהמפשעה כמו בטן מרכזית תחתונה, ירך פנימית? באופן כללי ; בקע מפשעתי תמיד צריך לנתח היות והוא יגדל ויסתבך עם הזמן, בהרבה מקרים הבקע הוא בשתי המפשעות, בבקע ספורטאים תמיד, וצריך לתקן את שתי המפשעות מה שמחייב גישה לפרוסקופית/אנדוסקופית שעדיפה לבקעים בכל מקרה, אם יש חשש גם לבקע ספורטאים בנוסף לבקע הרגיל, חובה להוסיף את כל הפעולות הכירורגיות לבקע ספורטאים אחרת יכולים להשאר עם הכאבים למרות שהבקע תוקן! בקע רגיל שלא התווסף לו בקע ספורטאים יכול גם הוא לגרום לכאב בפעילות.הוסף תגובה
-
תשובה
אמיר 04/12/2015 | 16:52ראשית תודה על המענה ד"ר. אני משרת בתפקיד טכנולוגי משרדי אך מרבה להתאמן מחוץ לשעות הפעילות - בעיקר בריצה. אני מגיע לעצימות מאוד גבוהה באימונים (ספרינטים בין היתר) ולצערי בחודשים האחרונים הגוף לא משתף פעולה ואני סוחב כאבים כמעט בכל מפרק אפשרי. (קרסוליים, שוקיים, ברכיים, ומפרק הירך/מפשעה). כנראה מחולשה גנטית במפרקים בשילוב גמישות יתר. הפציעות המרובות במפרקים, ההרגשה הדומה והיעדר תסמינים של בקע גורמים לי לחשוש כי אולי מקור הכאב הוא לא באמת מבקע/בקע ספורטאים אלא מדלקת או פגיעה (את הכאב הזה אני מכיר היטב לצערי) באחת מהרקמות באזור. לפי הכירוג יש בקע בצד שמאל וחשד לבקע בצד ימין, אך אזור הבדיקה הוא לא היכן שכואב לי. תמונה: http://i.imgur.com/cdtbwW7.jpg אזור בדיקת הכירוג מוקף בכחול, בעוד הכאבים שלי הם על חלק לאורך 2-3 ס"מ באזור האדום בתחילת הירך כלפי מטה (מאחורי האשכים), וזה מרגיש כאילו זה רכיב אחד ספציפי שנפגע. אין כאב באזור הבטן התחתונה והמפשעות, וגם לא באזור שנבדק ע"י הכירוג. לא במאמץ, לא בהרמת משקלים כבדים, שיעול וכו'. גם אין שום סימנים לנפיחות, אדמומיות וכו'. הכאב הוא רק לאורך הרכיב באזור שסימנתי, וקורה בזמן הרמת הרגל מספר רב של פעמים (ואם אני שם את האצבע, ממש אפשר להרגיש שהוא מתכווץ או נמתח בפעולות הללו), כמו ריצה בעלייה, רכיבה על אופניים, תרגילי שרירי בטן עם הרמות רגליים. החשש המרכזי שלי הוא שאולי אכן יש לי בקע, אך לא הוא זה הגורם לכאבים (לפחות כרגע) אלא בעיה אורתופדית באזור. האם על פי המידע שסיפקתי יכולה להיות אופציה כזו? כאב באזור שסימנתי וכפי שתיארתי נפוץ שמקורו בבקע? איך היית ממליץ לי לפעול כרגע? תודה רבה. שבת שלום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון בקע ספורטאים מבוצע ע ידי כירורג מומחה לבקעים וגם לפציעות ספורט במפשעת ושרירי הבטן.
דר' משה דודאי 05/12/2015 | 23:19שלום, יתכן מאוד שבנוסף לבקע הרגיל יש לך בקע ספורטאים. הדרך היחידה לברר זאת היא להבדק אצל כירורג מומחה לבקעים שגם מומחה לפציעות ספורטבמפשעות ובשרירי הבטן , כמוני. קודם לבדיקב ניתן לבצע בדיקת אולטרהסאונד דינמי של המפשעות אצל רדילוג מומחה לאולטרסאונד של המפשעות ופציעות ספואט כולל בקע ספורטאים, יש מעטים כאלו.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דלקת מיסב הבלוטה
-
ליפומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
-
השתלה
-
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
פתידין
-
פיפרצילין
-
מונחים קשורים
-
אבנית קיבה
-
אינסולינאז
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ