פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 152
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש לא עוברים דני 14/11/2015 | 19:20שלום רב אני סובל מכאבי ראש כבר 5 חודשים כל יום בעוצמה אחרת ולחץ בקידמת הפנים ומאחורי הראש לכיוון הצוואר. ביצעתי סיטי ראש והכל תקין גם הבדיקות דם תקינות. הנירולוגית שהלכתי אליה שלחה אותי לטיפולי שיאצו, דיקור סיני ופיזוטרפיה. אני נוטל כדור 1 של סינטרואיד לאיזון בלוטת התריס (היפו) ואני מאוזן כבר מעל שנה. לפני הכאבי ראש התאמנתי בכייף במתכונת של יום ריצה ויום אימון כוח. אשמח לשמוע חוות דעת כי כרגע ההמלצה שקיבלתי מהנירולוגית שלי היא להפסיק לאכול אורז מלא ובכלל ואני בספק שזה הבעיה. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 15/11/2015 | 08:20לגבי ההמלצה להפסיק לצרוך אורז מלא, ההנחייה הזו אינה מבוססת עובדות, ואינה כלולה בהנחיות של האיגוד העולמי לכאבי ראש. אפשר לנסות.הוסף תגובה
כאבי ראש בקריאה תוך כדי נסיעה יוני 15/11/2015 | 07:27שלום, שמתי לב שכאשר אני קורא / מזפזף באייפון במהלך הנסיעה יש לי בחילות וכאבי ראש. מה הסיבה לכך? לתשובתך אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש בקריאה תןך כדי נסיעה ד"ר דניאל עובד 15/11/2015 | 08:18זה מצביע על מעורבות של איבר שיווי המשקל, שבאופן שכיח ניתן למצוא באנשים הסובלים ממיגנרה.הוסף תגובה
מודאגת !!!! חניה 11/11/2015 | 19:55שלום דוקטור. עברתי לפני 3 חודשים מישראל לחול. לפני כחודש איך כשנגמר צום יום כיפור הייתה לי סחרחורת והנחתי שזה קשור אולי לצום. למחרת שוב הייתה סחרחורת לכמה שניות שהחדר מסתובב מסביבי. מאז יש לי מן סחרחורות קטנות כאלה. ראש כבד. כמו צף. הייתי אצל רופאת משפחה פה פעמיים. בדיקות דם תקינות. בדקה שיווי משקל. אוזניים. עיניים. אקג. הכל תקין. אמרה שהיא חושבת שאולי שבגלל שרירי צוואר תפוסים זה גורם לזה. וזה לא עובר. ממש חסר לי הרופאים של הארץ. אני ממש מפחדת שזה אולי גידול חס ושלום. כאבי ראש יש לי מדי פעם. היום התחיל לי בצהריים כאב כזה כשאני מתכופפת או מתרוממת מהמיטה או מסתובבת או בשעת לחיצה הראש כואב. אני ממש מפחדת. מה זה יכול להיות ?!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מודאגת ד"ר דניאל עובד 13/11/2015 | 12:02קשה לומר מהפורום. צריך לבדוק. כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
המשךחניה 13/11/2015 | 12:09האם זה נראה לך מסוכן ? אין לי כאבי ראש רק הרגשה של ראש צף. וסחרחורות קטנות. יכול להיות שיש קשר עם רכיבה על אופנים ? התחלתי לרכב כאן על אופנים בפעם הראשונה בחיי לפני 3 חודשים. בפעם הראשונה נפלתי והייתי צריכה תפרים ביד. אני לא ממש אוהבת לרכב ואני עודה זאת בלית ברירה כי זו דרך תחבורת היחידה כאן בנתיים. האם יכול להיות שאני בסטרס מהפחד ליפול ואולי בגלל זה הסחרחורות ?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר דניאל עובד 13/11/2015 | 12:38קשה לי לומר, חייבים לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת לדעת...הוסף תגובה
הייחניה 13/11/2015 | 14:17מה כוללת בדיקה נוירולוגית ? כי הרופאה אמרה לי ללכת על קו ישר ובחזרה. יד על האף בעיניים עצומות. לעמוד על רגל אחת וכו. האם זו בדיקה כזו או בדיקות דם?הוסף תגובה
כאבי ראש ופנים ליאל 07/11/2015 | 08:33שלום..רציתי להתייעץ עימך ד״ר. מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאב ראש ופנים קבוע שמופיע כל בוקר ונשאר רוב/כל היום.הכאב משנה את צורתו,מדי פעם כמו מיגרנה ומדי פעם דוצ,מדי פעם מורגש חזק בפנים ומדי פעם בראש עצמו (הקרקפת הקודקוד וקידמת הראש). סיטי ראש וסינוסים תקין.טופלתי בטיפול מונע חודש ללא הטבה , בסטרואידים ללא הטבה. איני מוצאת פיתרון לייסורי הכאבים.חיי נפסקו ואין ביכולתי לתפקד כך.האם יש טעם להגיע למרפאת כאב ראש,ואם כן מה הטיפולים המוצעים שם לחולים כרוניים.והאם אתה מכיר מעברך כנורולוג בסיפור דומה? כך שאדע שזה הגיוני לפחות ושאנשים יצאו מזה בסופו של דבר..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 07/11/2015 | 08:37בוודאי. מקומך במרפאת כאבי ראש, שם תבוצע אבחנה ויוצע טיפול מתאים.הוסף תגובה
המשךהמשך 07/11/2015 | 20:33ד״ר,תודה על התשובה מרגיע לשמוע שיש עוד אנשיפ שחולים בכאב ראש כרוני יומי שכזה..אבל האם הם מצאו פיתרון? ואם כן מהו וכמה זמן סבלו מכך? אני פשוט לא רואה את הסוףהוסף תגובה
???עמית 10/11/2015 | 12:10מחכה לתשובההוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 10/11/2015 | 16:48בהחלט, במראפת כאבי ראש אנחנו רואים מגוון של חולים, כולל כאלה שדומים למקרה שלך. בוודאי שיש טיפול, אין שום סיבה לסבול.הוסף תגובה
בדיקת סי טי יעל 05/11/2015 | 20:05לום, לפני כשבוע התחילו לי מתוך שינה סחרורות וחוסר שיווי משקל. פניתי לחדר מיון בדיקות דם תקינות, נשלחתי לא.א.ג שקבע שהסחרחורות לא מהאוזן ולכן נשלחתי לבירור ניורולוגי. בחדר המיון בדיקות נויורולוגיות תקינות אך עדיין הוחלט לבצע ס טי ראש (סי טי אנגיו עם חומר ניגוד). בסי טי ראש לאחר חומר ניגוד נרשם: יש לציין ארטפקטים גסים מתזוזות במחצית עליונה של צוואר, בעיקר באזור עורקי קרוטיס. ממצאים: אוורור תקין של פסגות הריאות, פרט לממצא ציסטי בודד ב LUL, כ - 1.6-5 ס"מ, יכול להתאים בולה במקום ראשון. במגבלות של ארטפקטים, הדגמה שמורה של עורקי ראש וצוואר ללא פגמי מילוי ללא הצרויות. עורקים ורטברלים בגדר הנורמה. עורק בזילרי בגדר הנורמה. יש לציין חוסר הדגמה של עורק CEREBELAR RT ייתכן ווריאנט, מבנה? פרט לכך מעגל ע"ש וויליס וסעיפיו בגדר הנורמה. לסיכום: ללא עדות לחסימה, הצרות או הרחבה אנוריזמתית בעורקים גדולים של ראש וצוואר, במגבלות ארטפקטים וכמתואר. בסי טי הראשון בחדר המיון (באותו יום) ללא חומר ניגוד היה רושם להיפרדנסיות במקטע של עורק ורטבאלי שמאלי, טיבו לא וודאי. פלק? טרומבוס? לאור קליניקה וגילה הצעיר של הנבדקת הוחלט להמשיך בירור עם סי טי אנגיו (בת 31). אני אשמח להסבר מה גילו בסי טי האם זה תקין? לאחר הסי טי אושפזתי 4 ימים במחלקה הנויורולגית להמשך בירור (בוצע רק הולטר לב באשפוז) תקין. המשך בירור MRI מוח בשאלה של מחלה דימילינטיבית המערבת גומה אחורית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מה ב- ct אנגיו? ד"ר דניאל עובד 07/11/2015 | 08:39מה ב- ct אנגיו?הוסף תגובה
גילוי מנינגיומה לאחר חבלת ראש קשה יעל ק. 04/11/2015 | 16:37האם ייתכן כי גילוי מנינגיומה לאחר חבלת ראש קשה, יהיה קשור לתאונת דרכים שעברה סבתי ובמיון בוצע CT רשר הדגים מנינגיומה ומאז החלו כאבי ראש, סחרור וחוסר יציבות מה שלא היה לפני כן בכלל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מנינגיומה ד"ר דניאל עובד 04/11/2015 | 18:46המנינגיומה אינה קשורה לתאונת הדרכים, כאבי הראש, הסחרחורות ואי היציבות בהחלט יכולים להיות קשורים...הוסף תגובה
בוטוקס גלית 04/11/2015 | 00:13לילה טוב ד״ר.אני סובלת כבר זמן מה מכאבי ראש חזקים על בסיס קבוע.מפריע לי להתרכז,לעבוד,לנהוג לחשוב ואף ליהנות מדברים הכי קטנים.שמעתי שהזרקת בוטוקס לקרקפת עלולה לעזור בהרפיית השרירים.אך האם יש מצב שזה חא עוזר? ומה הסיכונים הכרוכים בכל בשל הקירבה למוח ולעיניים. אודה על תשובה מהירה.תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בוטוקס ד"ר דניאל עובד 04/11/2015 | 06:54במידה ומדובר במיגרנה כרונית עם מעל 15 ימים של כאבי ראש בחודש, ולאחר שמוצו כל הטיפולים התרופתיים. אם ההזרקה מבוצעת ע"י מישהו מיומן, אין בדרך כלל סיבוכים.הוסף תגובה
ולגבי תועלתגלית 04/11/2015 | 11:47אז אם לגבי סיבוכים כמובן שאלך למיומן אפשר להסיר דאגה לסיכון מוחי,אז מה לגבי התועלת של ההזרקה? האם באמת עוזר מיידית לכאבי ראש קבועים ?הוסף תגובה
תשובת מומחה בוטוקס ד"ר דניאל עובד 04/11/2015 | 12:05במידה ואכן מדובר במיגרנה כרונית, יעילות הטיפול היא כ- 50%.הוסף תגובה
עמית עמית 02/11/2015 | 22:17שלוםם אני סובל כבר הרבה זמן מכאב ראש כמעט כל יום אפשר להגיד יום..ניסיתי הרבה תרופות כלום לא עוזר מה עושים במצב כזה? הייתי אצל הרבה נוירולוגיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 02/11/2015 | 22:26פונים למרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
כאב באזור העין בעת שיעול ותזוזה פתאומית אבי 28/10/2015 | 14:55שלום, כבר יותר מחצי שנה יש לי כאב בעין ימין שמופיע בעת שיעול או תזוזה פתאומית,או הפעלת לחץ על הבטן(למשל בשרותים). הייתי אצל רופא עיניים שעשה בדיקה מקיפה ולא ראה בעייה בעין. הייתי אצל א.א.ג. ועשיתי צילום רנטגן לסינוסים ולא התגלה דבר. מה לדעתך השלב הבא שכדאי לי לעשות,ומה לדעתך עשוי להיות הגורם לבעיה. הכאב לא מטריד אותי כמו המחשבה שעשוי להיות גידול. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב באזור העין בעת שיעול ד"ר דניאל עובד 28/10/2015 | 14:56כדאי מאוד לשקול MRI מוח + ארובות עיניים...הוסף תגובה
כאבים איומים זהבית ביטון 21/10/2015 | 12:10אני סובלת מזה שנים ממיגרנה , מטופלת ברילרט . בשנתיים האחרונות כאבים בלתי נסבלים שגורמים לאי שפיות . ניסיתי כדורים למניעה כמו אלטרולט , גבאפנטין , טופמקס והם לא עזרו לי בגלל התופעות לוואי החזקות שלהם . הכאב הוא יומיומי כאבי תופת ברקה ובקצה של הרקה לכיוון הראש בצד ימין , אני לוקחת רילרט כל יום וכבר מיואשת . מה אפשר לעשות ? האם זה באמת מיגרנה כי יש כאלה שאומרים שאולי זה בכלל משהו שקשור לעצב וזה לא מיגרנה . אודה לך על תשובתך פשוט מיואשת .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים איומים ד"ר דניאל עובד 23/10/2015 | 09:13כדאי להיבדק במרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
נוירופיברומטוזיס
בדיקות קשורות
-
חומצה מנדלית בשתן
-
חומצה ולפרואית בדם
תרופות קשורות
-
קלוראזפאט
-
ארגוטאמין
מונחים קשורים
-
אין-ויוו (in vivo)
-
פיזיולוגיה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה