פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 189
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש אריק 22/05/2014 | 19:55שלום רב דוקטור מיזה כחודש אני סובל מכאבי ראש שבאים ליום או יום וחצי כאבים שמתמקדים בעיקר במצח ובעורף לפעמים מעל הראש ןעוברים למשך יומיים שלושה אפילו ארבעה ואז חוזר חלילה אציין שהיה לי את כאבי הראש האלה לפני שש שנים בערך וזה עבר לי אחרי ארבעה חודשים לפעמים הכאבים מלווים בתחושת סחרחורת בעורף או במצח וזה מאוד מלחיץ אותי אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 24/05/2014 | 13:12התיאור שלך אריק יכול להתאים לכאבי ראש מסוג Tension, כדאי להיבדק ע"י רופא נוירולוג...הוסף תגובה
כאב ראש +סחרחורת מאיר 17/05/2014 | 18:34אני בן 67 לאחרונה התחלתי לסבול מכאב ראש קל מלווה בהרגשה כללית לא טובה וסחרחורת. חוץ מזה יש לי לחץ דם שמשתנה כל הזמן פעם בסדר ופעם גבוה. כמו אובחן אצלי בקע סרעפתי. מה יכולה להיות הסיבה לבעיות שלי? איזה אפשריות יכולות לבוא בחשבון? מחלה? גידול ? סרטן? בתודה לתשובה מאירהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 20/05/2014 | 16:25קשה לומר מאיר, כדאי להיבדק ע״י רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
כאבי ראש, עייפות, תחושת "צמר גפן" בתוך הראש ענת 08/05/2014 | 19:57ד"ר עובד שלום בת 30, מזה מספר שנים סובלת מכאבי ראש (לחץ באזור העיניים וכאבים חדים מדי פעם מאחורי האוזניים), תחושת "צמר גפן" בראש, ועייפות כרונית. לאחרונה התגלה בבדיקת דם כי ערכי הברזל (Fe-Iron) נמוכים מהנורמה. האם ייתכן קשר? בנוסף לפני כשבועיים עברתי התקף מוזר בפעם הראשונה בחיי - התעלפתי עם התכווצות כל הגוף לפני כן (לא פרכוסים אלא "קפיאה" של הגוף). בינתיים EEG יצא תקין וממשיכה בירורים. אציין כי התחושות שהיו לי כל השנים ממש התגברו לאחר האירוע ומאז אני ממש מסוחררת. אשמח אם תוכל להאיר לי מעט על הנושא, יש לי תינוק לטפל בו וזה נהיה קשה מיום ליום... תודה רבה, ענתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 09/05/2014 | 09:35אנמיה מחסר ברזל יכולה לגרום לכאבי ראש, אבל במקרה שלך, לא נשמע סביר. זה נשמע יותר כמו כאבי ראש תעוקה. בכל מקרה כדאי שתיבדקי במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
REענת 10/05/2014 | 20:18תודה. אבל האם ייתכן קשר להתקף שהיה לי? אני בחורה בריאה ללא כל מחלות נוירולוגיות (לא ידועות לפחות...) ולמה הכוונה ב"כאבי ראש תעוקה"?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 17/05/2014 | 08:51ייתכן שכן. כאב ראש תעוקה, או בשמו הלועזי- Tension Type Headache, מסוקר היטב במאמר שכתבתי ב- ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.htmlהוסף תגובה
כאב ראש ניר 10/05/2014 | 21:18שלום ד"ר בשנת 2011 סבלתי מכאב ראש למשך תקופה ארוכה עשיתי בדיקת ct וב"ה יצא תקין היום בשנת 2014 חזרו לי הכאב ראש כאס ראש המופיע בקדמת הראש היכן שהאונות נמצאות לפעמים ברקות ולפעמים בחלק האחורי של הראש כמו כן כאב מורגש בקדמת הפנים ומערות העיניים יחד עם צמרמורות כאב ראש מוקל בלקחית אקמול שאני שוכב לפעמים הכאב מתגבר יכול להיות שזה משהו מסוכן ? אשמח לקבל תשובה הכי מהר שאפשר שבוע טוב ובשורות טובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש ד"ר דניאל עובד 17/05/2014 | 08:47קשה לומר ניר, כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
לחץ בראש בהריון אלין 16/05/2014 | 01:07יש לי מין תחושת לחץ בראש לפחות פעם ביום בחודש האחרון...התחושה מכניסה אותי.לסטרס ופחד הייתי אצל נורולוג שטוען שזה ממתח ושהכל.בסדר ...אני בשבוע 32 מודאגת מאוד האם יש סיבה??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ בהריון ד"ר דניאל עובד 17/05/2014 | 08:45אם אין מדובר בכאבי ראש בעוצמה גבוהה, שמלווים בבחילות או הקאות, ואם הבדיקה הנוירולוגית אכן תקינה, לרבות בדיקת פונדוס (קרקעית העין), אפשר להמשיך לעקוב. אם את עדיין מודאגת, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
לחץ בראש בהריון אלין 16/05/2014 | 01:07יש לי מין תחושת לחץ בראש לפחות פעם ביום בחודש האחרון...התחושה מכניסה אותי.לסטרס ופחד הייתי אצל נורולוג שטוען שזה ממתח ושהכל.בסדר ...אני בשבוע 32 מודאגת מאוד האם יש סיבה??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לחץ בהריון ד"ר דניאל עובד 17/05/2014 | 08:45אם אין מדובר בכאבי ראש בעוצמה גבוהה, שמלווים בבחילות או הקאות, ואם הבדיקה הנוירולוגית אכן תקינה, לרבות בדיקת פונדוס (קרקעית העין), אפשר להמשיך לעקוב. אם את עדיין מודאגת, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
כאב ראש ניר 10/05/2014 | 21:18שלום ד"ר בשנת 2011 סבלתי מכאב ראש למשך תקופה ארוכה עשיתי בדיקת ct וב"ה יצא תקין היום בשנת 2014 חזרו לי הכאב ראש כאס ראש המופיע בקדמת הראש היכן שהאונות נמצאות לפעמים ברקות ולפעמים בחלק האחורי של הראש כמו כן כאב מורגש בקדמת הפנים ומערות העיניים יחד עם צמרמורות כאב ראש מוקל בלקחית אקמול שאני שוכב לפעמים הכאב מתגבר יכול להיות שזה משהו מסוכן ? אשמח לקבל תשובה הכי מהר שאפשר שבוע טוב ובשורות טובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 13/05/2014 | 18:03התיאור יכול להתאים לכאב ראש תעוקה, אבל כדאי בכל מקרה לפנות לבדיקה אצל נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
רפואה סינית - כאבי ראשיגאל סטופסקי - רפואה סינית 14/05/2014 | 22:06שלום ניר, מניסיוני טיפול ברפואה סינית(דיקור סיני) מייצר הקלה תוך מספר טיפולים ויכול לבוא גם בתור טיפול מונע(גם אם מקור הכאב לא ידוע). לכן במקביל לטיפול או לבירור הקונבנציונלי אותו אתה עובר הייתי ממליץ לך לחפש מטפל בסביבתך ולהיווכח בעצמך. יגאל סטופסקי מטפל מוסמך ברפואה סינית 054-5484664הוסף תגובה
שאלה בנוגע לאדוויל אורח 11/05/2014 | 03:18האם נטילת כדור אחד של אדוויל אחת לשבועיים הוא מינון בטוח? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אדוויל ד"ר דניאל עובד 13/05/2014 | 18:00תלוי למי. קשה לענות על שאלה כזוהוסף תגובה
כאב ראש מוזר מיכל 09/05/2014 | 15:09שלום, בימים האחרונים יש לי כאבי ראש שמורגשים כשקיימים זעזועים קלים (הליכה, קפיצות קלות ברכב/אופנוע) לעיתים גם כשמתכופפת קדימה. הכאבים באיזור הקדמי של הראש והפנים. מוזר לי לחשוב על סינוסים כי אין לי שום הרגשה של נוזלים ולא מצוננת. אני בת 24, בריאה בדרך כלל. האם לפנות לרופא?תופעה מוכרת? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 09/05/2014 | 19:56כדאי בהחלט להיבדק אצל נוירולוג בהקדם...הוסף תגובה
כאב ראש מוזר מיכל 09/05/2014 | 15:09שלום, בימים האחרונים יש לי כאבי ראש שמורגשים כשקיימים זעזועים קלים (הליכה, קפיצות קלות ברכב/אופנוע) לעיתים גם כשמתכופפת קדימה. הכאבים באיזור הקדמי של הראש והפנים. מוזר לי לחשוב על סינוסים כי אין לי שום הרגשה של נוזלים ולא מצוננת. אני בת 24, בריאה בדרך כלל. האם לפנות לרופא?תופעה מוכרת? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 09/05/2014 | 19:56כדאי בהחלט להיבדק אצל נוירולוג בהקדם...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
נוירופיברומטוזיס
בדיקות קשורות
-
מבחן טובה
-
סטירן בשתן
תרופות קשורות
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
קלדריבין
מונחים קשורים
-
מיגרנה (צדעת)
-
אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG)
רופאים בתחום

ד"ר רחל בן חיון נוירולוגיה
מנהלת השירות הקוגניטיבי במכון לשבץ מוח וקוגניציה, בית חולים רמב"ם

ד"ר נירית כרמי נוירולוגיה
מומחית בנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, קשב וריכוז וליקויי למידה, רופאה בכירה במחלקת שיקום ילדים בית חולים "ספרא" תל השומר
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה