פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 251
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש וציפצופים באוזניים
איציק 13/09/2012 | 12:33שלום. לפני שלושה חודשים התחילו כאבי ראש וציפצופים בשתי האוזניים מה שמוזר זה כל פעם שאני מכופף טיפה את הראש יש נקודה מסויימת של ציפצופים חזקים באוזניים בנוסף כל לחיצה על הראש מגביר את הציפצופים,לפני שלוש שנים היו כאבי ראש הייתי אצל רופא עיינים שראה הרמה קלה של דיסקה ימנית הייתי אצל נויורואופתלמולוג עברתי CT דיקור מותני בדיקת שדה ראיה הכל היה תקין ,עכשיו שוב ביקרתי אצל נויורואופתלמולוג ולא ראה שינוי וגם אצל רופא אף אוזן גרון ונויורולוג עשיתי בדיקת שמיעה תקינה ובדיקת ברה תקינה לאף אחד אין תשובה מה לעשות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 14/09/2012 | 09:23כדאי להתחיל בטיפול לכאבי הראש מקבוצת תרופות מסויימת, בחלק מהמקרים זה יכול להעלים גם את הצפצופים באוזניים. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תרופת
איציק 19/09/2012 | 12:48באיזה תרופות מדובר? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות
דר' דניאל עובד 19/09/2012 | 13:18סוגי התרופות נקבע על פי ההתרשמות הקלינית ולכן לא אוכל לפרט בפורום...הוסף תגובה
-
-
שאלה
לירון 16/09/2012 | 00:09שלום רב, בתחילת השבוע יצאתי לטיול מהעבודה, הנסיעה הארוכה באוטובוס גרמה לי לבחילות חולשה וסחרחורת. היה מאוד חם וטיילנו בשטח פתוח ללא צל . ומאז אני לא מצליחה לשתות או לאכול כראוי כי בכל פעם אני מקיאה לאחר זמן קצר. כאבי הראש לא פחתו ומדי פעם יש לי תחושה של דופק מהיר, סה"כ עברו כבר 3 ימים מאז הטיול, האם יתכן שהתייבשתי והאם ההתייבשות לוקחת כמה ימים? כלומר האם זה יעבור לבד במשך הזמן האם זה יכול לעבור לבד או שיש צורך בפניה לרופא (מעדיפה שלא) בסה"כ אני לא מרגישה "מעולפת" אלא חולשה כללית וסחרחורות . צבע השתן שלי כהה למרות שאני מנסה לשתות כל הזמן , האם ההקאה גורמת לשתן להיות כהה? האם יש משהו שניתן לקחת ללא משם רופא שיכול לעזור לי? (מדדתי ל.ד וסוכר אצל אמי, ל.ד 95/60 דופק 102 וסוכר 74הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 16/09/2012 | 09:36ייכן שהתייבשת, והשתן הכהה יכול להעיד על כך, בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש וטשטוש ראיה
אלעד זינו 12/09/2012 | 18:23היי, בחודשיים האחרונים מדיי פעם אני חווה כאב ראש בצד השמאלי של הראש שגם מלווה בטשטוש ראייה בעין שמאל. קרה לי פעם אחת, ועבר אחרי שלושה ימים. עכשיו חזר לי שוב אותו הדבר בדיוק, כאב ראש (קם באמצע הלילה בגלל כאב הראש!) וטשטוש בעין שמאל. רציתי לדעת אם זה סוג של מיגרנה ואם כן למה זה משפיעה על הראייה?! תודה אלעד זינוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש וטשטוש ראייה
דר' דניאל עובד 13/09/2012 | 11:27אלעד שלום, יתכן שכן. התיאור של כאבים במחצית ראש וטשטוש ראייה לפני או בזמן הופעת כאבי ראש יכול להתאים למיגרנה עם אאורה. זה משפיע על הראייה כי ככל הנראה יש במיגרנה דלקת של עצבים והתכווצות/הרחבה של כלי הדם המזינים את העין.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש ודופק מהיר
טל 13/09/2012 | 08:53אני סובלת מיגרנה משאני זוכרת את עצמי אבל בשנה שנתיים אחרונות הכאבי ראש מלובים בכאבי ראש שעולות מהצוואר ובדופק מהיר בראש ובצוואר אני מרגישה את הדופק בלי לנגוע יש לי דפיקות בצוואר גם אם אין לי באותו רגע כאב ראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש ודופק מהיר
דר' דניאל עובד 13/09/2012 | 11:23יתכן בהחלט תחושה של כאבים פועמים במיגרנה. אם רק תחושת דופק ללא כאב, כדאי לפנות לרופא נוירולוג לשקול הדמייה של עורקי הצוואר והראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
שאלה
עדן 12/09/2012 | 14:19היי, אני בת 18, לפני כשבוע החלו לי דקירות בצד שמאל של הראש, הדקירות קרו בערך פעם פעמיים ביום. ביומיים האחרונים, הדקירות החלו להתגבר, ואתמול נוספו דקירות באוזן. הלכתי לטיפול במוקד מכבי, הרופא איבחן שיש לי דלקת באוזן והביא לי אנטיביוטיקה. היום הדקירות בראש המשיכו, וזה קורה פעם פעמיים בשעה, איני רגועה. אשמח לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 13/09/2012 | 11:21דלקת באוזן יכולה לגרום לכאבים ומיחושים מהסוג שאת מתארת, כדאי למצות את הטיפול האנטיביוטי, לרוב הכאבים חולפים. אם לא, כדאי לפנות לנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב בצד שמאל של הראש בעת מאמץ
אורה 11/09/2012 | 09:39א,נ,. בת 55 במאמץ פיזי מתון בחדר כושר יש לי כאב מוזר בצד שמאל (באזור הצדע ) תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצד שמאל של הראש בעת מאמץ
דר' דניאל עובד 11/09/2012 | 12:44בשלב הראשון כדאי להיבדק ע"י נוירולוג. אם מדובר בכאב פועם כמו דופק, יתכן ויהיה צורך בביצוע הדמייה של עורקי המוח. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב בצד שמאל בעת מאמץ
אורה 12/09/2012 | 11:53מודה לך על התגובה , הכאב לא בדיוק דופק זה מין התכווצות. בכל אופן הבנותי שכדאי לפנות לטיפול חג שמחהוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מאחורי הראש למטה יחד עם כאבי צוואר
דנה 06/09/2012 | 21:43למעלה מחודשיים שלוש שאני עם כאבי צוואר חזקים שלא עוברים עם הקרנה לכאב ראש חזק , משכך כאבים לא עוזר כלל, עברתי תאונת דרכים לפני שנתיים כניראה יש קשר לכאב צוואר שלי. עשיתי המון בדיקות סיטי צוואר, ראש הכל יצא תקין, אני עושה פזיותרפיה כלום לא עוזר אני עם כאבים עזים יומימים. מה אתה ממלציץ לי לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש וצוואר חזקים
דר' דניאל עובד 06/09/2012 | 21:47כדאי להתחיל בטיפול תרופתי. בשלב הראשון כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
אותה בעיה
רן 10/09/2012 | 22:35אים מצאת פיתרון אודה לך עים תעני ליהוסף תגובה
-
תגובה לרן
דנה 11/09/2012 | 12:22היי רן, אני שמחה שאני לא לבד , אני נוטלת כרגע כדורים לכאבי שרירים- ברוקסין משפיעים בהדרגה, קצת פחות כאבי ראש אך עדין כאבים בצוואר. שיהיה בהצלחה דנה.הוסף תגובה
-
-
המלצה לתרופה זמנית לקלאסטר כרוני
שיקו סטייליסט 10/09/2012 | 16:36ד"R שלום, ניסיתי להתקשר למרפאה ומהר גיליתי שהפורום זו הדרך הקלה אלייך. בשנים האחרונות הקלאסטר שלי התרכז ש 3-4 חודשים והשנה הוא כבר בחריגה של חודש וחצי, הכאבים יותר מתונים משמעותית ובתכיפות נמוכה - אבל למה זה קורה לי?? סגרנו על שלושה חודשים בשנה.!! אני נוסע במסגרת העבודה לשלושה וחצי חודשים בחו"ל ומן הסתם אין לי אפשרות לקחת את התרופה שנתת לי (שעובדת מצוין ובמהירות שיא)....מה אתה ממליץ לי לקחת איתי?? לשכוך כאב מהיר ככל האפשר חוץ מזה שאני אשכור שם בלון חמצן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרופה זמנית לקלאסטר
דר' דניאל עובד 10/09/2012 | 22:06מה עם זריקות אימיטרקס? עובדות ביעילות לשכוך כאב...הוסף תגובה
-
-
תחושת קצר/מכות חשמל בראש
אילנה 09/09/2012 | 22:11לפעמים בלי שום קשר לפעילות מסויימת אני חשה בקצר או בתחושת מכות חשמל שעוברות לי במח. זה יכול להימשך כמה שניות או עם הפסקות בין קצר לקצר.יכולים להופיע לאחר כמה ימים שוב ואח"כ שוב רגיעה. ממה זה נובעה ומה יכולה להיות הבעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכות חשמל
דר' דניאל עובד 09/09/2012 | 22:44אם הכוונה היא לכאבי ראש בצורה של הבזקים למס' שניות, אז התופעה מוכרת והטיפול הוא פשוט. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש ברקות, ובחילות
חיים 06/09/2012 | 08:18לפני כשבוע חשתי כאב ראש חזק פועם ברקות, בערב, שהיה מלווה בתחושת בחילה חזקה. יום אחרי חלה הקלה משמעותית וזה נעלם כמעט לגמרי. אבל מאז אותו מקרה יש לי תחושת בחילה עמומה במהלך היום ( בעיקר על בטן ריקה) כמו כן תחושה של כאב ראש ברקות עמומה גם כן שהולכת ומשתנה במהלך היום ( מתחזקת בעבודה, נחלשת לאחר מכן) מה זה? ולאיזה רופא לפנות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי אאש רקתיים ובחילות
דר' דניאל עובד 06/09/2012 | 09:08שלום רב, כדאי להתחיל בבדיקה אצל רופא המשפחה, ועפ"י שיקולו המשך בירור אצל רופא נוירולוג...בהצלחה.הוסף תגובה
-
הבעיה
חיים 06/09/2012 | 09:17ש אני טס לחול עוד מספר ימים,( טיסה למספר שבועות) וזה לא משהו כזה קשה שלא ניתן לטייל בגינו. השאלה האם כדאי להתחיל את כל תהליך הבירור עכשיו? אני לא יודע להגידאם זה דחוף או סובל דיחוי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ובחילות
דר' דניאל עובד 06/09/2012 | 12:40לא ניתן לדעת אם דחוף או לא ללא בדיקה...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
-
חומצה מנדלית בשתן
-
מבחן טובה
-
תרופות קשורות
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
אופטומומאב (קיסימפטה)
-
מונחים קשורים
-
אגרפיה
-
אי-תיאום
רופאים בתחום
מכון פרי אבחון רפואי בע"מ
נוירולוגיה
המכון מתמחה בנוירולוגיה קלינית ונוירופיזיולוגיה קלינית
ד"ר סלים מנסור
נוירולוגיה
4.6
( 5 חוות דעת )
"ד"ר סּלים מנסור הוא רופא מקסים ומיוחד . המון תודה על היחס וחום והסבלנות . ממליץ בחום 🙏🙏🙏💕"
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה